Hur du lägger till trådlös laddning till din telefon

Trådlös laddning är en av de mest efterfrågade funktionerna av smarttelefonanvändare. IHS rapporterade nyligen att leveranser av trådlösa mottagare träffade bara 55 miljoner enheter under 2014 och mer än fördubblades nästa år. Det är lätt att se varför: att bara kunna placera smarttelefonen på en laddningsplatta och inte behöva oroa sig för att ansluta den till är extremt bekvämt eftersom det gör att användare snabbt kan glömma laddningen helt och helt enkelt njuta av fulladdat batteri under dagen.

Lägg till trådlös laddning till din telefon

ImgAmazon.com-länk varumärkeProductAmazon.com-länkPris på Amazon.com

ChoetechTrådlös laddningssats för Galaxy S5kontrollera pris

CHOETECH?Galaxy S4kontrollera pris

CHOETECH?Galaxy S3kontrollera pris

CHOETECH?Galaxy Note 4kontrollera pris

NewisdomLG G3kontrollera pris

BezaleliPhone 6 & 6S & 6 Plus & 6S Plus9, 55

Dessutom gör många offentliga utrymmen, som Starbucks, nu trådlösa laddare tillgängliga för sina kunder som en extra tjänst som de tillhandahåller. Den stora fördelen med offentlig trådlös laddning är att användare är skyddade mot skadliga angripare, som kan konfigurera vanliga USB-laddare på ett sådant sätt att det smittar smarttelefonen.

Tyvärr har många tillverkare ännu inte införlivat den trådlösa laddningstekniken i sina enheter, inklusive populära märken som Apple och Sony. Andra, som Samsung och LG, erbjuder valfria ersättnings-bakplattor som kunder kan köpa för extra pengar och enkelt installera av sig själva.

Den här artikeln hjälper dig att dra nytta av denna moderna smarttelefonladdningsmetod oavsett vilken telefon du äger. Det finns många trådlösa eftermarknadsladdningsalternativ för nästan vilken smartphone som finns och de kostar inte ens mycket pengar. Trots allt är trådlös laddning inte mer än ett par spolar som sänder och tar emot elektrisk ström genom ett magnetfält.

Det är en självklarhet att du måste vara extra försiktig och undvika att göra något du inte är säker på. Inte alla trådlösa laddningssystem och lösningar är kompatibla med varandra, så kontrollera alltid allt för att undvika skador på din enhet.

Men det finns verkligen ingen anledning att vara rädd, eftersom allt är mycket enkelt och självförklarande.

Trådlös laddning (även känd som induktiv laddning) är inte en ny teknik. Det har faktiskt använts sedan början av 1990-talet för kirurgiskt implanterade enheter, och själva konceptet går tillbaka till Nikola Tesla och hans experiment med elektromagnetiska fält.

Om du bestämde dig för att ta isär en trådlös laddningsmatta, märker du att den döljer en stångmagnet med en slinga med spiraltrådar runt den. När elektrisk ström passerar genom dessa ledningar skapar det ett elektromagnetiskt fält, som sedan kan överföra laddning till närliggande enheter utrustade med en andra induktionsspole. Det genererade fältet är lika säkert som vanliga radiovågor och har ingen effekt på människokroppen alls. Men dess lilla styrka gör att de flesta laddare bara kommer att arbeta på mycket korta avstånd.

På grund av de vanligtvis lägre effekt från de flesta trådlösa laddare kan du faktiskt bidra till att förlänga batteriets livslängd i din smartphone. Moderna smartphones har litiumjonbatterier, som kan laddas när som helst oavsett vad deras kapacitet är. Detta är helt perfekt för många snabba laddningar under dagen med trådlösa laddningsmattor placerade på alla viktiga platser.

Det enda verkliga negativa är den lägre energiomvandlingsfrekvensen. Jämfört med fysisk kabel kan du räkna med att betala lite mer av samma mängd batteriladdning. Lyckligtvis kommer detta knappast att vara ett problem för de flesta användare, eftersom batterier som används i smartphones har en relativt liten kapacitet.

Det sista att tänka på är kompatibiliteten mellan trådlös laddningsteknik som tillverkats av olika tillverkare. Qi-standarden är den populäraste idag och används av företag som Philips, Sanyo, Panasonic, Nokia och Samsung. Men saker kan vara ganska annorlunda på bara några år på grund av Powermats PMA-teknologi som stöds av Google. För närvarande är Qi vägen att gå.

Om du äger en enhet som redan är certifierad för användning med Qi trådlös laddningsteknik kan du anse att du är lycklig. Några bra exempel på sådana enheter skulle vara Samsung Galaxy S7, Samsung Galaxy S7 Edge, Nexus 4-7, Nokia Lumia 920, Nokia Lumia 1020, eller till exempel Nokia Lumia 1520. Det bästa sättet att ta reda på är att titta i din användarmanual eller gör en snabb Google-sökning.

Allt du behöver göra är att köpa en trådlös laddningsplatta, ansluta dynan till ett vanligt uttag eller USB-port, så är du bra att gå. Ett fast val är Samsung EP-PG920IBUGUS trådlös laddningsplatta med 2A väggladdare. Den levereras med en högkvalitativ 2A väggladdare och levereras med 1-års garantikort. Yootech Qi Wireless Charging Pad, särskilt för dem som inte äger en enhet tillverkad av Samsung, är ett annat bra alternativ. Denna enkla, eleganta, triangulära svarta matta har livstidsgaranti och mycket tilltalande prislapp.

Sist men inte minst är det värt att notera att Ikea, den populära svenska möbel- och hemtillbehörsbutiken, säljer en hel serie Qi-aktiverade produkter, inklusive en bordslampa med trådlös laddning, trådlöst laddningskåpa för iPhone 5 och 5s, och laddning kuddar gjorda av äkta björkved.

Om din telefon inte levereras med den trådlösa Qi-laddningen inbyggd i den, finns det fortfarande mycket du kan göra åt dig själv. Otaliga tredje tillverkare säljer olika trådlösa laddningssatser, till exempel CHOETECH Qi Wireless Charger Kit för Galaxy S5, kompatibla populäraste enheter, inklusive:

 • Galaxy S5
 • Galaxy S4
 • Galaxy S3
 • Galaxy Note 4
 • Galaxy Note 3
 • Galaxy Note 2
 • LG G4
 • LG G3
 • iPhone 4 & 4S
 • iPhone 5 & 5S
 • iPhone 6 & 6S & 6 Plus & 6S Plus

Dessa satser skiljer sig på två viktiga sätt: inte alla har samma utgångsspänning och installationsmetoden. Av dessa två är installationsmetoden det som gör mest skillnad. Många kit ansluts via en microUSB-port och lämnas hängande utanför enheten. Inte bara är detta mycket mindre praktiskt än de som ansluts direkt till stiften inuti handenhetens batterifack, utan det kan också göra smarttelefonen skrymmande och ful.

Installationen i sig är mycket lik i båda fallen:

 1. Anslut den trådlösa laddningsmottagningsmodulen antingen till USB-porten eller anslut den till stiften inuti batterifacket.
 2. (Valfritt) Säkra mottagarmodulen runt enhetens baksida med en dubbelsidig tejp eller ett gummiband.
 3. Anslut din laddningsmatta till en kompatibel adapter.
 4. Placera din enhet på laddningsmattan.
 5. Luta dig tillbaka och titta när ditt batteri laddas.

Trådlös laddning är en prisvärd uppgradering som kan göra en stor skillnad i hur du hanterar din batterikapacitet och funderar över laddning i allmänhet. Du kommer att upptäcka att det snabbt kommer att bli något du inte ens behöver tänka på, vilket gör det svårt att gå tillbaka till fysisk kabel. Den goda nyheten är att du inte behöver; trådlös laddning är framtiden, och den är här för att stanna.