Hur du lägger till text i en bild

Det finns många sätt att lägga till text till en bild men i det här inlägget gör vi det bara på en Android-enhet med gratis tjänster. Naturligtvis, eftersom vi pratar om att redigera ett foto med en telefon, borde vi använda applikationer och det finns bara ett par appar jag vill rekommendera.

Dessa appar erbjuder samma eller ännu bättre funktioner än deras betalda motsvarigheter. Jag använder personligen dessa appar på min telefon och även om det här inlägget kan tyckas som en rekommendation betalas vi inte av utvecklarna av apparna som jag nämnde här eller är kopplade till dem.

Lägg till text till en bild med Phonto

Phonto är en applikation byggd för att lägga till text på foton eller bilder. Även om det finns andra appar där ute som erbjuder samma sak, gör den här faktiskt sitt jobb ganska bra med lättanvänt gränssnitt. Om du letar efter en app för att göra just det, leta inte längre. Ladda ner Phonto nu så kommer du att lägga till texter på bilder på nolltid.

Så här använder du det ...

 1. Först och främst, om du inte har laddat ner det ännu, öppna Play Store.
 2. Sök efter 'phonto'.
 3. Klicka på den första appen i listan.
 4. Klicka på Installera.
 5. När nedladdningen och installationen är klar klickar du på Öppna för att köra appen.
 6. För att lägga till text till dina foton sparade i din telefon trycker du på bildikonen i det övre högra hörnet, det är bredvid tre prickar som är staplade vertikalt.
 7. Tryck på 'Ladda ny bild från enheten'.
 8. Välj det foto du vill lägga till texter på.
 9. Klicka nu på blyertsikonen.
 10. Skriv texten du vill lägga till. Om du vill ändra inriktningen trycker du på knappen Justera tills din önskade inriktning är vald.
 11. Om du också vill använda ett annat teckensnitt istället för standardtypen trycker du på Font-knappen och väljer sedan från listan över teckensnitt på skärmen.
 12. Knacka på Klar men det slutar inte där. Du kan faktiskt göra fler ändringar av teckensnittet.
 13. Du kan ändra teckensnittets färg genom att trycka på Style; ändra storlek genom att trycka på Storlek; få texten att luta genom att knacka Vipp eller placera den någonstans genom att knacka på Flytta.
 14. När du är klar knackar du på disketten eller spara-knappen i det övre högra hörnet.

Det är ganska mycket det!

Använd Lägg till text i fotoapplikationen

En annan applikation som jag personligen skulle rekommendera när det gäller att lägga till texter till bilder är Lägg till text på foto. Tja, namnet är ganska enkelt och det gör också jobbet mycket bra även om gränssnittet inte är lika bra som Phonto. Ändå är det gratis och det sätter inte vattenstämpel på dina färdiga projekt.

 1. Först och främst, om du inte har laddat ner det ännu, öppna Play Store.
 2. Sök efter 'lägg till text på foto'.
 3. Klicka på den första appen i listan.
 4. Klicka på Installera.
 5. När nedladdningen och installationen är klar klickar du på Öppna för att köra appen.
 6. När du öppnar kan du genast bläddra igenom dina bilder så välj den du vill lägga till texter till.
 7. Med den här appen kommer du att kunna lägga till klistermärken, texter och överläggningsbilder, men för denna tutorials skull, låt oss välja Text.
 8. När du har tryckt på TEXT-ikonen, skriv in texten du vill lägga till på fotot och tryck på Klar.
 9. Du kan ändra inriktningen om du vill och därefter peka på Klar igen.
 10. Formatera nu texten så att den ser ut som du vill. Det finns ett antal alternativ att välja mellan så slå dig ut med den här appen.
 11. När du är klar klickar du på pilen som pekar till höger och eftersom det är en gratis app kan du förvänta dig att den ska ha några annonser.
 12. På nästa skärm har du alternativ för att dela bilden eller spara den.
 13. Om du vill spara det trycker du på Spara.
 14. Redigera nu namnet på fotot med tillagda texter, välj format och justera kvaliteten om du vill.
 15. Slutligen, tryck på Spara.

Och det är allt!

Jag hoppas att detta sätt att lägga till har hjälpt dig på ett eller annat sätt. Snälla hjälp oss att sprida ordet genom att dela detta inlägg till dina vänner eller personer som också kan ha liknande problem. Tack för att du läser!

Anslut oss

Vi är alltid öppna för dina problem, frågor och förslag, så kontakta oss genom att fylla i detta formulär. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder och vi debiterar inte ett öre för det. Men Observera att vi får hundratals e-postmeddelanden varje dag och det är omöjligt för oss att svara på varenda en av dem. Men vara säker på att vi läser alla meddelanden vi får. För dem som vi har hjälpt kan du sprida ordet genom att dela våra inlägg till dina vänner eller genom att bara gilla vår Facebook och Google+ sida eller följa oss på Twitter.