Hur du inaktiverar Steam Auto Updates snabbt och enkelt sätt

Steam är en av de bästa plattformarna för att få en digital kopia av dina favorit PC-spel. Istället för att gå till en butik för att köpa en fysisk kopia av spelet kan du bara ladda ner det till din dator, vilket är ganska bekvämt för de flesta. Även om detta är en stabil plattform finns det tillfällen när du kan uppleva vissa problem med det, till exempel när det får autouppdateringar. I den senaste delen av vår felsökningsserie visar vi dig hur du inaktiverar Steam auto-uppdateringar.

Om du har problem med din dator eller Android-enhet, kontakta oss gärna med det här formuläret. Vi hjälper dig gärna med alla problem som du kan ha med din enhet. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder utan några strängar bifogade. Vi ber dock att när du kontaktar oss försöker vara så detaljerade som möjligt så att en exakt bedömning kan göras och rätt lösning kan ges.

Hur du inaktiverar Steam Auto Updates

För att inaktivera automatisk uppdateringar av spel

 • Öppna din Steam-klient.
 • Gå till bibliotekfliken som finns längst upp på skärmen. Du ser att alla dina spel kommer att listas i den vänstra kolumnen på skärmen.
 • Högerklicka på spelet du vill ändra inställningarna för och välj Egenskaper.
 • Gå till fliken Uppdateringar längst upp i fönstret. Du ser ett alternativ angående automatiska uppdateringar. När du har klickat på Automatiska uppdateringar visas en rullgardinsmeny och du kan välja mellan tre tillgängliga alternativ. 1.) Håll alltid det här spelet uppdaterat: Detta är standardalternativet och i detta kommer Steam att uppdatera ditt spel när det har en nätverksanslutning. 2.) Uppdatera bara det här spelet när jag startar det: Det här alternativet inaktiverar alla automatiska uppdateringar av spelet och tvingar spelet att bara uppdateras när du vill spela det. 3.) Hög prioritet: Uppdatera alltid spelet automatiskt före andra: Det här alternativet ger ditt spel automatiskt prioritet jämfört med andra när du uppdaterar. Detta är ett användbart alternativ när du spelar ett spel mycket ofta. Välj det alternativ du föredrar.

Ställer in tidsbegränsningar för automatisk uppdatering

Du kan ange en viss tid på dagen att Steam kan ladda ner uppdateringar så att du bättre kan hantera din internetbandbredd.

 • Öppna din Steam-klient.
 • I det övre vänstra hörnet hittar du ett alternativ som heter Steam. Klicka på den och välj Inställningar i listrutan.
 • Gå till fliken Nedladdningar på vänster sida. I nedladdningsinställningarna ser du ett område där ”Hämta begränsningar”. Här kan du ställa in tiden när du vill att Steam ska uppdatera sig själv. Steam kommer att pausa nedladdningen om det tidsfönster du har kört och kommer att köa nedladdningen igen när tiden kommer.

Begränsa bandbredden

Om dina andra applikationer lider eftersom Steam får all bandbredd kan du ställa in en viss gräns för bandbredden som Steam kan använda.

 • Öppna din Steam-klient.
 • I det övre vänstra hörnet hittar du ett alternativ som heter Steam. Klicka på den och välj Inställningar i listrutan.
 • Gå till fliken Nedladdningar som finns på vänster sida. I avsnittet Nedladdningsbegränsningar ser du ett alternativ med begränsad bandbredd. Klicka på den så kan du komma åt en rullgardinsmeny som består av olika hastigheter. Välj den som passar din internetanslutning. Spara ändringar och avsluta.

Inaktivera Steam från att starta automatiskt när Windows startar

 • Öppna din Steam-klient.
 • Gå till Inställningar efter att du klickat på Steam närvarande i det övre högra hörnet av fönstret.
 • Klicka nu på fliken Gränssnitt som finns i vänstra kolumnen i Inställningar och avmarkera rutan som säger "Kör Steam när min dator startar". Spara ändringar och avsluta.

Ovanstående metoder är hur du inaktiverar Steam autouppdateringar.

Engagera med oss

Skicka oss gärna dina frågor, förslag och problem du har stött på när du använder din Android-telefon. Vi stöder alla Android-enheter som finns tillgängliga på marknaden idag. Och oroa dig inte, vi debiterar inte ett enda öre för dina frågor. Kontakta oss med hjälp av detta formulär. Vi läser alla meddelanden vi får men kan inte garantera ett snabbt svar. Om vi ​​kunde hjälpa dig, snälla hjälp oss att sprida ordet genom att dela våra inlägg med dina vänner.