Hur du hanterar dina applikationer i din Samsung Galaxy Note8 [Tutorials]

Samsung Galaxy Note 8 är den mest kraftfulla smarttelefonen på marknaden idag, men alla de imponerande specifikationerna och designen kommer att vara värdelösa utan dess applikationer. Allt som körs i din telefon är en app eller en tjänst. Även alla inställningar och preferenser styrs av en app som heter Inställningar och alla de funktioner som gör att telefonen ser sexig ut, de har sina egna appar så att användare faktiskt kan njuta av dem.

Din Note8 kommer fullpakad med förinstallerade appar från Samsung såväl som andra tjänsteleverantörer för att inte tala om de appar som Google har till uppgift att vara närvarande i alla Android-enheter. Då måste du också installera appar som är användbara för dig för att utnyttja telefonens resurser och få ut det mesta. Naturligtvis bör du veta hur du hanterar alla dina appar så att du kan njuta till fullo och det är syftet med detta inlägg.

Men innan vi hoppar till våra tutorials, om du hittade det här inlägget medan du letar efter en lösning på ett problem med din telefon, föreslår jag att du besöker felsökningssidan för Note8 för vi har redan tagit upp de vanligaste problemen med den här telefonen. Hitta frågor som liknar din och använd lösningarna vi föreslog. Om du behöver mer hjälp, tveka inte att kontakta oss genom att fylla i vårt frågeformulär för Android-frågor.

Hur du rensar app-cachar och data i din Galaxy Note8

Att rensa appens cache och data betyder att du faktiskt återställer den. Det kommer att föra tillbaka appen till dess ut ur rutan inställningar och konfiguration. Det är viktigt att du vet hur du gör detta eftersom det också är ett mycket effektivt felsökningsförfarande som hanterar de flesta app-relaterade problem.

Om till exempel en av dina appar inte öppnas när du pekar på dess ikon eller om den fortsätter att krascha varje gång du använder den kan det här problemet lösa problemet åt dig. Men precis som de flesta av återställningarna kan du tappa de uppgifter du kan ha samlat medan du använder den här appen, eller om det är en spelapp kan du tappa dina framsteg. Så använd detta på egen risk men så gör du det:

 1. Dra upp på en tom plats från hemskärmen för att öppna Apps-facket.
 2. Klicka på Inställningar> Appar.
 3. Tryck på önskad applikation i standardlistan eller tryck på 3 prickikon> Visa systemappar för att visa förinstallerade appar.
 4. Knacka på Lagring.
 5. Klicka på Rensa cache.
 6. Klicka på Rensa data och tryck sedan på OK.

Det är enkelt, eller hur? Men det är effektivt.

Hur du uppdaterar applikationer i din Galaxy Note8

Det finns tillfällen när ett app-relaterat problem uppstår på grund av kompatibilitetsproblem. Till exempel har du nyligen uppdaterat firmware på din telefon och sedan började några av dina appar krascha, kommer inte att öppnas eller bli trög, det är möjligt att den aktuella versionen av dessa appar inte längre är kompatibel med den nya firmware.

Apparutvecklare letar efter nya firmwareuppdateringar eftersom så snart dessa uppdateringar implementeras kommer de också att lansera uppdateringar för sina appar för att korrigera vissa problem med kompatibilitet. Det finns emellertid tillfällen att det skulle ta en dag eller två för vissa utvecklare att uppdatera sina appar och andra till och med slutade stödja deras och det är då saker blir trassliga. Så försök ta reda på om det finns appar som måste uppdateras och sedan uppdatera dem ...

 1. Dra upp på en tom plats från hemskärmen för att öppna Apps-facket.
 2. Tryck på Play Store.
 3. Klicka på menyknappen och tryck sedan på Mina appar. För att hålla dina appar automatiskt uppdaterade trycker du på Meny> Inställningar och klickar sedan på Auto-uppdatera appar för att markera kryssrutan.
 4. Välj ett av följande alternativ:
  • Tryck på Uppdatera [xx] för att uppdatera alla applikationer med tillgängliga uppdateringar.
  • Klicka på en enskild applikation och tryck sedan på Uppdatera för att uppdatera en enda applikation.

Om problemet du har har att göra med kompatibilitet kommer den här proceduren att lösa det.

Hur du avinstallerar appar från din Galaxy Note8

Förutsatt att du vet vilken app som orsakar problemet och uppdatera och rensa cache och data har inte åtgärdat problemet, måste du avinstallera den så att din telefon fortsätter att köras utan att avbrytas av den. Du kan bara göra detta för appar som du har laddat ner och installerat men appar som kom förinstallerade kan kräva att du har root-tillstånd för att bli av med dem och vi rekommenderar vanligtvis inte det. Men till exempel den app du har problem med är en tredje part, så det är hur du avinstallerar den ...

 1. Dra upp på en tom plats från hemskärmen för att öppna Apps-facket.
 2. Klicka på Inställningar> Appar.
 3. Tryck på önskad applikation i standardlistan eller tryck på 3 prickikon> Visa systemappar för att visa förinstallerade appar.
 4. Klicka på önskad applikation.
 5. Klicka på Avinstallera.
 6. Tryck på Avinstallera igen för att bekräfta.

Detta kommer att ta bort appen från din telefon samt ta bort alla filer och data som du har samlat medan du använder den. Detta är lösningen på problem orsakade av appar från tredje part.

Hur du rensar en lista över nyligen använda appar i din Galaxy Note8

Den här proceduren stänger helt enkelt appar eller stoppar dem från att köras. Vet du att att trycka på Hem-knappen medan du använder en app inte stänger appen? Du har just kommit tillbaka till hemskärmen men appen fortsätter att köra i bakgrunden med hjälp av resurser och om du har några CPU-intensiva appar som kan kanske du stöter på fall där telefonen blir trög ibland eller får andra appar att krascha. Det är därför det är nödvändigt att stänga appar som körs i bakgrunden då och då och så gör du det:

 1. Från vilken skärm som helst, tryck på knappen Nyliga appar, som ligger i det nedre vänstra hörnet av skärmen.
 2. För att stänga en enskild nyligen genomförd applikation, tryck på en applikation från listan och dra den till höger eller vänster eller tryck på 'X'.
 3. För att stänga alla senaste program trycker du på ikonen Rensa allt.

Jag hoppas att dessa tutorials kan hjälpa dig på något sätt.

Anslut oss

Vi är alltid öppna för dina problem, frågor och förslag, så kontakta oss genom att fylla i detta formulär. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder och vi debiterar inte ett öre för det. Men Observera att vi får hundratals e-postmeddelanden varje dag och det är omöjligt för oss att svara på varenda en av dem. Men vara säker på att vi läser alla meddelanden vi får. För dem som vi har hjälpt kan du sprida ordet genom att dela våra inlägg till dina vänner eller genom att bara gilla vår Facebook och Google+ sida eller följa oss på Twitter.