Hur du förbättrar batteriets livslängd på Google Pixel 3 XL (fixa batteriladdningsproblem)

Förlorar din Google Pixel 3 XL snabbt batteriet? Det här inlägget kommer att ge tips och lösningar för hur man löser detta vanliga problem.

Innan vi fortsätter vill vi påminna dig om att om du letar efter lösningar på din egen #Android-problem kan du kontakta oss genom att använda länken längst ner på denna sida. När du beskriver ditt problem ska du vara så detaljerad som möjligt så att vi enkelt kan hitta en relevant lösning. Om du kan, vänligen inkludera de exakta felmeddelandena du får för att ge oss en idé var vi ska börja. Om du redan har provat några felsökningssteg innan du skickar ett e-postmeddelande till oss, se till att du nämner dem så att vi kan hoppa över dem i våra svar.

Vad får Google Pixel 3 XL att tappa batteriet snabbt

En av de vanligaste problemen som Android-användare stöter på är batteriladdningsproblem. Dålig batteriprestanda kan bero på många saker så det finns inget definitivt sätt att fixa det. Några av de vanliga orsakerna till att din Google Pixel 3 XL kan tappa batteri snabbt inkluderar följande objekt:

 • skärmens ljusstyrka
 • mindre operativsystembugg
 • appar
 • ineffektiv kodning
 • anpassningar eller inställningar
 • widgets
 • hårdvarufel

Att utöka batteriprestanda på din Google Pixel 3 XL kräver tålamod och tid. Se till att du har båda i ordning om du vill förbättra batteriets prestanda på allvar.

Hur du förbättrar batteriets livslängd på Google Pixel 3 XL

I de flesta fall beror batteriets prestanda på felaktiga användningsvanor. Våra förslag nedan är avsedda att vägleda dig hur du kan hantera dåliga användningsvanor lika mycket som lösningar. De är inte avsedda att "fixa" problemet direkt, så var tålamod när du gör dem. Det kan ta ett eller en kombination av några förslag för att förbättra batteriets prestanda för din Google Pixel 3 XL.

Förslag 1: Tvinga om omstart

Innan du ändrar programvara är det bra att du kan uppdatera systemet först. Om du inte kan använda din Pixel 3 XL normalt eller inte starta om det på traditionellt sätt, försök att göra en tvingad omstart. Håll helt enkelt på strömbrytaren i cirka 10 sekunder. Vänta sedan på att telefonen ska slutföra omstartssekvensen och se vad som händer och ännu viktigare, för att se om batteriets prestanda förbättras.

Förslag 2: Kontrollera appar

I de flesta fall som liknar ditt, är huvudproblemet appar. Precis som Android-operativsystem är appar bara koder som är utformade för att fungera med ett operativsystem och din Pixel 3 XL-maskinvarus mini-operativsystem (kallas firmware). Interaktion mellan appar och annan programvara i en enhet är en ganska komplex process och det finns miljoner möjliga punkter av fel. Även om utvecklare har gjort ett ganska anständigt jobb med att göra appar och Android stabila kan problem ibland dyka upp utan meddelande.

Om ditt Google Pixel 3 XL-batteri började tappa kraft snabbt efter installation av en app, måste det mest troliga skälet vara den nya appen. Försök att avinstallera appen för att se om batteriets prestanda förbättras.

Alternativt kan du använda den inbyggda funktionen i Android för att se om en viss app är att konsumera onormalt ström. Du kan gå till Inställningar> Batteri och kontrollera om en viss app sticker ut särskilt. Klicka på batterisymbolen för att se en uppdelning av dina appar. Detta hjälper dig att berätta hur mycket dina appar använder batteriet sedan enhetens sista fulladdning. Om du tror att en app dyker upp högt på listan när du inte använder den så ofta kan du försöka tvinga stopp eller inaktivera den. Om tvångsstopp eller inaktivering av en app inte kommer att göra någon skillnad kan du försöka avinstallera de som du tror kan orsaka problemet. Annars kan du fortsätta med resten av felsökningen nedan.

Förslag 3: Starta om i säkert läge

Ett annat sätt att kontrollera om en tredjepartsapp konsumerar ditt Pixel 3 XL-batteri är genom att starta om till Safe Mode. I säkert läge kommer tredjepartsapplikationer att inaktiveras, så om enhetens batteri förbättras avsevärt efter att du har låtit enheten köras under en tid kan du kanske begränsa de möjliga orsakerna efteråt.

För att starta din Pixel 3 XL till säkert läge:

 1. Tryck och håll in enhetens strömbrytare.
 2. Tryck på och håll ner strömmen på skärmen. Tryck på OK om det behövs.
 3. Din enhet startar i säkert läge. Du kommer att se "Safe mode" längst ner på skärmen.
 4. Låt din Pixel 3 XL köras i detta läge i minst 48 timmar så att du märker någon skillnad.
 5. För att lämna säkert läge, starta om enheten.

Kom ihåg att start till säkert läge inte automatiskt säger dig vilken av dina appar som är besvärliga. Du måste följa telefonen och leta efter förbättringar för att identifiera om en tredje parts app orsakar problemet. För att identifiera vilka av dina appar som orsakar problemet bör du starta upp telefonen till säkert läge och följ dessa steg:

 1. Starta till säkert läge.
 2. Kolla efter problemet.
 3. När du har bekräftat att en tredjepartsapp är skylden kan du börja avinstallera appar individuellt. Vi föreslår att du börjar med de senaste du lagt till.
 4. När du har avinstallerat en app startar du om telefonen till normalt läge och kontrollerar om problemet finns.
 5. Om din Pixel 3 XL fortfarande är problematisk, upprepa steg 1-4.

För att identifiera vilka av dina appar som orsakar problemet bör du starta upp telefonen till säkert läge och följ dessa steg:

 1. Starta till säkert läge.
 2. Kolla efter problemet.
 3. När du har bekräftat att en tredjepartsapp är skylden kan du börja avinstallera appar individuellt. Vi föreslår att du börjar med de senaste du lagt till.
 4. När du har avinstallerat en app startar du om telefonen till normalt läge och kontrollerar om problemet finns.
 5. Om din Google Pixel 3 XL fortfarande är problematisk, upprepa steg 1-4.

Förslag 4: Installera app- och systemuppdateringar

Ibland kan dåligt batteriprestanda eller överdrivet batteriladdning bero på ineffektiv kodning. Detta kan inträffa om det finns en kodningsproblem i en app eller i operativsystemet. Om en utvecklare märker problem som kan orsakas av dålig kodning kommer de att försöka förbättra situationen genom att lappa dem. Det är av denna anledning som vi uppmuntrar dig att alltid installera app- och systemuppdateringar när de kommer.

Förslag 5: Använd batterioptimering

Google-enheter som Pixel-modellerna har en användbar funktion som kallas Batterioptimering som är utformad för att minimera effekten av batteriladdning. Vi föreslår att du använder den för att förbättra din situation. Nedan följer de allmänna stegen för att använda den:

 1. Dra upp pil-ikonen (längst ner) på hemskärmen för att se applistan.
 2. Gå till Inställningar.
 3. Knacka på Batteri.
 4. Klicka på menyikonen (längst upp till höger).
 5. Klicka på Batterioptimering . Appar / tjänster som inte kan optimeras verkar gråa.
 6. Klicka på rullgardinsmenyn "Inte optimerad".
 7. Tryck på Alla appar.
 8. Tryck på lämplig app, tryck på något av följande och tryck sedan på Klar:
 • Optimera
 • Optimera inte

Förslag 6: Lägre skärmens ljusstyrka

En annan vanligaste orsaken till att dyra och kraftfulla smartphones som Google Pixel 3 XL tappar batteriet snabbt är skärmen. För att ge dig ett riktigt faktum: ju ljusare skärmen, desto mer kraft behöver systemet för att behålla den. Så om du är den typ som vill göra allt ljust ska du inte bli förvånad om ditt batteri inte kommer att hålla länge. Försök att minska skärmens ljusstyrka till den lägsta bekväma nivån så att du kan förlänga batteriets livslängd varje dag.

Förslag 7: Stäng av tjänster du inte använder

Vissa bakgrundstjänster som är aktiverade kan sakta men säkert tömma batteriet också. Försök gå under Inställningsmenyn och inaktivera alla tjänster eller funktioner som potentiellt kan lägga till problemet. Du kan börja med att inaktivera bland annat Bluetooth, wifi, GPS om du inte använder dem. Om du befinner dig i ett område med intermittenta eller dåliga mobiltelefontjänster, aktivera flygplansläge. Om cellulära signaler kommer och går kan det göra att systemet ständigt söker efter dem. Försök att använda wifi istället för att minimera batteriförlust under dagen.

Förslag 8: Ta bort widgetar

Appgenvägar eller widgetar på startskärmen kan vara orsaken till att din Pixel 3 XL upplever batteriladdning. Liksom appar kan widgets regelbundet kontakta fjärrservrar för att uppdatera innehållet. Försök ta bort dem om du fortfarande inte kan ta reda på orsaken till problemet i detta skede.

Förslag 9: Återställ fabrik

Om alla felsökningssteg ovan inte löser frysproblemet på din Pixel 3 XL, är det sista felsökningssteget för programvara som du kan göra att torka av det. På så sätt kan du återställa alla programinställningar till sina standardvärden i ett slag. Om orsaken till problemet är mjukvarorelaterad, kommer fabriksinställning sannolikt att hjälpa.

För att återställa din Pixel 3 XL till fabrik:

 1. Skapa en säkerhetskopia av dina personuppgifter.
 2. Se till att du känner till användarnamn och lösenord för Google-kontot i telefonen.
 3. Öppna Inställnings-appen.
 4. Tryck på System.
 5. Klicka på Avancerat.
 6. Klicka på Återställ alternativ.
 7. Klicka på Radera alla data (fabriksåterställning) och sedan Återställ telefon. Ange din PIN-kod, mönster eller lösenord om det behövs.
 8. Om du vill radera all data från telefonens interna lagring klickar du på Radera allt.
 9. När din telefon har raderat väljer du alternativet att starta om.
 10. Ställ in din telefon och återställ dina säkerhetskopierade data.

Förslag 10: Nedgradera OS

Ibland kan problem med batteriladdning bli mer uttalade direkt efter installationen av den senaste Android-versionen. Om att göra alla förslagen ovan inte har hjälpt hittills, överväg att nedgradera ditt Pixels operativsystem till dess tidigare version. Nedgradering till tidigare Android stöds inte officiellt av Google eftersom det kan orsaka problem om det inte görs ordentligt. Gör det på din egen risk.

Förslag 11: Kontakta Googles support

Om ingenting ändras efter att fabriken har återställt eller nedgraderat operativsystemet måste det mest troliga skälet vara hårdvarufel. Kontakta Google så att de kan ge råd om vad de ska göra.


Engagera med oss

Om du är en av de användare som stöter på ett problem med din enhet, låt oss veta det. Vi erbjuder lösningar för Android-relaterade problem gratis så om du har problem med din Android-enhet fyller du bara i det korta frågeformuläret i den här länken så försöker vi publicera våra svar i nästa inlägg. Vi kan inte garantera ett snabbt svar, så om ditt problem är tidskänsligt, vänligen hitta ett annat sätt att lösa ditt problem.

Om du tycker att det här inlägget är till hjälp kan du hjälpa oss genom att sprida ordet till dina vänner. GRUNTLE.ORG har även närvaro på socialt nätverk så du kanske vill interagera med vår community på våra Facebook- och Google+ sidor.