Hur du fixar WiFi kommer inte att aktiveras för Android-telefoner

Har du svårt att slå på Wi-Fi-omkopplaren på din Android-telefon? Om du är så har du kommit till rätt plats eftersom vi kommer att ta itu med den här frågan i den här artikeln. Som vi alla känner till en smartphones främsta styrka är dess förmåga att gå online. Även om du kan använda en mobil dataförbindelse kommer detta enkelt att konsumera ditt datainmån om du ständigt laddar ner innehåll över Internet. Det är anledningen till att du alltid måste använda en Wi-Fi-anslutning när det är möjligt.

När Wi-Fi inte aktiveras för din Android-telefon finns det flera steg som du kan göra för att felsöka problemet. Vi har listat stegen nedan som du ska utföra.

Starta om telefonen

Ibland är en snabb omstart allt som behövs för att lösa problemet. Om du startar om telefonen uppdateras telefonprogramvaran. När telefonen har startats bör du omedelbart kontrollera om Wi-Fi-omkopplaren på telefonen kan slå på.

Se till att flygplansläget är av

När din telefon är i flygläge kommer den att stoppa all överföring av radiosignaler som inkluderar Wi-Fi.

Utför en fabriksåterställning

Om Wi-Fi-omkopplaren på telefonen fortfarande inte slås på måste du göra en fabriksinställning. Eftersom dina telefondata raderas under denna process bör du skapa en säkerhetskopia innan du gör återställningen.

Om Wi-Fi-omkopplaren på din telefon fortfarande inte slås på efter att du har utfört stegen ovan, finns det en chans att Wi-Fi-chipet på telefonen redan är defekt. Det är lite som du kan göra just nu förutom att ta telefonen till ett servicecenter. Detta kan vanligtvis fixas på ett servicecenter genom att byta ut telefonens Wi-Fi-chip.