Hur du fixar Whatsapp som fortsätter att krascha, inte fungerar på din iPhone 8 Plus (enkla steg)

Appar kan krascha när som helst när de utlöses av vissa faktorer, inklusive programvarufel och skadlig programvara, ogiltiga inställningar, felaktiga uppdateringar och systemkonflikter. Det finns också några fall då appar skulle krascha på grund av minnesproblem, till exempel när enhetens interna minne blir slut. Andra appar kunde bara inte komma igång och krascha omedelbart vid lanseringen eftersom det är skadat på grund av felaktig installation. I allmänhet är de underliggande faktorerna mjukvarorelaterade, vilket därför indikerar att problemet kan lösas av slutanvändare hemma.

I detta inlägg är en relevant fråga, särskilt med Whatsapp som fortsätter kraschar eller inte fungerar korrekt på en iPhone 8 Plus. Jag har också tillhandahållit en översikt av möjliga lösningar och föreslagit lösningar för alla som behöver mer input om hur man felsöker problemet på sin nya iPhone. Du kan också hänvisa till detta genomgång om du hamnat på den här sidan av samma anledning.

Innan du går vidare, om du hittade det här inlägget eftersom du försökte hitta en lösning på ditt problem, kan du försöka besöka vår felsökningssida eftersom vi redan har åtgärdat de flesta vanliga rapporterade problem med telefonen. Vi har redan tillhandahållit lösningar på några av de problem som rapporterats av våra läsare, så försök att hitta problem som liknar dig och använda lösningarna vi föreslog. Om de inte fungerar för dig och om du behöver ytterligare hjälp, fyll i vårt frågeformulär för iPhone-frågor och tryck på skicka.

Första lösningen: Tvinga avsluta Whatsapp och starta sedan om.

Den enklaste möjliga lösningen på problematiska appar är genom att starta om den. Om appen kraschar på grund av mindre slumpmässiga fel, kan detta hjälpa till att rensa appen. I iOS-enheter kan detta göras genom att tvinga appen att sluta och sedan starta appen igen. Här är hur:

 1. Tryck snabbt på Hem- knappen. Det är samma sak som när du dubbelklickar på en programikon på datorn.
 2. På nästa skärm bör du se en lista över nyligen använda appar.
 3. Leta reda på Whatsapp från listan och dra sedan upp appen för att rensa den.

Om du ser andra appar i listan, rensa dem alla också för att förhindra någon av dem från att orsaka konflikter. Följ bara samma steg för att rensa resten av dina bakgrundsappar. Du kan sedan starta om Whatsapp några sekunder från att rensa alla bakgrundsappar.

RELEVANTA POSTER:

 • Hur man fixar en iPhone 8 Plus som fortsätter att krascha och frysa efter att ha uppdaterat iOS till den senaste versionen (enkla steg)
 • Hur man fixar en iPhone 8 Plus som visar vätska har upptäckts varning efter en uppdatering [Felsökningsguide]
 • Hur man fixar Twitter-app som inte fungerar stabilt eller kraschar på din iPhone 8 Plus (enkla steg)
 • Hur man fixar Netflix som fortsätter att krascha och slutar fungera på en iPhone 8 Plus efter installation av en ny iOS-uppdatering (enkla steg)
 • Hur man fixar en iPhone 8 Plus som inte har internetåtkomst men är ansluten till Wi-Fi-nätverk [Felsökningsguide]

Andra lösningen: Utför en mjuk återställning eller tvinga omstart på din iPhone 8 Plus.

Om det inte hjälper att rensa Whatsapp, är ditt nästa alternativ en mjuk återställning eller omstartas helt enkelt din iPhone 8 Plus. Denna metod fixar effektivt mindre programvarufel och fel, inklusive sådana som kan ha fått Whatsapp att krascha. Ingen information kommer att påverkas i processen, så du kan förvänta dig att din personliga information och viktiga filer som sparats i det interna minnet förblir intakt efteråt. Så här görs det:

 1. Håll ned strömbrytaren eller sidoknappen i några sekunder.
 2. Släpp strömbrytaren när du ser menyn Slide to Power Off .
 3. Dra sedan reglaget till höger. Detta kommer att få din iPhone att stängas av.
 4. Efter 30 sekunder trycker du på Power / Side-knappen igen och släpper sedan när Apple-logotypen visas.

Om din iPhone-skärm fryser när Whatsapp slutar fungera eller kraschar, är det nödvändigt att utföra en kraftstart. Det är en alternativ omstart som görs för att frysa upp en frusen iPhone på grund av felaktiga appar och skadat innehåll. Så här görs:

 1. Tryck och släpp snabbt Volym upp-knappen.
 2. Tryck sedan på och släpp snabbt knappen Volym ned.
 3. Slutligen, tryck och håll ned Sid / strömknappen tills Apple-logotypen visas.

En kraftåterstart påverkar inte din personliga information och viktiga data som sparats i det interna minnet så det kräver inte att du skapar säkerhetskopior.

Tredje lösningen: Installera tillgängliga appuppdateringar.

Appuppdateringar kan också vara nyckeln till att fixa appen, särskilt om vissa buggar eller skadlig programvara hindrar den från att fungera korrekt. Precis som iOS-uppdateringar, rullas också appuppdateringar regelbundet av apputvecklare för att säkerställa att deras appar är optimerade och på bästa prestanda. Uppdateringar innehåller också säkerhetsförbättringar eller fixar korrigeringar för att bli av med eventuella buggar som kan ha trasslat appens normala rutin. Som sagt, försök att leta efter tillgängliga appuppdateringar att ladda ner och installera på din iPhone 8 Plus. Här är hur:

 1. För att komma igång, tryck på App Store- ikonen från hemskärmen.
 2. App Store- skärmen klickar du på ikonen Uppdateringar längst ner till höger. En lista över dina appar med väntande uppdateringar visas sedan på nästa skärm.
 3. Klicka på Uppdatera- knappen bredvid Snapchat för att installera ny uppdatering för Whatsapp.
 4. Om flera uppdateringar för appar är tillgängliga trycker du på Uppdatera alla för att uppdatera alla appar på en gång.

Om du vill se till att alla appuppdateringar är korrekt implementerade startar du om din iPhone när alla appuppdateringar är helt installerade.

Fjärde lösningen: Återställ alla inställningar på din iPhone 8 Plus.

Vissa inställningar kan orsaka att en app glider eller slutar fungera när den konfigureras felaktigt. Problemet tillskrivs sannolikt ogiltiga inställningar om Whatsapp började krascha eller agera konstigt efter att du gjort några inställningar i enhetsinställningarna. Samma sak kan hända när problemet började efter installation av ny programuppdatering. Vissa uppdateringar kan tendera att åsidosätta de aktuella inställningarna baserat på hur de är programmerade, vilket därför kan leda till möjliga konflikter. För att utesluta detta, försök att återställa alla inställningar på din iPhone och konfigurera sedan nödvändiga funktioner och alternativ i enlighet därmed. Här är hur:

 1. Tryck på Inställningar på hemskärmen.
 2. Tryck på Allmänt .
 3. Bläddra till och tryck på Återställ .
 4. Klicka för att välja Återställ alla inställningsalternativ .
 5. Ange ditt enhets lösenord om du uppmanas.
 6. Tryck sedan för att bekräfta återställning av systeminställningar.

Till skillnad från en huvudåterställning eller fabriksåterställning, kommer återställning av alla inställningar inte att torka dina iPhone-data. Allt det gör är att återställa systeminställningarna till sina ursprungliga eller standardvärden, så att du kan aktivera eller inaktivera vissa funktioner för din iPhone att fungera som avsett.

Femte lösningen: Ta bort och installera sedan Whatsapp på din iPhone 8 Plus.

Om ingen av de ovan nämnda lösningarna kan hjälpa och Whatsapp fortfarande kraschar på din iPhone, kan appen själv ha skadats och kan därför inte fungera igen. Om detta är fallet är det enda sättet att lösa problemet genom att ta bort den felaktiga appen från din enhet och sedan installera om den senaste versionen från App Store. Följ de här stegen för att komma igång:

 1. Tryck och håll på en appikon från hemskärmen.
 2. När du ser ikonerna börja jiggla, tryck på X i det vänstra hörnet av Whatsapp . Om du gör det raderas eller avinstalleras appen från din iPhone.
 3. Tryck på Radera för att bekräfta åtgärden.

Vänta tills appen har raderats, starta om din iPhone (mjuk återställning) och navigera sedan till App Store. När du är i App Store söker du efter den senaste Whatsapp-versionen som är kompatibel med eller stöds av din iPhone 8 Plus och ladda ner och installera sedan appen. Det borde lösa problemet men om inte, måste du söka ytterligare hjälp.

Sök mer hjälp

Om problemet kvarstår efter att ha installerat om Whatsapp, kan det vara ett komplext fel från appen som måste hanteras först. I det här fallet kan du begära ytterligare hjälp från Whatsapp Support eller Whatsapp Help Center. Om du får något felmeddelande eller koder, notera och vidarebefordra dem till Whatsapp-support så att de kan avgöra problemet baserat på den transporterande felmeddelanden / koden. Tyvärr kan ingenting mer göras i slutet så att du inte har något annat val än att be hjälp från apputvecklarna.

Anslut oss

Om du behöver mer hjälp med att använda vissa funktioner och funktioner i den nya Apple iPhone 7-smarttelefonen, kan du gärna besöka vår handledningssida. Där kan du hitta en lista över hur man gör, innehåll steg, steg för steg samt svar på vanliga frågor angående iPhone 7. Om du har andra problem eller har stött på några problem när du använder telefonen kan du nå oss via detta formulär . Tänk bara på att berätta mer information om problemet eller enhetsproblemet (erna) du kan ha och vi hjälper dig gärna ytterligare.

Inlägg som du kanske också vill kolla in:

 • Hur man fixar knasande ljud under samtal, misslyckade fel, andra samtalsproblem på Apple iPhone 8 och iPhone 8 Plus [Felsökningsguide]
 • Varför fungerar inte mitt iPhone 8 Plus-tangentbord, visningslådor istället för bokstäver och hur fixar jag det? [Felsökningsguide]
 • Hur du fixar statiskt brus, avbrott av ljud och inga ljudproblem på din iPhone 8 Plus [Felsökningshandbok]
 • Hur du hanterar problem med snabb tömning av batterier på din iPhone 8 Plus [Felsökningshandbok]
 • Apple iPhone 8 Plus strömproblem: Vad gör du när din iPhone 8 Plus inte kommer att slås på? [Felsökningsguide]