Hur du fixar vanliga problem med HTC One M8 och fel [Del 5]

Välkommen till den femte delen i vår serie felsökningsartiklar tillägnad HTC One M8. Flera av våra läsare har frågat oss varför de flesta av våra ämnen handlar om Samsung-enheter. Det är inte så att vi älskar att täcka mobila enheter tillverkade av detta sydkoreanska företag, det är bara att de flesta e-postmeddelanden vi får är från personer som äger Samsung-produkter. Dagens inlägg kommer att bryta sig loss från vår normala rutin och kommer att koncentrera sig på HTC.

Om du äger en HTC One M8 eller någon annan Android-enhet för den delen känn dig fri att skicka e-post till oss med dina problem på [e-postskyddad] och vi hjälper dig gärna. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder våra värdefulla läsare utan några strängar bifogade. Det vi emellertid frågar är att när du skickar ett e-postmeddelande försöker du vara så detaljerad som möjligt så att vi kan göra en korrekt bedömning.

Förutom att skicka ett e-postmeddelande kan du också kontakta oss via våra Facebook- och Google+ sociala mediekonton.

M8 hörlursuttag slutade fungera

Problem : Jag drog ut öronsnäckorna från telefonen. Jag tänkte inte så mycket på det, men hörlursymbolen förblev upplyst på telefonen. Jag startade om. Därefter sätter du hörlurarna i uttaget och det finns ingen symbol för hörlurar som tänds, och hörlurarna har inget ljud. Spela en låt eller vid kommer genom högtalarna. Jag anslöt knopparna till en annan spelare och de verkar fungera bra. 1) Anslut headsetet till uttaget och jacksymbolen visas inte på telefonen. 2) med headsetet anslutet (om än utan att symbolen visas) och ljudet kommer ut från högtalarna. Någon annan som har den här frågan?

Lösning : Detta kan bara orsakas av att smuts fastnar i hörlursuttaget. Försök rengöra den noggrant med en tandpetare och sätt sedan in öronskydden. Om problemet orsakas av smuts bör det fungera bra nu. Om det fortfarande inte fungerar kanske du vill göra en huvudåterställning på din enhet. Detta gör att din enhet kan återgå till sitt ursprungliga läge när du startade den för första gången. Var medveten om att dina data kommer att gå förlorade i den här processen så gör en säkerhetskopia först.

Återställ master från inställningar

 • Gå till Inställningar och tryck sedan på Säkerhetskopiera och återställ.
 • Klicka på Återställ telefon.
 • Om du vill ta bort media, dokument och annan data från telefonlagret väljer du Radera alla data.
 • Om du också vill ta bort media och annan information från ditt lagringskort väljer du Radera SD-kort.
 • Klicka på OK.

Återställ huvudet med hårdvaruknappar (alternativet Snabbstart i Inställningar> Ström får inte väljas.)

 • Stäng av enheten
 • Tryck och håll ned VOLUME NED-knappen och håll sedan in POWER-knappen.
 • Vänta tills skärmen med de tre Android-bilderna visas och släpp sedan POWER- och VOLUME NED-knapparna.
 • Tryck på VOLYM NED för att välja FABRIKSÅTSTÄLLNING och tryck sedan på POWER-knappen.

M8 slås inte på

Problem : Min HTC One dog plötsligt också på mig. Förra gången det fungerade anslöt jag det för att ladda rätt innan jag gick till sängs, som jag alltid gjorde. När jag vaknade var telefonen avstängd. Jag försökte slå på den, men ingenting hände. Laddningsindikatorn tänds inte heller. Jag försökte en hård omstart av enheten genom att hålla strömmen och hålla ner volymknappen, men det fungerade inte heller. Vid det här laget hade jag telefonen i drygt ett år och jag visste att jag inte skulle kunna byta ut den gratis, så jag köpte en begagnad telefon online. Men jag undrar nu om det ändå finns att se om jag kan få denna telefonreparation, även om jag måste betala för reparationen själv. Några förslag?

Lösning : Har du försökt använda en annan väggladdare på din enhet? Det finns fall då en telefon har tömts helt och när den laddas med en felaktig laddare kommer den inte att slås på. Försök att använda en annan laddare som är känd för att fungera och låt din enhet laddas i 30 minuter. Om du fortfarande inte kan slå på den kan problemet vara i batteriet eller själva enheten. Att byta ut batteriet är dock svårt, så det bästa alternativet just nu är att ta med enheten till ett auktoriserat servicecenter för korrekt kontroll.

M8 suddiga kamerafoton

Problem : Kameran tar oskarpa bilder, oavsett avstånd, ljus, vinkel osv. Allt är suddigt. Jag har haft kameran sedan maj, och den började precis för ungefär två dagar sedan. Hjälp!

Lösning : Om du har en annan kameraapp installerad på din enhet kan du försöka använda den och se om de tagna fotona fortfarande är suddiga. Om inte, vad du behöver göra är att rensa cacheminne och data för din kamera-app genom att gå till Inställningar - Appar - Gå till fliken Alla - hitta kameraprogrammet och rensa cache och data. Om fotona som tagits av din andra kameraapp fortfarande är suddiga är en möjlig orsak till detta att kameralinsbeläggningen har repats eller skadats. Vad du behöver göra är att bara ta en bit tyg och torka av beläggningen från linsen. Försök använda en bomullsknopp med lite tandkräm för att rengöra bort beläggningen. När linsen är klar kommer dina foton inte längre att vara suddiga.

M8-mikrofon fungerar inte

Problem : Jag köpte min M8 för ett par månader sedan och allt var bra förrän för två månader sedan berättade en av min vän att hon inte kunde höra vad jag sa. Det var en fullständig tystnad. Jag bad olika människor ringa mig, och problemet är detsamma. Saken är att jag fortfarande kan höra alla men ingen kan höra mig om jag inte skriker på högtalartelefonen eller använder headsetet för att prata. Jag försökte starta om, sedan återställa telefonen, sedan uppdatera den senaste versionen, blåsa i den nedre mikrofonen och rengöra hålet, men ingenting fungerar. Det har verkligen fått mig frustrerad. Jag menar när någon ringer mig, jag måste hitta ett headset att ansluta, och när jag gör det tar det för lång tid och de lägger på. Så vad ska jag göra nu?

Lösning : Om du redan har uppdaterat din programvara, gjort en huvudåterställning och rengör den nedre mikrofonen kan problemet redan vara med hårdvaran. Enhetens mikrofon kan redan vara felaktig och måste bytas ut. Det bästa alternativet är att ta din enhet till ett auktoriserat servicecenter och få den reparerad.

M8 SMS-sändningsproblem

Problem : Detta startade för några dagar sedan. Ibland skickar jag en text och den kommer att ha den lilla ”väntande” symbolen bredvid. Det försvinner aldrig. Men då får jag svar på texten. Så det skickas uppenbarligen. Men nu undrar jag ständigt om mina texter verkligen skickas eller om de verkligen fastnar i väntan.

Lösning : Det du behöver göra först är att kontrollera om du använder den senaste programuppdateringen för din enhet. Om det finns uppdateringar föreslår jag att du laddar ner dem och installerar dem. Dessa uppdateringar innehåller vanligtvis förbättringar och korrigeringar som kan hjälpa till att lösa problemet.

Om du använder en icke-ursprunglig SMS-app föreslår jag att du byter tillbaka till standard-SMS-applikationen och försöker skicka ett meddelande med den. Om möjligt avinstallera andra SMS-appar. Om problemet fortfarande finns, ta bort alla meddelanden på din enhet. Se till att först göra en kopia av alla viktiga. Radera sedan cache och data för standardmeddelanden-appen.

 • På inställningsmenyn trycker du på Apps eller Application Manager.
 • Kontrollera att fliken Alla är markerad.
 • Hitta och tryck på meddelandeprogrammet.
 • Tryck på Rensa cache och Rensa data.

Ditt problem bör lösas efter detta.

M8 Kan inte ansluta till mobildata

Problem : Jag har nyligen köpt en ny olåst HTC One på Amazon. Telefonen är fantastisk och fungerar bra. Jag har en ny mikro-SIM installerad. Jag kan få Wi-Fi-anslutning. Jag kan inte få mina data att fungera när jag inte är i närheten av en Wi-Fi-signal. Jag får 500 MB gratis genom min T-Mobile-plan. Det konstiga är att jag kan få data som fungerar på min gamla HTC G2, men inte på min nya HTC One. Vad är skillnaden, jag tror att jag saknar något här?

Lösning : Eftersom detta är en olåst enhet kan det hända att mobilnätverksinställningarna för T-Mobile inte är inställda ännu. Det är förmodligen anledningen till att du kan ansluta till Wi-Fi men inte till mobildata. Kontrollera och se om du har rätt APN-inställning och gör nödvändiga justeringar.

 • Namn: T-MOBILE
 • APN: fast.tmobile.com
 • Ombud:
 • Hamn:
 • Användarnamn:
 • Lösenord:
 • server:
 • MMSC: //mms.msg.eng.t-mobile.com/mms/wapenc
 • MMS-proxy:
 • MMS-port:
 • MCC: 310
 • MNC: 260
 • Autentiseringstyp:
 • APN-typ: standard, supl, mms
 • APN-protokoll: Lämna det till standardprotokollet

M8-bilder försvinner

Problem : Hej, jag har htc one m8, lager rom. Det är bra telefon och allt verkar okej förutom att ibland är foton och videor jag tar där och sedan när jag går och tittar på dem igen i galleriet, är deras plats ett utropstecken i en triangel och jag kan inte öppna dem. Detta händer inte med alla bilder och videor bara några och för att vara ärlig är det ganska irriterande, jag tog några bilder från min mammas födelsedagsfest och nu verkar de vara borta. Fotona sparas automatiskt på mitt externa SD-kort. När jag ansluter telefonen till min PC kommer dessa foton och videor inte att visas eller öppnas. Men de har olika filstorlekar så jag antar att de fortfarande är där om det är meningsfullt. All hjälp här kommer att uppskattas mycket.

Lösning : Om dina foton eller videor saknas på ditt SD-kort är det ett tecken på att det är skadat. Vad du behöver göra är att göra en säkerhetskopia av innehållet på ditt SD-kort till din PC. Du har då två val, du kan formatera SD-kortet och försöka använda det igen. Det finns en möjlighet att problemet kommer tillbaka. Det andra alternativet är att få ett nytt SD-kort.

M8 Volymknapp Lös

Problem : Jag har precis köpt en HTC ONE M8 och när jag kommer hem märker jag att volymknappen är lös, vad kan jag göra? är en 700 $ -telefon och annan sådan telefon är inte löst som min htc m8. Jag går idag till affären för att se om de byter ut min telefon. Kan du föreslå något annat sätt att fixa detta?

Lösning : Volymknappen på telefonen ska inte vara lös. Eftersom det nyligen har köpts kan du enkelt byta ut det till en annan enhet. Se bara till att kolla in allt med den nya enheten och se om det finns några fel.

M8 Intermittent SMS-problem

Problem : Jag har haft telefonen (M8) i 3 veckor. Cirka 1 av 20 texter går aldrig ut och jag måste skicka dem igen. Jag upptäckte nyligen att de på något sätt har fastnat och när jag startar om telefonen går de alla ut på en gång, vilket helt förvirrar mottagarna. Jag ser också dem gå ut i fel ordning om jag skickar två eller flera i rad. Den första kommer att fördröja i flera minuter medan den andra går ut inom några sekunder, medan en tredje kanske aldrig går ut alls. Detta förvirrar också mottagarna. Några förslag på vad jag kan försöka avgöra om det här är min telefon, en programvaruproblem eller en operatörsproblem? Jag har en stark LTE-signal, och som nämnts är problemet intermittent på kort tid. Jag har provat olika SMS-appar - alla har samma problem, så jag är tillbaka på att använda standard-app-appen. Inte säker på om det är HTC: s eller Android.

Lösning : Det du behöver göra först är att kontrollera om din enhet körs med den senaste systemprogramvaran. Avinstallera sedan alla SMS-appar från tredje part och använd bara standardmeddelanden-appen. Gör en mjuk återställning av din enhet.

 • Tryck och håll in POWER-knappen och tryck sedan på Starta om.
 • När du blir ombedd att bekräfta trycker du på Starta om.

Kontrollera om problemet fortfarande finns.

Om det gör det, avgör om det förekommer på en viss plats eller om det inträffar var du än är. Om det här problemet bara inträffar i ditt hem men inte på jobbet kan det vara ett nätverksrelaterat problem. Jag föreslår att du ringer till din nätverksleverantör för att verifiera täckningen i ditt område. Du kan också försöka sätta in ett nytt SIM-kort i din enhet för att verifiera om detta är ett SIM-relaterat problem.

Ett sista steg som måste göras är en återställning av master. Detta återställer enheten till sitt ursprungliga tillstånd när du först startade den. Var medveten om att data kommer att gå förlorade i den här processen så det rekommenderas att du gör en säkerhetskopia först.

Här är listan över vad som kommer att tas bort när en återställning görs

 • Ditt Google-konto
 • Alla konton du har lagt till i Inställningar> Konton och synkronisering och de data som är kopplade till dessa konton
 • Personuppgifter som du har skapat eller synkroniserat med telefonen, t.ex. din profil, kontakter, meddelanden, e-post, kalenderhändelser och mer
 • System- och applikationsdata och inställningar
 • Nedladdade appar
 • Filer som musik, foto

För att göra en huvudåterställning

 • Gå till Inställningar och tryck sedan på Säkerhetskopiera och återställ.
 • Klicka på Återställ telefon.
 • Om du vill ta bort media, dokument och annan data från telefonlagret väljer du Radera alla data.
 • Om du också vill ta bort media och annan information från ditt lagringskort väljer du Radera SD-kort.
 • Klicka på OK.

Engagera med oss

Skicka oss gärna dina frågor, förslag och problem du har stött på när du använder din Android-telefon på [e-postskyddad]. Vi läser varje e-postmeddelande men kan inte garantera ett snabbt svar. Slutligen, om vi kunde hjälpa dig, snälla hjälp med att sprida ordet genom att dela våra inlägg med dina vänner. Tack.