Hur du fixar vanliga LG G2-problem och fel

Ärligt talat har jag varit så upptagen med Samsung-enheter de senaste månaderna att det tog mig så lång tid att ta itu med problem som skickats till oss av våra läsare som använder LG G2. Några av de problem som jag citerade i det här inlägget är inte så vanligt.

Till exempel handlar det tredje numret om möjliga mikrofonproblem, åtminstone är det vad titeln på problemet säger. Men som jag ser det är det inte riktigt ett mikrofonproblem utan problem med hörlursuttag.

Om du är en LG G2-användare och har upplevt ett problem eller två med din telefon är jag säker på att du kommer att älska att läsa det här inlägget. Det finns en möjlighet att du kommer att stöta på ett av problemen jag inkluderade här och att läsa lösningarna eller förslagen kommer att ge dig en uppfattning om hur du ska hantera det i framtiden.

Om ditt problem inte ingår i den här listan, skicka gärna ett e-postmeddelande till oss via [e-postskyddad]. Du kan också posta dina problem på vår Facebook-vägg eller Google+ sida. Vi är de enda som erbjuder den här typen av gratis support, så dra nytta av det.

# 1. Problem med LG G2-mikrofon

F : Jag har använt min LG G2 länge nu och jag märkte att mikrofonens känslighet försämrades med tiden. Jag arbetar i en konstruktion och tar alltid med mig min telefon i fickan. För ungefär ett par månader sedan började människor jag ofta ringa klaga på att de inte hörde några av orden jag säger så jag trodde att det bara var någon form av en tillfällig nätverksproblem men tillståndet blev ännu värre. Nu säger alla människor jag pratar med antingen att de inte kan höra mig eller så kan de höra mig men förstår knappt vad jag pratar om. Jag misstänkte redan att det var mikrofonen som har problem, så jag försökte spela in min röst via röstinspelaren. allt jag hör var en sorts mumling med obegripliga ord. Hur gör du det här om det var ditt problem, droid kille? Snälla hjälp mig. Tack. - Romeo

S : Detta är inte ett vanligt problem med LG G2 men det var många ägare som klagade över känsligheten för deras enhets mikrofon. Det är en ironi men det är faktiskt en bra sak. Det betyder att många ägare redan har upplevt detta problem och så småningom hittat svar och lösningar. Baserat på vittnesmål från personer som rapporterade ha stött på detta problem kan jag ge er tre möjliga lösningar.

 1. Stäng av funktionen Noise Suppression . Det är naturligtvis under samtalsinställningar. Det fanns ägare som sa att att stänga av den här funktionen gör mikrofonvolymen bättre. I grund och botten integrerades bullerundertryckning i enheten för att göra samtalskvaliteten bättre. Det är som ett fotofilter som minskar brus på bilder; det gör fotokvaliteten bättre genom att eliminera brus som döljer motivet men för mycket av det skulle också leda till oönskade effekter. Detsamma gäller för ljud. Det är därför det är tillrådligt att stänga av bullerundertryckning när problemet är relaterat till ljudkvalitet.
 2. Spräng tryckluft i mikrofonhålet . Detta är ett av de mest effektiva sätten att lösa mikrofonproblem orsakade av korrosion av damm och smuts i hålet. En sprängning av tryckluft är tillräckligt stark för att bli av med en liten mängd smuts i det lilla hålet. Oavsett om du tror på det eller inte, många ägare vittnade om att det fungerar så det är värt ett försök. I ditt fall är det möjligt att korrosion kan ha orsakat detta med tanke på din arbetslinje.
 3. Uppdatera firmwareversionen om möjligt . Om det finns en tillgänglig uppdatering för din telefon, tveka inte att ladda ner och installera den. Det var många som klagade över samtalskvalitet och mikrofonproblem men nyligen uppdaterade verkade ha fixat sina problem.

# 2. Det går inte att konfigurera Hotmail på LG G2

F : Jag har ett litet problem med min telefon, det är en LG G2. Jag använder Hotmail som min e-post och det är min första e-post så jag känner till allt information om det inklusive mail-servrar, mitt lösenord och allt. Men när jag satt upp mitt konto på min telefon fick jag felet "Inloggningsinformation fel". Jag fördubblade - till och med tredubbla-kolla mitt användarnamn och lösenord och de är båda korrekta. Så jag var förvirrad. Hur kommer e-postappen som medföljde telefonen säger att jag har angett felaktig information? Vet ni hur ni fixar det här? Snälla hjälp mig. - Randy

S : Det kan bara vara en fel på e-post-appen för aktie eftersom jag har konfigurerat mitt Hotmail-konto på min telefon med hjälp av app-e-post-appen och varje gång jag trycker på den "Klar" -knappen går den igenom. Men jag har stött på ett problem relaterat till ditt. Jag fick också felaktigt inloggningsinfo innan jag inställde mitt Gmail-konto i appens lager-e-post. Jag använde mobildata när det händer och efter det att felet dyker upp försökte jag surfa på internet och kunde inte. Så i princip utlöste felet när internetanslutningen avbröts och du behöver inte vara expert för att veta att det bara är anslutningsfrågan.

Så om du får det här problemet måste du först se till att ditt internet fungerar. Annars fortsätter du att få det här felmeddelandet eller det andra. Om du dock är säker på att det inte är din anslutning som orsakar detta, fortsätt sedan med att använda den officiella appen från din e-postleverantör. I ditt fall kan du ladda ner och installera Outlook.coms Android-app eftersom den automatiskt ansluter till Microsofts servrar.

# 3. Headset-mikrofon fungerar inte, ljudsprickor

F : Min LG G2 är ny, jag har den bara sedan april. Det finns inga problem med den normala funktionen med telefonen, utom när jag ansluter det ursprungliga headsetet. Vad beträffar dess prestanda är telefonen utmärkt, men när jag använder headsetet eller något headset jag hap, fungerar inte mikrofonen bara och ljudet kraschar. Det finns tillfällen då hörlursikonen på meddelandefältet försvinner och sedan dyker upp igen. Det är konstigt för jag vet att telefonen inte är överanvänd eller missbrukas på något sätt. Har du hört talas om detta problem tidigare? Förresten, mitt headset fungerar med min andra Android-telefon som inte är en LG, så jag vet att det inte riktigt är headsetet som har problem. Jag behöver dina inlägg om de här killarna. Jag är en teknisk noob.

S : Det korta svaret är att hörlursuttaget på din LG G2 är löst, eller ännu värre, receptorerna var böjda. Så mitt mest praktiska råd är att ta din telefon till en tekniker och få den kontrollerad. Men jag förstår om du tvekar att tro vad jag säger så låt mig stödja det baserat på ditt uttalande.

Mikrofonen fungerar inte . Detta är en av de omedelbara effekterna om receptorerna i hörlursuttaget på din telefon är böjda eller inte kan få god kontakt. Det kan hända att du redan vet detta men ljudet spricker bara när du trycker på kontakten som är ansluten till din telefon. Samma sak händer med din mikrofon. När du dock håller kontakten fast, fungerar både mikrofonen och hörlurarna. Det är ett tecken på att det bara finns god kontakt när du håller kontakten ordentligt i läge.

Ljudet kraschar . Detta händer också när kontakten är störd. Eftersom hörlursuttaget är löst bör det finnas en uppspelning och det är bara en fråga om millimeter. En lätt beröring och ljudet börjar spricka.

Hörlurarikonen visas och försvinner . När det finns god kontakt kan telefonen upptäcka att ett headset är anslutet, så att det visar en ikon i meddelandefältet. När kontakten försvinner försvinner ikonen. Dessa handlingar som visas och försvinner på ikonen skulle vara ofta om anslutningen är lös.

En tekniker kan åtgärda problemet genom att fixa kontakter i hörlursuttaget eller genom att helt byta ut kontakten. Om du är säker, kan du göra det på egen hand, i annat fall anställa tjänster från en professionell.

# 4. LG G2 är väldigt långsam, fortsätter att hålla nere

F : Ni gör miljontals människor en tjänst. Tack för att du gör detta. Nu handlar mitt problem om min telefon LG G2. Jag har detta i drygt 5 månader nu och det verkar som om det har avtagit mycket sedan jag köpte det. Min tidigare Android-telefon tog mer än två år innan den började sakta ner men den här avancerade enheten tog bara sex månader. Även om jag redan har använt Android i flera år nu, är jag inte riktigt en teknisk person och jag lär mig fortfarande att använda denna 5-månaders gamla telefon. Men hur kan jag lära mig snabbt om det är så långsamt? Snälla hjälp mig att behålla min telefon prestanda som det var. Tack.

S : Även avancerade smartphones kommer att försämras med tiden och det är uppenbarligen vad som händer dig just nu. Ju fler appar du installerar, desto snabbare går enheten långsamt i prestanda eftersom det finns många tjänster som använder RAM. När telefonen cachade många filer redan skulle det ta tid att läsa alla dessa filer och indexera dem. Således kommer processer att påverkas och orsaka prestandaproblem. Det finns procedurer du kan göra för att föra tillbaka telefonen till dess optimala inställningar:

Torka av cache-partition

Detta är ditt enda alternativ om du inte vill gå igenom besväret med att säkerhetskopiera all din data. Följ stegen nedan för att göra detta:

 1. På startsidan trycker du på Apps.
 2. Klicka på Inställningar.
 3. Klicka på fliken Allmänt.
 4. Knacka på Lagring.
 5. Vänta tills menyalternativen slutför beräkningen.
 6. Peka på cache-data och sedan på OK.
 7. Vänta tills cache-data raderas. beroende på storlek tar det flera sekunder att slutföra. När slutförd kommer lagringsskärmen att uppdateras och cachelagrade data visas inte.

Om det inte räcker att torka av cache-partitionen för att få telefonen tillbaka till dess optimala prestanda, fortsätt sedan med fabriksinställning.

Fabriksåterställning

Det kommer att föra tillbaka telefonen till sina ursprungliga inställningar och ta bort allt i telefonen inklusive kontakter, foton, filer osv. Så här ...

 1. Tryck på menyknappen från valfri hemskärm.
 2. Klicka på Systeminställningar.
 3. Tryck på Allmänt, bläddra till 'PERSONLIGT'.
 4. Klicka på Säkerhetskopiera och återställ.
 5. Tryck på Fabriksdataåterställning.
 6. Klicka på Återställ telefon.
 7. Tryck på Radera allt.
 8. Granska varningen och tryck sedan på OK.

# 5. SwiftKey-kraft stänger på LG G2

F : Jag använder alltid SwiftKey eftersom jag tycker det är lätt att skriva ord men efter uppdateringen verkar det krascha och jag får alltid felmeddelandet “Tyvärr har SwiftKey slutat”. Fick jag en dålig uppdatering? Hur kan jag lösa konflikten mellan Android-systemet och SwiftKey-appen? Jag behöver dina guider. Tack. Och förresten, jag kommer att hjälpa till att marknadsföra alla dina bloggar och lösningar så fortsätt skriva inlägg som de du gör.

S : Den senaste uppdateringen kanske har trasslat upp vissa inställningar och data, men jag tror att det här problemet är litet och kan åtgärdas genom att rensa cache och data i själva appen. Följ bara stegen nedan:

 1. Tryck på menyknappen från valfri hemskärm.
 2. Klicka på Systeminställningar.
 3. Tryck på Allmänt, bläddra ner till 'Enhet' och tryck sedan på Appar.
 4. Vid behov, tryck på skärmen och skjut åt vänster för att se skärmen "ALL".
 5. Bläddra till och knacka på SwiftKey.
 6. Klicka på Rensa cache.
 7. Klicka på Rensa data.
 8. Tryck vid behov på OK.

# 6. LG G2 kan inte skicka MMS-meddelanden

F : Jag vet att det är ett mindre problem men jag vet inte vad jag ska göra för att fixa det. Så snälla hjälp mig. Min LG G2 brukade skicka alla meddelanden inklusive textmeddelanden och MMS-meddelanden men nu är det inte möjligt med bildmeddelanden. Textmeddelandena fungerar bra och jag kan ringa eller ta emot samtal så jag vet att det inte är ett nätverksproblem. Min Wi-Fi fungerar också bra men min mobildata är det inte. Några förslag? Tack.

S : Bara för att du kan skicka / ta emot textmeddelanden eller ringa / ta emot samtal betyder det inte att du kan skicka MMS-meddelanden. MMS använder mobildata för att skickas och tas emot varför det var meningsfullt för mig när du sa att du inte kunde ansluta till internet utan att använda Wi-Fi.

Jag är nästan säker på att APN-inställningarna på din telefon har ändrats till något felaktigt eller att din leverantör har en ny uppsättning APN. Men det finns också en möjlighet att det är en tillfällig nätverksproblem. Jag vill inte diskreditera dig när du sa att det inte är ett nätverksfråga men igen, SMS och MMS åker inte på samma tåg.

Det bästa sättet att veta om det är ett nätverksproblem eller APN-inställningsproblem är att ringa din tjänsteleverantör. Gör det först och låt oss veta vad din operatör skulle berätta för dig om de inte kan lösa problemet.

# 7. Ny LG G2 kommer inte att slås på längre

F : Hej Droid kille, jag behöver din hjälp dåligt. I princip köpte jag just min telefon för två dagar sedan. Jag använde det inte för något annat än ett fåtal textmeddelanden och telefonsamtal och Wi-Fi. Jag installerade ett par appar men det var allt jag gjorde. Idag, när jag vaknade, var skärmen tom. Jag slår på strömbrytaren men den svarar inte. Vad ska jag göra?

S : Ladda din telefon. Jag tror att batteriet var helt tömt när du sov och det var därför skärmen var tom när du vaknade. Telefonen är ganska ny och jag tar ord om att ingenting hände med telefonen som kunde ha lett till detta problem. Jag är nästan säker på att det bara är ett urladdat batteriemne mer än något annat.

Men försök använda originalladdaren. Försök att hålla ner strömbrytaren för att se vad som händer. Telefonen kan inte vara defekt om ingenting hände med den. Men även efter timmar med laddning och telefonen fortfarande inte kommer att slå på, ta den tillbaka till butiken och låt dem kontrollera den för problem. På det sättet kan de enkelt byta ut det om det finns ett problem med hårdvaran.

# 8. Det går inte att ladda ner appar från Play Store

F : Det är konstigt att min telefon plötsligt började konstigt, den vägrar att ladda ner någon app från Play Store. Det ger ut ett fel men jag kommer inte ihåg vad det var. Jag har ingen aning om vad som hände med telefonen eller appen att den fungerade så här. Och åh, min tjänsteleverantör vet inte något hur man löser det. Allt de någonsin ville ha var att göra återställning av master. Jag vägrade att jag har tusentals foton, hundratals musik och videor. Kan du föreslå något annat?

S : Det kan bara vara ett problem med appen Google Play Store. Det första jag vill att du ska göra är att rensa cache och data. Observera att du kommer att förlora alla dina inställningar när du gör det och du kanske måste ställa in ditt Play Store-konto igen.

 1. Tryck på menyknappen från valfri hemskärm.
 2. Klicka på Systeminställningar.
 3. Tryck på Allmänt, bläddra ner till 'Enhet' och tryck sedan på Appar.
 4. Vid behov, tryck på skärmen och skjut åt vänster för att se skärmen "ALL".
 5. Rulla till och tryck på Google Play Store.
 6. Klicka på Rensa cache.
 7. Klicka på Rensa data.
 8. Tryck vid behov på OK.

Om att rensa cache och data inte löser problemet, upprepa stegen från 1 till 5 och tryck på avinstallera uppdateringar och starta om telefonen. Det borde göra det.

# 9. Galleriet laddas mycket långsamt

F : Jag har många bilder i min telefon, det är en LG G2, men jag kan inte visa dem eftersom Galleri-appen laddas väldigt, väldigt långsamt. Det finns till och med tillfällen då jag skulle få det fruktansvärda felmeddelandet "galleri slutat fungera". Jag märkte också att telefonen kommer att fördröjas när jag öppnar galleriet, särskilt när jag inte är ansluten till internet. Jag trodde att telefonen skulle kunna fungera snabbare om den inte är ansluten till internet men tvärtom. Jag är förvirrad och vet inte hur jag fixar detta. Så hjälp mig. Tack killar.

S : Ja, telefonen är mycket snabbare när det bara är några få tjänster som körs och om den inte är ansluten till internet men du faktiskt inte kan se skillnaden om du använder en avancerad telefon som G2. Att ha många bilder kan vara en sak som får galleriet att ladda mycket långsamt. Det beror på att appen måste ladda alla miniatyrbilder och ordna bilderna beroende på användarens preferenser. Men när du sa att telefonen ofta fryser när du öppnar galleri-appen utan internetuppkoppling trodde jag omedelbart att du har sparat bilder i molnet och du synkroniserade dina konton med din telefon.

Det bästa sättet att ta itu med detta är för det första att avmarkera alla onlinekonton som är anslutna till galleri-appen som Facebook, Pinterest, Instagram, Dropbox, Google+, etc. Kom ihåg att om något av dessa konton synkroniseras med ditt galleri, kommer appen att behöver internetuppkoppling för att beskära foton från varje konto så att det kan visa en miniatyrbild. Utan internetuppkoppling skulle appen fortfarande försöka ansluta igen och om den inte lyckas efter flera minuter kraschar appen och lämnar telefonen för långsam för att fungera korrekt.

När du har avmarkerat dina konton och galleri-appen laddas fortfarande mycket långsamt rensar du cache och data. Oroa dig inte, dina bilder kommer att förbli intakta. Jag tror att det handlar om hur man löser problemet.

# 10. LG G2 tappar batteriet snabbare än tidigare

F : Min G2 är 8 månader gammal och de första 5 månaderna var riktigt smidig segling utan problem. Men för ett par månader sedan började telefonen visa symptom på snabb batteriladdning. Jag använder den här telefonen främst för telefonsamtal och Wi-Fi-internet. Jag smsar inte så mycket och jag skickar inte alltför bildmeddelanden. Jag använder den för att spela min favoritmusik då och då och ta foton ibland. Kort sagt tog jag hand om telefonen så att jag inte kommer ihåg att den hade fallit. Så varför tappar det batteriets sätt snabbare nu än tidigare? Finns det något för detta?

S : När det finns många appar och tjänster som körs i bakgrunden är det normalt att telefonen fördubblar sin användning av ström för att rymma dem alla. Om du har tagit hand om din telefon väl, finns det inget problem med hårdvaran. Så, för att begränsa problemet, försök att starta om telefonen till säkert läge:

 1. Tryck och håll ned strömbrytaren från vilken skärm som helst.
 2. Tryck och håll ner strömmen.
 3. Granska skärmen "Starta om till säkert läge" och tryck sedan på OK.
 4. Enheten startar om och "Safe mode" visas i det nedre vänstra hörnet.

När telefonen är i säkert läge, se till om du fortfarande tappar batteriet snabbare, som när det är i normalt läge. Om ja, så förinstallerade appar och kärntjänster orsakar alla dessa problem. Annars är den skyldige dina tredjepartsappar. Men i vilket fall som helst måste du fortfarande återställa fabriken efter att du har säkerhetskopierat allt i telefonen.

 1. Tryck på menyknappen från valfri hemskärm.
 2. Klicka på Systeminställningar.
 3. Tryck på Allmänt, bläddra till 'PERSONLIGT'.
 4. Klicka på Säkerhetskopiera och återställ.
 5. Tryck på Fabriksdataåterställning.
 6. Klicka på Återställ telefon.
 7. Tryck på Radera allt.
 8. Granska varningen och tryck sedan på OK.

Låt oss veta om detta fungerar.

Engagera med oss

Skicka oss gärna dina frågor, förslag och problem du har stött på när du använder din Android-telefon. Vi stöder alla Android som finns tillgängliga på marknaden idag. Och oroa dig inte, vi debiterar inte ett enda öre för dina e-postmeddelanden. Skicka e-post till oss när som helst. Vi läser varje e-postmeddelande men kan inte garantera ett svar. Slutligen, om vi kunde hjälpa dig, snälla hjälp oss att sprida ordet genom att dela våra inlägg med dina vänner eller besöka vår felsökningssida. Tack.