Hur du fixar skärmflimrande problem på din Samsung Galaxy Note 8 (enkla steg)

Displayproblem på mobila enheter som skärmflimring kan tillskrivas programvarufel eller maskinvaruskada. Det senare kan vara den underliggande orsaken om det fanns tidigare fall av hårda fall eller exponering av vätska på enheten. Men om skärmflimrande problemet plötsligt uppstår kan det bero på ett systemfel. Dåliga appar, felaktig uppdatering och felaktiga visningsinställningar hör vanligtvis till de vanliga triggersna för programvarorelaterade visningsfel. Med tanke på att problemet är knutet till programvarufel finns det några lösningar du kan försöka felsöka och fixa det i slutändan. Metoderna som jag har markerat nedan kan användas när man hanterar skärmflimrande problem på en viss Samsung-handenhet, som är Galaxy Note 8. Du kan gärna hänvisa till dessa lösningar när du behöver mer hjälp med att fixa den irriterande flimrande skärmen.

Innan du går vidare, om du hittade det här inlägget eftersom du försökte hitta en lösning på ditt problem, kan du försöka besöka vår felsökningssida för Galaxy Note 8 eftersom vi redan har åtgärdat de flesta av de vanligt rapporterade problemen med telefonen. Vi har redan tillhandahållit lösningar på några av de problem som rapporterats av våra läsare, så försök att hitta problem som liknar dig och använda lösningarna vi föreslog. Om de inte fungerar för dig och om du behöver ytterligare hjälp, fyll i vårt frågeformulär för Android-frågor och tryck på skicka.

Första lösningen: Starta om telefonen.

För första gången kan din telefonskärm flimra på grund av slumpmässiga programvarufel. Och i så fall kan problemet eventuellt lösas genom att starta om enheten eller mjuk återställning. Detta bör rensa eventuella mindre programvarufel som kan ha fått din skärm att plötsligt agera konstigt. En mjuk återställning eller omstart av enheten kan göras på två sätt beroende på vilket tillstånd enheten är. Om din telefon fortfarande kan svara korrekt kan du göra den vanliga omstarten med följande steg:

 1. Tryck och håll in strömbrytaren i några sekunder tills promp- knappen visas.
 2. Klicka på alternativet Starta om .
 3. Tryck på Starta om igen för att bekräfta.
 4. Ge din telefon upp till 90 sekunder för att slutföra omstartprocessen.

Under tiden, om din telefon är frusen eller inte svarar, kan du utföra en mjuk återställning med hårdvaruknapparna istället. Så här görs det:

 1. Tryck och håll ned strömbrytaren och Volym ned-knappen samtidigt i upp till 45 sekunder.
 2. Släpp båda knapparna när telefonen strömmar.

Ingen data kommer att raderas från någon av metoderna så det finns inget behov av säkerhetskopior.

RELEVANTA POSTER:

 • Varför värms min Samsung Galaxy Note 8 så snabbt och hur fixar jag den? [Felsökningsguide]
 • Samsung Galaxy Note 8 blev helt död, stängde av sig själv och laddar inte längre [Felsökningsguide]
 • Vad gör du om din Samsung Galaxy Note 8 laddas långsamt men tömmer batteriet ganska snabbt [Felsökningsguide]
 • Vad du ska göra när din nya Samsung Galaxy Note 8 inte slås på [Felsökningsguide]
 • Hur du fixar din Samsung Galaxy Note8 som fortsätter att visa "fuktapptäckt" varning [Felsökningsguide]

Andra lösningen: Avsluta alla bakgrundsappar.

Bakgrundsappar kan bli oseriösa när de kraschar och när detta händer kan vissa funktioner inklusive visning av renderingar också påverkas eller sluta fungera som avsett. Även om det ger en fördel att hålla dina appar igång i bakgrunden, särskilt för multitasking-ändamål, finns det tillfällen när du verkligen måste avsluta dem. För att se till att ingen av dina bakgrundsappar utlöser din skärm att flimra någon gång, tvinga dem att stänga med följande steg:

 1. Tryck på knappen Nyaste appar som finns i nedre vänstra hörnet på skärmen. Om du gör det visas en lista över dina nyligen använda appar.
 2. Om du vill stänga en enskild app trycker du på appen från listan och drar den till vänster eller höger. Alternativt kan du bara trycka på X.
 3. Om du vill stänga alla senaste appar på en gång trycker du på alternativet Rensa alla istället.

När du har rensat alla bakgrundsappar startar du om telefonen för att tillämpa de nya ändringarna och för att uppdatera telefonens interna minne.

Tredje lösningen: Hantera skärminställningar.

En del människor som har stött på ett liknande problem där deras Galaxy Note 8-skärm börjar flimra har upptäckt att skärmens ljusstyrka har något att göra med det. Andra säger att skärmen skulle flimra om skärmen är inställd på för hög medan andra på någon annan nivå. För att se till att detta inte gör att din telefon agerar på samma sätt, försök att hantera skärminställningarna och justera skärmens ljusstyrka. Så här får du åtkomst till och hanterar skärminställningar, särskilt skärmens ljusstyrka på din Samsung Galaxy Note 8:

 1. Öppna meddelandepanelen genom att dra statusfältet nedåt.
 2. Dra sedan meddelandepanelen nedåt.
 3. Klicka sedan på pilen bredvid ljusstyrkan.
 4. Om du vill visa kontrollerna ovanpå, tryck på omkopplaren till Visa kontroll överst.
 5. Tryck på Klart när du är klar med att ändra visningsinställningar.

Starta om telefonen och se sedan om det fixar den flimrande skärmen.

Fjärde lösningen: Starta din telefon i säkert läge.

Om det inte hjälper att konfigurera skärmens ljusstyrka kan du fortsätta diagnostisera appar. Vissa tredjepartsappar kan vara den skyldige, särskilt när de skadas eller innehåller något skadligt program som kan ha förstört telefonens skärmfunktioner. Om du startar i säkert läge kommer alla tredjepartsappar att inaktiveras så det skulle vara lättare för dig att avgöra om problemet med skärmflimring är isolerat till en nedladdad app eller inte. Så här aktiverar du säkert läge på din Galaxy Note 8:

 1. Stäng av telefonen.
 2. Tryck sedan och håll ner strömknappen förbi skärmen med modellnamn.
 3. Släpp strömbrytaren när Samsung-logotypen visas .
 4. Omedelbart efter att du släppt strömbrytaren trycker du och håller ned volymknappen.
 5. Fortsätt hålla ned volymknappen tills telefonen slutar starta om.
 6. Då bör du se märket Safe Mode i det nedre vänstra hörnet av skärmen. Vid denna tidpunkt kan du släppa V olume Down-tangenten.

Om skärmen inte flimrar i säkert läge beror det tydligen på några dåliga appar. Nu kan du försöka avinstallera enskilda appar från och med den senaste appen du har laddat ner innan din telefonskärm började flimra. Glöm inte att starta om och testa din enhet efter att ha tagit bort en app för att veta när problemet är borta.

Femte lösningen: Utför en huvudåterställning.

En återställning eller återställning av fabriksdata kan betraktas som det sista alternativet om ingen av de givna lösningarna kan åtgärda problemet och att din flimrande problem med Not 8-skärmen kvarstår. Det kan bero på ett mer komplext fel i telefonsystemet, t.ex. felaktiverade firmware-kraschar som orsakade problemet. Och det enda sättet att rensa dessa fel är en fullständig återställning av systemet. Men det är också värt att notera att denna återställning kommer att leda till dataförlust eftersom den kommer att rensa allt från ditt telefonsystem inklusive din personliga information, anpassade inställningar, nedladdade appar och filer. Som sagt, det är nödvändigt att skapa en säkerhetskopia. Om du är villig att ta en chans med den här metoden, säkerhetskopiera dina filer och följ dessa steg för att fortsätta med en huvudåterställning.

 1. Tryck på Volym upp, Hem (Bixby) och strömbrytare samtidigt i några sekunder.
 2. När Android-logotypen visas släpper du alla knappar och väntar tills Android-återställningsmenyn visas.
 3. Från Android-återställningsmenyn, tryck på Volym ned-knappen flera gånger för att markera eller välja torka data / fabriksinställningsalternativ .
 4. Tryck sedan på strömbrytaren för att bekräfta valet.
 5. Tryck på Volym ned-knappen tills Ja - radera alla användardata är markerade.
 6. Tryck sedan på strömbrytaren för att bekräfta val. Detta kommer att starta huvudåterställningen.
 7. När återställningen är klar markeras alternativet för omstart nu.
 8. Tryck på strömbrytaren för att starta om telefonen.

Alternativt kan du återställa din Note 8 genom inställningar. Här är hur:

 1. Dra upp på en tom plats från hemskärmen för att öppna Apps- facket.
 2. Tryck på Inställningar .
 3. Gå till Cloud och konton.
 4. Klicka på Säkerhetskopiera och återställ. Om du gör det kan du skapa en säkerhetskopia av dina viktiga data innan du raderar dem alla.
 5. Gå tillbaka till inställningsmenyn när du har skapat säkerhetskopior.
 6. Tryck på General Management.
 7. Bläddra till och tryck på Återställ.
 8. Välj sedan t Fabriksdata återställs från de angivna alternativen.
 9. Tryck på Återställ för att fortsätta.
 10. Ange dina referenser om du uppmanas.
 11. Tryck på Fortsätt .
 12. Tryck sedan på Radera alla för att bekräfta återställning.

Vänta tills din telefon slutför återställningen och startar om. Då kan du fortsätta med den första installationsprocessen.

Servicealternativ

En skadad skärmkomponent på din Galaxy Note 8 kan vara den underliggande orsaken till problemet. I det här fallet kan ingen av de ovannämnda lösningarna lösa problemet eftersom det din telefon behöver är service. Med det sagt måste du ta din enhet till ett närliggande servicecenter och få den diagnostiserad av en auktoriserad tekniker istället. Alla hittade skadade komponenter kommer då att tas om hand för att få din telefon tillbaka och fungera smidigt.

Anslut oss

Vi är alltid öppna för dina problem, frågor och förslag, så kontakta oss genom att fylla i detta formulär. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder och vi debiterar inte ett öre för det. Men Observera att vi får hundratals e-postmeddelanden varje dag och det är omöjligt för oss att svara på varenda en av dem. Men vara säker på att vi läser alla meddelanden vi får. För dem som vi har hjälpt kan du sprida ordet genom att dela våra inlägg till dina vänner eller genom att bara gilla vår Facebook och Google+ sida eller följa oss på Twitter.

Inlägg som du kanske också vill kolla in:

 • Samsung Galaxy Note 8 fördröjer, fryser och visar "Tyvärr har inställningar stannat" -fel [Felsökningsguide]
 • Samsung Galaxy Note 8 fördröjer vid lansering av en app, började köra så långsamt [Felsökningsguide]
 • Hur du fixar din Samsung Galaxy Note 8 som sitter fast i startöglan [Felsökningshandbok]
 • Samsung Galaxy Note 8 visar fortsättningsfelet "Tyvärr har Chrome slutat" -felet [Felsökningshandbok]
 • Samsung Galaxy Note 8 fortsätter att dyka upp "Tyvärr har telefonen slutat" -fel [Felsökningsguide]
 • Varför kraschar Facebook-appen ständigt på Samsung Galaxy Note 8 och hur åtgärdar du den? [Felsökningsguide]