Hur du fixar skärmflimrande problem på din Samsung Galaxy A6 (2020) smartphone (enkla steg)

Skärmflimrande problem i mobila enheter kan antingen bero på en mjukvaruproblem som falska appar eller det telefonsystem som fungerar. I vissa fall flimrar en enhetsskärm på grund av vissa skärminställningar som inte konfigureras i enlighet därmed. Det finns också fall då telefonskärmen flimrar när du öppnar eller laddar multimediefiler eller komplexa applikationer. Och i värsta fall uppstår skärmflimrande bland andra symtom på hårdvaruskada, särskilt på skärmkomponenterna.

I det här inlägget behandlas en relevant fråga som visas på en Samsung Galaxy A6 (2020) smartphone tillsammans med några markerade felsökningsförfaranden och generiska lösningar. Om du någonsin har hamnat på den här sidan när du letar efter hjälp med att fixa samma problem på din nya Samsung-enhet, kan detta genomgång kunna hjälpa dig. Läs därför och få hjälp.

Innan vi fortsätter, om du letar efter en lösning på ett problem med din telefon, försök att bläddra igenom våra felsökningssidor för att se om vi stöder din enhet. Om din telefon finns i listan över våra enheter som stöds går du till felsökningssidan och letar efter liknande problem. Använd gärna våra lösningar och lösningar. Oroa dig inte att det är gratis. Men om du fortfarande behöver vår hjälp, fyll i vårt frågeformulär för Android-frågor och tryck på skicka för att kontakta oss.

Hur du felsöker Galaxy A6 2020 med problem med skärmflimrar

Innan du lägger ner tid och ansträngning på att utföra ett flertal felsökningsförfaranden, se till att du ser på telefonens skärm för synliga tecken på skador. Detta är ett måste om du tidigare tappade enheten eller blivit våt av misstag. Om det finns några indikationer på fysisk eller vätskeskada, skulle reparation / service behövas.

Första lösningen: Starta om telefonen (mjuk återställning).

Om detta bara är första gången för din telefonskärm att fungera konstigt, är det förmodligen bara ett slumpmässigt fel på någon av dina appar, om inte telefonens operativsystem. En mycket rekommenderad enkel lösning på slumpmässiga programvaruproblem inklusive de som visas av skärmflimrande symptom är en mjuk återställning eller omstart på din enhet. Bortsett från att fixa mindre programvarufel rensar en mjuk återställning också utrymmet i det interna minnet. Detta resulterar sedan i en jämnare och snabbare prestanda. Så här görs det:

 • För att mjukställa eller starta om din Galaxy A6 2020 kan du bara trycka på strömbrytaren tills menyn visas och sedan trycka på alternativet för att stänga av. Efter 30 sekunder kan du trycka på strömbrytaren igen tills enheten startar om.
 • Alternativt kan du bara trycka och hålla ned strömbrytaren och Volym ned- knappen på sidan tills telefonen startar om.

En mjuk återställning påverkar inte data lagrade i enhetens interna minne. Som sagt behöver du inte skapa säkerhetskopior.

Andra lösningen: Tvinga stänga / avsluta alla bakgrundsappar.

Bakgrundsappar består av appar som du nyligen har använt och inte har stängt. Medan att hålla appar som körs i bakgrunden ger fördelar när det gäller multitasking eftersom du bara kan växla mellan förhandsgranskningar av appar kommer det att komma att alla dessa appar kraschar eller misslyckades med att starta. När detta händer finns det en större chans för andra appar eller till och med telefonsystemets funktion att påverkas. Som ett resultat tenderar din enhet att bete sig fel och den flimrande bildskärmen du har att göra med kan vara det växande symptomet. För att utesluta detta, tvinga alla bakgrundsappar att sluta med följande steg:

 1. Starta menyn Senaste appar på din telefon. En lista med nyligen använda appar visas sedan.
 2. Navigera till en app och dra sedan upp för att stänga.
 3. Gör samma sak med resten av bakgrundsapparna.

Starta om din Galaxy A6 (2020) när du är klar med att stänga alla bakgrundsappar. Om du gör det kommer du också att uppdatera telefonens interna minne och operativsystem.

Tredje lösningen: Starta i säkert läge och diagnostisera appar.

För att se till att skärmflimrande problemet på din Galaxy A6 (2020) inte tillförs någon av dina tredjepartsappar eller nedladdade innehåll, försök att starta om telefonen i säkert läge. Alla tredjepartsapplikationer är tillfälligt inaktiverade eller får inte köras i säkert läge, vilket skulle vara lättare för dig att avgöra om en tredjepartsapp är skyld eller inte. Så här aktiverar du säkert läge på din Galaxy A6 (2020) smartphone:

 1. Håll ned strömbrytaren tills telefonen vibrerar och Samsung-logotypen visas och släpp sedan strömbrytaren.
 2. Med Samsung Galaxy-logotypen fortfarande på skärmen trycker du på Volym ned-knappen.
 3. Fortsätt hålla ned Volymknappen tills Safe Mode visas i det nedre vänstra hörnet på Hemskärmen eller låsskärmen.
 4. Du kan släppa volymknappen då.

Om skärmen inte flimrar när den körs i säkert läge, är det säkert att säga att problemet orsakas av en tredjepartsapp. Det kan vara den senaste appen eller innehållet du har laddat ner på din telefon. Just nu kan du försöka avinstallera appar individuellt tills problemet är fixat.

Fjärde lösningen: Uppdatera appar och telefonprogramvara till den senaste tillgängliga versionen.

Programuppdateringar kan vara nyckeln till att fixa skärmflimrande problemet på din Galaxy A6 (2020), särskilt om det orsakas av vissa buggar eller skadlig programvara. Förutom att ta in nya funktioner inbäddar uppdateringar också säkerhetsuppdateringar för att bli av med befintliga buggar och skadlig programvara som orsakade olika typer av programvaruproblem i vissa Galaxy-enheter. Förutom programuppdateringar kan installation av appuppdateringar också hjälpa särskilt om det har något att göra med en tredjepartsapp som inte är kompatibel med den nuvarande plattformen eller operativsystemet din telefon kör på.

Så här kan du manuellt leta efter tillgängliga appuppdateringar på din Galaxy A6 (2020):

 1. Se till att din telefon är ansluten till Wi-Fi-internet.
 2. Gå till Play Store och klicka sedan på Meny .
 3. Klicka på Mina appar och spel.
 4. Klicka för att uppdatera appar individuellt.
 5. Klicka på knappen Uppdatera .

Följ instruktionerna på skärmen för att slutföra installationen av appuppdateringar och starta sedan om enheten när du är klar.

För att kontrollera om det finns en uppdatering av programvara (Android) för din enhet, gå till Inställningar-> Om enhet -> Programuppdatering -> Uppdatera nu eller Inställningar -> Programuppdatering -> Ladda ner uppdateringar manuellt.

Se igen till att din telefon är ansluten till Internet. Eller så kan du också uppdatera din telefon på en dator. Glöm inte att starta om eller mjuk återställa din enhet när uppdateringen är klar, så att alla senaste ändringar som den nya systemuppdateringen har implementerats korrekt.

Femte lösningen: Återställ din Galaxy A6 (2020) till fabriksinställningarna.

Som sista utväg kan du återställa enheten till dess fabriksinställningar och sedan ställa in den som ny. Detta skulle vara nödvändigt om problemet orsakas av vissa allvarliga buggar eller skadlig programvara som kan ha orsakat komplexa fel i telefonsystemet. En fabriksåterställning eller huvudåterställning torkar allt från din enhet inklusive dina personuppgifter, anpassade inställningar, nedladdade appar och annat innehåll tillsammans med tuffa buggar. Om du vill fortsätta med den här återställningen, ska du säkerhetskopiera alla viktiga data så att du kan återställa och använda dem igen senare. När du är klar kan du fortsätta med följande steg:

 1. När enheten är avstängd trycker du på ström-, hem- och volymupp-knapparna samtidigt i några sekunder.
 2. Släpp knapparna när Android-skärmen visas och telefonen laddas i återställningsläget.
 3. Tryck på Volym ned-knappen för att markera Wipe data / Factory reset- alternativ.
 4. Tryck sedan på strömbrytaren för att bekräfta valet.
 5. När återställningen av fabriksdata är klar markeras alternativet Reboot System Now . Tryck på strömbrytaren för att bekräfta och starta om din enhet för att tillämpa de senaste ändringarna och uppdatera operativsystemet.

Vänta på att din enhet ska slutföra systemåterställningen och starta sedan om igen av sig själv. När det startas upp helt kan du fortsätta med den första installationsprocessen.

Service / reparationsalternativ

Några av de ovannämnda förfarandena bör kunna fixa mjukvarorelaterat skärmflimrande problem på din Galaxy A6 (2020) smartphone om inte fysiska eller vätskeskador finns. Som sagt, ditt sista hoppas att få din telefonskärm att fungera igen är genom teknisk service eller reparation. Om din enhet fortfarande är under garanti, glöm inte att utnyttja servicegaranti eller byta enhet. Kontakta din operatör eller Samsungs support för mer information om hur du använder garanti och begär ytterligare hjälp om vad du ska göra nästa.

Anslut oss

Vi är alltid öppna för dina problem, frågor och förslag, så kontakta oss genom att fylla i detta formulär. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder och vi debiterar inte ett öre för det. Men Observera att vi får hundratals e-postmeddelanden varje dag och det är omöjligt för oss att svara på varenda en av dem. Men vara säker på att vi läser alla meddelanden vi får. För dem som vi har hjälpt kan du sprida ordet genom att dela våra inlägg till dina vänner eller genom att bara gilla vår Facebook och Google+ sida eller följa oss på Twitter.

Inlägg som du kanske också vill kolla in:

 • Vad du ska göra om din Samsung Galaxy A6 2020 inte känns igen av PC [Felsökningsguide]
 • Vad du ska göra om Facebook-appen fortsätter att krascha på din Samsung Galaxy A6 2020-smartphone (enkla steg)
 • Hur man fixar en Samsung Galaxy A6 2020-smartphone som sitter fast på svart dödsskärm (enkla steg)
 • Hur du åtgärdar Inget SIM-kortfel på din Samsung Galaxy A6 2020 (enkla steg)
 • Hur fixar du din Samsung Galaxy A6 2020 som inte kan skicka eller ta emot textmeddelanden (sms) (enkla steg)
 • Vad du ska göra om din Samsung Galaxy A6 2020 inte laddas (enkla steg)
 • Hur man fixar Samsung Galaxy A6 2020 som inte kommer att slås på (enkla steg)