Hur du fixar Samsung Galaxy S9 fuktdetekterat fel efter att du blivit våt

#Samsung #Galaxy # S9 är en flaggskeppstelefon som släpptes förra året av det sydkoreanska företaget som har flera enastående funktioner. Den här telefonen har en solid byggkvalitet tillverkad av en aluminiumram och Corning Gorilla Glass på både fram och bak. Den använder en 5, 8 tums Super AMOLED Infinity-skärm medan under huven finns en Snapdragon 845-processor ihopkopplad med 4 GB RAM. Även om detta är en solid utförande enhet finns det fall då vissa problem kan uppstå som vi kommer att ta itu med i dag. I den senaste delen av vår felsökningsserie kommer vi att ta itu med Galaxy S9-fukt som upptäckts efter att det blivit vått.

Om du äger en Samsung Galaxy S9 eller någon annan Android-enhet för den delen, kontakta oss gärna med detta formulär. Vi hjälper dig gärna med all oro du kan ha med din enhet. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder utan några strängar bifogade. Vi ber dock att när du kontaktar oss försöker vara så detaljerade som möjligt så att en exakt bedömning kan göras och rätt lösning kan ges.

Hur du fixar Samsung Galaxy S9 fuktdetekterat fel efter att du blivit våt

Problem: Hej killar, jag tror att jag har en ganska svår fråga som pågår här - för att börja ska jag ge er några detaljer som jag inte kunde ange nedan, jag bor i Nya Zeeland, min enhet är en GS9, min bärare Vodafone och Jag har en kombination av två problem. För det första har skärmen några sprickor som aldrig har varit ett problem, så jag är inte så orolig i det avseendet, men jag är först och mest uppenbar oro att efter att ha varit runt saltvatten kan vissa ha sprutat lite saltvatten i laddningshamnen, telefonen fortsatte att arbeta felfritt tills jag försökte ladda den 6 timmar senare, och inte till min överraskning "fukt har upptäckts, koppla ur laddaren" rätt nog, även om jag antar att det var "torrt" vid den tidpunkten efter att ha blåst ut hamnen med luft inte långt efter det hade hänt. Så därför har jag inte kunnat ladda min telefon, så att batteriet är bentorrt. Jag tittade upp några korrigeringar för att kringgå problemet med fuktdetektering och fann att jag rensade cache för USB-inställningar. Men eftersom min telefon är död kan jag inte komma åt den inställningen, det här problemet tänkte jag också på ett tips om att gå in i "återställningsläge", sedan ansluta telefonen för att tillåta trickle laddning, vänta en timme, slå på och åtkomstinställningar med begränsat batteri. Och däri ligger den andra frågan, jag kan inte gå in i återhämtningsläge för mig! Jag har provat många olika kombinationer och har bara kunnat komma åt den anpassade operativsystemmenyn. Ingen logotyp när du försöker kombinera vol up + Bixby-knapp sedan ström. Eller andra livstecken förutom anpassad OS-meny. Så jag är inte säker på om det behöver lite kraft för att komma åt återhämtning, ELLER VAD !? Observera: Jag gick oavsiktligt in i den anpassade OS-menyn Odin först, innan jag använde rätt kombination av knappar, och det var "att ladda ner" tillfälligt tills jag avbröt genom att hålla samma knappar igen. Ps nu visas inga menyer och det verkar ha blivit pappersvikt. Vilka är mina alternativ? Skål för din tid, jag vet att det här är en långvarig.

Lösning: Det första du vill göra i det här fallet är att se till att telefonen är torr. Torka av den yttre delen av enheten med en mikrofiberduk. Se till att laddningsporten på telefonen är fri från fukt genom att lämna enheten på ett svalt ställe i minst 2 timmar. All fukt som finns i porten avdunstar naturligt. Du kan också påskynda denna process genom att använda ett minivakuum eller en hårtork på porten.

Om vatten har kommit in i telefonen från sprickan på skärmen, kommer du att se till att telefonens inre delar är torra. Du kan placera enheten (avstängd) i en påse med kiselgel i minst 48 timmar. Silikagelen absorberar fukten inuti telefonen. Som ett alternativ till kiselgel kan du också använda okokt ris.

När telefonen är helt torr är det dags att ladda enheten genom att följa stegen nedan.

Rengör laddningsporten på telefonen

Om laddningsporten på telefonen har smuts eller skräp i den kan detta orsaka laddningsproblem. Det rekommenderas att du rengör laddningsporten med en burk med tryckluft. Detta bör ta bort alla partiklar som sitter fast i porten.

Försök använda en annan laddkabel och väggladdare

För att eliminera möjligheten att laddaren orsakar detta problem är det bäst att använda en annan laddkabel och väggladdare för att ladda telefonen. Du bör också överväga att använda en trådlös laddare.

Utför en fabriksåterställning

Ett sista felsökningssteg att överväga är en fabriksåterställning. Detta kommer att återställa telefonen till sitt ursprungliga fabrikstillstånd. Se till att säkerhetskopiera dina telefondata innan du utför detta steg.

  • Stäng av mobilen.
  • Tryck och håll in Volym upp-knappen och Bixby-tangenten och håll sedan ner strömbrytaren.
  • När den gröna Android-logotypen visas släpper du alla tangenter ("Installera systemuppdatering" visas i cirka 30 - 60 sekunder innan du visar menyalternativen för Android-systemåterställning).
  • Tryck på Volym ned-knappen flera gånger för att markera 'torka data / fabriksinställning'.
  • Tryck på strömbrytaren för att välja.
  • Tryck på Volym ned-knappen tills 'Ja - ta bort alla användardata' är markerad.
  • Tryck på strömbrytaren för att välja och starta huvudåterställningen.
  • När huvudåterställningen är klar markeras 'Starta om systemet nu'.

När återställningen är klar laddar telefonen åtminstone 20 minuter innan den slås på.

Om ovanstående steg inte löser problemet är det mycket troligt att detta redan orsakas av en felaktig hårdvarukomponent. Jag föreslår att du tar med den här enheten till ett servicecenter och får den reparerad.

Engagera med oss

Skicka oss gärna dina frågor, förslag och problem du har stött på när du använder din Android-telefon. Vi stöder alla Android-enheter som finns tillgängliga på marknaden idag. Och oroa dig inte, vi debiterar inte ett enda öre för dina frågor. Kontakta oss med hjälp av detta formulär. Vi läser alla meddelanden vi får men kan inte garantera ett snabbt svar. Om vi ​​kunde hjälpa dig, snälla hjälp oss att sprida ordet genom att dela våra inlägg med dina vänner.