Hur du fixar Samsung Galaxy S6 oskarp kamera, fokusproblem och andra kamerarelaterade problem

Ett av de vanligaste problemen som Samsung Galaxy S6 (#Samsung # GalaxyS6) ägare rapporterade är en suddig #kamera. Vissa sa också att det inte lyckas autofokus eller att det tar lång tid att göra det. Egentligen är dessa problem desamma men formuleras annorlunda. Anledningen till att fotot är suddigt beror på att kameran av någon anledning inte fokuserade ordentligt på motivet.

Jag tog upp fem kamerarelaterade problem i det här inlägget. Så om du har kontaktat oss tidigare angående detta problem, kanske du vill försöka kontrollera de andra frågorna som jag citerade här. För ägare av S6 Edge och Edge + fungerar felsökningen eller råd som jag lämnade också för dina enheter.

Om du hittade den här sidan eftersom du försökte hitta en lösning för ditt problem, föreslår jag att du besöker felsökningssidan som vi skapade för Galaxy S6. Den innehåller alla problem som vi redan har åtgärdat. Hitta frågor relaterade till din och prova de lösningar vi tillhandahöll. Om de inte fungerar för dig, kontakta oss men se till att ge så mycket information som möjligt.

Fixa oskarp kamera på Galaxy S6

Problem 1 : När jag klickar på min kamera för att ta bilder är allt suddigt. Plaststycket har tagits bort, jag har återställt allt till standardinställningarna, men jag kan inte tycka lösa problemet. De första gången det hände tänkte jag kanske att linsen var smutsig och skulle torka av den. Hur som helst, ju mer tid som går, vilket betyder att ju längre jag har telefonen, desto längre tid tar det innan kameran kommer i fokus. Det är ännu mer frustrerande att ha barn och vill få de uppriktiga fotografierna för ögonblicket, och det kan jag inte. Låt mig veta vad jag kan göra för att lösa det här problemet ... Jag älskar Samsung-kameran!

Problem 2 : Varje gång jag öppnar min kamera är allt suddigt. Min telefon har aldrig varit våt förut eller något fel. Först trodde jag att det var normalt men sedan fick min vän samma telefon och hans gör det inte. Jag försökte stänga av min telefon, återställa den och ingenting. Jag blir riktigt trött på att behöva vänta tills suddigheten avtar.

Felsökning : Så länge telefonen inte har vätska eller fysiska skador, kan den fixas. Många har klagat på det och den vanligaste fixen är detta:

 1. Öppna Camera-appen.
 2. Gå till Inställningar.
 3. Inaktivera smart optisk bildstabilisering.

För enheter med kameror som har fungerat bra sedan dag 1 men som gradvis blev suddiga, försök bara att återställa kamerainställningarna till standard genom att rensa cache och data. Oroa dig inte, dina bilder raderas inte när du gör det.

 1. Tryck på appar från valfri startsida.
 2. Klicka på Inställningar.
 3. Bläddra till 'APPLICATIONS' och tryck sedan på Application manager.
 4. Dra åt höger till ALL-skärmen.
 5. Bläddra till och tryck på Camera.
 6. Klicka på Rensa cache.
 7. Klicka på Rensa dataknapp och sedan på OK.

Galaxy S6-enheter vars kameror har varit luddiga sedan dag 1 och om den första proceduren inte fungerade, försök sedan kontrollera om skyddsfilmen ännu inte har tagits bort.

Om allt annat misslyckas, låt telefonen kontrollera men innan du gör det kan du prova att göra en master-återställning för att utesluta möjligheten att det bara är en fast programfel och för att rensa all personlig information.

 1. Stäng av din Samsung Galaxy S6 Edge.
 2. Tryck och håll ner volym upp-, hem- och strömtangenterna tillsammans.
 3. När enheten slås på och visar "Power on logo" släpper du alla tangenter och Android-ikonen visas på skärmen.
 4. Vänta tills skärmen för återställning av Android visas efter cirka 30 sekunder.
 5. Markera alternativet 'torka data / fabriksåterställning' med knappen Volym ned och tryck på strömbrytaren för att välja det.
 6. Tryck på Vol Down-knappen igen tills alternativet "Ja - ta bort alla användardata" är markerat och tryck sedan på strömbrytaren för att välja den.
 7. När återställningen är klar, markera 'Starta om systemet nu' och tryck på strömbrytaren för att starta om telefonen.

Relaterat problem : Min kamera kommer att fokusera på bilder, men när jag tagit bilden blir det suddigt. Jag har också totalt sett låg anslutningshastighet.

Galaxy S6-kamera håller på under en begränsad tid

Problem : Kameran stannar bara på under begränsad tid .. kort period cirka 2 minuter. Jag vill ha det på permanent! Eller åtminstone ett sätt att förlänga denna löjligt korta period utan uppenbar inställning för att justera den ... Några idéer?

Felsökning : Det första du måste göra är att rensa cache och data i kameraprogrammet för att se om problemet är med inställningarna. Om du gör denna procedur återställs inställningarna för appen och kan lösa problemet. Följ instruktionerna ovan.

Efter att rensa både cache och data och problemet kvarstod är det dags att isolera problemet. Starta upp telefonen i säkert läge och försök använda kameran där.

 1. Stäng av din Galaxy S6 Edge.
 2. Tryck och håll ned strömbrytaren.
 3. När 'Samsung Galaxy S6 Edge' visas släpper du omedelbart strömbrytaren och håller ner Volym ned-knappen.
 4. Fortsätt att hålla ned Volymknappen tills telefonen är klar omstart.
 5. Släpp knappen när du ser Safe Mode i det nedre vänstra hörnet av skärmen.

Om problemet kvarstår även i det här läget måste du göra återställning av huvudet (instruktioner ovan), annars kan du hitta appen som orsakar problemet och avinstallera det. Du kanske vill börja med appar som använder kameran och dess tillbehör.

Galaxy S6 kan inte längre skicka videor via text

Fråga : Jag brukade skicka videor via textmeddelanden och nu kan jag inte plötsligt. Jag kan skicka bilder men inte videor. Felet säger att filen är för stor och jag måste ändra storlek på den. Jag har testat den genom att ta en 2 sekunders video och försökt skicka den till mig själv och den säger fortfarande att den är för stor. Jag hoppas att detta kan åtgärdas.

Svar : Varje operatör eller tjänsteleverantör har en storleksgräns för att bilder och videoklipp kan överföras via text. Så om du blev tillfrågad om att videon är ”för stor” så är den för stor. Storleksgränsen varierar faktiskt från transportör till transportör. Så, låt oss säga att din leverantör tillåter sina prenumeranter att bifoga media upp till 2 MB, om det mottagande slutet endast får skicka eller ta emot 1 MB (eller mindre), kan meddelandet skickas från ditt slut men kommer inte att tas emot. I din situation verkar det som om din leverantör endast låter en mycket liten mängd data bifogas till textmeddelanden. Med det sagt finns det ingen fix för detta. Du måste prata med din leverantör för att veta mer. För Sprint tror jag att du bara får skicka 1.10Mb MMS.

Hur man överför foton från Galaxy S6 till PC

Problem : Jag måste veta hur jag tar bilder från galleriet på min Samsung Galaxy S6 för att överföra en HP Pavillion 400PC till min hemdator via USB. Jag behöver steg för steg instruktioner snälla. Tack.

Instruktioner : Visst, inga problem. Följ bara dessa steg:

 1. Anslut din telefon till din dator med den ursprungliga USB-kabeln.
 2. Om datorn inte kunde känna igen din telefon besöker du Samsungs webbplats och ladda ner drivrutinen för din enhet. [länk]
 3. När du har laddat ner den körbara filen installerar du den på din dator så att den känner igen din telefon.
 4. Antagande att du har gjort din dator att känna igen din telefon, har du nu tillgång till mappar på din enhet.
 5. Använd din dators filutforskare och bläddra igenom DCIM-mappen i telefonen och kopiera bilderna och videorna du vill överföra och klistra in den i en viss mapp på din dator.

Jag hoppas det här hjälper.

Kan inte öppna kamerainställningarna på Galaxy S6

Problem : Min kamera låter mig inte se mina kamerainställningar. När växelsymbolen berörs blinkar den och försvinner. Jag har försökt säkert läge och starta om utan lycka. Jag älskar att läsa dina inlägg och uppskattar din tid. Tack för din tid.

Felsökning : Det är inte ett vanligt problem men några av våra läsare rapporterade denna typ av problem. Det är inte exklusivt för Galaxy S6. Om detta problem bara inträffade från ingenstans utan uppenbar anledning, rensar du cachen och data från kameraprogrammet. Men om det började omedelbart efter en uppdatering kommer det att göra att torka av cache-partitionen.

Torka av cache-partition

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll ned följande tre knappar samtidigt: Volym upp-knapp, hemknapp och strömbrytare.
 3. När telefonen vibrerar, släpp strömbrytaren men fortsätt att hålla in Volym upp-knappen och Hem-knappen.
 4. När skärmen för Android-systemåterställning visas släpper du volymupp- och hemtangenterna.
 5. Tryck på Volym ned-knappen för att markera 'torka cache-partition.'
 6. Tryck på strömbrytaren för att välja.
 7. När torkcache-partitionen är klar markeras 'Starta om systemet nu'.
 8. Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.

Anslut oss

Vi är alltid öppna för dina problem, frågor och förslag, så kontakta oss genom att fylla i detta formulär. Vi stöder alla tillgängliga Android-enheter och vi ser allvarligt på vad vi gör. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder och vi debiterar inte ett öre för det. Men Observera att vi får hundratals e-postmeddelanden varje dag och det är omöjligt för oss att svara på varenda en av dem. Men vara säker på att vi läser alla meddelanden vi får. För dem som vi har hjälpt kan du sprida ordet genom att dela våra inlägg till dina vänner eller genom att bara gilla vår Facebook och Google+ sida eller följa oss på Twitter.