Hur du fixar Samsung Galaxy Note 9 svarar inte efter mjukvaruuppdatering

#Samsung #Galaxy # Note9 är en av de premium high-end Android-enheter som släpptes på marknaden förra året. Den har flera enastående funktioner som gör att den kan fungera bra och gör den populär bland konsumenterna. Den stora 6, 4-tums Super AMOLED-skärmen är utmärkt att använda för att titta på olika multimediainnehåll, dess dubbla baksidekamerasystem med 12 MP tar foton och videor av utmärkt kvalitet, medan dess Snapdragon 845-processor ihopkopplad med 8 GB RAM gör att enheten kan multitaskas enkelt. Även om detta är en solid utförande enhet finns det fall då vissa problem kan uppstå som vi kommer att ta itu med i dag. I den senaste delen av vår felsökningsserie kommer vi att hantera Galaxy Note 9 som inte svarar efter problem med uppdateringen av programvaran.

Om du äger en Samsung Galaxy Note 9 eller någon annan Android-enhet för den delen, kontakta oss gärna med detta formulär. Vi hjälper dig gärna med all oro du kan ha med din enhet. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder utan några strängar bifogade. Vi ber dock att när du kontaktar oss försöker vara så detaljerade som möjligt så att en exakt bedömning kan göras och rätt lösning kan ges.

Hur du fixar Samsung Galaxy Note 9 svarar inte efter mjukvaruuppdatering

Problem: Hej. Jag har en Samsung Note 9. Förra veckan slutförde jag en uppdatering. För min användning - jag märker knappt någon förändring. Men den förra veckan var mycket tydlig. Jag har fått appgenvägar på sidofältet försvunnit, ikonerna har ändrats, textningen är annorlunda och den sveper inte ordentligt när jag först sveper för att låsa upp. Några idéer? Även - medan jag är här - försvinner bilderna på min telefon fortfarande. Jag har precis bytt från en samsung S8 + och har aldrig haft det problemet. Till och med bilderna som överförts från min andra telefon kom inte med den smarta omkopplaren. Båda partierna på den nya anteckningen 9 (ärvt från s8 + och de jag har tagit) visas bara som en grå ruta. Och något om ingen åtkomst till en sd-enhet? Detta är grundläggande grejer så det finns säkert bara en ruta jag behöver kryssa för någonstans. jag förstår inte. Snälla hjälp. Tack

Lösning: Innan du utför några felsökningssteg på den här telefonen är det bäst att se till att den körs i den senaste programvaruversionen. Om en uppdatering är tillgänglig föreslår jag att du laddar ner och installerar den först.

Eftersom detta problem inträffade direkt efter en programuppdatering orsakas detta troligtvis av en programvarufel. Nedan listas de rekommenderade felsökningsstegen som du behöver utföra.

Gör en mjuk återställning

En mjuk återställning utförs vanligtvis för att uppdatera telefonprogramvaran. Denna åtgärd fixar vanligtvis mindre programvaruproblem som kan orsaka problem i telefonen.

 • Tryck och håll ner volymknappen och släpp den inte.
 • Tryck och håll ned strömbrytaren medan du håller ner volymknappen.
 • Håll båda tangenterna nedtryckta i 10 sekunder eller mer.

När telefonen har startats ska du kontrollera om problemet fortfarande uppstår.

Kontrollera om problemet uppstår i Safe Mode

Det finns fall då en app som du laddade ner kommer att orsaka problem i telefonen när de installeras. För att kontrollera om en app som du laddade ner orsakar problemet måste du starta telefonen i säkert läge eftersom bara de förinstallerade apparna får köras i det här läget.

 • Stäng av enheten.
 • Tryck och håll ner strömbrytaren förbi skärmen med modellnamn som visas på skärmen.
 • När SAMSUNG visas på skärmen, släpp strömbrytaren.
 • Omedelbart efter att du släppt strömbrytaren trycker du på och håller ned volymknappen.
 • Fortsätt att hålla ned volymknappen tills enheten har slutat starta om.
 • När Safe-läget visas i skärmens nedre vänstra hörn, släpp knappen Volym ned.

Om problemet inte uppstår i det här läget orsakas det troligtvis av en app som du installerade. Ta reda på vilken app det här är och avinstallera den.

Torka av cache-partitionen på telefonen

Det finns fall då cachardata som lagras i den dedikerade partitionen på telefonen kan bli skadade. När detta händer kommer detta vanligtvis att orsaka vissa problem i telefonen. För att eliminera möjligheten att det är detta som orsakar problemet måste du torka cache-partitionen på telefonen från återställningsläget.

 • Stäng av mobilen.
 • Tryck och håll in Volym upp-knappen och Bixby-tangenten och håll sedan ner strömbrytaren.
 • Släpp alla tre nycklar när Android-logotypen visas.
 • Ett "Installera systemuppdatering" -meddelande visas i 30 - 60 sekunder innan Android-systemåterställningsmenyn visas.
 • Tryck på Volym ned-knappen flera gånger för att markera torka cache-partitionen.
 • Tryck på strömbrytaren för att välja.
 • Tryck på Volym ned-knappen för att markera ja, dem och tryck på strömbrytaren för att välja.
 • När torkcache-partitionen är klar markeras omstart av systemet nu.
 • Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.

Kontrollera om problemet fortfarande uppstår.

Utför en fabriksåterställning

Om ovanstående steg inte lyckas lösa problemet är chansen att detta orsakas av gammal mjukvarudata som inte har tagits bort helt under uppdateringsprocessen. Det bästa sättet att hantera detta just nu är att utföra en fabriksinställning. Se till att säkerhetskopiera dina telefondata innan du gör återställningen.

 • Stäng av mobilen.
 • Tryck och håll in Volym upp-knappen och Bixby-tangenten och håll sedan ner strömbrytaren.
 • När den gröna Android-logotypen visas släpper du alla tangenter ("Installera systemuppdatering" visas i cirka 30 - 60 sekunder innan du visar menyalternativen för Android-systemåterställning).
 • Tryck på Volym ned-knappen flera gånger för att markera 'torka data / fabriksinställning'.
 • Tryck på strömbrytaren för att välja.
 • Tryck på Volym ned-knappen tills 'Ja - ta bort alla användardata' är markerad.
 • Tryck på strömbrytaren för att välja och starta huvudåterställningen.
 • När huvudåterställningen är klar markeras 'Starta om systemet nu'.
 • Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.

Kontrollera om något av problemen fortfarande uppstår.

När det gäller frågan om bilder på telefonen försvinner och blir grå bör du försöka använda ett nytt microSD-kort på telefonen, eftersom kortet du använder kanske redan har skadade sektorer och orsakar problemet. Observera att detta endast rekommenderas om du lagrar dina foton på microSD-kortet.

Engagera med oss

Skicka oss gärna dina frågor, förslag och problem du har stött på när du använder din Android-telefon. Vi stöder alla Android-enheter som finns tillgängliga på marknaden idag. Och oroa dig inte, vi debiterar inte ett enda öre för dina frågor. Kontakta oss med hjälp av detta formulär. Vi läser alla meddelanden vi får men kan inte garantera ett snabbt svar. Om vi ​​kunde hjälpa dig, snälla hjälp oss att sprida ordet genom att dela våra inlägg med dina vänner.