Hur du fixar Samsung Galaxy Note 9 Fuktdetekterat fel

#Samsung #Galaxy # Note9 är en av de mest kraftfulla Android-enheter som finns på marknaden idag. Dess hårdvara består av en 6, 4-tums Super AMOLED-skärm, en Snapdragon 845-processor ihopkopplad med 8 GB RAM, dubbla 12MP-bakkameror och ett 4000 mAh-batteri för att bara nämna några. Även om detta är en solid utförande telefon finns det fall då vissa problem kan uppstå som vi kommer att ta upp i dag. I den senaste delen av vår felsökningsserie kommer vi att hantera felsökningen Galaxy Note 9 fuktdetekterad.

Om du äger en Samsung Galaxy Note 9 eller någon annan Android-enhet för den delen, kontakta oss gärna med detta formulär. Vi hjälper dig gärna med all oro du kan ha med din enhet. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder utan några strängar bifogade. Vi ber dock att när du kontaktar oss försöker vara så detaljerade som möjligt så att en exakt bedömning kan göras och rätt lösning kan ges.

Hur du fixar Samsung Galaxy Note 9 Fuktdetekterat fel

Problem: Kabelladdaren fungerar inte alls. I ett fuktigt område och började få "fuktdetekterad" -meddelande trots att de inte faktiskt hade kontakt med vatten bortom svett eller luft. Även med originalladdare var detta ett problem. Började hålla telefonen i ziplock-väska, ett torkpaket med silikon till liten eller ingen effekt. Felaktig originalladdare på mina resor och har två laddare, en samsung, en annan apple usb-c laddare hade fortfarande fel. Köp samsung trådlös laddare som är dåligt designad och använder mikro-USB-kabel, ett annat krångel för en ivrig resenär. Padladdare långsammare som använder när telefonen slås på. Märkte möjliga förhållande till telefonvärme och laddningshastighet, placerat torkat fuktfritt ziplock / silikonsystem i frysen med kort livslängd mycket positiva resultat med nuvarande trådbundna laddningssystem. Fullt laddad med tråd en gång i dag nu helt svarar inte igen, inte ens varning för fuktdetektering. Det trådlösa systemet är i huvudsak skräp som kräver 3+ timmars telefon helt avstängd för att förmodligen få maximal laddning, jag skulle inte veta, efter en timme åt gången är det 15% innan jag behöver använda det. Jag handlade med min iphone och ipad för att konsolidera till ett kraftfullare usb-c-system, detta är min enda livlinje och jag är fast vid min säng större delen av dagen och fick 1% var 5: e minut. Jag är rasande och håller mig mitt i Mexiko, jag har spenderat över 100 på värdelösa byte av kablar för den här GD-telefonen. Jag tryckte på varje kombination av återställningsknappar utom hård återställning, jag har inte tillräckligt med laddning för att pålitligt spara mitt datum utan att det slår på och jag behöver saker o. Här för att överleva denna mardrömssituation. Jag är teknisk kunnig och har hittills ångrat att äga denna pos i 2/5 veckors ägande. Räkna ut det

Lösning: Telefonen är utrustad med flera skyddsfunktioner som kan förhindra enheten från oönskade skador. En av de skyddande funktionerna skyddar telefonens laddningsport från korrosion genom att varna dig om en eventuell förekomst av fukt i porten.

Om det verkligen finns fukt i laddningsporten, fortsätt med felsökningsstegen nedan.

Ta bort vattnet

Skaka försiktigt telefonen eller använd ett minivakuum för att ta bort närvaron av vatten i telefonens laddningsport.

Vänta tills vattnet förångas

Normalt förångas allt vatten som finns i telefonens laddningsport inom 2 timmar. Försök vänta på den här tiden och kolla sedan om problemet fortfarande uppstår.

Om laddningsporten redan är torr men då fortfarande kvarstår felmeddelandet fortsätter du med de ytterligare felsökningsstegen som anges nedan.

Kontrollera om problemet uppstår i Safe Mode

När telefonen körs i säkert läge får bara de förinstallerade apparna köras. Detta gör det lättare att kontrollera om en app som du laddade ner orsakar problemet.

 • Stäng av enheten.
 • Tryck och håll ner strömbrytaren förbi skärmen med modellnamn som visas på skärmen.
 • När SAMSUNG visas på skärmen, släpp strömbrytaren.
 • Omedelbart efter att du släppt strömbrytaren trycker du på och håller ned volymknappen.
 • Fortsätt att hålla ned volymknappen tills enheten har slutat starta om.
 • När Safe-läget visas i skärmens nedre vänstra hörn, släpp knappen Volym ned.

Om problemet inte uppstår i det här läget kan det orsakas av en app som du laddade ner. Ta reda på vilken app det här är och avinstallera den.

Försök använda en annan USB-laddningssladd

Ibland kan problemet orsakas av en felaktig laddningssladd eftersom kabeln lätt skadas. Skaffa en ny laddkabel och kontrollera sedan om problemet fortfarande uppstår.

Torka av cache-partitionen på telefonen

Telefonen samlar vanligtvis en hel del tillfälliga systemdata som under tiden kan bli skadade. När detta händer kan det orsaka problem som detta. För att kontrollera om det är detta som orsakar problemet måste du torka av cache-partitionen på telefonen.

 • Stäng av enheten.
 • Tryck och håll in Volym upp-knappen och Bixby-tangenten och håll sedan ner strömbrytaren.
 • Släpp alla tre nycklar när Android-logotypen visas.
 • Ett "Installera systemuppdatering" -meddelande visas i 30 - 60 sekunder innan Android-systemåterställningsmenyn visas.
 • Tryck på Volym ned-knappen flera gånger för att markera torka cache-partitionen.
 • Tryck på strömbrytaren för att välja.
 • Tryck på Volym ned-knappen för att markera ja, dem och tryck på strömbrytaren för att välja.
 • När torkcache-partitionen är klar markeras omstart av systemet nu.
 • Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.

Säkerhetskopiera dina telefondata och gör sedan en fabriksinställning

Ett sista felsökningssteg att överväga är en fabriksåterställning. Detta kommer att återställa telefonen till sitt ursprungliga fabrikstillstånd. Observera att eftersom dina telefondata kommer att raderas i processen bör du göra en säkerhetskopia först innan du fortsätter med detta steg.

 • Dra upp på en tom plats från hemskärmen för att öppna Apps-facket.
 • Klicka på Inställningar> Moln och konton> Säkerhetskopiera och återställa.
 • Peka på följande reglage till önskad inställning:
 • Säkerhetskopiera mina data
 • Automatisk återställning
 • Klicka på Tillbaka-knappen (längst ner till höger) tills du kommer till huvudmenyn Inställningar.
 • Knacka på General Management> Reset> Factory data reset.
 • Bläddra till botten av skärmen och tryck sedan på ÅTERSTÄLL> RADERA ALLA.
 • Om skärmlåset är aktiverat anger du dina referenser.
 • Om du uppmanas att verifiera ditt Samsung-konto anger du lösenordet och trycker sedan på BEKRÄFTANDE.
 • Vänta tills enheten återställs.

Om ovanstående felsökningssteg misslyckas med att lösa problemet bör du ta telefonen till ett servicecenter och få det kontrollerat.

Engagera med oss

Skicka oss gärna dina frågor, förslag och problem du har stött på när du använder din Android-telefon. Vi stöder alla Android-enheter som finns tillgängliga på marknaden idag. Och oroa dig inte, vi debiterar inte ett enda öre för dina frågor. Kontakta oss med hjälp av detta formulär. Vi läser varje meddelande som vi får kan inte garantera ett snabbt svar. Om vi ​​kunde hjälpa dig, snälla hjälp oss att sprida ordet genom att dela våra inlägg med dina vänner.