Hur du fixar Samsung Galaxy Note 9 debiteras inte

Välkommen till en annan del av vår felsökningsserie där vi syftar till att hjälpa våra läsare som äger #Samsung #Galaxy # Note9 att lösa problemen som de upplever med sin telefon. Detta är den senaste medlemmen i Note-serien av enheter och är den mest kraftfulla modellen hittills. Den här telefonen använder en 6, 4-tums Super AMOLED-skärm medan under huven finns en Snapdragon-processor ihopkopplad med 8 GB RAM. Även om detta är en solid utförande enhet finns det fall då vissa problem kan uppstå som vi kommer att ta itu med i dag. I den senaste delen av vår felsökningsserie kommer vi att ta itu med att Galaxy Note 9 inte tar ut problem.

Om du äger en Samsung Galaxy Note 9 eller någon annan Android-enhet för den delen, kontakta oss gärna med detta formulär. Vi hjälper dig gärna med all oro du kan ha med din enhet. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder utan några strängar bifogade. Vi ber dock att när du kontaktar oss försöker vara så detaljerade som möjligt så att en exakt bedömning kan göras och rätt lösning kan ges.

Hur du fixar Samsung Galaxy Note 9 debiteras inte

Problem: Hej, jag har en Samsung Galaxy Note 9 med en laddningsfråga åt dig. I går fungerade min telefon normalt, men idag när den ansluts till laddaren har den problem. När jag har anslutit det till vägguttaget och den ursprungliga sladden tänds skärmen, men laddningsindikatorn tänds inte. Efter cirka tre sekunder går den av, ytterligare tre sekunder, den slås på. Denna långsamma blixt fortsätter om den är kvar men laddas aldrig. Jag kunde få full laddning genom att ansluta till datorn, men min bärbara dator kunde inte känna igen telefonen. Nu försöker jag få en ny laddning på telefonen, men jag får antingen den långsamma blinkningen från uttaget eller så säger datorn att en okänd enhet är ansluten och nu laddas inte. Jag försökte göra en mjuk omstart, rengör laddningsporten med både en nål för att få ut skräp och alkohol, olika Samsung-kablar och olika Samsung AC-adaptrar. Med allt detta är jag ganska säker på att jag har konstaterat att det är en anslutningsproblem mellan kabeln och telefonen. Jag vet att du kan rekommendera en fabriksåterställning baserad på dina andra bloggar, men jag undrar, tror du att det finns någon fördel med att prova en trådlös laddningsplatta? Kan det lösa mitt problem för mindre än kostnaden för en ny telefon? Tack!

Lösning: Innan du utför några felsökningssteg på den här telefonen är det bäst att se till att den körs i den senaste programvaruversionen. Om en uppdatering är tillgänglig föreslår jag att du laddar ner och installerar den först.

Rengör laddningsporten på telefonen

Det finns fall då smuts eller skräp som sitter fast i laddningsporten på telefonen kan få enheten att ladda långsamt. För att eliminera främmande partiklar som finns i laddningsporten på telefonen bör du rengöra denna port med en burk med tryckluft. När detta är gjort kan du försöka kontrollera om telefonen nu kan laddas normalt.

Försök använda en annan laddkabel och väggladdare

Ibland en felaktig laddare och laddningssladd och orsakar just detta problem. För att kontrollera om det här är vad som orsakar problemet bör du försöka använda en annan laddkabel och väggladdare för att ladda din telefon.

De följande felsökningsstegen rekommenderas för programvarorelaterade problem som kan orsaka problemet.

Utför en mjuk återställning

Ett av de första felsökningsstegen som du behöver göra är en mjuk återställning. Detta kommer att uppdatera telefonprogramvaran och fixar vanligtvis mindre programfel.

 • Tryck och håll ned strömbrytaren och volymknappen i upp till 45 sekunder.
 • Vänta när enheten startar om.

När telefonen börjar försöker du kontrollera om telefonen kan laddas normalt.

Kontrollera om problemet uppstår i Safe Mode

Det finns fall då en app som du laddade ned på din telefon kan orsaka problem. För att kontrollera om en tredjepartsapp orsakar detta problem måste du starta telefonen i säkert läge eftersom endast de förinstallerade apparna får köras i det här läget.

 • Stäng av enheten.
 • Tryck och håll ner strömbrytaren förbi skärmen med enhetsnamnet.
 • När 'SAMSUNG' visas på skärmen, släpp strömbrytaren.
 • Omedelbart efter att du släppt strömbrytaren trycker du på och håller ned volymknappen.
 • Fortsätt att hålla ned volymknappen tills enheten har slutat starta om.
 • Säker-läget visas i det nedre vänstra hörnet av skärmen.
 • Släpp volymknappen nedåt när du ser 'Safe Mode'.

Om problemet inte uppstår i det här läget kan problemet orsakas av en av apparna som du laddade ner. Ta reda på vilken app det här är och avinstallera den.

Torka av cache-partitionen på telefonen

Din telefon lagrar cachad data från appar i en dedicerad partition i den interna lagringsenheten. Denna information hjälper appar att öppna snabbare vilket gör en bättre mobilupplevelse. Det finns emellertid fall då dessa cachade data kan skadas och kan orsaka problem med enheten. För att kontrollera om det här är vad som orsakar problemet bör du torka av cache-partitionen på telefonen.

 • Stäng av mobilen.
 • Tryck och håll in Volym upp-knappen och Hem-knappen och håll sedan ned strömbrytaren.
 • När skärmen för enhetens logotyp visas släpper du bara strömbrytaren.
 • När Android-logotypen visas släpper du alla tangenter ("Installera systemuppdatering" visas i cirka 30 - 60 sekunder innan du visar menyn för Android-systemåterställningsmenyn).
 • Tryck på knappen Volym ned flera gånger för att markera 'torka cache-partition'.
 • Tryck på strömbrytaren för att välja.
 • Tryck på Volym ned-knappen för att markera 'ja' och tryck på strömbrytaren för att välja.
 • När torkcache-partitionen är klar markeras 'Starta om systemet nu'.
 • Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.

Kontrollera om problemet fortfarande uppstår.

Utför en fabriksåterställning

Ett sista felsökningssteg för att överväga om ovanstående steg inte löser problemet är en fabriksåterställning. Detta kommer att återställa telefonen till sitt ursprungliga fabrikstillstånd. Se till att säkerhetskopiera dina telefondata innan du gör detta steg.

 • Se till att telefonen är avstängd.
 • Tryck och håll in Volym upp-knappen och Hem-knappen och håll sedan ned strömbrytaren.
 • När skärmen för enhetens logotyp visas släpper du bara strömbrytaren
 • När Android-logotypen visas släpper du alla tangenter ("Installera systemuppdatering" visas i cirka 30 - 60 sekunder innan du visar menyn för Android-systemåterställningsmenyn).
 • Tryck på knappen Volym ned flera gånger för att markera 'torka data / fabriksinställning'.
 • Tryck på strömbrytaren för att välja.
 • Tryck på Volym ned-knappen tills 'Ja - ta bort alla användardata' är markerad.
 • Tryck på strömbrytaren för att välja och starta huvudåterställningen.
 • När huvudåterställningen är klar markeras 'Starta om systemet nu'.
 • Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.
 • När telefonen har startat ska du inte installera några appar ännu. Försök först kontrollera om batteriet tappas snabbt.

Om problemet fortfarande uppstår efter att ha utfört stegen ovan kan detta redan orsakas av en felaktig hårdvarukomponent, eventuellt laddningsporten. Du kan försöka använda en trådlös laddare som en tillfällig fix men om du vill använda en kabelladdare måste du ta din telefon till ett servicecenter och få den fixad.

Engagera med oss

Skicka oss gärna dina frågor, förslag och problem du har stött på när du använder din Android-telefon. Vi stöder alla Android-enheter som finns tillgängliga på marknaden idag. Och oroa dig inte, vi debiterar inte ett enda öre för dina frågor. Kontakta oss med hjälp av detta formulär. Vi läser alla meddelanden vi får men kan inte garantera ett snabbt svar. Om vi ​​kunde hjälpa dig, snälla hjälp oss att sprida ordet genom att dela våra inlägg med dina vänner.