Hur du fixar Samsung Galaxy Note 5 som är långsam, fortsätter att frysa och starta om slumpmässigt [Felsökningshandbok och potentiella lösningar]

 • Läs och förstå varför en premiumtelefon som #Samsung Galaxy Note 5 (# Note5) bromsar ner efter månader av användning och lära dig hur du felsöker den i ett bud för att lösa problemet.
 • Förstå orsaken till att din enhet fryser på egen hand efter en uppdatering och lära dig proceduren som kan lösa problemet.
 • Lär dig hur du felsöker din telefon som startar om på egen hand utan uppenbar orsak eller orsak.

Prestationsrelaterade problem är mycket vanliga med tanke på att smartphones prestanda kommer att försämras med tiden. Detsamma gäller även med premiumenheter som Samsung Galaxy Note 5. Vi har fått många klagomål från våra läsare som säger att deras telefon blev så långsam efter månader av användning, började frysa efter en uppdatering och slumpmässigt startas om av någon anledning .

Jag kommer att ta itu med dessa problem i det här inlägget, så om du är en av ägarna till den här telefonen och nyligen har upplevt resultatrelaterade problem, föreslår jag att du fortsätter att läsa nedan för att förstå varför dessa problem uppstår och lära dig hur du felsöker din telefon om en av dem kan komma till dig i framtiden. För din bekvämlighet är här listan över de problem som tas upp i den här artikeln. Klicka på länken för att hoppa till ett specifikt avsnitt eller problem.

 • Hur du felsöker din Galaxy Note 5 som blir riktigt långsam
 • Så här felsöker du din Galaxy Note 5 som fryser efter en uppdatering
 • Hur du felsöker din Galaxy Note 5 som startar om på egen hand slumpmässigt

Men innan du hoppar in i våra felsökningsförfaranden, om du har andra problem med din telefon, se till att du kommer in på vår felsökningssida för vi har redan tagit upp många problem med den här enheten. Oddsen är att vi redan har tillhandahållit lösningar på ditt problem tidigare och allt du måste göra nu är att hitta problem som liknar ditt. Använd gärna våra lösningar och felsökningsguider. Om de inte fungerar för dig eller om du behöver ytterligare hjälp kan du fylla i vårt frågeformulär för Android-frågor och trycka på skicka för att kontakta oss.

Hur du felsöker din Galaxy Note 5 som blir riktigt långsam

Problem : Hej! Jag har Galaxy Note 5, jag nedgraderade från Note 7 på grund av fabriksfel hos den senare. Jag köpte den helt ny och förväntade mig faktiskt mycket av den. Efter några månader med användning - lätt användning - verkar det som om enheten bromsades märkbart. Apparna som öppnas inom en fråga eller en sekund eller två innan det tar nästan en minut att ladda. Telefonen har också en tendens att fördröja eller till och med frysa i några sekunder vilket jag tycker är riktigt irriterande eftersom de uppstår oavsett vad jag gör. Jag hoppas att ni kan kasta lite information om detta och förhoppningsvis kan ni hjälpa mig att lösa problemet. Tack.

Felsökning : Vi måste titta på möjligheterna att veta vad vi går emot, men vanligtvis en telefon som är så kraftfull som Not 5 kan bromsa om det redan finns många appar installerade, den har samlat in mycket data, vissa appar kraschar fortsätter att påverka systemet eller cacheminnet eller filer har skadats. Baserat på dessa möjligheter är det detta du måste göra för att felsöka din enhet:

Steg 1: Starta om telefonen i säkert läge omedelbart

Det är rätt! Isolera problemet omedelbart för att veta om det orsakas av dina tredjepartsappar eller inte. Om du startar upp i säkert läge avaktiveras alla appar från tredje part tillfälligt eller de som du laddade ner och installerade. Om din telefon fungerar korrekt i detta läge måste problemet därför ha orsakats av en eller några av tredjepartsapparna. I så fall måste du hitta dem och sedan avinstallera allt du misstänker.

Så här startar du upp din Galaxy Note 5 i Safe Mode:

 1. Stäng av telefonen helt.
 2. Tryck och håll ned strömbrytaren.
 3. När 'Samsung Galaxy Note5' visas släpper du strömbrytaren och håller omedelbart ned volymknappen.
 4. Telefonen startar om men håll Vol Vol-knappen intryckt.
 5. När telefonen har slutat starta om visas 'Säker-läge' i skärmens nedre vänstra hörn.
 6. Du kan nu släppa knappen Volym ned.

Så här avinstallerar du tredjepartsappar:

 1. På startsidan klickar du på appar-ikonen.
 2. Hitta och tryck på Play Store-appen.
 3. När du är inne i Play Store kan du söka i en app efter kategori, eller om du vet namnet på appen skriver du bara den i sökfältet.
 4. När du hittat önskad app klickar du på den.
 5. Tryck nu på Installera-knappen och sedan på Acceptera.
 6. För betalda appar, tryck på priset och följ instruktionerna på skärmen.
 7. Beroende på storleken på appen och hastigheten på din internetanslutning kan det ta några till flera minuter innan appen laddas ner och installeras.
 8. Installationen automatiseras och du kommer att meddelas när du är klar, då kan du använda appen.

Om du har en massa appar installerade på din enhet och inte vet vilken som är den skyldige är det enklaste sättet att lösa problemet genom att återställa fabriken. Du måste dock säkerhetskopiera dina filer och data eftersom de alla kommer att raderas. När du är klar med säkerhetskopiering följer du dessa steg:

 1. På startsidan klickar du på appar-ikonen.
 2. Hitta och tryck på Inställningsikonen.
 3. Under avsnittet "Personligt" hittar du och trycker på Säkerhetskopiera och återställ.
 4. Tryck på Fabriksdataåterställning.
 5. Tryck på Återställ enhet för att fortsätta med återställningen.
 6. Beroende på vilket säkerhetslås du använde anger du PIN-koden eller lösenordet.
 7. Tryck på Fortsätt.
 8. Tryck på Radera alla för att bekräfta din åtgärd.

Steg 2: Om telefonen fortfarande är långsam i säkert läge, gör huvudåterställning

Återigen, om prestandan förbättrades i säkert läge, måste tredjepartsappar klandras, annars kan det vara en av de förinstallerade apparna eller själva firmware. Men eftersom vi inte kan avinstallera en app som förinstallerades måste vi följa fast programvaran eftersom vi verkligen inte vet vilken app som orsakar problemet. Så här återställer du din telefon:

 1. Stäng av din Samsung Galaxy Note 5 helt.
 2. Tryck och håll först Volym upp och Hem-knapparna och håll sedan ned strömbrytaren.
 3. Håll de tre knapparna intryckta och när 'Samsung Galaxy Note5' visar, släpper du strömknappen men fortsätter att hålla de andra två.
 4. När Android-logotypen visas släpper du både Volume Up- och Home-knapparna.
 5. Meddelandet "Installera systemuppdatering" kommer att visas på skärmen i 30 till 60 sekunder innan skärmen för Android-systemåterställning visas med dess alternativ.
 6. Använd knappen Volym ned för att markera alternativet "Ja - ta bort alla användardata" och tryck på strömbrytaren för att välja den.
 7. När processen är klar använder du Volym ned-knappen för att markera alternativet "Starta om systemet nu" och tryck på strömknappen för att starta om telefonen.
 8. Omstarten kan ta lite längre tid att slutföra, men oroa dig inte och vänta på att enheten ska bli aktiv.

Återställningen är den ultimata fixen för en smartphone som avtog utan uppenbar anledning. Jag hoppas att den här guiden kan hjälpa dig.

Så här felsöker du din Galaxy Note 5 som fryser efter en uppdatering

Problem : Så det var detta meddelande som säger att det finns en uppdatering tillgänglig för min telefon. Jag vet inte vad en uppdatering är och jag förstår inte hur den fungerar men jag laddade ner den och följ instruktionerna på skärmen. Jag vet inte om det lyckades eller inte, men strax efter det började min Note 5 frysa när den vill. När det gör det kan jag inte göra någonting med det för det kommer bara inte att svara. Inte riktigt en person som kan förstå problem med telefoner, än mindre fixa dem. Så om du bara kan hjälpa mig med detta, skulle jag vara mycket tacksam för din vänlighet.

Felsökning : Frysning efter en uppdatering orsakas ofta av skadade cachar. Oftare blir systemcachar skadade under eller efter firmwareuppdateringar, särskilt stora. Jag är inte riktigt säker på om uppdateringen du laddade ner var en större eller bara några mindre som ger säkerhetsuppdateringar och andra prestationsrelaterade förbättringar. Med det sagt, vill jag att du omedelbart tar bort den gamla systemcachen genom att torka cache-partitionen från återställningsläget. På så sätt kommer din enhet att skapa nya cacheminne som är perfekt kompatibla med det nya systemet. Här är hur…

 1. Stäng av din Samsung Galaxy Note 5 helt.
 2. Tryck och håll först Volym upp och Hem-knapparna och håll sedan ned strömbrytaren.
 3. Håll de tre knapparna intryckta och när 'Samsung Galaxy Note5' visar, släpper du strömknappen men fortsätter att hålla de andra två.
 4. När Android-logotypen visas släpper du både Volume Up- och Home-knapparna.
 5. Meddelandet "Installera systemuppdatering" kommer att visas på skärmen i 30 till 60 sekunder innan skärmen för Android-systemåterställning visas med dess alternativ.
 6. Använd Volym ned-knappen för att markera alternativet 'torka cache-partition' och tryck på strömbrytaren för att välja det.
 7. När processen är klar använder du Volym ned-knappen för att markera alternativet "Starta om systemet nu" och tryck på strömknappen för att starta om telefonen.
 8. Omstarten kan ta lite längre tid att slutföra, men oroa dig inte och vänta på att enheten ska bli aktiv.

Om den här proceduren emellertid inte lyckades lösa problemet eller bli av med frysen, föreslår jag att du startar om telefonen i säkert läge och sedan säkerhetskopierar dina data och filer och sedan gör återställning av master. Det borde göra det.

Hur du felsöker din Galaxy Note 5 som startar om på egen hand slumpmässigt

Problem : Jag kan inte förstå varför en premiumtelefon som Note 5 fortsätter att starta på egen hand. Det började för några dagar sedan när jag använde kameran. Jag använder kameran varje dag för att ta bilder och efter mer än ett år är det första gången det gör det. Den stänger bara av sig själv och startar på egen hand. Jag har inte lagt märke till någonting som kunde ha utlöst problemet men du vet varför detta händer, förklara det för mig och om du vet hur du åtgärdar detta, snälla hjälp mig. Tack.

Felsökning : Även om det verkar som om problemet orsakas av ett firmwareproblem, måste vi fortfarande ta reda på om batteriet har något att göra med det. Du kanske redan har någon aning om vad vi ska göra här, men om inte, här är det:

 1. Ladda din telefon . Anslut laddaren till ett vägguttag som du vet fungerar och anslut sedan kabeln till din telefon, som i sin tur kommer att ladda. Lämna telefonen eller fortsätt använda enheten för att se om den fortfarande startar om på egen hand. Om det inte gör det, kan det vara batteriproblem, eftersom du kan se, det startar inte längre om det har en stabil strömkälla. Jag föreslår dock att du fortsätter med felsökning innan enheten för att ta den till butiken för kontroll.
 2. Starta upp det i säkert läge och observera . Om telefonen fortfarande startar om även när den laddas, kan det vara ett firmware-problem eller kan några av dina appar orsaka det. Så försök att starta upp telefonen i säkert läge och fortsätt att använda den medan den är i det läget. Om det inte startar om måste du hitta apparna som orsakar problemet och avinstallera dem, annars är nästa steg nödvändigt.
 3. Återställ masteren . Du måste säkerhetskopiera alla dina data och filer först innan du följer stegen ovan. Om problemet fortfarande uppstår efter återställningen, ta med din telefon till butiken och kontrollera den.

Anslut oss

Vi är alltid öppna för dina problem, frågor och förslag, så kontakta oss genom att fylla i detta formulär. Vi stöder alla tillgängliga Android-enheter och vi ser allvarligt på vad vi gör. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder och vi debiterar inte ett öre för det. Men Observera att vi får hundratals e-postmeddelanden varje dag och det är omöjligt för oss att svara på varenda en av dem. Men vara säker på att vi läser alla meddelanden vi får. För dem som vi har hjälpt kan du sprida ordet genom att dela våra inlägg till dina vänner eller genom att bara gilla vår Facebook och Google+ sida eller följa oss på Twitter.