Hur du fixar NVIDIA Display-inställningar är inte tillgängliga

NVIDIA är ett företag som är populärt bland spelgemenskapen eftersom det gör några av de bästa tillgängliga grafikkorten för datorer. Om du är en PC-spelare så finns det en stor möjlighet att grafikkortet på din dator tillverkas av NVIDIA. Även om företaget tillverkar solida produkter finns det fall där vissa problem kan uppstå som vi kommer att ta itu med i dag. I den senaste delen av vår felsökningsserie kommer vi att hantera NVIDIA-skärminställningarna är inte tillgängliga.

Om du har problem med din dator eller Android-enhet, kontakta oss gärna med det här formuläret. Vi hjälper dig gärna med alla problem som du kan ha med din enhet. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder utan några strängar bifogade. Vi ber dock att när du kontaktar oss försöker vara så detaljerade som möjligt så att en exakt bedömning kan göras och rätt lösning kan ges.

Hur du fixar NVIDIA Display-inställningar är inte tillgängliga

Innan du utför de rekommenderade felsökningsstegen för detta problem föreslår jag att du försöker starta om datorn först. Detta kommer att uppdatera operativsystemet och ta bort korrupta tillfälliga data och är ganska effektivt för att fixa de flesta programrelaterade problem.

Det finns flera faktorer som kan orsaka detta problem, allt från skärmen ansluten till fel port till en skadad drivrutin. Nedan listas felsökningsstegen som du behöver göra för att åtgärda problemet.

Kontrollera skärmanslutningen

Det första du vill göra är att se till att bildskärmen är ansluten till rätt port. Din stationära dator har vanligtvis en Intel-integrerad grafikport och NVIDIA diskret grafikport. Se till att ansluta din bildskärm till NVIDIA: s diskreta grafikport.

Kontrollera om NVIDIA-skärminställningarna inte är tillgängliga, problemet uppstår fortfarande.

Kontrollera NVIDIA Display Driver Service

NVIDIA Display Driver Service hanterar displaydrivrutinen och fungerar som mellanhand mellan NVIDIA-grafikkortet och Windows-operativsystemet. Om den här tjänsten stoppas kan problemet uppstå. Se till att slå på den här tjänsten om den är avstängd.

  • Tryck på Windows + R, skriv “services.msc” i dialogrutan och tryck på Enter.
  • Gå igenom alla tjänster tills du hittar NVIDIA Display Driver Service. Högerklicka på den och välj Egenskaper.
  • Ställ in starttypen på Automatisk och tryck sedan på Start-knappen i avsnittet Servicestatus. Tryck på Apply och sedan Ok ..

Kontrollera om NVIDIA-skärminställningarna inte är tillgängliga, problemet uppstår fortfarande.

Installera om NVIDIA-drivrutiner

Ett sista felsökningssteg som du bör göra om ovanstående steg inte löser problemet är att avinstallera och sedan installera NVIDIA-drivrutinerna igen.

Avinstallera drivrutinerna

  • Ta bort alla befintliga och tidigare NVIDIA Graphics-drivrutiner och relaterad programvara med hjälp av Display Driver Uninstall Utility (DDU) som du kan få från //www.techspot.com/drivers/driver/file/information/17830/

Installera om drivrutinerna

  • Ladda ner den senaste versionen av din NVIDIA-drivrutin från //www.nvidia.com/Download/index.aspx.
  • Installera drivrutinerna som du laddade ner genom att starta den körbara, och under installationen, välj Custom (Avancerat) och välj Utför en ren installation. Detta kommer att torka bort tidigare installationer och sedan installera den senaste fungerande versionen.
  • Starta om datorn för att slutföra installationen.

Kontrollera om NVIDIA-skärminställningarna inte är tillgängliga, problemet uppstår fortfarande.

Engagera med oss

Skicka oss gärna dina frågor, förslag och problem du har stött på när du använder din Android-telefon. Vi stöder alla Android-enheter som finns tillgängliga på marknaden idag. Och oroa dig inte, vi debiterar inte ett enda öre för dina frågor. Kontakta oss med hjälp av detta formulär. Vi läser alla meddelanden vi får men kan inte garantera ett snabbt svar. Om vi ​​kunde hjälpa dig, snälla hjälp oss att sprida ordet genom att dela våra inlägg med dina vänner.