Hur du fixar Nexus 6P som inte laddas [Felsökningshandbok]

Problem med laddning spöker Nexus 6P (# Nexus6P) ägare de senaste veckorna. Vi får faktiskt flera klagomål av liknande karaktär där användare rapporterade att deras nya enhet inte laddar.

Det finns flera faktorer som kan bidra eller leda till den här typen av problem och i det här inlägget kommer vi att försöka upptäcka dem så att vi vet hur man löser det. Det är verkligen en stor sak om Nexus 6P inte kommer att ladda med tanke på det faktum att du bara inte kan köpa ett nytt batteri i butiken och ersätta det som finns på din telefon - det har ett icke-löstagbart batteri.

Även om det alltid är klokt att söka hjälp från en auktoriserad tekniker och rapportera problemet så snart som möjligt, finns det tillfällen att det till synes komplicerade problemet enkelt kan åtgärdas med enkla felsökningsförfaranden. Därför, om du är bekväm att utföra felsökning, föreslår jag att du tar lite tid att klinga din telefon (säkert) eftersom det bara kan spara dig från miles av resor och timmars väntetid i butiken.

Nedan är några av de säkra stegen som du kan försöka lösa problemet eller göra din Nexus 6P-laddning igen. När jag säger ”säkert” betyder det att de inte äventyrar enhetens hårdvara såväl som dina data om du har någon. Men kom ihåg att dessa steg är en vanlig felsökning som vi tekniker ofta gör för telefoner med samma problem.

Innan vi går till vår felsökning, om du har andra problem med din enhet och behöver mer hjälp, kan du alltid kontakta oss genom att fylla i vårt Android-frågeformulär. Se till att du ger oss detaljerad information om problemet. Om du får ett fel inkluderar du det faktiska felmeddelandet i beskrivningen. Skärmbilder är alltid välkomna men du måste ladda upp dem någonstans och dela med oss ​​länken.

Felsökning av Nexus 6P som inte laddas

För att inte ladda problem måste vi undersöka enhetens batteri, firmware och hårdvara. Saken är att Nexus 6P inte har ett avtagbart batteri så vi kan bara inte köpa ett annat och ansluta det till telefonen. Det finns sätt att avgöra om det är ett batteriproblem eller inte.

När det gäller firmware, om du frågar varför vi måste undersöka den, beror det på att det spelar en viktig roll för att få telefonen att ladda. Laddningsprocessen handlar inte bara om att elektrisk ström förs in i batteriet. Den passerar genom en serie chips och operativsystemet ansvarar för att se till att korrekt mängd ström flyter genom kretsarna.

Slutligen kan hårdvaran också ha fel här. Om en komponent blev trasig eller skadad, finns det redan en paus i kretsen. Naturligtvis flyter inte strömmen korrekt. Som sagt, här är de saker du kan göra för att felsöka problemet ...

Steg 1: Uteslut möjligheten till ett batteriproblem

Det låter lite komplicerat men det är det inte. Försök bara ansluta telefonen och se om den laddas. Du kanske redan har gjort det hundra gånger sedan problemet inträffade men den här gången kan du försöka hålla telefonen i olika vinklar för att se om den upptäcker laddaren vid någon tidpunkt. Det finns en chans att det är en lös anslutningsproblem där kabeln inte tar rätt kontakt med telefonens receptorer. I det här fallet behöver du en tekniker för att fixa det åt dig men för att kunna hantera det måste du bara hitta en viss vinkel där telefonen laddar.

Förutsatt att du inte kan få telefonen att ladda medan du håller den i olika vinklar, bör du kontrollera laddaren och sedan kabeln och sedan telefonens USB-laddningsport. Kontrollera laddaren genom att titta in i porten för att se om du kan hitta ludd, skräp eller korrosion på stiften. Du bör också undersöka om det finns stift som har feljusterats. Du kan använda tryckluft för att bli av med främmande material som kan förhindra laddning. Du kan också använda en tandpetare eller pincett för att räta ut böjda stift.

Ibland bränns strömadaptern och medan vi inte kan öppna den öppnar du bara laddaren nära din näsa. Om något brändes, borde du kunna berätta om lukten.

Vad gäller kabeln, allt du behöver göra är att köra fingrarna från ena änden till den andra för att känna något vanligt. Naturligtvis kan vi inte se om det finns brott inuti men vi kan säkert säga om något inte är rätt på utsidan. Kontrollera därefter båda ändarna för skräp och korrosion. Om det finns smuts i något av ändarna kan du använda en borste för att rengöra den. Att använda alkohol för att rengöra kontakterna är det bästa sättet att se till att korrosion avlägsnas.

Slutligen, kontrollera om telefonens USB-laddningsport är ren och fri från skräp och smuts och se till att det inte finns några böjda eller saknade stift. Rengör porten och spetsiga föremål med tryckluft för att räta ut böjda stift. Om en stift saknas behövs en tekniker för att fixa den.

Om det finns någon att låna en laddare från, då skulle det göra saker lite lättare eftersom om luren fortfarande inte laddas med andra laddare, är det antingen ett problem med firmware eller hårdvara.

Steg 2: Uteslut möjligheten till en systemkrasch

Som jag sa tidigare spelar firmware en stor roll när det gäller att ladda telefonen så efter att ha uteslutit möjligheten till ett batteriproblem är det dags att gå efter den.

När systemet kraschar blir skärmen svart och svarar inte och enheten kanske inte svarar när du trycker på någon av knapparna eller ens om du sätter på den. Det första du bör göra i det här fallet är att trycka och hålla in strömbrytaren i 10 till 20 sekunder medan enheten är ansluten.

Om det bara var ett litet firmwareproblem, kommer telefonen att starta upp framgångsrikt förutsatt att det finns tillräckligt med batteri kvar för att slå på det, eller åtminstone kommer laddningsskyltar att bli synliga så som laddningsikonen på skärmen och LED-lamporna och efter alla dessa, telefonen kan laddas framgångsrikt den här gången.

Antagande att du har återupplivat telefonen, bör du försöka upptäcka vad som orsakade systemet att krascha eftersom problemet inte kan hända förr eller senare. En sak du kan göra för att se till att allt är fixat är att göra återställningen av master men innan du gör det måste du säkerhetskopiera allt eftersom de alla kommer att raderas.

 1. Så här startar du i återställningsläget:
 2. Tryck och håll ned Volym ned-knappen först och håll sedan ned strömbrytaren.
 3. När du ser lite information på skärmen släpper du knapparna.
 4. Telefonen startar i Bootloader-läge.
 5. Markera Återställningsläge med volymknapparna.
 6. Tryck på strömbrytaren för att bekräfta att du vill starta i återställningsläget.
 7. En Android med utropstecken kommer att visas på skärmen.
 8. Tryck och håll ned strömbrytaren och håll sedan in Volym upp.
 9. Återställningsalternativen kommer snart att visas på skärmen.
 10. Markera alternativet "torka data / fabriksåterställning" med volymknapparna.
 11. Tryck på strömbrytaren för att bekräfta att du vill torka av cache-partitionen.
 12. Markera alternativet "Ja" och tryck sedan på strömbrytaren igen för att välja det.
 13. Vänta tills enheten är klar med att radera systemcachen och markera sedan 'Starta om systemet nu' och tryck på strömbrytaren.

Vad händer om telefonen varken laddar eller slås på efter detta steg? Det är dags att begära hjälp av en tekniker.

Steg 3: Skicka telefonen in för reparation

När det gäller felsökning har du gjort tillräckligt så det är dags att låta någon som kan göra ytterligare test hantera ärendet åt dig. Det är förmodligen ett hårdvaruproblem varför vi inte kan göra det för telefonen att ladda eller slå på.

Om det fortfarande finns kvar tillräckligt med batteri kvar i telefonen gör du återställningen innan du skickar telefonen. Det kan lösa problemet men huvudsyftet är att ta bort all personlig information och känsliga filer.

ANSLUTA MED OSS

Vi är alltid öppna för dina problem, frågor och förslag, så kontakta oss genom att fylla i detta formulär. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder och vi debiterar inte ett öre för det. Men Observera att vi får hundratals e-postmeddelanden varje dag och det är omöjligt för oss att svara på varenda en av dem. Men vara säker på att vi läser alla meddelanden vi får. För dem som vi har hjälpt kan du sprida ordet genom att dela våra inlägg till dina vänner eller genom att bara gilla vår Facebook och Google+ sida eller följa oss på Twitter.

Telefon laddar inte Felsökning

telefoner
Samsung Galaxy S8 Plus laddar inte
Samsung Galaxy S7 laddar inte
Samsung Galaxy S7 Edge laddar inte
Samsung Galaxy S6 laddar inte
Samsung Galaxy S6 Edge laddar inte
Samsung Galaxy S6 Edge + laddas inte
Samsung Galaxy S5 laddar inte
Samsung Galaxy S4 laddar inte
Samsung Note 5 laddas inte
Samsung Note 4 laddas inte
Samsung Note 3 laddas inte
Samsung Galaxy J7 laddar inte
Samsung Galaxy J3 laddar inte
Google Pixel laddar inte
Google Pixel XL laddar inte
HTC 10 laddas inte
LG V20 laddas inte
LG G5 laddar inte
Motorola Moto G4 laddas inte
Nexus 6P laddas inte
Nexus 5 laddas inte
Huawei P9 laddar inte
Xiaomi Mi5 laddas inte