Hur du fixar Nexus 6P som inte kommer att slås på och inte kan startas upp med framgång [Felsökningsguide]

Det finns i princip två problem med Nexus 6P (# Nexus6P) som jag kommer att ta itu med i det här inlägget; startar inte och startar inte upp med framgång. Innan vi går vidare i den här felsökningsguiden, låt mig skilja de två så att du får en tydligare bild av varför vi gör saker som vi gör.

Nedan följer några praktiska steg som du kan göra för att felsöka din Nexus 6P som inte slås på. Försök att gå igenom varje steg eftersom jag förklarade kort varför de är viktiga. Jag har också tillhandahållit några vanliga frågor om du undrar om en sak eller två.

För Nexus 6P-ägare som har andra problem är vi alltid öppna för dina problem och vi är villiga att hjälpa dig. Allt du behöver göra är att fylla i vår frågeformulär för Android-frågor och ge oss all nödvändig information om din telefon och problemet. Informationen du tillhandahåller är vår utgångspunkt så om du gav oss tillräckligt med detaljer kanske vi kan tillhandahålla exakta lösningar och felsökningsguider.

Felsökning av Nexus 6P som inte kommer att slås på

Steg 1: Tryck på strömbrytaren igen

Om du trycker på strömbrytaren och telefonen inte svarar, gör det igen för att vara säker på att problemet inte är så enkelt som det. Försök att sätta lite mer tryck på brytaren för att se om enheten svarar. Som tekniker i åratal har jag sett en hel del kopplingsrelaterade problem; strömnycklar som håller på att bli skadade behöver lite tryck för att ta kontakt.

Det är verkligen en mycket enkel sak att göra, men det kan bara spara dig från alla krångel med att göra ytterligare felsökning och gå till en tekniker för att förklara vad som verkligen hände med din enhet för att inte tala om den serviceavgift du måste betala om skadan är täcks inte med garanti.

Fråga : Vad kan vara problemet om telefonen slås på sporadiskt?

Svar : Det kan vara en indikation på att strömbrytaren verkligen är skadad.

Fråga : Om omkopplaren är skadad, vad behöver jag göra?

Svar : Du kan inte göra något annat än att skicka telefonen in och låta teknikern hantera den åt dig. Strömbrytaren kan behöva bytas ut.

Fråga : Hur mycket tar tekniker för utbyten av strömbrytare?

Svar : Det beror på din ort; beror på teknikern; beror på skadans omfattning etc. Poängen är att du inte vet förrän du har undersökt enheten.

Steg 2: Ladda din Nexus 6P ... åtminstone försöka

Du kanske redan har gjort det, men jag ber dig göra det igen och se till att du använder originalladdaren och USB-kabeln. Det finns en möjlighet att batteriet har tömts fullständigt, det är därför enheten inte svarar när du slår på strömknappen.

Men bortsett från det kommer den också att berätta hur telefonen svarar när elektrisk ström flyter genom sina kretsar. Om det är ett hårdvaruproblem kommer din telefon inte att svara på det oavsett vad. Annars kan du fortfarande kunna fixa det själv utan någon hjälp av en tekniker och det är vår första prioritering här.

I händelse av att din telefon laddas bra, låt den vara ansluten i 10 minuter och försök slå på den normalt och om det inte fungerar, kan nästa steg bara hjälpa dig.

Fråga : Tänk om Nexus 6P inte laddar oavsett vad?

Svar : Du måste först felsöka problemet som inte laddas innan du fortsätter. När allt kommer omkring kan det bara vara ett tömt batteriproblem. Felsök därför laddaren, USB-kabeln och USB-porten. Se till att portarna är rena för skräp, ludd eller korrosion. Kolla också efter böjda stift eftersom det kan vara frågan varför enheten inte kan få korrekt kontakt.

Fråga : Täcks det av garantin när det gäller problemet med laddaren?

Svar : Vanligtvis täcks inte tillbehör som laddaren med garanti, så om du har verifierat att den som medföljde enheten är skadad, måste du verkligen köpa en ersättning. Detsamma gäller om problemet är med USB-kabeln.

Fråga : Vad händer om problemet är med batteriet, finns det något jag kan göra för att fixa det?

Svar : Inga förutom att skicka telefonen in för reparation. Nexus 6P har ett icke-löstagbart batteri så när du tar bort till och med en av skruvarna kan din garanti redan vara ogiltig.

Steg 3: Kontrollera att det inte är ett systemkrasch (fryst) problem

Vi har sett många problem som verkar vara komplicerade men i verkligheten är de bara några av resultaten av en systemkrasch och det vanligaste symptomet är att enheten inte svarar på vad du gör. Om den till exempel stängde av sig kommer den inte att slås på igen och det sämre är att den inte också svarar på laddaren. Men personligen har jag sett fall där telefonen laddar bra men inte kommer att slås på på grund av systemkrasch. Det är det tumregeln att anta vid denna tidpunkt att firmware just har kraschat.

I det här fallet måste du tvinga om omstarten av Nexus 6P: tryck och håll in strömbrytaren i 10 till 20 sekunder. Förutsatt att din telefon fortfarande har 5% batteri kvar skulle den starta om, annars måste du ladda den.

Fråga : Kommer tvångsstart att ta bort mina filer och data?

Svar : Nej, det kommer det inte.

Fråga : Hur ofta inträffar systemkrasch?

Svar : Det beror på hur ägaren använder telefonen. Om det finns många appar särskilt tunga, finns det en högre tendens att telefonen kraschar oftare. Även firmware-uppdateringar kan också orsaka problemet.

Steg 4: Prova att starta upp Nexus 6P i återställningsläget

Att starta enbart till återhämtning löser inte problemet. Det är emellertid nödvändigt att du gör detta för att verifiera om din enhet fortfarande kan driva upp alla hårdvarukomponenter eftersom om den gör det kan problemet vara firmware. Och eftersom du kan starta i återställningsläget kan du försöka torka av cache-partitionen först och / eller göra master-återställningen därifrån.

 1. Så här startar du i återställningsläget:
 2. Tryck och håll ned Volym ned-knappen först och håll sedan ned strömbrytaren.
 3. När du ser lite information på skärmen släpper du knapparna.
 4. Telefonen startar i Bootloader-läge.
 5. Markera Återställningsläge med volymknapparna.
 6. Tryck på strömbrytaren för att bekräfta att du vill starta i återställningsläget.
 7. En Android med utropstecken kommer att visas på skärmen.
 8. Tryck och håll ned strömbrytaren och håll sedan in Volym upp.
 9. Återställningsalternativen kommer snart att visas på skärmen.

Om du kan nå denna punkt finns det fortfarande en chans att du kan fixa din telefon.

Steg 5: Skicka telefonen för undersökning och / eller reparation

Om allt annat misslyckas har du inga andra alternativ än att söka hjälp från en tekniker. Just nu är det ingenting du kan göra åt det, verkligen. Och om du bestämmer dig för att gå utöver din gräns kanske garantikravet inte respekteras.

Felsökning av Nexus 6P som inte startas upp

Fall 1 : Nexus 6P fick en uppdatering och telefonen fastnade under uppstart; det kan inte fortsätta att ladda användargränssnittet.

Lösning : Du måste starta upp din telefon i återställningsläge och torka av cache-partitionen. Om du gör det raderas alla cachar som användes av det tidigare systemet. Alla dina data och filer kommer dock att förbli orörda och du behöver inte säkerhetskopiera dem om du gjorde detta:

 1. Så här startar du i återställningsläget:
 2. Tryck och håll ned Volym ned-knappen först och håll sedan ned strömbrytaren.
 3. När du ser lite information på skärmen släpper du knapparna.
 4. Telefonen startar i Bootloader-läge.
 5. Markera Återställningsläge med volymknapparna.
 6. Tryck på strömbrytaren för att bekräfta att du vill starta i återställningsläget.
 7. En Android med utropstecken kommer att visas på skärmen.
 8. Tryck och håll ned strömbrytaren och håll sedan in Volym upp.
 9. Återställningsalternativen kommer snart att visas på skärmen.
 10. Markera alternativet "torka cache-partition" med volymknapparna.
 11. Tryck på strömbrytaren för att bekräfta att du vill torka av cache-partitionen.
 12. Markera alternativet "Ja" och tryck sedan på strömbrytaren igen för att välja det.
 13. Vänta tills enheten är klar med att radera systemcachen och markera sedan 'Starta om systemet nu' och tryck på strömbrytaren.

Fall 2 : Telefonen stängs av av sig själv och när den slås på igen fastnar den sporadiskt under uppstarten. Om det lyckas starta upp startar det om sig själv utan att beröras. Problemet kan orsakas av ett allvarligt firmwareproblem eller ett hårdvaruproblem.

Lösning : Det finns inget annat val än att göra återställning av master. Du måste fortfarande starta om enheten i återställningsläge och välj den här gången alternativet "torka data / fabriksåterställning" och följ samma steg som du gjorde när du torkade cache-partitionen.

Telefon kommer inte att slå på felsökning

telefoner
Samsung Galaxy S8 kommer inte att slå på
Samsung Galaxy S7 kommer inte att slå på
Samsung Galaxy S7 Edge kommer inte att slå på
Samsung Galaxy S6 kommer inte att slå på
Samsung Galaxy S6 Edge kommer inte att slå på
Samsung Galaxy S6 Edge + kommer inte att slå på
Samsung Galaxy S5 kommer inte att slå på
Samsung Galaxy S4 kommer inte att slå på
Samsung Note 5 kommer inte att slå på
Samsung Note 4 kommer inte att slå på
Samsung Note 3 kommer inte att slå på
Samsung Galaxy J7 kommer inte att slå på
Samsung Galaxy J3 kommer inte att slå på
Google Pixel kommer inte att slå på
Google Pixel XL kommer inte att slå på
HTC 10 kommer inte att slå på
LG V20 kommer inte att slå på
LG G5 kommer inte att slå på
LG G4 kommer inte att slå på
Motorola Moto G4 kommer inte att slå på
Nexus 6P kommer inte att slå på
Nexus 5 kommer inte att slå på
Huawei P9 kommer inte att slå på
Xiaomi Mi5 kommer inte att slå på

Anslut oss

Vi är alltid öppna för dina problem, frågor och förslag, så kontakta oss genom att fylla i detta formulär. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder och vi debiterar inte ett öre för det. Men Observera att vi får hundratals e-postmeddelanden varje dag och det är omöjligt för oss att svara på varenda en av dem. Men vara säker på att vi läser alla meddelanden vi får. För dem som vi har hjälpt kan du sprida ordet genom att dela våra inlägg till dina vänner eller genom att bara gilla vår Facebook och Google+ sida eller följa oss på Twitter.