Hur du fixar Netflix som fortsätter att krascha, inte fungerar på din iPad Air 3

Har du problem med att strömma Netflix-videor på din nya iPad Air 3? Om du gör det är det här inlägget för dig. Läs vidare för att ta reda på vad du ska göra om Netflix kraschar eller inte fungerar korrekt på din nya iPad.

Men innan någonting annat, om du har ett annat problem med din telefon, gå till vår felsökningssida eftersom vi redan har behandlat hundratals problem rapporterade av ägarna. Oddsen är att det redan finns befintliga lösningar på vår webbplats eller åtminstone finns det liknande problem som vi redan har fixat. Så försök att hitta de som liknar eller är relaterade till ditt problem. Om du behöver ytterligare hjälp kan du dock kontakta oss genom att fylla i vår iPad-frågeformulär.

Felsökning iPad Air 3 med Netflix-appen som inte fungerar

Netflix är en populär leverantör av streaminginnehåll. Genom denna plattform kan du titta på dina favorit-TV-program, filmer, dokumentärer och annat innehåll på olika typer av internetanslutna enheter. En av kraven för att använda Netflix är ett registrerat Netflix-konto. När du har registrerat dig för ett Netflix-konto kan du logga in för att komma åt ditt konto och börja strömma videor via Netflix-appen. Med tanke på det faktum att du strömmar obegränsade videor via plattformen måste din enhet ha en snabb och stabil internetanslutning. Om du är säker på att alla nämnda krav uppfylls men Netflix-appen inte fungerar som avsett eller fortsätter att krascha på din nya Apple-surfplatta, kan du använda följande procedurer för att felsöka din enhet.

Glöm inte att testa köra Netflix-appen efter att ha utfört varje metod för att avgöra om problemet är löst eller inte. Om symptomet fortsätter, fortsätt till nästa metod för att utesluta andra möjliga synder.

Första lösningen: Avsluta / stäng Netflix och starta sedan om din iPad Air 3.

Om Netflix fungerade perfekt på din iPad och sedan plötsligt fungerar, beror det troligt på några slumpmässiga systemfel som påverkar appen. Detta är ofta fallet om du har lämnat Netflix-appen stängd eller körs i bakgrunden länge. För att åtgärda den felaktiga appen, stäng den eller avsluta den från din iPad med hjälp av dessa steg:

 1. För att komma igång går du till Hem-skärmen och trycker på Hem-knappen två gånger för att se de senaste programmen. En lista med appkort eller förhandsvisningar visas sedan. Det här är de appar du nyligen har använt och lämnat avstängd eller körs i bakgrunden.
 2. Dra upp i förhandsgranskningen av Netflix- appen för att stänga den.
 3. Gör samma sak för att avsluta alla bakgrundsappar.
 4. När du har rensat alla bakgrundsappar trycker du på var som helst på hemskärmen eller trycker på Hem-knappen för att gå tillbaka till huvudskärmen.

När du har stängt Netflix och andra bakgrundsappar, starta om eller återställ din iPad för att dumpa skräpfiler från dess interna minne och också uppdatera systemet. Så här utförs en mjuk återställning på din nya iPad Air:

 1. Håll Power / Top-knappen intryckt i några sekunder tills reglaget för avstängning visas.
 2. Dra skjutreglaget för att stänga av enheten.
 3. Efter några sekunder trycker du på Power / Top-knappen tills Apple-logotypen visas.

Låt din enhet slutföra uppstarten och starta Netflix-appen igen när den är klar och se om den redan fungerar bra.

Andra lösningen: Uppdatera Netflix på din iPad Air, om möjligt.

Att utföra ovanstående procedurer räcker vanligtvis för att hantera mindre programvaruproblem som orsakade att vissa appar inte uppför sig fel. Men om det inte hjälper, skulle ditt nästa alternativ vara att installera en ny uppdatering för Netflix-appen. Dessa uppdateringar inbäddar vanligtvis fixade korrigeringar för att lösa befintliga fel i appen. Om du inte har ställt in dina appar för automatisk uppdatering är chansen stor att du har missat att implementera några kritiska appuppdateringar inklusive för Netflix. I det här fallet kan du manuellt leta efter och installera väntande appuppdateringar via App Store. Följ bara dessa steg:

 1. Navigera till Hem-skärmen och tryck sedan på App Store . Om du gör det öppnar Apple Store-appen.
 2. Rulla till botten av App Store- skärmen och tryck sedan på Uppdateringar . En lista med appar med väntande uppdateringar visas sedan på skärmen.
 3. Bläddra igenom applistan och tryck sedan på Uppdatera- knappen bredvid appens namn (Netflix) för att installera väntande uppdatering.
 4. Om flera appuppdateringar finns tillgängliga kan du bara trycka på knappen Uppdatera alla i det övre högra hörnet av skärmen. Om du gör det kommer alla väntande appuppdateringar att installeras på en gång.

Vänta tills alla appar är färdiga att uppdatera och när de är klar, starta om / mjuk återställ din iPad för att tillämpa de senaste programvaruändringarna och för att uppdatera apparna.

Tredje lösningen: Installera om Netflix-appen på din iPad Air 3.

Detta kan betraktas som nästa alternativ och möjlig lösning för att försöka om Netflix-appen fortsätter att krascha. Återkommande symtom kan indikera att applikationen inte längre kan fungera eftersom den är skadad. I det här fallet måste den skadade appen tas bort och installeras om.

Netflix-appen för iPhone och iPad kan laddas ner direkt från App Store. När appen är installerad kan du strömma filmer och TV-program direkt till din iOS-enhet via Netflix-appen eller visa alla Airplay-aktiverade enheter som Apple TV. Men som alla andra appar kan Netflix-appen också ge efter för dödliga fel som kan leda till datakorruption. För att hantera skadade appar, prova att utföra dessa steg:

 1. Gå till startskärmen för att komma igång.
 2. Tryck och håll på en appikon tills ikonerna börjar vinkla.
 3. Tryck på X i det övre vänstra hörnet av Netflix-appikonen .
 4. Klicka på Radera om du uppmanas att bekräfta borttagning av appen.
 5. Tryck på Hem-skärmen eller tryck på Hem-tangenten för att hindra appar från att vrida.

Det andra sättet att avinstallera tredjepartsappar från din iPad är via lagringsmenyn. Så här kommer du dit:

 1. På Startskärm trycker du på Inställningar .
 2. Välj Allmänt .
 3. Klicka på iPad-lagring.
 4. Bläddra igenom listan över appar och välj sedan Netflix .
 5. Klicka på alternativet för att radera app och bekräfta.

Starta om din iPad Air när du har tagit bort Netflix- appen. Fortsätt sedan med dessa steg för att ladda ner och installera Netflix-appen på din enhet igen.

 1. Klicka sedan på App Store från hemskärmen.
 2. Sök efter appen Netflix .
 3. Klicka sedan på den molnliknande ikonen eller GET- knappen för att ladda ner appen.
 4. Tryck på INSTALL för att installera Netflix-applikationen.
 5. Om du uppmanas, ange rätt Apple ID-lösenord och tryck på OK för att fortsätta.
 6. Vänta tills nedladdningen är klar och tryck sedan på ÖPPEN .

Om du uppmanas att logga in på ditt Netflix-konto, ange rätt referenser för att komma åt ditt Netflix-konto och börja strömma videor via plattformen.

Fjärde lösningen: Installera väntande iOS-uppdatering på din iPad Air 3.

En av de viktigaste sakerna du bör göra för att hålla ditt iPhone-system stabilt och optimerat är att hålla enhetens programvara uppdaterad. Den senaste iOS-versionen för din iPad Air 3 är iOS 12.3.1, som officiellt rullades ut den 24 maj i år. Om du ännu inte har uppdaterat din iPad-programvara till den senaste versionen kan uppdatering eventuellt lösa problemet. Programvaruuppdateringar som släpps av Apple innehåller vanligtvis korrigeringskorrigeringar som är utformade för att hantera befintliga problem orsakade av malwares och buggar i iOS-enheter. Om din iPad har stabil internetåtkomst, tillräcklig kraft och gott om minnesutrymme, följ sedan stegen för att se och installera den senaste tillgängliga iOS-versionen:

 1. På Startskärm trycker du på Inställningar .
 2. Tryck på Allmänt .
 3. Klicka på Programuppdatering.

Innan du uppdaterar ska du uppdatera alla viktiga filer från iPad till iCloud eller till iTunes. Välj sedan alternativet att ladda ner och installera när du är redo att uppdatera din iPad.

Följ resten av instruktionerna på skärmen för att avsluta uppdateringen av din enhet och starta sedan om den när uppdateringen är klar.

Femte lösningen: Ändra eller inaktivera begränsningar på din iPad Air 3.

Ibland kunde appar inte fungera som avsett eftersom de är begränsade. I iOS 12 eller senare enheter tillskrivs olika typer av appproblem begränsningar. Det som vanligtvis händer är att appen inte kan utföra sina vanliga uppgifter eftersom begränsningar är aktiverade för den appen. För att se till att detta inte orsakar problem med Netflix-appen ska du hantera eller stänga av begränsningar med dessa steg:

 1. Tryck på Inställningar på hemskärmen.
 2. Tryck på Allmänt .
 3. Tryck på innehåll och integritetsbegränsningar.
 4. Om funktionen är aktiverad blir du ombedd att ange ditt lösenord för begränsningar. Ange bara rätt lösenord för att fortsätta.
 5. Om du vill ändra begränsningar navigerar du till avsnittet Tillåtet innehåll och knackar sedan på webbplatser . Alternativet S- specifika webbplatser eller begränsa vuxeninnehåll måste väljas.
 6. Rulla till botten av listan och ange //secure.netflix.com längs önskad titel / beskrivning.
 7. Tryck sedan på Klar för att tillämpa ändringarna.

Alternativt kan du bara inaktivera begränsningar helt med dessa steg:

 1. Gå till Inställningar .
 2. Välj Allmänt .
 3. Tryck på innehåll och integritetsbegränsningar.
 4. Välj sedan alternativet för att inaktivera begränsningar.
 5. Ange ditt lösenord för begränsningar igen när du blir ombedd att inaktivera begränsningar.

När du har inaktiverat begränsningarna kan du prova att ladda Netflix igen och se om det redan fungerar korrekt.

Sjätte lösningen: Återställ nätverksinställningarna på din iPad Air 3.

Nätverksrelaterade problem är också bland de möjliga orsakerna till varför internetbaserade appar slutade fungera eller fortsätter att krascha. Om du vill utesluta nätverksfel återställer du din iPads nätverksinställningar med följande steg:

 1. Tryck på Inställningar från din startsida.
 2. Tryck på Allmänt .
 3. Rulla ner och tryck på Återställ .
 4. Välj Återställ nätverksinställningar från de angivna alternativen.
 5. Ange ditt lösenord när du blir ombedd att fortsätta.
 6. Slutligen, tryck på alternativet för att bekräfta återställning av nätverksinställningar.

Denna återställning torkar alla dina nuvarande nätverkskonfigurationer inklusive sparade Bluetooth- och Wi-Fi-anslutningar. Efter återställningen återställs standardnätverksvärden och alternativ. Detta betyder att du måste aktivera Wi-Fi igen för att ansluta till ditt Wi-Fi-nätverk, gå tillbaka online och använda onlinetjänster inklusive Netflix-strömning.

Sista utväg: Återställ alla inställningar på din iPad Air 3.

Om allt annat misslyckades med att lösa problemet kan denna återställning betraktas som de sista alternativen. Genom att utföra denna återställning raderas alla anpassade inställningar på enheterna inklusive felaktiga konfigurationer som kan ha orsakat konflikter till Netflix. Detta påverkar inte någon sparad information i det interna minnet, därför är det inte nödvändigt att skapa säkerhetskopiering. Se dessa steg om du vill göra en återställning av detta:

 1. På Startskärm trycker du på Inställningar .
 2. Tryck på Allmänt .
 3. Tryck på Återställ .
 4. Välj alternativet för att återställa alla inställningar.
 5. Ange ditt lösenord för att fortsätta.
 6. Tryck på alternativet för att bekräfta återställning av alla inställningar.

Din iPad bör starta om när återställningen är klar. Då kan du börja aktivera nödvändiga funktioner inklusive Wi-Fi och Bluetooth för att använda dem igen på din enhet. När din enhet är tillbaka online, starta Netflix, logga in på ditt konto och börja strömma.

Kan du fortfarande inte få Netflix att fungera på din iPad Air 3?

Om Netflix fortsätter att krascha efter att ha uttömt alla ovanstående lösningar, eskalerar du problemet till supportteamet för ytterligare hjälp och förslag. Det är möjligt att Netflix-servern för närvarande har tekniska problem och därmed orsakade att appen misslyckades eller blir instabil just nu. Låt dem också veta om de inledande procedurerna du har gjort i slutet medan du försöker lösa problemet. Om du gör det kommer du att spara tid och ansträngning från att upprepa samma felsökningsförfaranden.

För att avgöra om detta är ett utbrett problem med Netflix-tjänsten, se om du kan komma åt den från din webbläsare. Öppna Safari eller Chrome-appen på din enhet och navigera sedan till netflix.com och logga in på ditt konto. Om du kan strömma genom webbläsaren är något fel med Netflix-appen. Men om du kan strömma även genom webbläsaren, kan Netflix-servern uppleva driftstopp och är inte tillgänglig just nu. I det här fallet kan du prova att strömma Netflix vid en senare tidpunkt.

Anslut oss

Vi strävar efter att hjälpa våra läsare att fixa problemen med sina telefoner såväl som att lära sig att använda sina enheter på rätt sätt. Så om du har andra problem kan du besöka vår felsökningssida så att du själv kan kontrollera de artiklar som vi redan har publicerat som innehåller lösningar på vanliga problem. Vi skapar också videor för att visa hur saker görs på din telefon. Besök vår Youtube-kanal och prenumerera på den. Tack.