Hur du fixar Netflix-appen som inte fungerar, kraschar hela tiden på en Apple iPad Pro 2020 [Felsökningsguide]

Netflix är bland de mest populära och mest använda filmstjänsttjänsterna hittills. Med Netflix kan du titta på en mängd olika kvalitetsfilmer, TV-program, dokumentärer och mer innehåll med hjälp av en Internet-ansluten enhet. För att komma igång måste du registrera dig för medlemskap, använda en 1-månaders gratis provperiod. Du kan välja att fortsätta ditt medlemskap och välja den plan som bäst passar dig.

Du kan behöva prata med din operatör eller tjänsteleverantör för mer information om vilken Netflix planerar att använda, vad planen erbjuder och hur mycket den kostar. När du har prenumererat på en plan kan du börja strömma genom Netflix-appen på din iPhone eller iPad. Se bara till att din enhet är ansluten till ett snabbt stabilt Wi-Fi-internet för att få saker att fungera som avsett.

Om du skulle stöta på några problem när du använder Netflix på din iPad Pro, har jag markerat några tillämpliga lösningar och möjliga lösningar nedan. Du kan gärna hänvisa till detta genomgång när du behöver fler ingångar för hur du felsöker Netflix-appen som inte fungerar eller fortsätter att krascha på din iPad Pro 2020-enhet.

Första lösningen: Uppdatera Wi-Fi-internetanslutningen.

Mindre Wi-Fi-problem i mobila enheter åtgärdas ofta genom att helt enkelt uppdatera Internet-anslutningen. Det finns många sätt att uppdatera Wi-Fi-internetanslutning på din iPad Pro (iOS 12). Du kan börja arbeta med huvudkällan för din Wi-Fi-internetanslutning, som är den trådlösa routern / modemet. Andra sätt utförs via Wi-Fi och Airplane Mode för att växla på enheten.

Följ de här stegen för att uppdatera Wi-Fi-internetanslutning via den trådlösa routern / modemet:

 1. Tryck på strömbrytaren eller ON / OFF-omkopplaren på den trådlösa routern / modemet tills det slås på.
 2. När enheten är avstängd, koppla ur nätadaptern från strömkällan och låt den vara så i cirka 30 sekunder till 1 minut.
 3. Efter den förflutna tiden, koppla in den igen och slå på igen.

Vänta tills routern / modemet får en stabil signal. Alla dina anslutna enheter återupprättar sedan anslutningen till det trådlösa nätverket. Låt din iPad Pro ansluta igen och försök starta webbläsarappen och navigera igenom olika webbplatser när den är ansluten. Om webbplatserna laddas betyder det att din enhet är ansluten till Internet. Detta indikerar också att alla onlineappar och tjänster bör fungera korrekt igen. Försök nu att starta Netflix-appen och se hur det fungerar. Om problemet fortsätter kan du prova andra alternativ.

För att uppdatera Wi-Fi-internetuppkoppling med Wi-Fi och Airplane Mode-växling, se följande steg:

 1. Navigera till Inställningar-> Wi-Fi- meny och slå sedan Wi-Fi-omkopplaren för att stänga av. Efter några sekunder trycker du på omkopplaren för att slå på Wi-Fi igen.
 2. Alternativt går du till Inställningar-> Flygplan- menyn och växlar sedan omkopplaren för att aktivera flygplansläge. Om du gör det kommer du att inaktivera trådlösa radioer inklusive Wi-Fi-anslutningar. Efter några sekunder knackar du på omkopplaren igen för att stänga av flygläget.

Anslut sedan din iPad Pro till ditt Wi-Fi-nätverk och se sedan om det åtgärdar problemet med din Netflix-applikation.

Ändring av IP-adress är också bland andra tweaks att tänka på. Det fungerade vanligtvis när det var svårt att få tillgång till kompletta Netflix-funktioner på grund av IP-adresser eller regioner som inte stöds. Även om detta inte officiellt rekommenderas, har många använt denna metod när de slutar på alternativ. Det har gjort underverk för många, så du kan lika gärna välja detta trick när det behövs.

Den andra lösningen: Avsluta appen och starta om den.

Appar ger olika symptom på grund av slumpmässiga programvarufel. För att se till att det inte är det som får Netflix plötsligt att fungera eller sluta fungera på din iPad, försök att avsluta appen och rensa bort alla andra bakgrundsappar som finns kvar på din enhet. Så här görs:

 1. Dra upp från botten av startskärmen och pausa sedan något mitt på skärmen.
 2. Dra sedan åt höger eller vänster för att navigera genom förhandsvisning av appen.
 3. Dra upp på Netflix- appkortet / förhandsgranska för att stänga det.

Om du ser några andra appkort, gör samma sak för att rensa dem alla och hindra dem från att springa i bakgrunden. Om du gör det kommer du också att förhindra att någon av dessa appar orsakar konflikt med Netflix när de kraschade. Starta sedan Netflix igen för att se om problemet är borta.

LÄS OCH:

 • Hur man fixar en Apple iPad Pro 2020 som inte har någon internetanslutning men är ansluten till Wi-Fi-nätverk [Felsökningsguide]
 • Hur man fixar en Apple iPad Pro som inte laddas, långsamt laddas eller laddas ibland

Tredje lösningen: Starta om iPad (mjuk återställning).

En annan enkel lösning på mindre appproblem och slumpmässiga programvarufel på en iPhone och iPad är en mjuk återställning eller omstart. Problemen du hanterar Netflix kan vara bara bland andra symtom på slumpmässiga app-glitches, och kan därför åtgärdas genom att utföra en mjuk återställning. Till att börja med, här är hur en mjuk återställning eller omstart görs på en iPad Pro 2020-enhet:

 1. Tryck och håll ned sid- / strömknappen och antingen volymknappar samtidigt i några sekunder.
 2. Släpp knapparna när kommandot Slide to Power Off visas och dra sedan avstängningsreglaget åt höger.
 3. Efter 30 sekunder trycker du på Power / Side-knappen igen tills telefonen startar om.

Att göra en mjuk återställning rekommenderas också för att uppdatera enhetssystemet och rensa bort skräpfiler som är cachade i dess interna minne.

Fjärde lösningen: Uppdatera Netflix-appen.

En problematisk app kan också fixas genom en uppdatering. Apputvecklare drev vanligtvis regelbundna uppdateringar för att se till att deras appar är optimala. Liksom firmware-uppdateringar inbäddar appuppdateringar också några fixade korrigeringar för att bli av med befintliga buggar som orsakade envisa appproblem. Om du inte har ställt in dina appar för automatisk uppdatering, följ sedan dessa steg för att manuellt installera väntande appuppdateringar, särskilt Netflix på din iPad Pro:

 1. På Startskärm trycker du på App Store.
 2. Från App Store-skärmen bläddrar du ner till botten och knackar sedan på fliken Uppdateringar . En lista över alla appar med väntande uppdateringar visas sedan.
 3. Klicka på Uppdatera- knappen bredvid Netflix- appen för att installera väntande uppdateringar för Netflix. Om flera appuppdateringar är tillgängliga kan du bara trycka på knappen Uppdatera alla längst upp till höger på skärmen. Om du gör det kommer alla appuppdateringar att installeras samtidigt.

Vänta tills alla appuppdateringar har installerats. Starta sedan om din iPad för att tillämpa de senaste appändringarna och på samma sätt uppdatera apparna.

Femte lösningen: Installera om Netflix-appen.

Om uppdatering av applikationen inte löser problemet, är ditt nästa alternativ och möjliga lösning att ta bort appen och sedan installera den från App Store. Detta behövs ofta när applikationen har skadats helt och inte längre är funktionell. För att komma igång följer du dessa steg för att ta bort eller avinstallera Netflix-appen från din iPad Pro:

 1. Tryck på Inställningar på hemskärmen.
 2. Rulla ner till vänster meny och välj sedan Allmänt .
 3. Klicka på iPad-lagring.
 4. Välj Netflix i listan över appar.
 5. Tryck på alternativet för att radera app.
 6. Om du uppmanas klickar du på Radera app för att bekräfta.

Eller så kan du använda det snabbare sättet som utförs från startskärmen. Här är hur:

 1. Tryck på och håll nere Netflix- appikonen lätt från hemskärmen tills den viglar. Tryck inte för hårt för att undvika att öppna menyn Snabbåtgärder .
 2. Klicka sedan på X i det övre vänstra hörnet av den app du vill ta bort.
 3. Klicka på Radera när du uppmanas att bekräfta åtgärden.

När du har raderat den felaktiga applikationen öppnar du App Store och letar efter den senaste versionen av Netflix-appen som är tillgänglig för din iPad Pro. Följ sedan resten av instruktionerna på skärmen för att ladda ner och installera programmet. Starta om telefonen när du är klar med att installera appen och öppna sedan för att se om den fungerar som avsett.

Sök mer hjälp

Om ingen av de givna lösningarna fungerade och du fortfarande inte kunde få Netflix att fungera ordentligt på din iPad Pro, kan du eskalera problemet till Netflix helpdesk och be supportteamet om ytterligare hjälp. Det kan finnas några mer avancerade felsökningsförfaranden eller avancerade inställningar som kan konfigureras från appen så att den fungerar korrekt på din Apple-enhet igen.

För att säkerställa att Netflix och alla dess funktioner stöds eller finns tillgängliga på din nuvarande plats och plan, vänligen kontakta din operatör för mer information.

Eller så kan du också rapportera problemet till Apple Support, om det började efter att ha installerat en ny iOS-uppdatering och att den fortsatte efter att ha använt alla tidigare lösningar.

Jag hoppas att vi har kunnat hjälpa dig att lösa problemet med din enhet. Vi skulle uppskatta det om du hjälpte oss att sprida ordet så dela detta inlägg om du tyckte att det var till hjälp. Tack så mycket för att du läste!

RELEVANTA POSTER:

 • Hur du fixar AirDrop som inte fungerar på din Apple iPad Pro 2020, kan inte dela filer via AirDrop [Felsökningsguide]
 • Hur du fixar Gmail-appen som fortsätter att krascha kommer inte att laddas ordentligt på en Apple iPad Pro 2020 [Felsökningsguide]
 • Hur du åtgärdar problemet med batteriladdning på Apple iPad Pro 2020 [Felsökningshandbok]