Hur du fixar LG Stylo 5 Mobile Network Ej tillgängligt problem

#LG # Sylo5 är en Android-smarttelefonmodell för mellanslag som släpptes första gången i juni 2020. Denna telefon har en solid byggkvalitet som har en 6, 2 tum IPS LCD-skärm med en upplösning på 1080 × 2160 pixlar. På baksidan finns en enda 13MP-kamera medan den främre har en 5MP selfie-kamera. Under huven hittar du Snapdragon 450-processor som är i par med 3 GB RAM. Även om detta är en solid utförande enhet finns det fall då vissa problem kan uppstå som vi kommer att ta itu med i dag. I den senaste delen av vår felsökningsserie kommer vi att ta itu med det mobila nätverket LG Stylo 5 som inte finns.

Om du äger en LG Stylo 5 eller någon annan Android-enhet för den delen, kontakta oss gärna med detta formulär. Vi hjälper dig gärna med alla problem som du kan ha med din enhet. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder utan några strängar bifogade. Vi ber dock att när du kontaktar oss försöker vara så detaljerade som möjligt så att en exakt bedömning kan göras och rätt lösning kan ges.

Hur du fixar LG Stylo 5 Mobile Network Ej tillgängligt problem

Du måste se till att telefonen körs på den senaste programvaruversionen innan du utför några av de rekommenderade felsökningsstegen som anges nedan. Om en uppdatering är tillgänglig bör du ladda ner och installera den först. Det är viktigt att du letar efter operatörsrelaterade mjukvaruuppdateringar eftersom det vanligtvis kommer att adressera operatörsrelaterade anslutningsbugs.

Kontrollera att ditt område har en bra nätverkssignal

Din transportör har vanligtvis inte någon mottagning alls i vissa områden. När du råkar vara i det här området får telefonen vanligtvis inte mobilnätet tillgängligt fel. För att kontrollera om detta är ett täckningsrelaterat problem kan du kontrollera om din telefon får en stark signal. Du bör också kontrollera om andra enheter under samma nätverk också har samma problem i din omedelbara närhet för att eliminera möjligheten att problemet orsakas av ett nätverksavbrott. I händelse av ett avbrott bör du kontakta din transportör angående detta.

Utför en mjuk återställning

Din telefon lagrar vanligtvis tillfälliga data som ständigt används för att förbättra dess prestanda. Dessa data kan ibland bli skadade vilket i sin tur kan orsaka problemet. Om det här är vad som orsakar problemet måste du uppdatera telefonprogramvaran. Vad du vill göra är att starta om telefonen, vilket skulle eliminera skadade tillfälliga data i enheten. Detta återställer också telefonanslutningen till nätverket vilket är användbart i detta fall.

 • Tryck och håll ned strömbrytaren och volymknappen i upp till 45 sekunder.
 • Vänta när enheten startar om.

Kontrollera om problemet med mobilnätet LG Stylo 5 fortfarande inte finns.

Kontrollera ditt SIM-kort

Det finns en chans att problemet orsakas av ett problem med SIM-kortet. Om detta är ett SIM-kortrelaterat problem kan du åtgärda det genom att stänga av telefonen och ta bort SIM-kortet. Vänta i några minuter innan du sätter tillbaka SIM-kortet igen och slå sedan på telefonen. Kontrollera om problemet fortfarande uppstår.

Du bör också försöka använda ett annat SIM-kort i telefonen för att eliminera möjligheten att problemet orsakas av ett defekt SIM-kort.

Kontrollera telefonens roamingstatus

Du vill se till att telefonens roamingstatus är avstängd om du är i ditt hemland. Detta gäller för resenärer som just har återvänt från ett annat land och fortfarande har enhetens roamingstatus aktiverad.

 • Välj Inställningar
 • Välj nätverk
 • Bläddra till och välj mobilnätverk
 • Stäng av dataroaming

Kontrollera om problemet med mobilnätet LG Stylo 5 fortfarande inte finns.

Se till att flygplansläget är avstängt

Flygplansläget är en inställning som vanligtvis aktiveras när du befinner dig i ett flygplan. När detta slås på kommer din telefon inte att ta emot eller sända några trådlösa signaler så att den inte kommer att störa flygplanets elektroniska utrustning. Om du får problemet med mobilnätet LG Stylo 5 som inte är tillgängligt, bör du se till att flygplansläget är avstängt eller du kan försöka slå på denna strömbrytare om den redan är i läge av.

Återställ telefonens nätverksinställningar

Fel nätverksinställningar på din telefon förhindrar vanligtvis att den ansluter till nätverket. För att se till att din telefon använder rätt nätverksinställningar bör du försöka återställa detta.

 • Gå till Inställningar och sedan System
 • Klicka på Starta om och återställ
 • Klicka på Återställ nätverksinställningar. Ange PIN-koden om den begärs.
 • Klicka på Återställ inställningar.
 • Klicka på Återställ inställningar.

Kontrollera om problemet med mobilnätet LG Stylo 5 fortfarande inte finns.

Starta telefonen i säkert läge

Ibland kan en app som du laddade ner från Google Play Store orsaka problem i telefonen när den är installerad. Det kan bero på fel i appen eller kompatibilitetsproblem mellan appen och din telefon. För att kontrollera om en app som du laddade ner orsakar problemet måste du starta telefonen i säkert läge eftersom bara de förinstallerade apparna får köras i det här läget.

 • Tryck och håll ned strömbrytaren när skärmen är på.
 • I alternativmenyn som visas trycker du på och håller strömmen av.
 • Tryck på OK när du uppmanas att starta om i felsäkert läge.
 • När din enhet har startat om visar den Safe mode längst ner på skärmen.

Om problemet inte uppstår i det här läget orsakas det troligtvis av en app som du installerade. Ta reda på vilken app det här är och avinstallera den.

Torka av cache-partitionen på telefonen

Det finns fall då cachardata som lagras i den dedikerade partitionen på telefonen kan bli skadade. När detta händer kommer detta vanligtvis att orsaka vissa problem i telefonen. För att eliminera möjligheten att det är detta som orsakar problemet måste du torka cache-partitionen på telefonen från återställningsläget.

 • På Startskärm trycker du på Inställningar.
 • Klicka på fliken "Allmänt".
 • Klicka på Lagring> Intern lagring.
 • Vänta tills menyalternativen slutför beräkningen.
 • Tryck på Frigör utrymme.
 • Klicka på Tillfälliga filer och råfiler.
 • Välj följande alternativ: Cachelagrade data, Klippfack tillfälliga filer, Rå filer från kameran.
 • Klicka på Radera> DELETE

Kontrollera om problemet med mobilnätet LG Stylo 5 fortfarande inte finns.

Utför en fabriksåterställning

Om ovanstående steg inte löser problemet är ett sista felsökningssteg att beakta en fabriksinställning. Se till att säkerhetskopiera dina telefondata innan du gör återställningen.

 • Stäng av enheten.
 • Tryck och håll ned strömbrytaren och volymknapparna.
 • När LG-logotypen visas släpper du snabbt och håller sedan ner strömbrytaren medan du fortsätter att hålla ned volymknappen.
 • När meddelandet 'Radera alla användardata (inklusive LG och operatörsappar) och återställa alla inställningar' visas, använd knappen Volym ned för att markera Ja.
 • Tryck på strömbrytaren för att återställa enheten.

Om problemet fortfarande kvarstår även efter att du har utfört stegen ovan kan det redan orsakas av en felaktig hårdvarukomponent. Det bästa du kan göra just nu är att ta telefonen till ett servicecenter och få den kontrollerad.

Engagera med oss

Skicka oss gärna dina frågor, förslag och problem du har stött på när du använder din Android-telefon. Vi stöder alla Android-enheter som finns tillgängliga på marknaden idag. Och oroa dig inte, vi debiterar inte ett enda öre för dina frågor. Kontakta oss med hjälp av detta formulär. Vi läser alla meddelanden vi får men kan inte garantera ett snabbt svar. Om vi ​​kunde hjälpa dig, snälla hjälp oss att sprida ordet genom att dela våra inlägg med dina vänner.