Hur du fixar LG G7 en laddning blockerad på grund av fuktapptäckt fel

#LG # G7One är en premium Android-smartphone som först släpptes i slutet av förra året. Det är en av G7-varianterna som företaget har släppt som är mest känd för att köra på Android One. Detta är en nästan ren version av Android utan bloatware som vanligtvis läggs till av tillverkare eller transportörer. Denna telefon är IP68-certifierad och ger en viss nivå av dammisolering och vattentätning. Den har en 6, 1 tums IPS LCD-skärm med en upplösning på 1440 x 3120 pixlar medan under huven finns en Snapdragon 835-processor ihopkopplad med 4 GB RAM. Även om detta är en solid utförande enhet finns det fall då vissa problem kan uppstå som vi kommer att ta itu med i dag. I den senaste delen av vår felsökningsserie kommer vi att ta itu med LG G7 One-laddningen blockerad på grund av felaktigt upptäckt fel.

Om du äger en LG G7 One eller någon annan Android-enhet för den delen, kontakta oss gärna med detta formulär. Vi hjälper dig gärna med all oro du kan ha med din enhet. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder utan några strängar bifogade. Vi ber dock att när du kontaktar oss försöker vara så detaljerade som möjligt så att en exakt bedömning kan göras och rätt lösning kan ges.

Hur du fixar LG G7 en laddning blockerad på grund av fuktapptäckt fel

Du får vanligtvis ett felmeddelande som läser “Fukt har upptäckts i USB-porten. Sluta omedelbart laddningen och koppla ur USB-kabeln. Se till att USB-porten och laddningskabeln är helt fria från fukt innan de laddas. ”När enheten kommer i kontakt med vatten. När detta händer ska du se till att telefonen är torr. Torka av den yttre delen med en torr trasa och använd sedan en hårtork för att ta bort fukt i telefonens laddningsport. Du kan också låta fukten förångas naturligt genom att placera telefonen i ett par timmar på en sval, torr plats. När telefonen är torr kontrollera om du fortfarande får felmeddelandet.

Om problemet kvarstår eller om det inträffar även om telefonen inte har haft kontakt med vatten, fortsätt med felsökningsstegen nedan.

Se till att telefonprogramvaran är uppdaterad

Det är bäst att se till att din telefon körs med den senaste programversionen först. Om en uppdatering är tillgänglig föreslår jag att du laddar ner och installerar den först.

Utför en mjuk återställning

En av de första sakerna du behöver göra i det här fallet är att uppdatera telefonprogramvaran som kan göras med en mjuk återställning. Även om detta vanligtvis utförs på en svarsfri telefon bör den också fungera i det här fallet. För att utföra denna procedur trycker du bara på strömbrytaren och Volym ned tills enheten slås av, ungefär 8 sekunder och släpp sedan. När detta är gjort ska du kontrollera om LG G7 One-laddningen är blockerad på grund av fuktapptäckt felproblem fortfarande uppstår.

Starta telefonen i säkert läge

Det finns fall då en app som du laddade ner kommer att orsaka problem i telefonen när de installeras. Detta händer vanligtvis när appen har några buggar eller har kompatibilitetsproblem med din telefon. För att kontrollera om en app som du laddade ner orsakar problemet måste du starta telefonen i säkert läge eftersom bara de förinstallerade apparna får köras i det här läget.

 • Tryck och håll ned strömbrytaren när skärmen är på.
 • I alternativmenyn som visas klickar du på Stäng av och startar om.
 • Enheten startas om och överlägget i säkert läge visas inte längre på skärmen.

Om problemet inte uppstår i det här läget orsakas det troligtvis av en app som du installerade. Ta reda på vilken app det här är och avinstallera den.

Torka av cache-partitionen på telefonen

Ibland kan cachardata som lagras i den dedikerade partitionen på telefonen bli skadade. När detta händer kommer detta vanligtvis att orsaka vissa problem i telefonen. För att eliminera möjligheten att det är detta som orsakar problemet måste du torka cache-partitionen på telefonen från återställningsläget.

 • På Startskärm trycker du på Inställningar.
 • Klicka på fliken "Allmänt".
 • Klicka på Lagring> Intern lagring.
 • Vänta tills menyalternativen slutför beräkningen.
 • Tryck på Frigör utrymme.
 • Klicka på Tillfälliga filer och råfiler.
 • Välj följande alternativ: Cachelagrade data, Klippfack tillfälliga filer, Rå filer från kameran.
 • Klicka på Radera> DELETE

Kontrollera om problemet fortfarande uppstår.

Utför en fabriksåterställning

Om ovanstående steg inte lyckas fixa LG G7 One-laddningen blockerad på grund av felproblem med fuktapptäckt är ditt sista alternativ att göra en fabriksinställning. Se till att säkerhetskopiera dina telefondata innan du gör återställningen eftersom det kommer att raderas under processen.

 • Stäng av enheten.
 • Tryck och håll ned strömbrytaren och volymknapparna.
 • När LG-logotypen visas släpper du snabbt och håller sedan ner strömbrytaren medan du fortsätter att hålla ned volymknappen.
 • När meddelandet 'Radera alla användardata (inklusive LG och operatörsappar) och återställa alla inställningar' visas, använd knappen Volym ned för att markera Ja.
 • Tryck på strömbrytaren för att återställa enheten.

När återställningen är klar konfigurerar du din telefon igen, men installerar inte några appar ännu, kontrollera sedan om problemet fortfarande uppstår. Om den gör det orsakas detta troligtvis av en felaktig hårdvarukomponent i vilket fall du kommer att behöva ta telefonen till ett servicecenter och få den kontrollerad.

Engagera med oss

Skicka oss gärna dina frågor, förslag och problem du har stött på när du använder din Android-telefon. Vi stöder alla Android-enheter som finns tillgängliga på marknaden idag. Och oroa dig inte, vi debiterar inte ett enda öre för dina frågor. Kontakta oss med hjälp av detta formulär. Vi läser alla meddelanden vi får men kan inte garantera ett snabbt svar. Om vi ​​kunde hjälpa dig, snälla hjälp oss att sprida ordet genom att dela våra inlägg med dina vänner.