Hur du fixar LG G7 Android Auto kommer inte att skicka texter problem

Android Auto är en av de mest användbara Google-apparna som en Android-användare kan ha. Det gör körningen mycket enklare och säkrare med den ombord. I dagens felsökningsavsnitt tar vi upp ett märkligt problem på LG G7 där Android Auto inte skickar texter alls. Om du har en liknande fråga på din egen LG G7, lära dig hur du hanterar det genom att göra våra rekommenderade lösningar nedan.

Innan vi fortsätter vill vi påminna dig om att om du letar efter lösningar på din egen #Android-problem kan du kontakta oss genom att använda länken längst ner på denna sida. När du beskriver ditt problem ska du vara så detaljerad som möjligt så att vi enkelt kan hitta en relevant lösning. Om du kan, vänligen inkludera de exakta felmeddelandena du får för att ge oss en idé var vi ska börja. Om du redan har provat några felsökningssteg innan du skickar ett e-postmeddelande till oss, se till att du nämner dem så att vi kan hoppa över dem i våra svar.

Problem: Android Auto skickar inte texter på LG G7

Min LG G7 kommer inte att ansluta till Bluetooth i min Hyundai Elantra Value Edition 2020. Jag har precis fått en ersättartelefon och det fungerar fortfarande inte ordentligt. Det fungerar mest ok med Android Auto förutom att det inte skickar texter. Det tar min text, upprepar den till mig men skickar inte när jag säger skicka den. Jag kan ringa och ta emot telefonsamtal och navigering fungerar bra.

Lösning : Problemet kan vara unikt för LG G7-enheten eftersom vi inte har fått något liknande från andra användare som inte är LG. Ta reda på felsökningsstegen som du kan prova nedan och se vilken som hjälper.

Kontrollera Android Auto-behörigheter

Se till att din LG G7 ger tillstånd för Android Auto-appen att använda meddelandefunktionen. Om det är begränsat, som när du nekar nödvändigt tillstånd vid den första installationen, kan det inte skicka meddelanden alls.

Följ stegen nedan för att kontrollera om din LG G7 ger det nödvändigt tillstånd:

 1. Öppna Inställnings-appen.
 2. Klicka på fliken "Allmänt".
 3. Klicka på Appar & aviseringar.
 4. Välj Android Auto-app.
 5. Knacka på behörigheter.

Rensa Android Auto-cache

Det kan vara ett problem med appens cache. För att se till att Android Auto använder en ny cache, försöker du ta bort den nuvarande. Här är hur:

 1. På Startskärm trycker du på Inställningar.
 2. Klicka på fliken "Allmänt"> Appar & aviseringar.
 3. Klicka på Appinfo.
 4. Peka på filtret för att välja följande: Alla, Aktiverade, Inaktiverade
 5. Klicka på önskad app och sedan på Lagring.
 6. Klicka på Rensa cache.
 7. Tryck på JA för att bekräfta.

Återställ Android Auto till standardvärdena

Ett annat bra sätt att direkt hantera Android Auto-appen är genom att återställa den till fabrikstillståndet. Detta kommer att rensa appen för alla nya fel och återställa dess ursprungliga programvaruläge. Du måste ställa in det igen när du har gjort detta steg.

 1. På Startskärm trycker du på Inställningar.
 2. Klicka på fliken "Allmänt"> Appar & aviseringar.
 3. Klicka på Appinfo.
 4. Peka på filtret för att välja följande: Alla, Aktiverade, Inaktiverade
 5. Klicka på önskad app och sedan på Lagring.
 6. Klicka på Rensa data.
 7. Tryck på JA för att bekräfta.

Återställ nätverksinställningar

Det kan finnas en nätverksinställning eller inställningar som har ändrats innan problemet startade. För att säkerställa att din LG G7 ThinQ har all rätt nätverkskonfiguration, inklusive dess Bluetooth-funktionalitet, föreslår vi att du gör följande:

 1. Öppna Inställnings-appen.
 2. Klicka på Starta om och återställ.
 3. Klicka på Återställ nätverksinställningar.
 4. Tryck på ÅTERSTÄLL INSTÄLLNINGAR.
 5. Klicka på Återställ inställningar.
 6. Ställ in Android Auto igen och kolla om problemet.

Rensa cache-partition

Ibland kan en skadad systemcache orsaka problem. Android använder en uppsättning tillfälliga filer för att ladda appar snabbare kallat systemcache. Om cachen blir föråldrad eller skadad kan telefonen stöta på prestandaproblem, app kraschar och andra typer av problem. För att se om en skadad systemcache är skyldig, följ stegen nedan för att rensa cache-partitionen.

 1. På Startskärm trycker du på Inställningar.
 2. Klicka på fliken "Allmänt".
 3. Klicka på Lagring> Intern lagring.
 4. Vänta tills menyalternativen slutför beräkningen.
 5. Tryck på Frigör utrymme.
 6. Klicka på Tillfälliga filer och råfiler.
 7. Välj följande alternativ:
 8. Cache-data
 9. Klippfack tillfälliga filer
 10. Rå filer från kameran
 11. Klicka på Radera> DELETE.

Installera uppdateringar

Att se till att programvaran på din enhet är uppdaterad är ett av sätten att minska risken för att buggar utvecklas. Även om det inte finns någon garanti för att det kommer att lösa problemet du har, rekommenderas det fortfarande om du har ett problem eller inte.

Fabriksåterställning

Fabriksåterställning är en drastisk lösning i detta fall, men det kan vara det enda effektiva sättet att lösa problemet i detta skede. Se till att skapa en säkerhetskopia av dina filer eller data innan du gör det.

 1. Säkerhetskopiera all data i det interna minnet innan du utför en huvudåterställning.
 2. Stäng av enheten.
 3. Tryck och håll ned strömbrytaren och volymknapparna.
 4. När LG-logotypen visas släpper du snabbt och håller sedan ner strömbrytaren medan du fortsätter att hålla ned volymknappen.
 5. När meddelandet 'Radera alla användardata (inklusive LG och operatörsappar) och återställa alla inställningar' visas, använd knappen Volym ned för att markera Ja.
 6. Tryck på strömbrytaren för att återställa enheten

Rapportera felet till Google

Om problemet återkommer även efter att fabriken har återställt enheten måste det finnas ett kodningsproblem i själva Android Auto-appen. I detta fall måste saken granskas av Google själv. Vi upplever inte det här problemet med våra egna Samsung-enheter så det kan vara ett okänt fel på just den här telefonmodellen. Försök att besöka den officiella hjälpsidan för Android Auto och se om du kan få direkt hjälp från Google eller från andra Android-användare.


Engagera med oss

Om du är en av de användare som stöter på ett problem med din enhet, låt oss veta det. Vi erbjuder lösningar för Android-relaterade problem gratis så om du har problem med din Android-enhet fyller du bara i det korta frågeformuläret i den här länken så försöker vi publicera våra svar i nästa inlägg. Vi kan inte garantera ett snabbt svar, så om ditt problem är tidskänsligt, vänligen hitta ett annat sätt att lösa ditt problem.

Om du tycker att det här inlägget är till hjälp kan du hjälpa oss genom att sprida ordet till dina vänner. GRUNTLE.ORG har även närvaro på socialt nätverk så du kanske vill interagera med vår community på våra Facebook- och Google+ sidor.