Hur du fixar LG Aristo 2 skärmflimring

#LG # Aristo2 är en av de budgetvänliga Android-enheter som släpptes på marknaden förra året och har flera bra funktioner. Den här telefonen har en kompakt storlek med sin 5-tums IPS LCD HD-skärm. Den har en 13MP bakkamera medan under huven finns en Snapdragon 425-processor ihopkopplad med 2 GB RAM. Även om detta är en solid utförande enhet finns det fall då vissa problem kan uppstå som vi kommer att ta itu med i dag. I den senaste delen av vår felsökningsserie kommer vi att ta itu med LG Aristo 2-skärmflimrande problemet.

Om du äger en LG Aristo 2 eller någon annan Android-enhet för den delen, kontakta oss gärna med detta formulär. Vi hjälper dig gärna med all oro du kan ha med din enhet. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder utan några strängar bifogade. Vi ber dock att när du kontaktar oss försöker vara så detaljerade som möjligt så att en exakt bedömning kan göras och rätt lösning kan ges.

Hur du fixar LG Aristo 2 skärmflimring

Innan du felsöker detta problem är det bäst att se till att telefonen körs med den senaste programvaruversionen. Om en uppdatering är tillgänglig föreslår jag att du laddar ner och installerar den först.

Utför en mjuk återställning

Det första du behöver göra i det här fallet är att uppdatera telefonprogramvaran som kan göras med en mjuk återställning. För att utföra denna procedur trycker du bara på strömbrytaren och Volym ned tills enheten slås av, ungefär 8 sekunder och släpp sedan. När detta är gjort ska du kontrollera om skärmen fortfarande flimrar.

Starta telefonen i säkert läge

Det finns fall då en app som du laddade ner kommer att orsaka problem i telefonen när de installeras. För att kontrollera om en app som du laddade ner orsakar problemet måste du starta telefonen i säkert läge eftersom bara de förinstallerade apparna får köras i det här läget.

 • Tryck och håll in “Power” på hemskärmen
 • Klicka på och håll ”Power off” i popup-fönstret Power Management
 • Tryck på "OK" vid promooten "Starta om till säkert läge".
 • När telefonen har slutat starta om bör ett vattenstämpel i Safe Mode vara synligt i det nedre området på hemskärmen

Om LG Aristo 2-skärmflimrande problem inte uppstår i detta läge orsakas det troligtvis av en app du installerade. Ta reda på vilken app det här är och avinstallera den.

För att hitta den specifika appen måste du göra en test- och felmetod. Avinstallera en app och kontrollera sedan om problemet fortfarande uppstår. Upprepa detta steg tills problemet inte uppstår längre efter att du har avinstallerat en app. Den appen är troligen den skyldige.

Torka av cache-partitionen på telefonen

Ibland kan cachardata som lagras i den dedikerade partitionen på telefonen bli skadade. När detta händer kommer detta vanligtvis att orsaka vissa problem i telefonen. För att eliminera möjligheten att det är detta som orsakar problemet måste du torka cache-partitionen på telefonen från återställningsläget.

 • Öppna Inställningar"
 • Gå till “Telefonhantering”
 • Tryck på "Lagring" - "Intern lagring"
 • När telefonen är klar med beräkningen av data klickar du på "Cachad data" - "Rensa"

Kontrollera om skärmens flimrande problem fortfarande uppstår.

Utför en fabriksåterställning

Om ovanstående stegen inte lyckas fixa LG Aristo 2-skärmflimrande-problemet är det sista alternativet att göra en fabriksinställning. Se till att säkerhetskopiera dina telefondata innan du gör återställningen eftersom det kommer att raderas under processen.

 • Stäng av enheten.
 • Tryck och håll ned strömbrytaren och volymknapparna.
 • När LG-logotypen visas släpper du snabbt och håller sedan ner strömbrytaren medan du fortsätter att hålla ned volymknappen.
 • När meddelandet 'Radera alla användardata (inklusive LG och operatörsappar) och återställa alla inställningar' visas, använd knappen Volym ned för att markera Ja.
 • Tryck på strömbrytaren för att återställa enheten.

När återställningen är klar konfigurerar du din telefon igen, men installerar inte några appar ännu, kontrollera sedan om skärmen fortfarande flimrar. Om den gör det orsakas detta troligtvis av en felaktig hårdvarukomponent i vilket fall du kommer att behöva ta telefonen till ett servicecenter och få den kontrollerad.

Engagera med oss

Skicka oss gärna dina frågor, förslag och problem du har stött på när du använder din Android-telefon. Vi stöder alla Android-enheter som finns tillgängliga på marknaden idag. Och oroa dig inte, vi debiterar inte ett enda öre för dina frågor. Kontakta oss med hjälp av detta formulär. Vi läser alla meddelanden vi får men kan inte garantera ett snabbt svar. Om vi ​​kunde hjälpa dig, snälla hjälp oss att sprida ordet genom att dela våra inlägg med dina vänner.