Hur du fixar långsam Internet-anslutning på din iPad Air 3

Problemet med långsam surfning är en av de mest irriterande internetproblem som någon kan stöta på någon gång. Detta är när din enhet är ansluten till Internet men nedladdningshastigheten är inte beroende på den datahastighet du ska ha. Som ett resultat laddar webbplatser och sidor mycket långsamt.

Andra onlinetjänster verkar också fungera trögt eller intermittent på grund av en dålig internetanslutning. Därför har du internetproblem att fixa. Nedan följer några effektiva lösningar och lösningar som används för att hantera problem med långsam webbsökning på den nya iPad Air 3. Vänligen hänvisa till detta genomgång om du någonsin skulle stöta på samma problem på samma iOS-skiffer.

Men innan någonting annat, om du har ett annat problem med din telefon, gå till vår felsökningssida eftersom vi redan har behandlat hundratals problem rapporterade av ägarna. Oddsen är att det redan finns befintliga lösningar på vår webbplats eller åtminstone finns det liknande problem som vi redan har fixat. Så försök att hitta de som liknar eller är relaterade till ditt problem. Om du behöver ytterligare hjälp kan du dock kontakta oss genom att fylla i vår iPad-frågeformulär.

Vad du ska göra om din iPad Air 3 har långsam internetuppkoppling

Innan du går vidare till dessa efterföljande felsökningsförfaranden ska du kontrollera din Internethastighet. För att göra det öppnar du webbläsarappen och navigerar sedan till speedtest.net och följ kommandona på skärmen för att ta reda på din nuvarande internethastighet. Om nedladdningshastigheten är alldeles för långsam än den faktiska datahastigheten på ditt kontoabonnemang kan du prova dessa potentiella lösningar.

Första lösningen: Rensa cache från din webbläsarapp.

Din webbläsarapp har en mapp som lagrar tillfällig information som surfhistorik, inloggningar på webbplatsen och andra internetfiler varje gång du använder den. Den här mappen kallas cache. Medan cachelagrade filer gynnas när det gäller att läsa in liknande information som en tidigare besökt webbplats eller sida, kan problem också uppstå när tillfälliga data samlas. Därför rekommenderas det också att rensa webbläsarens cache och data då och då. Om du använder Safari för att surfa på Internet på din iPad Air kan du använda webbläsarens interna kommandon för att rensa webbläsarens cache och data. Detta kan nås via dina iPad Air-inställningar. Här är hur:

 1. Tryck på Inställningar på startsidan .
 2. Klicka sedan på Safari .
 3. För att rensa surfhistorik och kakor trycker du på Rensa historik och webbplatsinformation.
 4. För att ta bort alla Safari-data, bläddra ner till botten av skärmen och tryck på Avancerat .
 5. Klicka för att välja alternativet Webbplatsdata .
 6. Klicka sedan på Ta bort alla webbplatsdata.

När du har rensat Safari-cache och bläddrat i data, avsluta appen och starta sedan igen. Du bör då märka förbättring av surfhastigheten. Om internetanslutningen på din iPad Air 3 fortfarande är långsam kan du prova nästa lösning.

LÄS Också: Hur fixar jag iPad Air 3-appar som inte kommer att uppdateras via App Store

Andra lösningen: Strömcykla routern / modemet.

En annan effektiv lösning på olika typer av internetuppkopplingsproblem i iOS-enheter är den så kallade strömcykeln på den trådlösa routern eller modemet som används. Huvudkällan för din internetanslutning är antingen en trådlös router eller modem, beroende på din nätverksinställning. Om något går fel med internetkällan förväntas det att alla anslutna enheter påverkas. Detta är när slumpmässiga internetproblem uppstår som långsam Internet-anslutning, intermittent anslutning eller inget Internet alls. Så här är vad du bör göra för att först göra problemet:

 1. Vänd eller tryck på strömbrytaren på din trådlösa router / modem för att slå av den.
 2. Koppla bort nätadaptern från strömkällan medan den är avstängd och håll den på så sätt i cirka 30 sekunder till 1 minut.
 3. Efter den förflutna tiden, anslut nätadaptern igen till strömkällan och slå sedan på modemet / routern igen.

Vänta tills Wi-Fi-signalen stabiliseras och låt din iPad ansluta till Wi-Fi-nätverket igen. Om du inte har ställt in den för att ansluta automatiskt, måste du ansluta din iPad manuellt istället.

Firmware kraschar på modemet eller routersystemet kan också åtgärdas av en strömcykel.

Tredje lösningen: Starta om din iPad Air (mjuk återställning).

Mindre programvarufel som överförs på iPad Airs operativsystem eller webbläsarapp kan också vara den underliggande orsaken till problemet. Det kan också hjälpa dig att rensa ut dessa fel genom att utföra en mjuk återställning eller starta om på enheten. För mjuk återställning av din iPad Air 3 hänvisar du till dessa steg:

 1. Håll Power / Top-knappen intryckt i några sekunder tills reglaget för avstängning visas.
 2. Dra skjutreglaget för att stänga av enheten.
 3. Efter några sekunder trycker du på Power / Top-knappen tills Apple-logotypen visas.

Låt din enhet slutföra sin uppstartssekvens och starta Safari-webbläsarappen när du är klar och försök sedan bläddra igenom olika webbplatser för att se om problemet är borta. Om internetanslutningen fortfarande är långsam kan kanske nästa lösning hjälpa.

LÄS Också: Hur fixar jag iPad Air 3 Facebook-appen som fortsätter att krascha, inte fungerar

Fjärde lösningen: Växla och stänga av flygläge.

Att utföra trick för flygplansläge är också en annan effektiv lösning på slumpmässiga iOS-problem som påverkar trådlösa funktioner. Det fungerar genom att starta om det trådlösa systemet på din enhet samtidigt och eliminerar därmed mindre brister. Så här görs:

 1. Tryck på Inställningar på startsidan .
 2. Välj flygläge.
 3. Växla omkopplaren för att aktivera flygplansläge. Om du gör det inaktiverar du trådlösa radioapparater på din iPad Air och Wi-Fi- och Bluetooth-anslutningar.
 4. Medan flygplansläget är aktiverat, återställ / mjuk återställ din iPad Air för att rensa och uppdatera dess minne.
 5. När din iPad startas om, gå tillbaka till Inställningar-> Flygplan- menyn.
 6. Vrid sedan på omkopplaren för att stänga av flygläge igen.

Trådlösa funktioner aktiveras nu igen. Anslut din iPad Air igen till ditt Wi-Fi-nätverk och gör sedan testbläddring för att se om du redan har rätt internetanslutningshastighet.

Femte lösningen: Glöm Wi-Fi-nätverket och anslut sedan igen.

Ibland fortsätter problemet eftersom själva Wi-Fi-nätverket är fel. Detta är vanligtvis fallet om Wi-Fi-nätverket skadas och inte längre fungerar som avsett. För att lösa problemet måste du glömma / ta bort det felaktiga Wi-Fi-nätverket och sedan konfigurera det igen som nytt. Så här görs:

 1. Gå till Inställningar-> Wi-Fi- meny och se till att Wi-Fi-omkopplaren är på.
 2. Hitta och välj namnet på ditt Wi-Fi-nätverk (SSID) i listan över tillgängliga nätverk.
 3. Klicka på informationsikonen bredvid den.
 4. Tryck på alternativet för att glömma det här nätverket.
 5. Bekräfta att du vill glömma Wi-Fi-nätverket.

Överväg också att glömma andra sparade Wi-Fi-nätverk för att förhindra att någon av dem orsakar konflikt i ditt nätverk. Följ bara samma steg för att glömma andra nätverk. När du är klar med att glömma eller ta bort alla Wi-Fi-nätverk startar du om din iPad för att rensa nätverkscacherna. Gå sedan tillbaka till Inställningar-> Wi-Fi- meny. Växla och slå på Wi-Fi-omkopplaren igen. Välj ditt Wi-Fi-nätverk och anslut sedan igen.

När din iPad är ansluten öppnar du webbläsarappen och försöker läsa in några webbplatser och sidor för att se om din surfhastighet på internet har förbättrats.

Sjätte lösningen: Återställ nätverksinställningarna på din iPad Air.

Andra faktorer som kan orsaka Internetproblem som långsam surfning är felaktiga / ogiltiga nätverksinställningar på enheten. Om du råkar anpassa din iPad Airs nätverksinställningar innan långsam surfning startar, är ogiltiga inställningar eller anpassningar troligen den skyldige. För att rensa detta rekommenderas att återställa nätverksinställningarna. Denna återställning torkar alla dina senaste nätverkskonfigurationer inklusive anpassade nätverk och återställer sedan de ursprungliga nätverksalternativen och värdena. Eventuella tillhörande fel elimineras också i processen. Så här görs:

 1. Tryck på Inställningar från din startsida.
 2. Tryck på Allmänt .
 3. Rulla ner och tryck på Återställ .
 4. Välj Återställ nätverksinställningar från de angivna alternativen.
 5. Ange ditt lösenord när du blir ombedd att fortsätta.
 6. Slutligen, tryck på alternativet för att bekräfta återställning av nätverksinställningar.

När återställningen är klar bör iPad startas om automatiskt. Så snart det startar upp ställer du in ditt Wi-Fi-nätverk och ansluter sedan igen. Var noga med att ange rätt Wi-Fi-lösenord för att gå med i nätverket.

LÄS Också: Vad du ska göra om din iPad Air 3 har problem med batteriladdning

Sista utväg: Återställ din iPad Air igen.

Den sista möjliga lösningen som du kan överväga att använda är en fabriksåterställning eller återställning av master. Detta behövs ofta för att hantera envisa programvaruproblem som orsakas av komplexa buggar och systemfel. Stora systemfrågor behandlas ofta med denna metod men den enda nackdelen är att det leder till permanent dataförlust. Om du vill fortsätta ska du säkerhetskopiera viktiga iOS-filer från din iPad Air till iCloud eller till iTunes som du föredrar. När säkerhetskopian är säker kan du fortsätta med dessa steg för att utföra fabriksåterställning genom dina iPad-inställningar:

 1. På Startskärm trycker du på Inställningar .
 2. Tryck på Allmänt .
 3. Tryck på Återställ .
 4. Välj alternativet Radera allt innehåll och inställningar.
 5. Ange ditt lösenord för att fortsätta.
 6. Tryck på alternativet för att bekräfta hela systemåterställning eller fabriksinställning.

Ett annat sätt att fabriksinställa en iOS-enhet är genom iTunes. Om du vill gå till det här alternativet måste du säkra en dator med den senaste versionen av iTunes-appen installerad och har en stabil internetanslutning.

Har du fortfarande långsam internetuppkoppling på din iPad Air 3?

Nätverksutrustningen kan vara problemet. Om alla dina enheter upplever samma problem vid långsam surfning och att de alla är anslutna till samma Wi-Fi-nätverk, är chansen stor att nätverksutrustningen är fel. Eller det är också möjligt att dina internettjänster påverkas av ett pågående avbrott från schemalagt nätverksunderhåll eller oväntade tekniska svårigheter som påverkar nätverkstjänster på din plats. För att kontrollera detta, kan du kontakta din Internetleverantör för att verifiera deras system för avbrott. Om det inte finns något avbrott kan du be dem återställa din router / modem på distans. ISP: er har vanligtvis ett fjärrsystem för att återställa och uppdatera nätverksutrustningen vid behov. Kanske har din operatör en dedicerad programvara som tjänar samma syfte också.

Om långsam surfning bara inträffar på din iPad Air 3 och alla andra enheter från samma nätverk får rätt internethastighet, kontakta Apple Support för att rapportera problemet för ytterligare hjälp och rekommendationer. Annars kan du ta en resa till närmaste Apple Genius-bar på din plats och få din iPad-maskinvara kontrollerad av en auktoriserad tekniker. Om du gör det hjälper du att utesluta hårdvarorelaterade problem som kan ha orsakat problem med långsam surfning på din iPad Air 3.

Anslut oss

Vi strävar efter att hjälpa våra läsare att fixa problemen med sina telefoner såväl som att lära sig att använda sina enheter på rätt sätt. Så om du har andra problem kan du besöka vår felsökningssida så att du själv kan kontrollera de artiklar som vi redan har publicerat som innehåller lösningar på vanliga problem. Vi skapar också videor för att visa hur saker görs på din telefon. Besök vår Youtube-kanal och prenumerera på den. Tack.