Hur du fixar kameran misslyckades med felet på din Samsung Galaxy S9 (enkla steg)

Att komma fram bland det vanligt förekommande problemet som påverkar Android-smartphones och surfplattor är på en varning som säger att kameran har misslyckats . Det är definitivt en downer med tanke på att de flesta människor skulle använda sin smarttelefons kamerafunktioner snarare för att ta bilder eller spela in videor när du är på språng. Föreställ dig hur du skulle känna att du inser att du inte kunde "fånga ögonblicket" eftersom du stannade med den här " Kameran misslyckades! ”-Fel när du försökte starta telefonens kameraapp. Du har inget annat val än att låta det passera eftersom du först måste hantera felet med kameran som misslyckades på din enhet. För att ge dig några fler ingångar till hur du fixar samma fel i din Samsung Galaxy S9 kamera-app har jag kartlagt några av de mest effektiva lösningarna och lösningarna att hänvisa till.

Innan du går vidare, om du hittade det här inlägget eftersom du försökte hitta en lösning på ditt problem, kan du försöka besöka vår felsökningssida för Galaxy S9 eftersom vi redan har åtgärdat de flesta vanliga rapporterade problem med telefonen. Vi har redan tillhandahållit lösningar på några av de problem som rapporterats av våra läsare, så försök att hitta problem som liknar dig och använda lösningarna vi föreslog. Om de inte fungerar för dig och om du behöver ytterligare hjälp, fyll i vårt frågeformulär för Android-frågor och tryck på skicka.

Hur man fixar Galaxy S9 med kameran misslyckades

Dessa efterföljande metoder är emellertid endast tillämpliga om kamerafelet du hanterar tillskrivs ett programfel eller systemfel. Om hårdvaran är skyldig, behöver din telefon service.

Första lösningen: Avsluta sedan starta om kameraprogrammet och din telefon.

Om du antar att felet bara beror på en mindre app-fel, kan det att starta om kameraprogrammen vara allt som behövs för att saker ska fungera bra igen med kameraprogrammet. Här är hur:

 1. Tryck och håll nere nyckeln för nyheterna i telefonens nedre vänstra hörn. Om du gör det öppnas en ny skärm som innehåller alla dina nyligen öppnade appar.
 2. Leta reda på och välj Camera-appen och dra sedan åt höger eller tryck på X på den.
 3. Om du har flera appar som körs i bakgrunden kan du också avsluta dem samtidigt genom att trycka på Stäng alla- knappen.

Andra lösningen: Starta i säkert läge och diagnostisera appar.

Ibland kan appar från tredje part orsaka konflikt med andra appar och därmed utlösa fel som detta på någon av dina appar. För att avgöra om det här är vad som händer på din inbyggda kameraapp, försök att starta upp telefonen i säkert läge och använda kameraappen i säkert läge. Så här aktiverar du säkert läge på din Samsung S9:

 1. Stäng av telefonen helt.
 2. Tryck och håll ner strömbrytaren förbi skärmen med modellnamn som visas på skärmen.
 3. Släpp strömbrytaren när Samsung-logotypen visas.
 4. Tryck sedan ner volymknappen omedelbart efter att du släppt strömbrytaren.
 5. Fortsätt hålla ned Volym-knappen tills telefonen är klar igen.
 6. När du ser märket Safe Mode i det nedre vänstra hörnet på skärmen kan du släppa knappen Volym ned.

Nu bör du starta kameraprogrammet och försöka ta exempel på bilder eller spela in en video. Om det inte stöter på felet i säkert läge, betyder det att en tredjepartsapp är skylden. Försök att tänka på vilka från dina nedladdade appar som är utlösaren och avinstallera misstänkta appar separat. Om du behöver ytterligare hjälp så här avinstallerar du appar på din Samsung S9:

 1. Öppna Apps- facket genom att svepa upp på en tom plats från hemskärmen.
 2. Tryck på Inställningar .
 3. Tryck på appar .
 4. Klicka för att välja den misstänkta appen du vill avinstallera / ta bort.
 5. Klicka på Avinstallera .
 6. Tryck sedan på OK för att bekräfta.

Starta om telefonen för att tillämpa de senaste ändringarna som du har gjort och testa sedan kameraappen igen.

Tredje lösningen: Rensa cache och data i kameraprogrammet.

Cache-filer och data som skadas kan på samma sätt utlösa appfel som detta att uppstå på din telefon. Det är därför det rekommenderas att regelbundet rensa cache och data från dina appar eller telefonen själv. Så här görs:

 1. Öppna Apps-skärmen genom att svepa upp på en tom plats från hemskärmen.
 2. Klicka på Inställningar.
 3. Tryck på appar .
 4. Välj kamera-appen från listan.
 5. Knacka på Lagring.
 6. Välj alternativet för att rensa cache för att starta rensning av cache-filer från appen.
 7. Välj alternativet för att rensa data för att ta bort tillfällig datalager i appen.
 8. Bekräfta åtgärden genom att knacka på Radera.

Alternativt kan du rensa alla cachefiler och data på enhetens lagring med följande steg:

 1. Öppna skärmen Apps genom att svepa upp på en tom plats från hemskärmen.
 2. Klicka sedan på Inställningar .
 3. Välj Enhetsunderhåll.
 4. Klicka sedan på Lagring längst ner till höger.
 5. Tryck till slut på Rensa nu .

Fjärde lösningen: Uppdatera Camera-appen och / eller din enhet till den senaste programvaruversionen.

Om du använder en tredjeparts kameraapp på din enhet kan du försöka uppdatera appen till den senaste tillgängliga versionen. Du kan börja med att leta efter appuppdateringar med följande steg:

 1. Öppna skärmen Apps genom att svepa på en tom plats från hemskärmen.
 2. Tryck på Play Store.
 3. Navigera till Meny-> Mina appar.
 4. Se om det finns tillgängliga uppdateringar för dina appar.
 5. Klicka på Uppdatera bredvid kameraprogrammen du använder. Detta kommer att installera nya uppdateringar för den appen.
 6. Om du ser flera uppdateringar klickar du på alternativet Uppdatera alla appar med tillgängliga uppdateringar samtidigt. Att hålla dina appar uppdaterade rekommenderas starkt för att hålla alla dina appar på bästa prestanda.

Bortsett från appuppdateringar, kolla också efter tillgängliga programuppdateringar för din telefon. Programuppdateringar är troligtvis nyckeln till att fixa varningen: Kameran misslyckades med felet på din Samsung S9, särskilt om det utlöses av programvarufel eller systemfel. Bortsett från nya funktioner och förbättringar, innehåller programuppdateringar också vissa fix-patch för att adressera befintliga buggar på telefonen. Så här letar du efter mjukvaruuppdateringar på din Samsung S9:

 1. Öppna Apps- facket genom att svepa upp på en tom plats från hemskärmen.
 2. Navigera sedan till Inställningar-> Programuppdateringsmeny .
 3. Tryck på alternativet för att ladda ner uppdateringar manuellt.
 4. Vänta tills din telefon börjar leta efter uppdateringar.
 5. Klicka på OK .
 6. Tryck sedan på Start .
 7. Om du uppmanas med ett omstartmeddelande, tryck på OK för att bekräfta omstart.

Vänta tills telefonen startar helt upp. De nya ändringarna med den nya programuppdateringen bör nu implementeras.

Femte lösningen: Torka av cache-partition på din telefon.

Att rensa appens cache och data kanske inte räcker, särskilt om systemcache-filer också är skadade. Som upplösning kan du torka cache-partition på din Samsung S9 med följande steg:

 1. Stäng av telefonen helt för att komma igång.
 2. Tryck och håll in Volym upp-knappen och Bixby / Home-tangenten och håll sedan ned strömbrytaren.
 3. Släpp alla tre nycklar när Android-logotypen visas.
 4. Ett " Installera systemuppdatering" -meddelande visas i 30 - 60 sekunder innan Android- systemåterställningsmenyn visas.
 5. Tryck på Volym ned-knappen flera gånger för att markera torka cache-partitionen från de angivna alternativen.
 6. Tryck på strömbrytaren för att välja.
 7. Tryck på Volym ned-knappen för att markera Ja, och tryck sedan på strömbrytaren för att bekräfta valet.
 8. När torkcache-partitionen är klar markeras omstart av systemet nu .
 9. Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.

Testa kameraprogrammen efter att din telefon har startat upp fullständigt och se om det fixar kameran misslyckades felet. Om problemet kvarstår ska du överväga andra alternativ.

Andra alternativ

 • Huvudåterställning. Om det inte hjälper till att torka av systemcachepartitionen kan du använda en fullständig återställning av systemet eller återställning av master i stället. Detta kommer dock att leda till dataförlust eftersom allt kommer att raderas från telefonens interna lagring och inställningarna återställs till fabriksinställningarna. Om du vill fortsätta, se till att säkerhetskopiera alla viktiga data för säkerhetsförvaring. Gå sedan över till Apps-> Inställningar-> Allmän hantering-> Återställ-> Återställ fabriksdata och tryck sedan på Återställ-> DELETE AL L och bekräfta . Om du uppmanas att ange ditt skärmlåskort och information om Samsung-kontokontroll.
 • Tjänst / reparation. Kameraprogrammet bör redan fungera ordentligt igen efter att ha utfört alla tidigare procedurer och återställningar eftersom någon av dem används för att hantera programvarurelaterade problem. Men om det inte är fallet eller om du fortfarande hamnade med samma kamerafel eller fel på din Samsung S9, kan det hänföras till hårdvaruproblem. Vid denna tidpunkt kan du överväga att välja service eller reparation. Glöm inte att utnyttja garantier, om du fortfarande är berättigad.

Anslut oss

Vi är alltid öppna för dina problem, frågor och förslag, så kontakta oss genom att fylla i detta formulär. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder och vi debiterar inte ett öre för det. Men Observera att vi får hundratals e-postmeddelanden varje dag och det är omöjligt för oss att svara på varenda en av dem. Men vara säker på att vi läser alla meddelanden vi får. För dem som vi har hjälpt kan du sprida ordet genom att dela våra inlägg till dina vänner eller genom att bara gilla vår Facebook och Google+ sida eller följa oss på Twitter.

Inlägg som du kanske också vill kolla in:

 • Hur man fixar Facebook som fortsätter kraschar på Samsung Galaxy S9 (enkel fix)
 • Hur man fixar Samsung Galaxy S9 som fortsätter att starta om slumpmässigt (enkla steg)
 • Hur man fixar Samsung Galaxy S9 som håller fast och fryser (enkla steg)
 • Hur man fixar Samsung Galaxy S9 med skärmflimrande problem (enkla steg)
 • Hur man fixar Samsung Galaxy S9 med Black Screen of Death-problemet (enkla steg)
 • Så här startar du om din Samsung Galaxy S9 i felsäkert läge och avinstallerar problematiska appar (enkla steg)