Hur du fixar iTunes kan inte ansluta till iPhone: Ogiltigt svar

Det har rapporterats att efter uppdatering till den nya iOS 13 kunde iPhone inte längre ansluta till iTunes. De har fått felmeddelanden som "iTunes kunde inte ansluta till iPhone eftersom ett ogiltigt svar mottogs från enheten". Förutom felmeddelandet har det också rapporterats att iTunes plötsligt fryser under synkroniseringen av deras iOS-enhet till datorn.

iTunes på din dator används i princip för att synkronisera ditt enhetsinnehåll, dvs filmer, appar, foton och många fler, lägga till eller ta bort innehållet från din dator till din iPhone-enhet och vice versa, och kan också användas för att uppdatera eller återställa din iOS anordning. Det är därför det är frustrerande för iPhone-användare när de fick felmeddelandet när de synkroniserade iOS till iTunes. Kanske är det främsta skälet till detta fel på USB-anslutningen mellan iTunes på din dator och din iPhone har brutits orsakat av antingen en felaktig sladd eller problem med systemet. Om du har fått felmeddelandet, läs nedan för möjliga lösningar för hur du åtgärdar det.

Om du äger en Apple-enhet eller andra iPhone-modeller, hjälper vi dig gärna med alla problem som du kan ha med din enhet, kontakta oss gärna med detta formulär. Detta är en gratis tjänst förresten. Vi bad emellertid att när du kontaktar oss, försök att vara så detaljerad som möjligt om ditt problem så att vi exakt kan utvärdera och ge lämpliga lösningar.

HÄR FÖR ATT fixa iTUNES FÅR INTE ATT ANSLUTA TILL iPHONE, FÖR OJÄLLT ANSVAR

Lösning 1: Kontrollera Apple System Status:

Det första du ska göra när du får problem med iTunes är att kontrollera om problemet finns i systemet eller i slutändan. Kontrollera iTunes-status genom att gå till Apple System Status-webbplatsen och kontrollera om iTunes-systemet har tekniska problem. Du ser också status för andra Apple System. Om ett system är färgat "grönt" betyder det helt enkelt att det är tillgängligt och fungerar perfekt. Men om det inte är färgat grönt, kan det vara vissa problem med det systemet och Apple-servrar försöker fixa det.

Men om man kontrollerar från Apple System Status att iTunes inte har några tekniska problem, så är det säkert att säga att problemet troligen inte är på deras slut utan på ditt. Vilket innebär att du kan försöka felsöka din enhet för att lösa problemet.

Lösning 2: Uppdatera din iTunes till den senaste versionen

Det rekommenderas dock att iTunes ska vara uppdaterad för att förhindra problem med anslutning. Varje gång en ny uppdatering för iTunes kommer att släppas, bortsett från tillägg av coola nya funktioner, fixar den också buggar som kan ha orsakat anslutningsproblem. Uppdatera alltid så mycket som möjligt till iTunes till den senaste versionen.

Lösning 3: Avinstallera och installera om iTunes

Ibland fungerar den här lösningen vanligtvis för de flesta Apple-användare för att lösa problem på deras iTunes. Även om du i vissa sällsynta fall kanske du måste ta bort iTunes och dess andra relaterade komponenter i programvaran innan du kan installera om iTunes från Microsoft Store. Om du har säkerhetskopierat dina låtar och iTunes Library till My Music-mappen är det osannolikt att det raderas när iTunes avinstalleras.

Lösning 4: Prova en annan USB-kabel eller en annan USB-port

Problemet kan orsakas av en trasig eller om du använder en USB-kabel som inte är kompatibel. Du kanske måste prova en annan USB-kabel och om inte, kan du försöka ansluta med en annan USB-port för att ansluta iTunes till din iPhone.

Lösning 5: Se till att iPhone inte är låst

När du försöker ansluta iPhone till iTunes måste du se till att din iPhone inte är låst eftersom det kan hindra iTunes från att upptäcka och ansluta till din iPhone. Du kan behöva låsa upp din iPhone först antingen med ditt lösenord eller genom att använda Touch ID eller FaceID, vilket som är tillämpligt på din enhet. Håll den alltid olåst när du ansluter iTunes till din iPhone.

Lösning 6: Återställ iPhone-nätverksinställningar

Om du har problem med din nätverksanslutning är det förmodligen orsaken till anslutningsfelet på iTunes. Återställning av nätverksinställningar får några rapporter som det faktiskt kan hjälpa till att lösa problemet. Så här återställer du nätverksinställningarna för iPhone:

  1. Gå till Inställningar från startsidan på din iPhone.
  2. Klicka på fliken Allmänt
  3. Klicka på Återställ- fliken, det kan hittas genom att bläddra ner i listan med alternativfliken.
  4. Klicka på Återställ nätverksinställningar
  5. Ange lösenord för att bekräfta åtgärden

Lösning 7: Starta om iPhone / Starta om datorn

Att starta om iPhone och starta om datorn är förmodligen en av de enklaste lösningarna som löser problemen på din enhet eftersom det ger dig en ny ny start. Eftersom detta görs genom att helt enkelt stänga av enheten och slå PÅ igen, rekommenderas det dock att spara filer på öppnade appar för att undvika att innehållet förlorar.

Så här återställer du iPhone-enheten :

  1. Tryck och håll ner sömn / väckarknappen samtidigt som du befinner dig på högra sidan av enheten.
  2. Vänta tills "Slide to power off" visas på skärmen. Skjut åt höger “Slide to power off”. Tryck på X för att avbryta. Vänta tills iPhone slås av.
  3. Vrid tillbaka på iPhone efter några sekunder. Detta görs genom att trycka på och hålla ned sömn / väckarknappen . Vänta tills iPhone börjar normalt.
  4. Försök ansluta igen iPhone till iTunes på din dator

Så här startar du om / startar om datorn:

För MAC: Klicka på Apple-ikonen längst upp till vänster på skärmen och klicka sedan på omstart. När Mac stängs av, vänta några sekunder så att MAC kan starta om och starta normalt. Försök ansluta iPhone till iTunes igen för att se om det löser problemet.

För Windows: Håll ned strömbrytaren på datorn. Vänta tills den stängs av. När den är avstängd, vänta några sekunder för att slå på den igen.

Lösade någon av lösningarna som nämns ovan löser problem på iTunes kan inte ansluta till iPhone på grund av ogiltigt svar? Om inte, anslut oss

Löste någon av lösningarna som nämnts ovan problemet med Apple iPhone på iOS 13.1? Om du har några frågor och oro beträffande din iPhone, kontakta oss gärna med detta formulär. Vi kommer att vara till hjälp och ger dig en gratis teknisk support om ditt problem. Se bara till att ge oss den detalj som möjligt för oss för att göra en exakt utvärdering och ge dig lämplig intervention. Låt oss också veta din upplevelse på vägen. Jag ser fram emot att höra från dig.