Hur du fixar inget SIM-kortfel på din Samsung Galaxy Note 8 (enkla steg)

Felmeddelanden är programmerade för att informera dig om vad som gick fel och vad som måste göras för att fixa det. Dessa fel kan beteckna ett problem på programvaran om inte hårdvaruproblem. Inget SIM-kortfel som transporteras på nya enheter som Samsung Galaxy Note 8 säger att din enhet inte upptäcker ditt SIM-kort. Om det inträffar utan att SIM-kortet är isatt visas det som en varning eller påminnelse om att inget SIM-kort är isatt så att enheten inte har något SIM-kort att upptäcka.

Men om felet inträffar när SIM-kortet är isatt i telefonen, är det definitivt ett fel som måste åtgärdas. Om du någonsin har hamnat på den här sidan när du letar efter hjälp med att hantera ett fel med inget SIM-kort på samma enhet, är det här inlägget också för dig. Läs vidare för att ta reda på vad du ska göra om din Samsung Galaxy Note 8 fortsätter att uppmana ett inget SIM-kortfel även när SIM-kortet är isatt. Börja när du vill felsöka din enhet.

Innan du går vidare, om du hittade det här inlägget eftersom du försökte hitta en lösning på ditt problem, kan du försöka besöka vår felsökningssida för Galaxy Note 8 eftersom vi redan har åtgärdat de flesta av de vanligt rapporterade problemen med telefonen. Vi har redan tillhandahållit lösningar på några av de problem som rapporterats av våra läsare, så försök att hitta problem som liknar dig och använda lösningarna vi föreslog. Om de inte fungerar för dig och om du behöver ytterligare hjälp, fyll i vårt frågeformulär för Android-frågor och tryck på skicka.

Första lösningen: Starta om telefonen (mjuk återställning).

Nätverksfel kan också utlösas av mindre programvaruproblem som uppstår slumpmässigt på din telefon. Om du bara stöter på felet med inget SIM-kort på din telefon utan att göra några ändringar i dess inställningar eller så, är det troligtvis bara en slumpmässig nätverksfel. Oftast korrigeras mindre programvaruproblem som detta med en mjuk återställning eller omstart av enheten. Så om du inte har startat om din telefon ännu, måste du göra det. Till att börja med, så här gör du en mjuk återställning på din Samsung Note 8:

 1. Tryck och håll ned ström- och volymknapparna samtidigt i upp till 45 sekunder.
 2. Släpp båda knapparna när enheten strömförsörjs eller startas om.

Alternativt kan du göra den vanliga omstarten med följande steg:

 1. Tryck och håll ned strömbrytaren tills avstängningsprocessen visas.
 2. Tryck på alternativet för att starta om .
 3. Tryck sedan på Starta om igen för att bekräfta.
 4. Ge din telefon cirka 90 sekunder för att slutföra den mjuka återställningen.

Se sedan om det löser problemet. Båda dessa omstarter påverkar inte någon av dina uppgifter om inte batteriet är mycket lågt. Om detta inte gör något bra, gå vidare till nästa lösning.

Den andra lösningen: Ta bort och installera om ditt SIM-kort.

Precis som andra SIM-fel eller nätverksrelaterade fel kan Inget SIM-kortfel eventuellt också lösas genom att ta bort och sätta om SIM-kortet på din telefon. Om det inte är ett mindre problem, är det kanske själva SIM-kortet som antingen förlorar eller skadas. För att se till att detta inte är den underliggande orsaken, försök att ta bort och installera SIM-kortet på din Note 8 med följande steg:

 1. Först måste du stänga av enheten.
 2. Använd sedan insättnings- / borttagningsverktyget eller en pappersklipp för att ta bort kortfacket från enhetens överkant med skärmen uppåt. Sätt bara in borttagningsverktyget i det medföljande facket tills magasinet springer ut.
 3. Dra försiktigt ut brickan.
 4. Ta bort SIM-kortet från facket genom att lyfta försiktigt från kortets botten. Du kan använda öppningen på motsatt sida av facket för att lossa med en nagel eller liknande verktyg.
 5. Kontrollera SIM-kortet för synliga tecken på skador som repor eller bucklor.
 6. Om allt ser bra ut för dig kan du placera det tillbaka i kortfacket med guldkontakterna nedåt. Annars kontakta din operatör eller tjänsteleverantör för att be om ett nytt SIM-kortersättning eller andra alternativ.
 7. Tryck in på magasinet för att låsa det på plats.

När SIM-facket är säkrat, slå på telefonen igen och se om felet redan är borta. Om det fortfarande inträffar, försök sedan nästa möjliga lösning.

Tredje lösningen: Återställ nätverksinställningar på din Samsung Note 8.

När du återställer nätverksinställningarna återställs alla dataanslutningar på din enhet till de ursprungliga värdena eller fabriksinställningarna. Wi-Fi-nätverk, parade Bluetooth-enheter, synkroniseringsinställningar för bakgrundsdata, nätverksvalsläge och andra relevanta inställningar påverkas så att du måste konfigurera dem igen efteråt. På den positiva noten kommer alla felaktiga eller ogiltiga nätverksinställningskonfigurationer som kan ha utlöst att felet med inget SIM-kort inträffat att raderas. När du är redo följer du dessa steg för att återställa nätverksinställningar på din Samsung Note 8:

 1. Dra upp på en tom plats från hemskärmen för att öppna Apps-facket.
 2. Tryck på Inställningar .
 3. Tryck på General Management.
 4. Bläddra till och tryck på Återställ .
 5. Välj alternativet för att återställa nätverksinställningar.
 6. Klicka på Återställ inställningar och ange sedan din PIN eller lösenord om du uppmanas.
 7. Tryck på Återställ för att bekräfta återställning.

Telefonen startar om när återställningen är klar. Då kan du fortsätta med nätverksinstallationsprocessen. Kontrollera sedan och se om du fortfarande ser samma Inga SIM-kortfel eller inte. Fortsätt till nästa möjliga lösning om det behövs.

Fjärde lösningen: Uppdatera din Note 8-firmware till den senaste tillgängliga versionen.

Att installera den senaste programuppdateringen på din enhet kommer eventuellt att fixa felet med inget SIM-kort, särskilt om det utlöses av vissa buggar i nätverkssystemet. Programvaruuppdateringar innehåller korrigeringsfixar för att lösa befintliga programvarubuggar som orsakar problem bland Android-enheter som din anmärkning 8. Från och med 1 april 2020 rullades Android-uppdateringen för Android 8.0 (Oreo) ut för att erbjuda bugfixar och programförbättringar till de mottagande enheter .

Följ dessa steg för att kontrollera om den uppdateringen redan är tillgänglig på din enhet och installera den sedan över luften (OTA):

 1. Se till att din telefon är ansluten till Wi-Fi-internet.
 2. Öppna Apps-facket genom att svepa upp på en tom plats från hemskärmen.
 3. Tryck på Inställningar .
 4. Klicka på Programuppdatering .
 5. Välj alternativet för att ladda ner uppdateringar manuellt.
 6. Tryck på OK för att bekräfta.
 7. Tryck sedan på Start för att starta nedladdningen och installationen av uppdateringsfilen.
 8. Om du ser omstartmeddelandet betyder det att den nya uppdateringsinstallationen är klar. Tryck på OK för att starta om din telefon och genomföra de nya ändringarna.

Se om du fortfarande har samma fel att fixa efter implementeringen av den nya uppdateringen.

Femte lösningen: Återställ din Samsung Note 8 (Factory Data Reset).

Tuffa buggar kräver vanligtvis mer avancerade korrigeringar. Det är troligtvis ett tufft fel om felet med inget SIM-kort fortfarande kvarstår efter att ha genomfört alla tidigare lösningar och möjliga lösningar. Detta betyder att du måste ta till dig att utföra systemåterställningar för att bli av med tuffa buggar som förstör telefonens nätverkssystem. Men först bör du säkerhetskopiera all din viktig information och personlig information eftersom de kommer att raderas i processen. Följ bara dessa steg för att komma igång:

Gör så här för att säkerhetskopiera och återställa din Galaxy Note 8 från inställningsmenyn:

 1. Öppna Apps- facket.
 2. Tryck på Inställningar .
 3. Välj moln och konton.
 4. Klicka på alternativet för att säkerhetskopiera och återställa.
 5. Om du föredrar kan du aktivera eller stänga av alternativet till Säkerhetskopiera mina data . Eller så kan du också aktivera eller inaktivera alternativet att återställa.
 6. När säkerhetskopian är klar går du tillbaka till Inställningsmenyn genom att trycka på knappen Tillbaka .
 7. Tryck på General Management.
 8. Tryck på Återställ .
 9. Välj alternativet Factory data reset .
 10. Tryck på Återställ .
 11. Om du uppmanas att ange dina låskärmsuppgifter.
 12. Tryck på Fortsätt .
 13. Bekräfta sedan återställningen genom att knacka på Ta bort alla.

Vänta tills din telefon är klar med huvudåterställningen och startar om. Då kan du ställa in din telefon som ny. Se om det åtgärdar felet med inget SIM-kort eller annars kan du behöva överväga att välja tjänst.

Reparationsalternativ

Ta din enhet till ett Samsung servicecenter i närheten och få den utvärderad av en auktoriserad tekniker. Din anmärkning 8 kan ha förvärvat någon form av fysisk eller vätskeskada från en tidigare händelse för exponering av droppe eller vätska, vilket också skadade SIM-kortet eller andra relevanta komponenter. I det här fallet kräver din enhet service.

Anslut oss

Vi är alltid öppna för dina problem, frågor och förslag, så kontakta oss genom att fylla i detta formulär. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder och vi debiterar inte ett öre för det. Men Observera att vi får hundratals e-postmeddelanden varje dag och det är omöjligt för oss att svara på varenda en av dem. Men vara säker på att vi läser alla meddelanden vi får. För dem som vi har hjälpt kan du sprida ordet genom att dela våra inlägg till dina vänner eller genom att bara gilla vår Facebook och Google+ sida eller följa oss på Twitter.

Inlägg som du kanske också vill kolla in:

 • Mobildata från Galaxy Note 8 fortsätter att koppla bort, wifi sjunker om och om igen, andra problem
 • Varför kan min Samsung Galaxy Note 8 inte öppna eller visa e-postbilagor och hur fixar jag det? [Felsökningsguide]
 • Fix för Note8 som släpar efter när du använder internet (oavsett om det är wifi eller mobildata)
 • Löst Samsung Galaxy Note 8 startar om varje gång mobildata används
 • Hur du fixar Galaxy Note8 som har “Nätverk inte tillgängligt, men försök igen senare” -fel