Hur du fixar iMessage som inte fungerar på din Apple iPad Pro 2020 [Felsökningshandbok]

Ägare av Apple-enheter kan använda Apples helt egen kostnadsfria och obegränsade meddelandetjänst som kallas iMessage. För att tjänsten ska fungera måste dina Apple-enheter vara anslutna till Wi-Fi. Därför finns det inget behov av att prenumerera på en textmeddelandeplan eller använda mobildata. Men iMessages är inte tillgängliga för enheter som inte är Apple. När Apple rullade ut iOS 12 lades flera nya funktioner till meddelanden-appen inklusive nya Animoji, layoutändringar och kameraeffekter.

Dessa nya funktioner är också tillgängliga för iMessage, vilket gör att Apple-enhetsägare kan skicka och ta emot mer attraktiva meddelanden. Om du stöter på problem när du använder iMessage på din iPad Pro, har jag kartlagt några möjliga lösningar nedan. Vänligen hänvisa till detta genomgång när du behöver hjälp med att felsöka iMessage-problem på din iPad Pro (2020) -enhet.

LÄS OCH: iMessage fungerar inte på iPhone. Så här fixar du det ...

För ägare som letar efter en lösning på ett annat problem, gå till vår felsökningssida för vi har redan tagit upp några av de vanligaste problemen med den här enheten. Bläddra igenom sidan för att hitta problem som liknar dig och använd lösningarna vi föreslog. Om de inte fungerar eller om du behöver ytterligare hjälp, tveka inte att kontakta oss genom att fylla i vår iPad-frågeformulär.

Hur du felsöker iPad Pro 2020 med iMessages som inte fungerar

Innan felsökning ska du kontrollera och se till att din iPad är ansluten till Wi-Fi och internetanslutningen är stabil. Observera att iMessage fungerar via Wi-Fi istället för mobildata, så se till att din iPad är online. För att testa din Internet-anslutning öppnar du en webbläsarapp och navigerar sedan till olika webbplatser. Eller så kan du också starta onlineappar och se om de kan fungera. Det är också nödvändigt att kontrollera den aktuella statusen för iMessage-servern genom att gå till Apples statussida. Om iMessage-servern för närvarande inte är tillgänglig, kan det inte göras mycket i slutet men vänta tills tjänsten är igång igen. I annat fall kan du felsöka programvarorelaterade problem på iPad som kan ha orsakat konflikt med iMessage. Glöm inte att skapa ett testmeddelande för att skicka och ta emot via iMessage efter att ha utfört varje metod för att avgöra om problemet är löst eller inte. Fortsätt till nästa tillämpliga lösning om det behövs.

Första lösningen: Stäng av och slå på iMessage.

För att rensa slumpmässiga iMessage-fel kan du börja med att utföra enklast möjliga lösning och det är att starta om iMessage-tjänsten på din iPad Pro. Se bara dessa steg:

 1. Tryck på Inställningar på hemskärmen.
 2. Tryck på Meddelanden .
 3. Tryck sedan på omkopplaren för att stänga av iMessage.
 4. Efter några sekunder, slå på brytaren för att sätta på iMessage igen.

Vänta tills iMessage är aktiverat och skapa sedan ett exempel iMessage för att skicka och ta emot.

Om det fortfarande inte fungerar kan du utföra en mjuk återställning på din iPad Pro för att rensa slumpmässiga programvaruproblem och för att uppdatera iOS. Följ bara dessa steg:

 1. Tryck och håll ned sid- / strömknappen och antingen volymknappar samtidigt i några sekunder.
 2. Släpp knapparna när kommandot Slide to Power Off visas och dra sedan avstängningsreglaget åt höger.
 3. Efter 30 sekunder trycker du på Power / Side-knappen igen tills iPad startas om.

Starta meddelanden och försök skapa ett exempelmeddelande för att skicka och ta emot till din andra Apple-enhet via iMessage.

LÄS Också: Hur man löser problem med långsam surfning på Apple iPad Pro 2020, webbplatser laddas mycket långsamt via Safari

Andra lösningen: Stäng av iCloud-meddelanden och slå sedan på igen.

En annan möjlig lösning på problem som påverkar iOS-meddelandeplattformen inklusive iMessage är att uppdatera själva meddelanden-appen. Om du gör det elimineras slumpmässiga fel som hindrar iMessage-funktionerna. Här är vad du bör göra då:

 1. Tryck på Inställningar från hemskärmen.
 2. Klicka på din Apple ID-profil.
 3. Välj iCloud .
 4. Klicka på Meddelanden under appar som använder iCloud.
 5. Växla omkopplaren bredvid Meddelanden AV och sedan igen.

Starta om din iPad och testa sedan om iMessage redan fungerar bra. Fortsätt att felsöka om det inte är det.

Tredje lösningen: Hantera datum- och tidsinställningar och iMessage-inställningar.

Felaktiga datum- och tidsinställningar på din iPad kan också orsaka konflikt eftersom meddelandetjänster också är beroende av aktuellt datum och tid. Kontrollera och ställ in datum- och tidsinställningarna på automatiskt för att se till att detta inte orsakar problem för din iPads meddelandesystem. Här är hur:

 1. På Startskärm trycker du på Inställningar .
 2. Välj Allmänt .
 3. Tryck på Datum och tid .
 4. Välj sedan alternativet Ställ in automatiskt .

Detta uppmanar din enhet att använda aktuell information om datum och tid baserat på din aktuella tidszon.

Se också till att ditt telefonnummer är inställt eller aktiverat för iMessage. Skicka och ta emot iMessages fungerar inte som avsett om telefonen inte är konfigurerad för att göra det. Så här är vad du ska göra härnäst:

 1. Tryck på Inställningar på hemskärmen.
 2. Tryck på Meddelanden .
 3. Klicka på Skicka & ta emot.
 4. Se till att ditt telefonnummer och Apple ID (e-postadress) finns och aktiveras eller kontrolleras under Du kan få iMessages till och svara från avsnittet. Om det inte är markerat, tryck bara på för att kontrollera det.

När du har gjort nödvändiga ändringar, återställ din iPad Pro för att tillämpa de senaste ändringarna och uppdatera dess minne.

LÄS OGSÅ: Hur man fixar Messenger-appen som inte kommer att laddas ordentligt, fortsätter att krascha på en Apple iPad Pro 2020

Fjärde lösningen: Återställ nätverksinställningar.

Nätverksfel i allmänhet kräver ofta en nätverksåterställning, särskilt om de initiala procedurerna inte kan rätta till dem. Den här återställningen raderar dina aktuella nätverksinställningar inklusive ogiltiga alternativ och konfiguration av nätverksinställningar. Notera dina Wi-Fi-lösenord eftersom du måste ange dem senare för att ansluta till Wi-Fi igen. Följ bara dessa steg när du är redo:

 1. Klicka på Inställningar på din Startskärm .
 2. Välj Allmänt .
 3. Rulla ner till och tryck sedan på Återställ .
 4. Välj alternativet för att återställa nätverksinställningar.
 5. Om du uppmanas att ange ditt lösenord, följ sedan instruktionerna på skärmen för att bekräfta att alla inställningar återställs.

Telefonen startar om när återställningen är klar. När det har startats kan du återaktivera Wi-Fi, nätverksalternativ och relevanta funktioner som du vill använda på din iPad Pro igen.

Femte lösningen: Uppdatera iOS- och operatörsinställningar.

Nätverksrelaterade problem som kan ha stoppat nätverksrelaterade appar och tjänster kan också lösas genom att uppdatera operatörsinställningar och / eller iOS till den senaste tillgängliga versionen. Uppdateringar inbäddar vanligtvis dedikerade fixlappar för att rensa systemfel som utlöser envisa symtom. Om din iPad är ansluten till Internet och har gott om batteritid och lagringsutrymme, följ dessa steg för att leta efter ny iOS-uppdatering att ladda ner och installera:

 1. Tryck på Inställningar på hemskärmen.
 2. Välj Allmänt .
 3. Klicka på Programuppdatering.

Om en uppdatering är tillgänglig ser du ett meddelande. Följ bara instruktionerna på skärmen för att börja uppdatera din iPad.

Bortsett från iOS-uppdateringen, kolla också efter eventuella väntande operatörsuppdateringar för din iPad Pro. Den uppdateringen kan innehålla den nödvändiga fixfixen för att rensa meddelandefel som orsakade konflikt med iMessage.

till Inställningar-> Allmänt-> Om- avsnittet på din iPad Pro för att leta efter ny operatörsuppdatering. Se sedan om en ny operatörsuppdatering är tillgänglig. Du kan se den här informationen från Carrier-avsnittet.

Om en ny operatörsuppdatering är tillgänglig följer du bara anvisningarna på skärmen för att uppdatera operatörsinställningarna på din iPad Pro. Se bara till att din iPad har en stabil anslutning till Internet.

När du har installerat nya uppdateringar startar du om iPad Pro för att uppdatera dess minne och implementera alla nya systemändringar.

Andra alternativ

Systemåterställning och iOS-återställning kan övervägas bland de sista orterna om ingen av de tidigare metoderna ger positiva resultat. Detta behövs ofta om envisa systemfel är fel. Vid denna tidpunkt kan du välja en fabriksåterställning eller systemåterställning via återställningsläge eller DFU-läge. Men Observera att även om dessa metoder erbjuder en större chans att lösa problemet, orsakar de också permanent dataförlust. Som sagt, säkerhetskopiera alla dina kritiska filer från din iPad Pro-lagring till iCloud eller iTunes-enhet i förväg.

För mer avancerade lösningar, vidarebefordra problemet till din tjänsteleverantör eller kontakta Apple Support för att eskalera problemet direkt.

Jag hoppas att vi har kunnat hjälpa dig att lösa problemet med din enhet. Vi skulle uppskatta det om du hjälpte oss att sprida ordet så dela detta inlägg om du tyckte att det var till hjälp. Tack så mycket för att du läste!

RELEVANTA POSTER:

 • Hur man fixar en Apple iPad Pro 2020 som lätt värms upp, överhettas [Felsökningshandbok]
 • Hur man fixar en Apple iPad Pro 2020 som inte kommer att spela YouTube-videor, YouTube-app kraschar plötsligt [Felsökningsguide]
 • Hur man fixar en Apple iPad Pro 2020 som inte känns igen av iTunes, okänt fel 0xE [Felsökningsguide]
 • Hur man fixar programuppdatering misslyckades med fel på Apple iPad Pro 2020, kan inte installera ny iOS-uppdatering [Felsökningsguide]