Hur du fixar Huawei Nexus 6P Inget servicefel

Kan din Huawei Nexus 6P inte ansluta till ditt nätverk på grund av No Service-fel? Lär dig hur du hanterar det här problemet genom att följa våra förslag nedan.

Innan vi fortsätter vill vi påminna dig om att om du letar efter lösningar på din egen #Android-problem kan du kontakta oss genom att använda länken längst ner på denna sida. När du beskriver ditt problem ska du vara så detaljerad som möjligt så att vi enkelt kan hitta en relevant lösning. Om du kan, vänligen inkludera de exakta felmeddelandena du får för att ge oss en idé var vi ska börja. Om du redan har provat några felsökningssteg innan du skickar ett e-postmeddelande till oss, se till att du nämner dem så att vi kan hoppa över dem i våra svar.

Hur du fixar Huawei Nexus 6P Ingen serviceproblem

Inget servicefel kan orsakas av ett antal faktorer. För att fixa det måste du följa en uppsättning felsökningssteg.

Installera systemuppdatering

Innan du gör några felsökningssteg, se till att det finns tillgängliga systemuppdateringar. Vissa nätverksfel orsakas av modemets firmware-buggar och det enda sättet att fixa dem är genom att installera en uppdatering.

Rensa systemcache

Att se till att din Nexus 6Ps systemcache är i toppform är ett måste. Ibland kan buggar utvecklas om systemcachen är föråldrad eller skadad. Så här uppdaterar du cacheminnet:

 1. Stäng av din telefon.
 2. Tryck och håll in Volym ned och ström samtidigt tills du ser startskärmen
 3. Använd Volym ner för att navigera till återställningsläge
 4. Tryck på Power för att bekräfta
 5. Vänta tills du ser Android-roboten och håll sedan ner strömmen. Tryck och släpp Volym upp.
 6. Navigera med Volym ner till alternativet Wipe Cache Partition.
 7. Tryck på Power för att välja.
 8. Använd Volym ned för att markera alternativet Ja.
 9. Tryck på Power för att välja.
 10. Tryck på Power för att starta om din Nexus.

Ändra nätverkstyp manuellt

I vissa fall av Nexus 6P som visar No Service-fel hjälper man manuellt att välja en annan nätverkstyp. Detta kan bero på det faktum att enheten tvingas ta bort sina aktuella mobilinställningar under ändringen. Så här ändrar du en nätverkstyp:

 1. Öppna Inställnings-appen.
 2. Klicka på Mer.
 3. Peka på mobilnätverk.
 4. Tryck på Preferred network.type.
 5. Välj 2G eller någon annan typ än den du använder.
 6. Starta om Nexus 6P.
 7. Upprepa steg 1-4.
 8. Välj 3G eller 4G (beror på vilken som finns)
 9. Välj nätverksoperatörer.
 10. Klicka på Söknätverk.
 11. Välj din operatör och vänta tills din Nexus 6P ansluter igen.

Sätt tillbaka SIM-kortet

I vissa fall hjälper tillfälligt att lossa SIM-kortet att lösa problemet. Se till att stänga av telefonen innan du tar bort kortet. Sätt tillbaka SIM-kortet igen efter några sekunder medan telefonen fortfarande är avstängd. Vänd sedan Nexus igen och se vad som händer.

Kontrollera SIM-kortet

För att kontrollera om du har problem med SIM-kortet kan du sätta in det på en annan kompatibel enhet. Med kompatibel menar vi en telefon som är avsedd att fungera för ditt nuvarande nätverk. Om du sätter in SIM-kortet i en telefon som inte är låst upp för att fungera med ditt nätverk, vet du inte om det finns ett problem med kortet eller inte.

Återställ nätverksinställningar

Om SIM-kortet är bra är det näst bästa att se till att du återställer telefonens nätverksinställningar. Om du gör det raderas mobilinställningar och andra nätverksinställningar. Det här raderar inga personuppgifter så att det kan göras på ett säkert sätt.

 1. Öppna Inställnings-appen.
 2. Klicka på Mer.
 3. Klicka på Återställ nätverksinställningar.
 4. Klicka på Återställ inställningar.
 5. Obs! Om du uppmanas att ange PIN-koden, lösenordet eller mönstret.
 6. Tryck på Återställ inställningar för att bekräfta.

Fabriksåterställning

Det mest du kan göra som slutanvändare är att återställa alla programinställningar till sina standardvärden. Fabriksåterställning är ofta effektiv när det gäller att hantera programvarufel. Om orsaken till felet No Service är mjukvarorelaterad kan fabriksinställning hjälpa till. Så här görs:

 1. Skapa en säkerhetskopia av dina personuppgifter.
 2. Öppna Inställnings-appen.
 3. Tryck på System.
 4. Klicka på Avancerat.
 5. Klicka på Återställ alternativ. Om du inte ser "Avancerat" trycker du på Återställ alternativ.
 6. Klicka på Radera alla data (fabriksåterställning).
 7. Klicka på Återställ telefon.
 8. Ange din PIN-kod, mönster eller lösenord om det behövs.
 9. Om du vill radera all data från enhetens interna lagring klickar du på Radera allt.
 10. När din enhet har raderat väljer du alternativet att starta om.
 11. Ställ in din enhet och återställ dina säkerhetskopierade data.

Möjliga lösningar

Medan regelbunden felsökning vanligtvis slutar med fabriksinställning kan vissa fall innebära att du gör två andra lösningar. Dessa alternativ är emellertid endast begränsade till fall där en användare tidigare har manipulerat med enhetens officiella programvara genom att rota, installera appar från icke-Play Store-källor eller blinka. Eftersom sådana användare är medvetna om riskerna med att justera systemprogramvara antar vi att de vet hur de kan hitta sin väg i ibland förvirrande värld av felsökning för Android. Om du manipulerade med din enhets programvara innan felet No Service inträffade, överväg att göra dessa två lösningar:

 • IMEI-reparation
 • Blinkande av lager firmware

Få professionell hjälp

Om du inte kan lösa No Service-fel med något av felsökningsstegen ovan kan du anta att det finns ett maskinvarufel bakom det. Kontakta Google för reparation eller utbyte.


Engagera med oss

Om du är en av de användare som stöter på ett problem med din enhet, låt oss veta det. Vi erbjuder lösningar för Android-relaterade problem gratis så om du har problem med din Android-enhet fyller du bara i det korta frågeformuläret i den här länken så försöker vi publicera våra svar i nästa inlägg. Vi kan inte garantera ett snabbt svar, så om ditt problem är tidskänsligt, vänligen hitta ett annat sätt att lösa ditt problem.

Om du tycker att det här inlägget är till hjälp kan du hjälpa oss genom att sprida ordet till dina vänner. GRUNTLE.ORG har även närvaro på socialt nätverk så du kanske vill interagera med vår community på våra Facebook- och Google+ sidor.