Hur du fixar Google Play Store som slutar fungera eller fortsätter att krascha på din Nokia 6 2020 (enkla steg)

Precis som andra Android-appar kan appen Google Play Store också uppleva slumpmässiga problem och stillestånd på grund av många faktorer. Trots detta är dessa troligen mjukvarorelaterade och därför möjliga att fixa hemma. Bland de vanliga triggers som du måste undersöka när du hanterar det här problemet inkluderar men inte begränsat till otillräcklig lagring, nätverksanslutningsfel, korrupt SD-kort, felaktiga cachefiler och data från Download Manager och Google Play Services. Om du stöter på ett problem med Google Play Store på din Nokia 6 2020, som när den plötsligt slutar svara eller ofta kraschar, är det första du bör göra att kontrollera din internetanslutning och se till att den är stark och stabil. En aktiv och stabil internetanslutning är en nyckelkrav för att låta din enhet kommunicera med Googles servrar när du laddar ner nya appar eller installerar apparuppdateringar via Play Store-appen. Om din Internet fungerar bra men fortfarande har problem med Google Play Store som fortsätter kraschar på din Nokia 6 2020, kan du felsöka programvaruproblem på din enhet som kan ha orsakat vissa konflikter. Här nedan är några av de möjliga lösningarna och föreslagna lösningar du kan prova på. Läs vidare och få hjälp

För smartphone-ägare som hittade vår webbplats när du försökte hitta en lösning, försök att se om din telefon är en av de enheter vi stöder. Om det är det, besök sedan felsökningssidan för den enheten, bläddra igenom den för att hitta problem som liknar din och känn dig fri att använda våra lösningar och lösningar. Men om du fortfarande behöver vår hjälp efter det, fyll i vårt frågeformulär för Android-frågor och tryck på skicka för att kontakta oss.

Första lösningen: Tvinga Play Store-appen att stänga.

En enkel lösning som du eventuellt kan göra när någon av dina appar kraschade eller plötsligt slutade fungera är att tvinga den felaktiga appen att stänga eller helt enkelt avsluta den. Du kan använda samma procedur med Play Store-appen på din Nokia 6 2020-telefon, när den kraschar. Så här görs:

 1. Klicka på Hem- tangenten.
 2. Tryck sedan på X i Google Play Store eller Play Store- appen.

Att stänga alla andra appar som körs i bakgrunden kan också hjälpa om problemet orsakas av någon av dessa appar som skadas eller kraschar i bakgrunden.

För att avsluta alla andra appar som körs i bakgrunden, tryck helt enkelt på Hem-knappen och svep sedan upp igenom hela appen. För att bekräfta åtgärden trycker du på Rensa alla.

Försök att starta appen Google Play Store och se om det går efter att ha startat om det.

Den andra lösningen: Starta om telefonen (mjuk återställning).

En mjuk återställning eller enkel omstart av enheten kan effektivt fixa mindre programvaruproblem som kan ha orsakat Play Store att sluta fungera eller krascha oftare. Om du inte redan har gjort det kan du ta en bild och se hur appen fungerar efteråt. Så här gör du en mjuk återställning på din Nokia 6 2020:

 1. Tryck och håll ned strömbrytaren .
 2. Tryck på alternativet för att stänga av på nästa skärm.
 3. Tryck sedan på OK . Din telefon stängs sedan av.
 4. Efter 30 sekunder håller du ner strömbrytaren igen tills enheten startar upp. Detta bör ge din enhet en ny start.

Alternativt kan du tvinga din Nokia 6 2020 att starta om. Detta skulle vara nödvändigt om din skärm blir svarsfri eller fryser efter att Play Store-appen kraschade. En tvingad omstart är en process för samtidig borttagning av batteri. Och liknande en mjuk återställning, hjälper en tvingad omstart att fixa mindre fel som orsakade konflikt med andra appar inklusive Google Play Store. Så här görs:

Tryck och håll samtidigt ned Volym upp- knappen och strömbrytaren tills enhetens strömcykel eller startar om.

I likhet med en mjuk återställning ger detta positivt resultat utan att det påverkar någon av dina data som lagras i enhetens interna minne.

Tredje lösningen: Rensa cache och data från Google Play Services och från Download Manager.

När en viss cachefil från Google Play Services blir skadad eller trasig kan Play Store-appen också bli buggy. I detta fall kommer det att rensa cache och data från Google Play Services. Följ dessa steg för att rensa cache och data från Google Play Services:

 1. Öppna inställningsappen .
 2. Tryck på appar .
 3. Klicka på More (tre vertikala prickar) -ikonen.
 4. Välj Visa system från de angivna alternativen.
 5. Rulla ner och tryck på Google Play Services.
 6. Knacka på Lagring .
 7. Välj alternativet för att rensa cache.
 8. Tryck på Hantera utrymme .
 9. Välj alternativet för att rensa alla data.

Öppna appen Google Play Store och se hur det fungerar den här gången.

Rensa cache och data från Download Manager

Om Google Play Store plötsligt slutar fungera medan du försöker ladda ner en app, kommer troligen att rensa cache och data från Download Manager . Följ dessa steg:

 1. Klicka för att öppna appen Inställningar .
 2. Tryck på appar .
 3. Klicka på ikonen Mer (tre vertikala punkter) för att se fler alternativ.
 4. Välj Visa systemalternativ.
 5. Klicka på Download Manager.
 6. Tryck sedan på Lagring .
 7. Klicka på Rensa cache .
 8. Klicka på Rensa data.

Om rensning av cache och data ger en uteffekt, gå vidare till nästa tillämpliga lösning.

Fjärde lösningen: Avinstallera och installera om Play Store-uppdateringarna.

Vissa uppdateringar kan innehålla fel och fel. Detta kan då eventuellt orsaka att dina appar eller själva enheten stöter på fel och blir falska. För att utesluta detta från den möjliga utlösaren, försök att avinstallera och installera om Play Store-uppdateringar på din Nokia 6 2020. Innan du börjar, kontrollera och se till att din telefon är ansluten till en stabil Wi-Fi-anslutning.

 1. Klicka för att öppna appen Inställningar på din telefon.
 2. Klicka sedan på Apps .
 3. Rulla ner och tryck på Google Play Store.
 4. Klicka på More- ikonen och välj sedan alternativet för att avinstallera uppdateringar.
 5. Om du uppmanas att ändra Play Store- appen till den ursprungliga versionen (fabrik) trycker du på OK för att bekräfta.

Starta om telefonen och försök sedan öppna Google Play Store och se om den redan fungerar stabilt.

Bortsett från Play Store-appuppdateringar kan installation av den senaste Android-systemuppdateringen också hjälpa till att lösa problemet, särskilt om det utlöses av vissa buggar eller föråldrade systemfiler.

Gå till Inställningar-> Om telefon-> Systemuppdateringsmeny för att leta efter Android-uppdatering.

Om en uppdatering är tillgänglig följer du instruktionerna på skärmen för att ladda ner och installera ny Android-uppdatering på din telefon.

Femte lösningen: Ta bort och konfigurera ditt Google-konto igen.

Ibland fungerar inte och kan Play Play-appen inte fungera som avsett när något går fel med Google-kontot som är konfigurerat på din telefon. För att se till att detta inte orsakar dina problem, försök ta bort och konfigurera ditt Google-konto på din telefon igen.

 1. För att ta bort ditt Google-konto, gå till Inställningar-> Personlig-> Konton-> Google- menyn och välj sedan kontot du vill ta bort. När kontot är valt, tryck på Mer och välj sedan alternativet Ta bort konto.
 2. För att lägga till ditt Google-konto igen, gå till Inställningar-> Personligt-> Konton-> Lägg till konto-> Google. Följ sedan instruktionerna på skärmen för att slutföra installationsprocessen för Google-kontot.

Efter installationen av Google-kontot startar du om telefonen och startar sedan Google Play Store igen och se om problemet redan är rätt.

Be ytterligare hjälp

Kontakta Googles support för andra alternativ om ingen av de tidigare metoderna kan lösa problemet och appen Google Play Store fortfarande kraschar på din Nokia 6 2020-smartphone. Det kan finnas några andra allvarliga problem i appen som bara en dedicerad programvara från Google kan fixa. Och detta är rätt tid att söka ytterligare hjälp.

Anslut oss

Vi är alltid öppna för dina problem, frågor och förslag, så kontakta oss genom att fylla i detta formulär. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder och vi debiterar inte ett öre för det. Men Observera att vi får hundratals e-postmeddelanden varje dag och det är omöjligt för oss att svara på varenda en av dem. Men vara säker på att vi läser alla meddelanden vi får. För dem som vi har hjälpt kan du sprida ordet genom att dela våra inlägg till dina vänner eller genom att bara gilla vår Facebook och Google+ sida eller följa oss på Twitter.

Inlägg som du kanske också vill kolla in:

 • Hur du fixar din Samsung Galaxy S8 Plus som fortsätter att visa "Tyvärr har inställningarna stannat" -fel [Felsökningsguide]
 • Hur du fixar din Samsung Galaxy S8 Plus som nu går långsamt efter en månads användning [Felsökningsguide]
 • Hur du fixar din Samsung Galaxy Note8 som inte kan skicka / ta emot textmeddelanden [Felsökningsguide]
 • Verizon Galaxy Note 8 långa meddelanden delas upp i mindre meddelanden, SMS är inte i ordning, andra textfrågor
 • Samsung Galaxy S7 Edge fryser sedan om igen när den är ansluten till laddare och andra relaterade problem