Hur du fixar Google Play Store-fel 940 i Samsung-enheter

Ett av Play Store-fel som Samsung-användare ofta klagade på är felet 940. Detta är en typ av fel som kan dyka upp när din telefon laddar ner en app. Felmeddelandet "Programmet kan inte laddas ner" kommer plötsligt att visas utan uppenbar anledning.

I det här inlägget kommer jag att diskutera samma problem för att hjälpa användare som är felaktiga av det här felet. Även om det verkar som om det är en mycket komplicerad fråga, men sanningen är att det inte är det, och du kan bli av med detta problem på egen hand genom att helt enkelt utföra några felsökningsförfaranden. För att lösa det här problemet, fortsätt bara att läsa det här inlägget för jag kommer att gå igenom dig hur du gör det.

Innan vi fortsätter, om du letar efter en lösning på ett problem med din telefon, försök att bläddra igenom våra felsökningssidor för att se om vi stöder din enhet. Om din telefon finns i listan över våra enheter som stöds går du till felsökningssidan och letar efter liknande problem. Använd gärna våra lösningar och lösningar. Oroa dig inte att det är gratis. Men om du fortfarande behöver vår hjälp, fyll i vårt frågeformulär för Android-frågor och tryck på skicka för att kontakta oss.

Hur du felsöker Google Play Store 940 på din Samsung-enhet

Syftet med att göra dessa steg för steg-förfaranden är att avgöra den verkliga frågan och orsaken till att felkoden visas om och om igen. Detta är de grundläggande felsökningsförfarandena som designats av Samsung-ingenjörer för att hantera den här typen av fel. Oroa dig inte, dessa procedurer är säkra och kommer inte att förstöra din enhet.

Utför tvingad omstart

Innan något annat är det första du bör göra att starta om telefonen. Detta eliminerar misstanken att ett fel i systemet orsakar felet. Det är en simulerad procedur för att dra ut batteriet som uppdaterar telefonens minne och laddar om alla appar. För att göra det, tryck bara på och håll ned strömbrytaren och volymknapparna samtidigt i 10 sekunder. Ladda ner appen efter proceduren och se om problemet kommer att uppstå igen. I så fall fortsätt till nästa steg.

Rensa cache och data för Google Play Store

Eftersom det första förfarandet inte kunde lösa felet, är nästa sak du behöver göra att ta bort Play Butiks cache och data. Med andra ord måste du återställa appen för att radera och ersätta alla lagrade cache- och datafiler. Detta är ett mycket enkelt steg men mycket effektivt, särskilt för att hantera denna typ av problem. För att ta bort cache och data går du bara till Inställningar > Programhanterare och hittar Google Play Store .

Skapa en säkerhetskopia och återställ din Samsung-enhet

Om de tidigare metoderna inte lyckades lösa problemet är det sista alternativet du kan göra att återställa telefonen. Men innan du följer stegen, se till att överföra eller säkerhetskopiera alla dina filer och data eftersom alla kommer att raderas. När enheten är klar följer du dessa steg:

  1. Säkerhetskopiera data i det interna minnet. Om du har loggat in på ett Samsung-konto på enheten har du aktiverat stöldskydd och behöver dina Samsung-referenser för att slutföra återställningen av master.
  2. Stäng av enheten.
  3. Tryck och håll in Volym upp-knappen och Bixby-tangenten och håll sedan ner strömbrytaren.
  4. När den gröna Android-logotypen visas släpper du alla tangenter ("Installera systemuppdatering" visas i cirka 30 - 60 sekunder innan du visar menyalternativen för Android-systemåterställning).
  5. Tryck på Volym ned-knappen flera gånger för att markera 'torka data / fabriksinställning'.
  6. Tryck på strömbrytaren för att välja.
  7. Tryck på Volym ned-knappen tills 'Ja - ta bort alla användardata' är markerad.
  8. Tryck på strömbrytaren för att välja och starta huvudåterställningen.
  9. När huvudåterställningen är klar markeras 'Starta om systemet nu'.
  10. Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.

Anslut oss

Vi är alltid öppna för dina problem, frågor och förslag, så kontakta oss genom att fylla i detta formulär. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder och vi debiterar inte ett öre för det. Men Observera att vi får hundratals e-postmeddelanden varje dag och det är omöjligt för oss att svara på varenda en av dem. Men vara säker på att vi läser alla meddelanden vi får. För dem som vi har hjälpt kan du sprida ordet genom att dela våra inlägg till dina vänner eller genom att bara gilla vår Facebook-sida eller följa oss på Twitter.