Hur du fixar Google Play Store “Autentisering krävs” -fel på Samsung Galaxy Note 9

Google Play Store-felet "Autentisering krävs" kan uppstå från tid till annan. Det beror på att det inte är ett enhetsspecifikt problem utan ett problem med själva Play Store. Några av våra läsare som äger Samsung Galaxy Note 9 klagade över att ha stött på detta problem. Saken är att det kan vara ett väldigt irriterande litet fel men det är egentligen inte så svårt att fixa. I själva verket kanske du kan bli av med det genom att göra en procedur eller två.

Fortsätt läsa nedan eftersom jag kommer att leda dig genom att felsöka din Galaxy Note 9 som fortsätter att visa upp "Autentisering krävs" -felet varje gång du försöker ladda ner en app från Play Store. Eftersom vi har stött på det här problemet tidigare, delar vi med dig de procedurer vi använde för att fixa det.

Innan något annat, om du har andra problem med din enhet, kan du försöka bläddra igenom vår felsökningssida eftersom vi redan har tagit upp flera problem med den här enheten. Oddsen är att vi redan har publicerat ett inlägg som hanterar liknande problem. Försök hitta problem som har liknande symtom med vad du för närvarande har och känn dig fri att använda de lösningar som vi har föreslagit. Om de inte fungerar för dig eller om du fortfarande behöver vår hjälp, fyll i vårt frågeformulär och tryck på skicka för att kontakta oss.

Gå tillbaka till vår felsökning, här är vad du behöver göra om din Galaxy Note 9 fortsätter att visa felet "Autentisering krävs" ...

 1. Starta om din telefon.
 2. Synkronisera din enhet igen med Googles servrar.
 3. Rensa cache och data från Play Store.
 4. Ta bort ditt Google-konto och lägg till det igen.
 5. Återställ din anmärkning 9 från fabrik.

Först måste du försöka starta om din telefon, särskilt om det är första gången du stöter på det här felet. Det beror på att det bara kan vara ett resultat av ett mindre fel i systemet. Ännu bättre, försök göra den tvingade omstarten genom att trycka på både volym ner och strömbrytare samtidigt och hålla dem ihop i 10 sekunder eller mer. Därefter ladda ner och app för att se om felet fortfarande dyker upp.

Det är ett autentiseringsfel och om du är ganska säker på att du korrekt har konfigurerat ditt konto i din telefon kan det bara vara ett mindre problem med synkroniseringen. Din telefon måste synkroniseras korrekt med Googles servrar. Gå till dina inställningar, tryck på Konton & synkronisera, hitta ditt Google-konto, tryck på det och välj Kontosynkronisering.

När du har gjort de två första procedurerna och felet fortfarande visas, försök sedan rensa cache och data i själva Google Play Store. Detta återställer den till standardinställningar och konfiguration samt ersätter cache och datafiler som kan ha skadats av någon anledning. Många ägare som stötte på detta problem sa att det här förfarandet fixade problemet så att det kan fungera också för dig.

Nästa sak att göra är att ta bort ditt Google-konto från din telefon och bara lägga till det igen. Autentisering har något att göra med ditt konto, för det mesta. Om du tar bort och läser ditt konto kommer du att få veta om ditt lösenord fortfarande fungerar eftersom om inte, kan du inte konfigurera enheten ordentligt. Efter detta och felet fortfarande dyker upp, har du inget annat val än att göra nästa procedur.

Säkerhetskopiera dina filer och data och återställ sedan din Galaxy Note 9. Du måste göra detta eftersom du verkligen inte kan ladda ner och installera program från Play Store utan att adressera felet "Autentisering krävs".

 1. Säkerhetskopiera data i det interna minnet. Om du har loggat in på ett Samsung-konto på enheten har du aktiverat stöldskydd och behöver dina Samsung-referenser för att slutföra återställningen av master.
 2. Stäng av enheten.
 3. Tryck och håll in Volym upp-knappen och Bixby-tangenten och håll sedan ner strömbrytaren.
 4. När den gröna Android-logotypen visas släpper du alla tangenter ("Installera systemuppdatering" visas i cirka 30 - 60 sekunder innan du visar menyalternativen för Android-systemåterställning).
 5. Tryck på Volym ned-knappen flera gånger för att markera 'torka data / fabriksinställning'.
 6. Tryck på strömbrytaren för att välja.
 7. Tryck på Volym ned-knappen tills 'Ja - ta bort alla användardata' är markerad.
 8. Tryck på strömbrytaren för att välja och starta huvudåterställningen.
 9. När huvudåterställningen är klar markeras 'Starta om systemet nu'.
 10. Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.

Jag hoppas att vi har kunnat hjälpa dig att lösa problemet med din enhet. Vi skulle uppskatta det om du hjälpte oss att sprida ordet så dela detta inlägg om du tyckte att det var till hjälp. Tack så mycket för att du läste!

Anslut oss

Vi är alltid öppna för dina problem, frågor och förslag, så kontakta oss genom att fylla i detta formulär. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder och vi debiterar inte ett öre för det. Men Observera att vi får hundratals e-postmeddelanden varje dag och det är omöjligt för oss att svara på varenda en av dem. Men vara säker på att vi läser alla meddelanden vi får. För dem som vi har hjälpt kan du sprida ordet genom att dela våra inlägg till dina vänner eller genom att bara gilla vår Facebook och Google+ sida eller följa oss på Twitter.

LÄS OCH:

 • Samsung Galaxy Note 9 kan inte installera appar på SD-kort på grund av fel 18 i Play Store
 • Hur man fixar Samsung Galaxy Note 9 S Pen fungerar inte efter programuppdatering
 • Hur man fixar Samsung Galaxy Note 9 kraschade under programuppdatering
 • 5 bästa trådlösa laddare för Galaxy Note 9