Hur du fixar Google Pixel 3 XL "Tyvärr har kameran stannat" -fel

Upplever du det fruktade "Tyvärr har kameran slutat" -felet varje gång du öppnar kameraprogrammet på din Google Pixel 3 XL? Den här felsökningsguiden bör hjälpa dig med det.

Innan vi fortsätter vill vi påminna dig om att om du letar efter lösningar på din egen #Android-problem kan du kontakta oss genom att använda länken längst ner på denna sida. När du beskriver ditt problem ska du vara så detaljerad som möjligt så att vi enkelt kan hitta en relevant lösning. Om du kan, vänligen inkludera de exakta felmeddelandena du får för att ge oss en idé var vi ska börja. Om du redan har provat några felsökningssteg innan du skickar ett e-postmeddelande till oss, se till att du nämner dem så att vi kan hoppa över dem i våra svar.

Hur du fixar Google Pixel 3 XL "Tyvärr har kameran stannat" -fel

Att fixa ”Tyvärr har kameran slutat” -felet kräver tålamod och ansträngning eftersom det inte finns något direkt sätt att veta vad som orsakar det. I den här guiden visar vi dig de logiska stegen som du kan försöka isolera orsaken till problemet.

Starta om enheten

En enkel omstart räcker ibland för att fixa tillfälliga app- eller Android-buggar. Många Android-enheter inklusive Google Pixel-linjerna har stor nytta av om de regelbundet startas om. Som en vanlig dator kan din enhet sakta ner eller stöta på problem när den körs under en lång tid. Du bör starta om det en gång några dagar. Detta är lätt att göra och tar inte ens en minut av din tid. Håll bara strömbrytaren intryckt i cirka 10 till 20 sekunder. När telefonen har startat om, använd telefonen som normalt och kontrollera om problemet är.

Rensa cache-cache-cache

"Tyvärr har kameran stannat" -fel kan ibland uppstå om appens cache är skadad. Liksom alla andra appar har kameran också en uppsättning tillfälliga filer och mappar som kallas cache för att ladda upp och utföra uppgifter snabbt. Ibland kan dock denna cache bli skadad så det är bra om du regelbundet kan ta bort den. Om du gör det kommer appen att bygga en ny cache, vilket är ett effektivt sätt att bli av med föråldrad information.

 1. Från en startsida trycker du på och sveper upp för att visa alla appar.
 2. Gå till Inställningar.
 3. Klicka på Appar & aviseringar.
 4. Klicka på Se alla "xx" -appar.
 5. Klicka på lämplig app.
 6. Knacka på Lagring.
 7. Klicka på Rensa cache.
 8. Starta om din Pixel 3 XL.
 9. Kolla hur kameraprogram fungerar.

Återställ kameraapp till standardvärden

Ibland kräver det mer än att rensa en app-cache för att lösa problem. Om felet "Tyvärr har kameran har stannat" återgår efter att torka av camerapappens cache, är det nästa bra att göra om att återställa appen själv till standardvärden. Så här görs:

 1. Från en startsida trycker du på och sveper upp för att visa alla appar.
 2. Gå till Inställningar.
 3. Klicka på Appar & aviseringar.
 4. Klicka på Se alla "xx" -appar.
 5. Klicka på lämplig app.
 6. Knacka på Lagring.
 7. Klicka på Rensa data.
 8. Starta om din Pixel 3 XL.
 9. Kolla hur kameraprogram fungerar.

Installera app- och Android-uppdateringar

När du hanterar Android-problem är en av de grundläggande sakerna att göra att du installerar uppdateringar för appar och operativsystem. Installera systemuppdateringar

Vissa buggar orsakas av dålig kodning. En av fördelarna med att använda en Google Pixel-enhet är det faktum att du kan vara en av de första som upplever de senaste funktionerna som Android har att erbjuda. Det kan dock också vara orsaken till att din enhet kan vara en källa till frustration. Det finns inget perfekt operativsystem så de första versionerna är vanligtvis buggy. Om din Pixel 3 XL började starta om på egen hand efter en uppdatering kan det bero på en ineffektiv kod. När Google stryker buggar släpps uppdateringar för att implementera dem. Se till att du installerar de senaste tillgängliga systemuppdateringarna när de följer med.

Som standard är Pixel 3-enheter inställda på att automatiskt installera systemuppdateringar. Du kan dock också kontrollera det manuellt själv för att se om det finns en nyare Android-version för din enhet just nu. Här är hur:

 1. Anslut din Pixel 3 XL till wifi.
 2. Öppna Inställnings-appen.
 3. Tryck på System nära botten.
 4. Klicka på Avancerat.
 5. Klicka på Systemuppdatering. Om du inte ser 'Avancerat' trycker du på Om telefon.
 6. Du ser din uppdateringsstatus. Följ alla steg på skärmen.

Kolla efter dålig tredjepartsapp

Om felet "Tyvärr har kameran har stannat" startade efter att du installerat en app kan du försöka ta bort den appen för att se om det är den verkliga orsaken. Annars kan du starta om din Pixel 3 XL till Safe Mode och observera den. I det här läget avbryts alla nedladdade appar, vilket bara gör att förinstallerade appar kan fungera. Här är hur:

 1. Tryck och håll ned strömbrytaren.
 2. Tryck på och håll ner strömmen på skärmen.
 3. Klicka på OK.
 4. När du ser "Säker-läge" längst ner på skärmen, vänta för att se om problemet försvinner.

"Tyvärr har kameran stoppat" -felet visas inte när du använder kameran, det måste finnas en app som har laddats ner dåligt och orsakar problemet. För att identifiera det måste du radera appar en efter en. Så här gör du det:

 1. Avsluta säkert läge genom att starta om enheten.
 2. Kolla efter problemet.
 3. Om problemet återkommer, starta upp till säkert läge igen.
 4. Avinstallera en app. Börja med den senaste nedladdade.
 5. Starta om din enhet efter varje borttagning och se om du tar bort problemet.
 6. Upprepa steg 1-4 tills du har identifierat den skyldige.

När du har tagit bort appen som orsakar problemet kan du installera om de andra apparna som du har tagit bort.

Fabriksåterställning

Om alla felsökningssteg ovan inte löser problemet är det sista felsökningssteget för programvara att torka av det. På så sätt kan du återställa alla programinställningar till sina standardvärden i ett slag. Om orsaken till problemet är mjukvarorelaterad, kommer fabriksinställning sannolikt att hjälpa.

Så här återställer du Pixel 3:

 1. Skapa en säkerhetskopia av dina personuppgifter.
 2. Se till att du känner till användarnamn och lösenord för Google-kontot i telefonen.
 3. Öppna Inställnings-appen.
 4. Tryck på System.
 5. Klicka på Avancerat.
 6. Klicka på Återställ alternativ.
 7. Klicka på Radera alla data (fabriksåterställning) och sedan Återställ telefon. Ange din PIN-kod, mönster eller lösenord om det behövs.
 8. Om du vill radera all data från telefonens interna lagring klickar du på Radera allt.
 9. När din telefon har raderat väljer du alternativet att starta om.
 10. Ställ in din telefon och återställ dina säkerhetskopierade data.

Engagera med oss

Om du är en av de användare som stöter på ett problem med din enhet, låt oss veta det. Vi erbjuder lösningar för Android-relaterade problem gratis så om du har problem med din Android-enhet fyller du bara i det korta frågeformuläret i den här länken så försöker vi publicera våra svar i nästa inlägg. Vi kan inte garantera ett snabbt svar, så om ditt problem är tidskänsligt, vänligen hitta ett annat sätt att lösa ditt problem.

Om du tycker att det här inlägget är till hjälp kan du hjälpa oss genom att sprida ordet till dina vänner. GRUNTLE.ORG har även närvaro på socialt nätverk så du kanske vill interagera med vår community på våra Facebook- och Google+ sidor.