Hur du fixar Google Pixel 3 XL problem med snabbladdning (snabbladdning fungerar inte)

Många användare av Google Pixel 3 XL har rapporterat att deras enheter ibland slutar att ladda snabbt utan någon uppenbar anledning. I detta felsökningsavsnitt inkluderar vi ett exempel och felsökningsstegen för att lösa problemet. Om du har ett liknande problem på din Pixel 3 XL, lära dig hur du hanterar det genom att följa våra förslag nedan.

Innan vi fortsätter vill vi påminna dig om att om du letar efter lösningar på din egen #Android-problem kan du kontakta oss genom att använda länken längst ner på denna sida. När du beskriver ditt problem ska du vara så detaljerad som möjligt så att vi enkelt kan hitta en relevant lösning. Om du kan, vänligen inkludera de exakta felmeddelandena du får för att ge oss en idé var vi ska börja. Om du redan har provat några felsökningssteg innan du skickar ett e-postmeddelande till oss, se till att du nämner dem så att vi kan hoppa över dem i våra svar.

Problem: Google Pixel 3 XL laddas inte snabbt

Jag köpte google pixel 3 xl förra månaden från flip-kart och jag uppdaterade den till Android PIE men min telefonavgift är mycket långsam snälla hjälp med att komma ut från det här problemet.

Lösning : Felsökning av problem med snabbladdning på din Google Pixel 3 XL är inte direkt och kräver tålamod. Här är felsökningsstegen som du behöver göra:

Tvinga om omstart

Att uppdatera systemet genom att göra en enkel omstart kan ibland fixa buggar. Om du inte har försökt starta om enheten ännu föreslår vi att du gör det. I grund och botten, vad du vill göra är att simulera effekterna av att dra ut batteriet för att starta om enheten. Eftersom din Google Pixel 3 XL har ett icke-borttagbart batteripaket, kan du bara göra en kombination av hårdvaruknappar. Håll bara strömbrytaren intryckt i cirka 10 till 20 sekunder. När telefonen har startat om använder du telefonen som normalt och kontrollerar om snabbladdning nu fungerar.

Använd ett annat laddningstillbehör

Liksom själva huvudenheten kan laddningstillbehör, särskilt laddkabeln, plötsligt bli dåligt. USB-kabeln som medföljer din enhet består av små trådar som lätt kan gå sönder. Ju fler ledningar som kopplas ur insidan, desto lägre blir energin som överförs från adaptern till telefonen under laddning. Detta kan leda till förlust av snabbladdningsförmåga och så småningom blir kabeln oanvändbar. För att se om du har problem med laddningstillbehör kan du prova att använda en annan känd arbetskabel och adapter från Google. Om du har en familjemedlem med en Google-kabel och adapter, försök att låna dem och se om telefonen snabbt laddas igen. Alternativt kan du besöka din lokala Google-butik och låna kabel och adapter för att ladda. Försök vid behov att köpa en ny originaluppsättning laddningstillbehör.

Installera app- och Android-uppdateringar

Ibland kan kodning av fel leda till att regelbundna funktioner som laddning eller snabbladdning fungerar korrekt. Se till att din Android har den senaste tillgängliga firmwareversionen för att minimera buggar. Detsamma gäller för appar. Att hålla alla appar uppdaterade är ett bra sätt att minska risken för att buggar utvecklas.

Kontrollera laddningsporten

Snabbladdning på Pixel 3-enheter kanske inte fungerar om det finns smuts, skador eller vätska i laddningsporten. Om det inte finns synliga skador på porten eller om telefonen inte utsattes för vatten kan du kontrollera om det finns främmande föremål eller smuts. Om möjligt kan du försöka använda ett förstoringsverktyg för att inspektera porten. Om det finns smuts du kan se, kan det vara orsaken till att laddningen inte fungerar korrekt. Använd en burk med tryckluft för att ta allt som inte hör till i laddningsporten. Stick inte något i porten för att undvika att systemet skadas.

Det enda du måste göra när det gäller laddningsporten är att rengöra den. Om du misstänker att laddningsporten är skadad måste du låta en professionell fixa den åt dig.

Återställ appens inställningar

Vissa appar och tjänster kräver andra standard- eller systemappar för att utföra sina uppgifter. Detsamma gäller för snabbladdning. Det kan vara vissa systemändringar som inaktiverade nödvändiga standardappar för snabb laddning. Följ stegen nedan för att säkerställa att alla standardappar är på.

 1. Gå till Inställningar.
 2. Appar & aviseringar
 3. Klicka på Se alla appar. Om Se alla appar inte är tillgängliga trycker du på Appinfo.
 4. Klicka på tre vertikala prickar från toppen av det högra hörnet.
 5. Klicka på Återställ appinställningar.
 6. Bekräfta genom att trycka på RESET APPS.

Observera i säkert läge

Ibland kan kodändringar eller inkompatibilitet leda till att vissa appar kan orsaka problem med andra appar eller Android. För att kontrollera om du har ett problem från tredje part, starta din Pixel 3 XL i säkert läge och se vad som händer. Följ stegen nedan för att starta enheten till säkert läge:

 1. Tryck och håll ned strömbrytaren.
 2. Tryck på och håll ner strömmen på skärmen.
 3. Klicka på OK.
 4. När du ser "Säker-läge" längst ner på skärmen, vänta för att se om problemet försvinner.

Kom ihåg att säkert läge blockerar tredje parts eller nedladdade appar. Om problemet försvinner i säkert läge kan du satsa att en av apparna är skylden. Så här identifierar du vilka av dina nedladdade appar som orsakar problemet:

 1. Avsluta säkert läge genom att starta om enheten.
 2. Kolla efter problemet.
 3. Om problemet återkommer, starta upp till säkert läge igen.
 4. Avinstallera en app. Börja med den senaste nedladdade.
 5. Starta om din enhet efter varje borttagning och se om du tar bort problemet.
 6. Upprepa steg 1-4 tills du har identifierat den skyldige.
 7. När du har tagit bort appen som orsakar problemet kan du installera om de andra apparna som du har tagit bort.

Kalibrera batteriet

Ibland kan Android tappa reda på de faktiska batterinivåerna. Gör följande för att kalibrera operativsystemet så att det får exakta batterinivåavläsningar:

 1. Töm batteriet helt. Detta innebär att du använder din enhet tills den stängs av av sig själv och batterinivån läser 0%.
 2. Ladda telefonen tills den når 100%. Se till att använda originalladdningsutrustning för din enhet och låt den ladda helt. Koppla inte ur enheten i minst två timmar till och använd den inte heller under laddning.
 3. Koppla bort enheten efter den förflutna tiden.
 4. Starta om enheten.
 5. Använd din telefon tills den slutar gå slut.
 6. Upprepa steg 1-5.

Fabriksåterställning

Detta är ett drastiskt felsökningssteg men det kan också vara ett effektivt sätt att hjälpa till att lösa problemet. Om orsaken är mjukvarorelaterad kan det att fungera att torka av telefonen genom att återställa fabriken.

För att återställa Google Pixel 3 XL till fabrik:

 1. Skapa en säkerhetskopia av dina personuppgifter.
 2. Stäng av din Google Pixel 3 XL.
 3. Tryck och håll ned Power + Volume Down-knapparna tills bootloader-läget (bild av en Android med Start ovanför) visas och släpp sedan.
 4. Välj återställningsläge. Du kan använda volymknapparna för att bläddra igenom tillgängliga alternativ och strömknappen för att välja. Enheten blinkar Google Startskärm en stund och startar sedan om i återställningsläget.
 5. Om du presenterar en bild av en trasig Android med "No Command" tryckt på skärmen, tryck och håll ned strömbrytaren. Tryck på Volym upp-knappen en gång. Släpp sedan strömbrytaren.
 6. Välj skärmen för återställning av Android / fabriksinställning på skärmen Android Recovery.
 7. Välj Ja. Vänta i flera minuter tills återställningsprocessen för fabriksdata slutförs.
 8. Välj Reboot system nu. Tillåt flera minuter för att återställa och återställa processerna från fabriksdatorn.
 9. Ställ upp telefonen igen.

Få professionell hjälp

Om problemet kvarstår efter att ha torkat telefonen är det troligtvis bortom din förmåga att fixa. Som slutanvändare finns det bara så mycket att du kan göra det. Se till att kontakta Google eller butiken där du fick telefonen från så att du kan få den att repareras eller bytas ut. Kontrollera garantiinformationen för att veta omfattningen av din täckning.


Engagera med oss

Om du är en av de användare som stöter på ett problem med din enhet, låt oss veta det. Vi erbjuder lösningar för Android-relaterade problem gratis så om du har problem med din Android-enhet fyller du bara i det korta frågeformuläret i den här länken så försöker vi publicera våra svar i nästa inlägg. Vi kan inte garantera ett snabbt svar, så om ditt problem är tidskänsligt, vänligen hitta ett annat sätt att lösa ditt problem.

Om du tycker att det här inlägget är till hjälp kan du hjälpa oss genom att sprida ordet till dina vänner. GRUNTLE.ORG har även närvaro på socialt nätverk så du kanske vill interagera med vår community på våra Facebook- och Google+ sidor.