Hur du fixar Google Pixel 3 kan inte ringa ett problem

Har du problem med att din Google Pixel 3 inte ringer? Det här är problemet vi behandlar i det här felsökningsavsnittet så se till att följa våra lösningar nedan.

Innan vi fortsätter vill vi påminna dig om att om du letar efter lösningar på din egen #Android-problem kan du kontakta oss genom att använda länken längst ner på denna sida. När du beskriver ditt problem ska du vara så detaljerad som möjligt så att vi enkelt kan hitta en relevant lösning. Om du kan, vänligen inkludera de exakta felmeddelandena du får för att ge oss en idé var vi ska börja. Om du redan har provat några felsökningssteg innan du skickar ett e-postmeddelande till oss, se till att du nämner dem så att vi kan hoppa över dem i våra svar.

Problem: Google Pixel 3 kan inte ringa

När jag försöker ringa kommer det att säga att det ringer, då kommer det att vara kopplat till nedräkningsuret men jag hör inte någon. Jag måste starta om min telefon för att få den att ringa samtal. Jag har också gjort alla felsökningar, fabriksinställt telefonen men den är fortfarande densamma.

Lösning : Det finns inget klart att veta var problemet ligger på den här. Du måste göra ett antal felsökningssteg för att få reda på orsaken. Följ våra förslag nedan.

Tvungen startar om

Det har förekommit många fall i det förflutna när till synes oförklarade problem försvann efter en omstart. Vi vet att du undrar varför samtal går igenom även om du har startat om enheten. Den mest troliga förklaringen till detta är tillfälliga buggar. Dessa typer av buggar utvecklas när en enhet möter en viss uppsättning kodningsfel och den kan inte lösa problemet på egen hand. Dessa kodningsstörningar är vanligtvis associerade med ett visst mjukvarutillstånd på en enhet och kommer att försvinna när ett visst tillstånd har ändrats. Medan de flesta av sådana buggar försvinner på egen hand kan det finnas andra som kräver att du gör manuell uppdatering av systemet. För att kontrollera om du kan få det att hända, föreslår vi att du simulerar effekterna av ett "batteridrag" för att också rensa RAM-minnet. det är ett mer effektivt sätt att uppdatera systemet jämfört med en regelbunden omstart. För att se om orsaken till problemet är tillfällig, försök starta om din Google Pixel 3 på detta sätt:

Håll ned strömbrytaren i 30 sekunder eller ännu mer och släpp den när logotypen visas på skärmen.

Till skillnad från andra enheter där du måste trycka på och hålla ett par tangenter, behöver du bara strömbrytaren på Pixel-telefoner och igen, det är hårt anslutet att svara på det. Så om det faktiskt startar upp skulle det vara slutet på problemet men försök att göra det några gånger till om det första försöket inte fungerade. Efter det och din enhet fortfarande inte svarar, prova nästa lösning.

Återställ nätverksinställningar

Om problemet kvarstår efter en tvingad omstart är nästa goda sak i detta fall att återställa nätverksinställningarna. Återställning av nätverksinställningar raderar alla tidigare anslutna wifi-nätverk, wifi-lösenord, VPN-inställningar och mobilinställningar. Att göra det:

 1. Öppna enhetens app Inställningar app Inställningar.
 2. Tryck på System.
 3. Klicka på Avancerat.
 4. Klicka på Återställ alternativ.
 5. Klicka på Återställ Wi-Fi, mobil och Bluetooth.
 6. Om du inte ser "Avancerat" trycker du på Nätverk och internet> Mer t> Återställ Wi-Fi, mobil och Bluetooth.
 7. Längst ner klickar du på Återställ inställningar.

Återställ appens inställningar

Vissa användare lyckades få sina enheter att fungera genom att rensa sina nätverksinställningar. Om du inte har provat det här är vad du behöver göra:

 1. Från en startsida klickar du på pilikonen upp för att visa alla appar.
 2. Gå till appikonen Inställningar.
 3. Klicka på System About-ikonen.
 4. Klicka på Återställ alternativsikonen.
 5. Välj mellan följande:
 6. Återställ Wi-Fi, mobil och Bluetooth
 7. Återställ appens inställningar
 8. Radera alla data (fabriksåterställning)
 9. Tryck på ÅTERSTÄLL INSTÄLLNINGAR. Om du uppmanas att ange PIN-koden, lösenordet eller mönstret.
 10. Tryck på RESET SETTINGS för att bekräfta.

Sätt tillbaka SIM-kortet

Att tillfälligt koppla bort SIM-kortet har visat sig vara effektivt för att hantera vissa nätverksproblem på Google Pixel 3 tidigare. Detta förslag är enkelt så vi föreslår att du gör det om ingenting har fungerat hittills. Se till att ta bort SIM-kortet endast efter att du har stängt av enheten för att förhindra att data skadas. Vänta i några sekunder innan du sätter i SIM-kortet. Se igen till att din Google Pixel 3 är avstängd. När du startar telefonen och den upptäcker SIM-kortet konfigurerar den inställningar för mobildata igen. Om orsaken till felet beror på felaktig nätverksinställning kan det hjälpa.

Rensa cache för telefonapp

Om inget fortfarande fungerar som förväntat i detta skede är nästa sak du vill göra att rensa cachen för telefonappen som du använder. Buggen kan ligga där så detta är ett av de direkta sätten att felsöka appen.

 1. Från en startsida trycker du på och sveper upp för att visa alla appar.
 2. Gå till Inställningar.
 3. Klicka på Appar & aviseringar.
 4. Klicka på Se alla "xx" -appar.
 5. Klicka på lämplig app.
 6. Knacka på Lagring.
 7. Klicka på Rensa cache.
 8. Starta om din Pixel 3.

Ta bort telefonapp-data

Om du rensar telefon-appens data bör följa rensningen av cache-proceduren. På appnivå är den här drastisk eftersom den återställer programmstillståndet för appen till fabriksinställningar. Det kommer att ta bort all användaranpassning för den här appen samt alla samtalsloggar. Så här görs:

 1. Från en startsida trycker du på och sveper upp för att visa alla appar.
 2. Gå till Inställningar.
 3. Klicka på Appar & aviseringar.
 4. Klicka på Se alla "xx" -appar.
 5. Klicka på lämplig app.
 6. Knacka på Lagring.
 7. Klicka på Rensa data.
 8. Starta om din Pixel 3.

Installera uppdateringar

Att hålla Android-operativsystem och appar uppdaterade är ett av de bästa sätten att förebygga och ibland fixa problem. Föråldrat operativsystem kan vara en källa till buggar men det är också inkompatibla appar. För att minska risken för problem från att utvecklas måste du se till att programvarans sida på enheten kör de senaste versionerna. För att göra detta så besvärligt som möjligt, låt systemet göra det automatiskt. Som standard bör Pixel 3 ladda ner och installera uppdateringar på egen hand. Om du ändrar detta tidigare vill du regelbundet leta efter uppdateringar.

Om du vill leta efter programuppdateringar (för Android OS) kan du gå under Inställningar> Programuppdatering.

Säkert läge

I säkert läge avbryts alla nedladdade appar och kan inte köras. Så om samtal fungerar normalt i säkert läge men återgår till sitt aktuella problemstillstånd i normalt läge kan du satsa på att en tredje part eller nedladdad app är den skyldige.

Följ stegen nedan för att starta om din Pixel 3 till säkert läge:

 1. Tryck och håll ned strömbrytaren.
 2. Tryck på och håll ner strömmen på skärmen.
 3. Klicka på OK.
 4. När du ser "Säker-läge" längst ner på skärmen, vänta för att se om problemet försvinner.

Kom ihåg att säkert läge blockerar tredje parts eller nedladdade appar. Se till att det finns problem i säkert läge. Om du kan ringa samtal i det här läget vid första försöket har du ett appproblem. Så här identifierar du vilka av dina nedladdade appar som orsakar problemet:

 1. Om du vill lämna säkert läge startar du om enheten.
 2. En och en, avinstallera nyligen nedladdade appar. Starta om enheten efter varje borttagning. Se om att ta bort den appen löste problemet.
 3. När du har tagit bort appen som orsakar problemet kan du installera om de andra apparna som du har tagit bort.

Fabriksåterställning

Detta är den mest drastiska felsökningen du kan göra i det här fallet. Som namnet antyder kommer detta att återställa alla programinställningar till sina standardvärden. Detta är vanligtvis en effektiv lösning för många programvarorelaterade problem. Om orsaken till problemet är ett programvarufel kan det hjälpa.

Så här återställer du Pixel 3:

 1. Skapa en säkerhetskopia av dina personuppgifter.
 2. Se till att du känner till användarnamn och lösenord för Google-kontot i telefonen.
 3. Öppna Inställnings-appen.
 4. Tryck på System.
 5. Klicka på Avancerat.
 6. Klicka på Återställ alternativ.
 7. Klicka på Radera alla data (fabriksåterställning) och sedan Återställ telefon. Ange din PIN-kod, mönster eller lösenord om det behövs.
 8. Om du vill radera all data från telefonens interna lagring klickar du på Radera allt.
 9. När din telefon har raderat väljer du alternativet att starta om.
 10. Ställ in din telefon och återställ dina säkerhetskopierade data.

Skaffa nytt SIM

Om problemet återkommer även efter en fabriksåterställning kan du börja leta efter orsaken utanför själva enheten. Det kan vara ett problem med SIM-kort, så det första du måste göra efter att du torkat enheten är att få ett nytt SIM-kort. Transportörer ger ofta SIM-kort gratis så att du vill besöka din lokala transportbutik för att få ett. Testa sedan hur samtal fungerar.

Kontakta din nätoperatör

Om problemet fortfarande finns, måste du få hjälp från din nätoperatör. Du har redan försökt allt i slutet så det är säkert att anta att det här problemet antingen är kodningsrelaterat, vilket kan kräva en uppdatering för din modem-firmware (baseband), eller att den är nätverksrelaterad. Hursomhelst, du vill låta din operatör veta om fallet så att de kan felsöka det ytterligare i slutändan.


Engagera med oss

Om du är en av de användare som stöter på ett problem med din enhet, låt oss veta det. Vi erbjuder lösningar för Android-relaterade problem gratis så om du har problem med din Android-enhet fyller du bara i det korta frågeformuläret i den här länken så försöker vi publicera våra svar i nästa inlägg. Vi kan inte garantera ett snabbt svar, så om ditt problem är tidskänsligt, vänligen hitta ett annat sätt att lösa ditt problem.

Om du tycker att det här inlägget är till hjälp kan du hjälpa oss genom att sprida ordet till dina vänner. GRUNTLE.ORG har även närvaro på socialt nätverk så du kanske vill interagera med vår community på våra Facebook- och Google+ sidor.