Hur du fixar Google Pixel 3 Dålig samtalskvalitet

#Google # Pixel3 är en av de två senaste flaggskeppsenheterna som släppts av sökgiganten just nyligen. Den har en solid byggkvalitet tillverkad av en aluminiumram och Corning Gorilla Glass på både fram och bak. Den använder en 5, 5-tums P-OLED-skärm medan under huven finns en Snapdragon 845-processor kombinerad med 4 GB RAM. Även om detta är en solid utförande enhet finns det fall då vissa problem kan uppstå som vi kommer att ta itu med i dag. I den senaste delen av vår felsökningsserie kommer vi att ta itu med problemet med Google Pixel 3 dålig samtalskvalitet.

Om du äger en Google Pixel 3 eller någon annan Android-enhet för den delen, kontakta oss gärna med detta formulär. Vi hjälper dig gärna med all oro du kan ha med din enhet. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder utan några strängar bifogade. Vi ber dock att när du kontaktar oss försöker vara så detaljerade som möjligt så att en exakt bedömning kan göras och rätt lösning kan ges.

Hur du fixar Google Pixel 3 Dålig samtalskvalitet

Problem: Det finns ett stort problem med samtalskvalitet på Pixel 3-telefonen som Google inte svarar på. Den här frågan påverkar användare från Kanada, USA, Australien, ett antal europeiska länder och troligen många fler människor som inte har rapporterat om det ännu i många större transportörer. Här är alla länkar jag kan hitta på personer som rapporterar problem med samtalskvalitet på Pixel 3. Personligen är min fru och jag på vår femte RMA Pixel 3 och alla har haft samma problem.

//productforums.google.com/forum/#!topic/phone-by-google/YCbNdF9b1ts;context-place=forum/phone-by-google

//productforums.google.com/forum/#!topic/phone-by-google/Y4pNmLMVVdk;context-place=starred

//productforums.google.com/forum/#!topic/phone-by-google/khkIGrhwOQQ;context-place=starred

//www.reddit.com/r/GooglePixel/comments/a3gyhy/call_quality/

//www.reddit.com/r/GooglePixel/comments/a2r5ou/speakerphone_call_quality_on_pixel_3_xl/

//www.reddit.com/r/GooglePixel/comments/a3dw2j/anyone_else_having_call_quality_issues_pixel_3/

//www.reddit.com/r/GooglePixel/comments/a2tzta/pixel_3_poor_call_quality_and_signal/

//www.reddit.com/r/GooglePixel/comments/a378yi/pixel_3xl_call_quality/

//forums.androidcentral.com/google-pixel-3-pixel-3-xl/926642-how-your-call-quality-pixel-3-xl.html

//www.reddit.com/r/GooglePixel/comments/a5ttcf/my_pixel_3_had_to_be_replaced_after_only_2_months/

//www.reddit.com/r/GooglePixel/comments/a57x1k/worth_the_bugs/

//mobilesyrup.com/2020/12/13/google-pixel-3-xl-call-quality-issues/

//fossbytes.com/google-pixel-3-3xl-owners-complaining-over-poor-call-quality-issue/

Lösning: Innan du utför några felsökningssteg på telefonen är det bäst att se till att den körs i den senaste programvaruversionen. Om en uppdatering är tillgänglig föreslår jag att du laddar ner och installerar den först.

Baserat på antalet personer som drabbas av det här problemet ser det ut som det kan åtgärdas av en programuppdatering. Anledningen till att jag misstänker att det här är ett programrelaterat problem beror på att det också finns andra ägare av den här enheten som inte upplever problemet.

Felsökningsstegen som listas nedan rekommenderas för den här specifika frågan.

Tvinga omstart

Det första du behöver göra i detta fall är en mjuk återställning. Detta utförs vanligtvis när telefonen blir svarsfri men kan också göras för det här problemet eftersom det här steget kommer att uppdatera telefonprogramvaran. För att göra detta, tryck bara på strömbrytaren och håll den intryckt i cirka 10 till 20 sekunder eller tills den slår på. Kontrollera om problemet fortfarande uppstår.

Se till att ha en bra nätverkssignal

Styrkan för signalen som telefonen får från nätverket påverkar dess samtalskvalitet. Om du bara får en bar på telefonen kan ditt samtal vara trasiga eller frånkopplat. Det är därför bäst att kontrollera om problemet uppstår när din telefon får full signalstänger på detta sätt kan du eliminera alla nätverksrelaterade problem som kan orsaka problemet.

Försök använda ett annat SIM-kort

Det finns fall då problemet orsakas av ett felaktigt SIM-kort. Du kan eliminera denna möjlighet genom att använda ett annat SIM-kort i din enhet.

Starta telefonen i säkert läge

Om problemet fortfarande kvarstår är nästa steg att kontrollera om problemet uppstår när telefonen startas i säkert läge.

 • När enheten är påslagen trycker du på strömbrytaren och håller den intryckt tills strömförfrågningen visas.
 • Tryck och håll ner strömmen tills prompten "Starta om till säkert läge" visas och släpp sedan.
 • Tryck på OK för att bekräfta.

Uppstår problemet i det här läget? Om det inte gör det kan det orsakas av en app som du laddade ner. Ta reda på vilken app det här är och avinstallera den.

Utför en fabriksåterställning

Ett sista felsökningssteg att överväga är en fabriksåterställning. Detta kommer att återställa telefonen till sitt ursprungliga fabrikstillstånd. Se till att säkerhetskopiera dina telefondata innan du gör detta steg.

 • Håll strömbrytaren intryckt tills telefonen är avstängd
 • Håll strömbrytaren och volym ned-knappen i några sekunder
 • Vänta till se Fastboot-läge på skärmen
 • Släpp knapparna
 • Välj Återställningsläge
 • Vänta tills Android Robot Image dyker upp
 • Håll ner strömbrytaren och tryck sedan på Volym upp-knappen
 • Välj Torka data / fabriksåterställning
 • Välj Ja
 • Välj Starta om nu

Om stegen ovan inte löser problemet måste du antingen vänta på en framtida programuppdatering som löser problemet eller få telefonen kontrollerad i ett servicecenter.

Engagera med oss

Skicka oss gärna dina frågor, förslag och problem du har stött på när du använder din Android-telefon. Vi stöder alla Android-enheter som finns tillgängliga på marknaden idag. Och oroa dig inte, vi debiterar inte ett enda öre för dina frågor. Kontakta oss med hjälp av detta formulär. Vi läser varje meddelande som vi får kan inte garantera ett snabbt svar. Om vi ​​kunde hjälpa dig, snälla hjälp oss att sprida ordet genom att dela våra inlägg med dina vänner.