Hur du fixar Google Pixel 2 XL Bluetooth-problem: fortsätter att koppla från bilhuvudenheten

Hej och välkommen till dagens felsökningsartikel för # GooglePixel2! Vi har fått ett ökande antal rapporter om Pixel 2 Bluetooth-problem de senaste dagarna så vi har beslutat att publicera en om dem. Vi inkluderar två fall som exempel i det här inlägget, men lösningarna som nämns här bör vara tillämpliga om du också har olika omständigheter.

Innan vi fortsätter vill vi påminna dig om att om du letar efter lösningar på din egen #Android-problem kan du kontakta oss genom att använda länken längst ner på denna sida. När du beskriver ditt problem ska du vara så detaljerad som möjligt så att vi enkelt kan hitta en relevant lösning. Om du kan, vänligen inkludera de exakta felmeddelandena du får för att ge oss en idé var vi ska börja. Om du redan har provat några felsökningssteg innan du skickar ett e-postmeddelande till oss, se till att du nämner dem så att vi kan hoppa över dem i våra svar.

Problem nr 1: Hur du fixar Google Pixel 2 XL Bluetooth-problem: Bluetooth-anslutningen fortsätter att koppla bort till bilhuvudenheten

Jag har en 2010 Camaro och en Google Pixel 2 XL och jag har aldrig haft några problem med Bluetooth-anslutningen. Under de senaste fyra dagarna, när jag är i telefon, kommer min telefon plötsligt att gå från Bluetooth, till luren och sedan tillbaka till Bluetooth. Det har inte funnits en viss tidsperiod när det växlar fram och tillbaka, ibland är det 20 sekunder, ibland är det två minuter, andra gånger byter det inte tillbaka. När den växlar från Bluetooth till handenhet kommer min radioskärm, som vanligtvis visar telefonnumret till personen jag pratar med, att ändras till ”ansluten pixel 2 ″, och sedan när den växlar tillbaka till Bluetooth kommer telefonnumret att dyka upp igen eller ibland säger det okänt. Jag tror inte att jag faktiskt tappar förbindelsen mellan bilen och telefonen. Jag tror att det som händer är att telefonen byter från sändning via Bluetooth, till vanligt luren. En gång för några dagar tillbaka hade jag tappat Bluetooth-telefonsamtalet genom bilen så jag tog upp luren och började prata. Jag slutade telefonsamtalet och så snart jag slutade telefonsamtalet började telefonen sända min musik igen. Detta får mig att tro att telefonen på något sätt avbryter att sända Bluetooth-telefonsamtalet, men inte anslutningen. Vad tror du??? Tack!!!!

Lösning: Det finns ett antal möjliga orsaker till ditt problem. Bluetooth-enheter stöter ofta på parningsproblem eller inkompatibilitetsproblem av flera orsaker, allt från firmware-buggar, hårdvaruförenlighet, out-of-sync Bluetooth-versioner, signalstörning, bland andra.

Inkompatibilitetsproblem

Om din bils huvudenhet inte hade fungerat ordentligt med din Google Pixel 2 XL Bluetooth sedan dess, är det möjligt att det är en inkompatibilitetsproblem. Inkompatibilitetsproblem mellan nya enheter och huvudenheter uppstår vanligtvis eftersom de senare enheterna inte är uppdaterade eller om deras hårdvara är föråldrad. Precis som smartphones utvecklas också Bluetooth-versioner. Men medan nyare smartphones har de senaste Bluetooth-versionerna (programvara och hårdvara), gör fordonshuvudenheter inte det. Detta kan vanligtvis leda till problem eftersom föråldrade Bluetooth-versioner kanske inte fungerar korrekt eller alls när de är parade med nya enheter. Enhetstillverkare gör vanligtvis ansträngningar för att se till att deras Bluetooth-funktion kan fungera med äldre Bluetooth-enheter. Ibland kan emellertid fortfarande kompatibilitetsproblem existera. Till exempel använder nu nyare telefoner Bluetooth Smart och eftersom sådana enheter bara kan användas med andra Bluetooth Smart-enheter finns det tekniska begränsningar som orsakar kompatibilitetsproblem.

Om möjligt kan du gräva om bilens Bluetooth-kapacitet och se om den är kompatibel med Google Pixel 2 XL.

Inaktivera eventuella störningskällor

Det är möjligt att det finns en annan enhet i din bil eller i närheten som orsakar signalstörningar mellan din telefon och huvudenhet. Försök eliminera eventuella störningskällor genom att se till att det inte finns några andra Bluetooth-enheter i din bil eller i området. Du vill också se till att din telefon och huvudenhet är nära varandra och att det inte finns något objekt mellan de två.

Signalstörningar mellan Bluetooth-enheter är vanliga eftersom många enheter kan använda samma olicensierade frekvens samtidigt. Även enheter som inte sänder kan störa Bluetooth-enheter. Några av de överraskande störningskällorna kan komma från dessa artiklar:

 • wifi
 • USB 3.0
 • Annan elektronisk enhet som kan finnas i din bil

För att se om det finns externa störningskällor, ta din bil till en isolerad plats och se hur Bluetooth fungerar med din Pixel. Om du har andra enheter som bärbara datorer, andra smartphones eller annan elektronik i bilen, se till att stänga av dem.

Uppdatera din bils Bluetooth-system

Vissa huvudenheter kan tillåta uppdatering av deras firmware. Se bilens handbok och se om det finns ett sätt för dig att installera en uppdatering för dess Bluetooth. Alternativt kan du kontakta din bilhandlare för att se om de kan göra det åt dig. Återigen, inte alla huvudenheter har uppdateringsfunktion så se till att försöka uppdatera din. Förhoppningsvis kommer en uppdaterad Bluetooth-version att eliminera vad som orsakar problemet.

Glöm alla Bluetooth-anslutningar

Ett annat felsökningssteg som du kan prova är att rensa alla kopplingar eller Bluetooth-anslutningar i både huvudenheten och telefonen. Se din manual om hur du gör detta på bilens huvudenhet.

För att glömma Bluetooth-anslutningar på din Pixel 2:

 1. Dra uppåt för att visa appar.
 2. Klicka på Inställningar.
 3. Klicka på Anslutna enheter.
 4. Tryck på Bluetooth.
 5. Klicka på Alternativikonen bredvid enheten du vill koppla ihop.
 6. Tryck på Glöm.

Återställ nätverksinställningar

Vi tror inte att detta har något att göra med din Pixel-enhet men vissa användare lyckades få sina enheter att fungera genom att rensa sina nätverksinställningar. Om du inte har provat det här är vad du behöver göra:

 1. Från en startsida klickar du på pilikonen upp för att visa alla appar.
 2. Gå till appikonen Inställningar.
 3. Klicka på System About-ikonen.
 4. Klicka på Återställ alternativsikonen.
 5. Välj mellan följande:
  • Återställ Wi-Fi, mobil och Bluetooth
  • Återställ appens inställningar
  • Radera alla data (fabriksåterställning)
 6. Tryck på ÅTERSTÄLL INSTÄLLNINGAR. Om du uppmanas att ange PIN-koden, lösenordet eller mönstret.
 7. Tryck på RESET SETTINGS för att bekräfta.

Kontakta din bilhandlare

Det finns bara så mycket som du kan göra i slutet när det gäller Bluetooth-problem, särskilt eftersom 99% av tiden är problemet kompatibilitetsrelaterat. Se till att du besöker din bilhandlare för att veta om det finns något de kan göra för att hjälpa till. Tänk på att Chevrolet kanske inte är tillverkaren av huvudenheten i din bil så att de kanske måste rekommendera dig att kontakta ett annat företag för att få hjälp.

Problem nr 2: Google Pixel 2 XL kommer inte att upptäcka någon Bluetooth-enhet

Hallå. Jag äger en Google Pixel 2 XL. På senare tid har jag haft problem med att ansluta min Bluetooth till enheter som headset, bilar, högtalare etc. Första gången detta hände valde jag den enhet jag ville ansluta till men den kopplades direkt bort. Jag försökte flera förslag för att få det att fungera som att stänga av och slå på Bluetooth, sätta det i säkert läge, rensa Bluetooth-cache och data, sätta det i återställningsläge och rensa cache-partitionen, etc. Och det började äntligen fungera igen. Men nu stoppade det men nu när Bluetooth försöker söka efter en annan enhet finns det inga enheter i listan. Min telefon kan inte upptäcka andra Bluetooth-enheter och kan inte fungera. Jag har försökt att upprepa vad jag gjorde första gången när jag hade problem med Bluetooth, men ingenting fungerade.

Lösning: Det kan vara ett problem med telefonens Bluetooth-funktionalitet. Vi föreslår att du återlämnar telefonens programinformation till deras standardvärden och ser vad som händer efteråt. Se till att skapa en säkerhetskopia av dina filer innan du torkar telefonen.

För att återställa Google Pixel 2 XL till fabrik:

 1. Se till att telefonen är avstängd.
 2. Tryck och håll ned strömbrytaren och volym ned-knapparna tills startläsarläget visas och släpp sedan. Det representeras av en Android-botbild med Start-etiketten på toppen.
 3. Tryck på Volym ned-knappen för att välja återställningsläge och tryck sedan på strömbrytaren för att bekräfta valet. När du gör det kommer din telefon att blinka på Google startskärmen en stund och sedan starta om i återställningsläget.
 4. När du ser Android-botbilden med en utropstecken i en röd triangel med ingen kommandotikett under trycker du på strömbrytaren.
 5. Tryck på knappen Volym upp en gång och släpp sedan strömbrytaren.
 6. Använd volymknappen för att välja Torka data / fabriksåterställningsalternativ från skärmen för Androidåterställning.
 7. Välj Ja för att bekräfta.
 8. Vänta tills återställningsprocessen för fabriksdata är klar.
 9. Välj Starta om nu.

Nu när din telefon har återställts, kontrollera hur Bluetooth fungerar innan du lägger till någon app i systemet. Om det fungerar bra, vet du att problemet troligen orsakas av en app- eller programvarufel.

Om Bluetooth inte fungerar direkt efter en fabriksåterställning, betyder det att du har ett hårdvaruproblem. Ring Google så att de kan reparera eller byta ut telefonen.


Engagera med oss

Om du är en av de användare som stöter på ett problem med din enhet, låt oss veta det. Vi erbjuder lösningar för Android-relaterade problem gratis så om du har problem med din Android-enhet fyller du bara i det korta frågeformuläret i den här länken så försöker vi publicera våra svar i nästa inlägg. Vi kan inte garantera ett snabbt svar, så om ditt problem är tidskänsligt, vänligen hitta ett annat sätt att lösa ditt problem.

Om du tycker att det här inlägget är till hjälp kan du hjälpa oss genom att sprida ordet till dina vänner. GRUNTLE.ORG har även närvaro på socialt nätverk så du kanske vill interagera med vår community på våra Facebook- och Google+ sidor.

Om du är en av de användare som stöter på ett problem med din enhet, låt oss veta det. Vi erbjuder lösningar för Android-relaterade problem gratis så om du har problem med din Android-enhet fyller du bara i det korta frågeformuläret i den här länken så försöker vi publicera våra svar i nästa inlägg. Vi kan inte garantera ett snabbt svar, så om ditt problem är tidskänsligt, vänligen hitta ett annat sätt att lösa ditt problem.

Om du tycker att det här inlägget är till hjälp kan du hjälpa oss genom att sprida ordet till dina vänner. GRUNTLE.ORG har även närvaro på socialt nätverk så du kanske vill interagera med vår community på våra Facebook- och Google+ sidor.