Hur du fixar Google Pixel 2 wifi-problem: wifi har ingen internetuppkoppling

Många # GooglePixel2-ägare ber oss om support om deras enhet inte ansluter till internet när de är på wifi. Dagens artikel är skriven för det här problemet (och för ett annat relaterat fall). Som vanligt tas de fall som nämns här från rapporter från vissa medlemmar i vårt samhälle. Om du tycker att våra lösningar är användbara, låt oss veta så att vi också kan publicera din berättelse i vår blogg.

Innan vi fortsätter vill vi påminna dig om att om du letar efter lösningar på din egen #Android-problem kan du kontakta oss genom att använda länken längst ner på denna sida. När du beskriver ditt problem ska du vara så detaljerad som möjligt så att vi enkelt kan hitta en relevant lösning. Om du kan, vänligen inkludera de exakta felmeddelandena du får för att ge oss en idé var vi ska börja. Om du redan har provat några felsökningssteg innan du skickar ett e-postmeddelande till oss, se till att du nämner dem så att vi kan hoppa över dem i våra svar.

Problem nr 1: Hur man fixar Google Pixel 2 wifi-problem: wifi har ingen internetuppkoppling

Ända sedan jag fick Pixel 2 vill den inte längre fungera korrekt på mitt hem Wi-Fi. Jag köpte en Asus AC3100 och har den Broadcasting Wi-Fi från min AT & T router. När jag hade Nexus 6p var allt bra. med pixel 2 om jag ansluter till min ASUS-router ansluter jag men mina appar och surfning på internet stoppar i princip. Om jag ansluter till AT&T-routern fungerar allt bra. har någon annan upplevt problem som det här? det kan inte vara min router eftersom min Nexus-telefon fungerar bra på den och det enda som har ändrats är att jag fick min Pixel 2.

Lösning: Orsaken till problemet kan antingen vara på routersidan eller telefonsidan (Pixel 2).

För att lösa problemet kan du prova felsökningsstegen nedan och se vilken som fungerar.

Starta om din Pixel

Detta bör vara det första felsökningssteget som du måste göra. Många mindre nätverksfel fixas genom att helt enkelt slå på och stänga av en telefon. I ditt fall vill du tvinga omstart av din Pixel för att rensa dess minne och simulera ett batteridrag. Så här görs:

 1. Tryck och håll ned strömbrytaren i några sekunder.
 2. Klicka sedan på Starta om på skärmen.
 3. Om du inte ser Starta om trycker du på strömbrytaren och håller den intryckt i cirka 30 sekunder tills enhetens ström går.

Starta om nätverksutrustning

Om omstart av din Pixel 2 inte hjälper, bör ditt nästa felsökningssteg vara att starta om all nätverksutrustning som är inblandad. Se till att koppla ur AT&T-modemet / routern och din Asus-router från strömkällan och låt dem vara så i minst 30 minuter. Stäng sedan av dem i en ordningsföljd genom att ansluta AT&T-routern först. När routern har initialiserats och lamporna blir stabila är det den tiden du vill ansluta till Asus-routern. Sedan, efter en minut eller så, försök att kontrollera om din Pixel skulle kunna ansluta till internet via wifi.

Glöm / koppla bort från wifi

Ett av de vanliga felsökningsstegen när du hanterar wifi-problem är att glömma eller koppla bort från nätverket du har problem med. Detta gör att en enhet kan avbryta ett eventuellt fel som bara inträffar när det finns en aktiv kommunikation mellan de två enheterna. När du har kopplat bort telefonen från ditt wifi-nätverk bör du starta om telefonen innan du ansluter den igen.

Bypass Asus-router

Vi kan inte vara säker på om det finns något unikt eller isolerat fel som utvecklas när din Pixel 2 och Asus-router är länkade, så nästa bra sak som du vill göra är att kringgå utrustningen från tredje part. Genom att ta bort Asus-routern från ekvationen bör du veta om din Pixel 2 har ett wifi-problem eller inte.

Om telefonens wifi fungerar korrekt när den är direkt ansluten till din ISP (Internet Service Provider) router, betyder det att du har ett eventuellt kompatibilitetsproblem med din Asus-router. I det här fallet vill du arbeta med Asus teknisk support för eventuella felsökningssteg som du kan göra för att eliminera problemet. Annars är det bättre för dig att inte använda den nämnda routern i ditt nätverk.

Om din Pixel 2-wifi fortfarande är problematisk med din AT&T-router, gör resten av felsökningsstegen nedan.

Sök efter appar från tredje part

En av anledningarna till att vissa Android-enheter stöter på problem är appar. Inte alla appar är byggda med samma expertis så några av dem kan leda till problem eller störa Android. För att se om någon av dina tredjepartsappar är skyldig, försök att starta om enheten till säkert läge. I det här läget körs inte alla tredjepartsappar, vilket gör att bara förinstallerade appar fungerar. Om din Pixels wifi-anslutning fungerar i säkert läge men inte i normalt läge kan du satsa att en av apparna ligger bakom den.

Så här startar du om Pixel 2 till säkert läge:

 1. Tryck och håll ned strömbrytaren tills menyalternativen visas.
 2. Klicka på Stäng av från de angivna alternativen.
 3. Låt din enhet stängas av i några sekunder.
 4. Håll sedan ned strömbrytaren tills Google-logotypen visas. släpp sedan knappen.
 5. Med Google-logotypen fortfarande på skärmen trycker du och håller ner Volym-knappen.
 6. Släpp knappen när du ser etiketten för säkert läge i det nedre vänstra hörnet av upplåsningsskärmen.

Om du tror att en tredjepartsapp orsakar problemet måste du använda processen för eliminering för att begränsa de skyldiga. För att identifiera vilka av dina appar som orsakar problemet bör du starta upp telefonen till säkert läge och följ dessa steg:

 1. Starta till säkert läge.
 2. Kolla efter problemet.
 3. När du har bekräftat att en tredjepartsapp är skylden kan du börja avinstallera appar individuellt. Vi föreslår att du börjar med de senaste du lagt till.
 4. När du har avinstallerat en app startar du om telefonen till normalt läge och kontrollerar om problemet finns.
 5. Om din S9 fortfarande är problematisk, upprepa steg 1-4.

Rensa nätverksinställningar

Eftersom du bara har att göra med ett nätverksfel måste du också försöka rensa enhetens nätverksinställningar för att se om det hjälper. Detta är ofta en effektiv lösning för de flesta nätverksfrågor så se till att inte hoppa över det.

 1. Från en startsida klickar du på pilikonen upp för att visa alla appar.
 2. Gå till appikonen Inställningar.
 3. Klicka på System About-ikonen.
 4. Klicka på Återställ alternativsikonen.
 5. Välj mellan följande:
  • Återställ Wi-Fi, mobil och Bluetooth
  • Återställ appens inställningar
  • Radera alla data (fabriksåterställning)
 6. Tryck på ÅTERSTÄLL INSTÄLLNINGAR. Om du uppmanas att ange PIN-koden, lösenordet eller mönstret.
 7. Tryck på RESET SETTINGS för att bekräfta.

Fabriksåterställning

Fabriksåterställning kan i slutändan behövas i detta fall om alla ovanstående förslag inte fungerar. Om du gör det kommer din enhets programvaruinformation att återgå till deras standardvärden. Se till att säkerhetskopiera dina filer i förväg för att undvika att förlora personuppgifter.

Så här återställer du Pixel 2:

 1. Se till att telefonen är avstängd.
 2. Tryck och håll ned strömbrytaren och volym ned-knapparna tills startläsarläget visas och släpp sedan. Det representeras av en Android-botbild med Start-etiketten på toppen.
 3. Tryck på Volym ned-knappen för att välja återställningsläge och tryck sedan på strömbrytaren för att bekräfta valet. När du gör det kommer din telefon att blinka på Google startskärmen en stund och sedan starta om i återställningsläget.
 4. När du ser Android-botbilden med en utropstecken i en röd triangel med ingen kommandotikett under trycker du på strömbrytaren.
 5. Tryck på knappen Volym upp en gång och släpp sedan strömbrytaren.
 6. Använd volymknappen för att välja Torka data / fabriksåterställningsalternativ från skärmen för Androidåterställning.
 7. Välj Ja för att bekräfta.
 8. Vänta tills återställningsprocessen för fabriksdata är klar.
 9. Välj Starta om nu.

Problem nr 2: Vad du ska göra om du vill återställa firmware för din Google Pixel 2 till dess tidigare version

Undrar om du kan hjälpa dig eftersom jag uppskattar att du får massor av e-postmeddelanden. Jag är på vodafon. Jag uppdaterade systemet för dagar sedan (31 juli) och sedan dess har jag haft oändliga problem. alla mina appar stängs av på mig efter att ha använt telefonen i 10 minuter. batteriet tappas också mycket snabbare och enheten blir ganska het. Du kan känna processorn på baksidan av telefonen mumla bort och jag kan då inte komma in i någon app utan att allt bara stängs på mig nästan omedelbart. Jag kan inte komma in i batteriet eftersom hela telefonen är en tillsammans. Jag undrade bara sedan jag märkte att andra har problem om det finns något jag kan göra för att få saker rätt igen.

Problemen fortsätter i säkert läge. Jag har tagit ut kortet över natten i går kväll, och idag när jag startade enheten hade jag inga problem förrän batteriet värmts upp. Jag har varit tvungen att komma till min dator hemma för att meddela eftersom min telefon är helt värdelös just nu. Tror du att en omstart kommer att hjälpa, eller sitter jag fast nu med en värdelös telefon? Vill du vända den senaste uppdateringen om möjligt? Tack på förhand.

Lösning: Tyvärr finns det inget enkelt sätt att återställa telefonens operativsystem till sin tidigare Android-version utan att använda blinkande. Blinkande är en Android-term när en användare manuellt försöker installera manuellt ett lager eller ett anpassat operativsystem. Det är inte så lätt som att slå på uppdateringsknappen, precis som vad du gör när det finns en tillgänglig OTA (over-the-air) uppdatering från din operatör. Blinkande kräver några avancerade steg och kunskap att göra. Det kan också potentiellt bygga upp enheten om den inte görs ordentligt. Om du är säker på att problemen du har kommer från den senaste uppdateringen och du vill installera den tidigare Android-versionen manuellt måste du göra en del undersökningar först. Du behöver också en dator och rätt firmwareversion för den. Varje bra guide bör ge dig listan över saker du behöver för att blixt din telefon. Använd Google för att leta efter pålitliga guider för hur du flashar din Pixel 2. Blinkning är riskabelt och kan skada telefonens programvara utöver din förmåga att fixa. Gör det på din egen risk.


Engagera med oss

Om du är en av de användare som stöter på ett problem med din enhet, låt oss veta det. Vi erbjuder lösningar för Android-relaterade problem gratis så om du har problem med din Android-enhet fyller du bara i det korta frågeformuläret i den här länken så försöker vi publicera våra svar i nästa inlägg. Vi kan inte garantera ett snabbt svar, så om ditt problem är tidskänsligt, vänligen hitta ett annat sätt att lösa ditt problem.

Om du tycker att det här inlägget är till hjälp kan du hjälpa oss genom att sprida ordet till dina vänner. GRUNTLE.ORG har även närvaro på socialt nätverk så du kanske vill interagera med vår community på våra Facebook- och Google+ sidor.