Hur du fixar Google Pixel 2-textfrågor: skickar inte textmeddelanden

Hej Google Pixel fans! Dagens korta felsökningsartikel kommer att behandla några av de vanligare problemen på # GooglePixel2. Det huvudsakliga problemet vi vill täcka i det här inlägget handlar om två liknande situationer där en Pixel 2 inte kan skicka SMS. Den här typen av problem kan orsakas av ett antal faktorer så det finns ingen universell fixering som kan tillhandahållas samtidigt. Våra lösningar nedan är alla situationella och beror på de omständigheter som nämns av användarna. Vi hoppas att du tycker att de är till hjälp.

Innan vi fortsätter vill vi påminna dig om att om du letar efter lösningar på din egen #Android-problem kan du kontakta oss genom att använda länken längst ner på denna sida. När du beskriver ditt problem ska du vara så detaljerad som möjligt så att vi enkelt kan hitta en relevant lösning. Om du kan, vänligen inkludera de exakta felmeddelandena du får för att ge oss en idé var vi ska börja. Om du redan har provat några felsökningssteg innan du skickar ett e-postmeddelande till oss, se till att du nämner dem så att vi kan hoppa över dem i våra svar.

Problem nr 1: Hur du åtgärdar Google Pixel 2-textfrågor: skickar inte textmeddelanden, andra kan inte höra under samtal

Hej. Jag har haft problem med min Google Pixel 2 i några veckor nu. Ibland kommer det inte att skicka meddelanden eller låta mig göra någonting med min mobildata även om det visar att jag har full signal och 4G. Ibland får jag inte ett meddelande i timmar trots att meddelanden som har skickats efter det kommer att gå bra. Och nu kan jag inte heller höra någonting på samtal, inte ens ringa, och folket i andra änden kan inte heller höra mig. Jag har haft telefonen i ungefär ett och ett halvt år och jag har gjort en fullständig återställning av fabriken och problemet händer fortfarande.

Lösning: Eftersom problemen sker slumpmässigt och inkonsekvent är den mest troliga orsaken nätverks- eller tjänstrelaterad. Att fabriksåterställningen inte gjorde något för att hjälpa är en tydlig indikator på att detta inte är ett enhetsproblem. Området där du är beläget kan få dålig celltäckning, eller så finns det ett pågående problem på nätverksoperatörens sida. Vi föreslår att du arbetar med operatörens tekniska supportteam för att ta reda på vad som händer. De är det enda supportteamet som kan hjälpa dig direkt och effektivt i den här situationen.

Problem nr 2: Hur man fixar en Google Pixel 2 som inte kan skicka ett textmeddelande

Hej. Jag har samma problem som din postade fråga med min son som inte får mina textmeddelanden men alla andra. Och på mina telefoner visas meddelanden som skickade. Mitt nummer är inte blockerat på hans telefon. Men när jag går in i "blocknummer" kan jag se "Inbox" där mina skickade meddelanden är. Men jag kan inte nå dem. De visas inte i ”konversation” -läget. Min son har en Galaxy S6. Jag har en Google Pixel. Min sons telefon brukade vara min. Vi har båda transportören "3". Sverige.

Lösning: Du kan ändra vissa inställningar i din textmeddelanden-app, eller så kan ett fel ha utvecklats som orsakar problemet. Följ våra förslag nedan för att lösa problemet.

Rensa cache eller data för textmeddelanden-appen

 1. Från en startsida trycker du på och sveper upp för att visa alla appar.
 2. Gå till Inställningar.
 3. Klicka på Appar & aviseringar.
 4. Knacka uppåt-pilikonen Se alla xx-appar.
 5. Klicka på lämplig app.
 6. Knacka på Lagring.
 7. Klicka på Rensa cache eller Rensa data . Obs! Det här alternativet är kanske inte tillgängligt för vissa appar.

Använd en annan app för textmeddelanden

Om problemet inte åtgärdas genom att torka av cache eller data, kan du överväga att använda en annan app för att ta emot dina SMS och MMS. Det finns många gratis textmeddelandeappar i Play Store för detta ändamål men var försiktig med ditt val. Se till att bara använda ett som kommer från ett bra eller ansett företag.

Huvudåterställning

Om båda lösningarna ovan inte kommer att förbättra situationen, tveka inte att göra en mer drastisk lösning - fabriksåterställning eller masteråterställning. Som namnet antyder kommer denna lösning att återställa alla programinställningar till sina standardvärden. Eftersom orsaken troligtvis är programvara i naturen, bör detta hjälpa.

 1. Tryck och håll ner volymknappen när telefonen är avstängd.
 2. Tryck och håll ned strömbrytaren med Volym-ned-knappen intryckt.
 3. Släpp båda knapparna när Android-skärmen visas.
 4. Tryck på Volymknapparna för att bläddra till och markera alternativet Återställningsläge.
 5. Tryck sedan på strömbrytaren för att bekräfta valet.
 6. Tryck och håll ned strömbrytaren igen när meddelandet Ingen kommando visas.
 7. Tryck sedan på och släpp Volym upp-knappen medan du håller ner strömknappen.
 8. När skärmen för återställning av Android visas släpper du strömknappen.
 9. Tryck på Volym ned-knappen för att bläddra till och markera alternativet Wipe data / factory reset.
 10. Tryck sedan på strömbrytaren för att bekräfta valet.
 11. Vänta tills datatorkningen är klar och när den är klar markeras alternativet Omstart nu nu.
 12. Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.

VIKTIGT : Fabriksinställning kommer att radera dina data som foton, videor, dokument, kontakter. Se till att säkerhetskopiera dem till ditt Google-konto först innan du torkar telefonen.

Problem nr 3: Google Pixel 2 kan inte ta emot meddelanden när du använder lager-e-appen

Hej. Jag har en ny Google Pixel 2 som av någon konstig anledning inte tillåter att min gmail-e-post kommer till mitt e-postkonto. E-postmeddelanden går bra genom gmail-appen men när jag loggar in med mitt lösenord på e-postkontot får jag bara ett meddelande som säger "logga in misslyckades". Jag har försökt gå igenom alla e-postinställningar men ingenting hjälper. Representanten vid mobiltelefonuttaget kan inte hjälpa mig. Jag hade tidigare en liten Galaxy J1 2016 där gmails kom igenom via gmail och e-post samtidigt. Men det kommer inte att göra det på Pixel. Mycket frustrerande eftersom jag föredrar att få tillgång till mina e-postmeddelanden via e-post och inte gmail. Alla förslag på hur du löser problemet. Tack.

Lösning: Du kan behöva lägga till ditt e-postkonto till e-post-appen. Felet "inloggning misslyckades" uppstår vanligtvis om det finns ett autentiseringsproblem när du loggar in. Vi har märkt att det här problemet händer för konton som har extra säkerhet aktiverat. Om du aktiverade tvåstegsverifiering eller liknande ytterligare säkerhet på ditt e-postkonto föreslår vi att du inaktiverar dem först. Efter det kan du försöka lägga till din e-post till e-post-appen. När e-postkontot har lagts till och du kan börja ta emot e-post igen med din e-post-app, logga in på e-postkonto med din dator eller telefonens webbläsare och aktivera ytterligare säkerhet igen.

Om den här lösningen inte hjälper till att lösa problemet, kontakta din e-postleverantör och be dem att felsöka problemet åt dig. Det kan finnas några problem i slutändan som förhindrar att ditt konto läggs till i e-post-appen, eller från att fungera korrekt i den här e-postappen.

Problem nr 4: Google Pixel 2 kan inte ta emot MMS från iPhone

Jag hade tidigare en galaxprime och hade samma fråga. Jag köpte nyligen den här Pixel-telefonen och har samma problem. Jag kan skicka och ta emot bilder och texter till andra personer som har iphone men inte kan få bilder från samma iphone. Jag kan få texter men inte MMS-meddelanden. Jag har mina data aktiverade. Jag vet inte vad jag ska göra mer. Jag försökte inaktivera mitt telefonnummer från iphone-webbplatsen om mitt nummer brukade användas av en iphone. Jag har aldrig haft en iphone och har haft detta telefonnummer i nära 15 år. Jag skulle älska lite insikt om vad jag annars kan göra. Tack.

Lösning: Om din Google Pixel skickar och tar emot SMS till denna speciella iPhone-fin, måste problemet komma från den iPhone och inte din enhet. Det kanske inte är korrekt inställt för att växla vanliga textmeddelanden när du skickar MMS och kanske fortfarande försöker skicka MMS med iMessage. Du kan be denna iPhone-använda kontakt för att se till att hans eller hennes iPhone-enhet är korrekt konfigurerad för att inte använda iMessage när du skickar ett meddelande till dig.

Problem nr 5: Google Pixel 2 stöder inte en arbetsapp

Min arbetsapps egendomsprogram spårar inte som den ska. Också jag fortsätter att få en bild stängd fel en gång i taget. kan dessa vara relaterade? Ingen kan förstå varför ingen av dem fungerar korrekt. Kan du hjälpa? Förmodligen fungerar inte min telefonversion ibland med appversionen för arbete. men det gjorde till 3 juli och plötsligt gör det inte. 9 månader fungerar bra.

Lösning: Om det är en företagsapp bör du förmodligen prata direkt med din IT eller apputvecklaren för att se om det finns en inkompatibilitetsproblem som orsakar problemen. För grundläggande felsökning av enheter kan du försöka återställa alla inställningar eller fabriksinställa det. Se stegen ovan om hur du fabriksinställer din enhet.


Engagera med oss

Om du är en av de användare som stöter på ett problem med din enhet, låt oss veta det. Vi erbjuder lösningar för Android-relaterade problem gratis så om du har problem med din Android-enhet fyller du bara i det korta frågeformuläret i den här länken så försöker vi publicera våra svar i nästa inlägg. Vi kan inte garantera ett snabbt svar, så om ditt problem är tidskänsligt, vänligen hitta ett annat sätt att lösa ditt problem.

Om du tycker att det här inlägget är till hjälp kan du hjälpa oss genom att sprida ordet till dina vänner. GRUNTLE.ORG har även närvaro på socialt nätverk så du kanske vill interagera med vår community på våra Facebook- och Google+ sidor.

Om du är en av de användare som stöter på ett problem med din enhet, låt oss veta det. Vi erbjuder lösningar för Android-relaterade problem gratis så om du har problem med din Android-enhet fyller du bara i det korta frågeformuläret i den här länken så försöker vi publicera våra svar i nästa inlägg. Vi kan inte garantera ett snabbt svar, så om ditt problem är tidskänsligt, vänligen hitta ett annat sätt att lösa ditt problem.

Om du tycker att det här inlägget är till hjälp kan du hjälpa oss genom att sprida ordet till dina vänner. GRUNTLE.ORG har även närvaro på socialt nätverk så du kanske vill interagera med vår community på våra Facebook- och Google+ sidor.