Hur du fixar Google Pixel 2 som fortsätter att stängas av, inte laddar eller startar normalt

Startar din #Google # Pixel2 ständigt på egen hand nyligen? Dagens felsökningsguide hjälper dig att avgöra var problemet ligger eftersom vi täcker två liknande problem som din. Vi hoppas att det här inlägget är till hjälp.

Innan vi fortsätter vill vi påminna dig om att om du letar efter lösningar på din egen #Android-problem kan du kontakta oss genom att använda länken längst ner på denna sida. När du beskriver ditt problem ska du vara så detaljerad som möjligt så att vi enkelt kan hitta en relevant lösning. Om du kan, vänligen inkludera de exakta felmeddelandena du får för att ge oss en idé var vi ska börja. Om du redan har provat några felsökningssteg innan du skickar ett e-postmeddelande till oss, se till att du nämner dem så att vi kan hoppa över dem i våra svar.

Problem nr 1: Google Pixel 2 stängs av, startar inte normalt

Hallå. Jag har en helt ny Google Pixel 2 och har just stött på ett problem som jag inte verkar fixa med något av felsökningsproblemen. I går började telefonen säga att jag slutade på minne / lagring och inte skulle låta vissa appar fungera ordentligt. Sedan började Instagram frysa och svara två gånger. Inom 30 minuter fungerade det inte längre och jag startade om igen. Nu fastnar den i omstartläge. Googles logotyp med en bar som fortfarande ser ut som att den laddas men den sitter fast där. Jag laddade den och lämnade den ensam men den går inte ur omstartläget. Snälla hjälp. Jag har inte haft wifi på ett par dagar så många data har inte säkerhetskopierats ???? Tack så mycket. - Carolin

Lösning: Hej Carolin. Många användare av Google Pixel 2 rapporterade slumpmässiga avstängningsproblem några månader efter att Pixel 2 släpptes men Google lappade redan problemet. Om problemet bara inträffar nyligen måste det finnas unika omständigheter som får det att fungera felaktigt. Eftersom ett problem av denna typ uppstår på grund av antingen programvaru- eller hårdvaruproblem, måste du först isolera orsaken. Nedan är de saker du kan göra.

Starta om din Pixel

Detta är ett grundläggande första steg. Många Pixel-ägare har tidigare fixat omstarter genom att helt enkelt göra en mjuk återställning på sin enhet så att du inte vill missa det på egen hand också. Mjuk återställning fungerar vanligtvis för problem orsakade av buggar som bara fungerar när operativsystemet är uppe. Genom att stänga av enheten kan du också döda nämnda fel. Om du inte har provat det så här gör du det:

 1. Tryck och håll in strömbrytaren (på höger kant).
 2. Knacka på Stäng av.

Om din Pixel 2 inte svarar / fryss, håller du ner strömbrytaren i ungefär 10 sekunder eller tills enhetens ström går.

Sök efter systemuppdateringar

Som nämnts ovan har Google redan släppt en uppdatering för att fixa tidiga former av slumpmässig omstartproblem. Om du inte har haft chansen att leta efter uppdateringar är det dags att göra det. Så här söker du efter och installerar systemuppdateringar:

 1. Öppna appen Inställningar för din enhet.
 2. Nästan botten klickar du på System och sedan Systemuppdateringar. Vid behov, tryck först på Om telefon eller Om surfplatta.
 3. Du ser din uppdateringsstatus. Följ alla steg på skärmen.

Uppenbarligen kan du bara göra denna möjliga lösning om enheten startar normalt. Om det inte tillåter dig att göra det just nu bör du överväga att starta upp det till säkert läge först.

Kör din Pixel 2 i säkert läge

Vissa omstartproblem beror på inkompatibla eller falska appar. För att kontrollera om det är fallet här, se till om din enhet kan starta i säkert läge och fungera normalt. Här är hur:

 1. Tryck och håll in enhetens strömbrytare.
 2. Peka på och håll ner strömmen på skärmen på skärmen. Klicka på OK.
 3. När du ser "Säker-läge" längst ner på skärmen, vänta för att se om problemet försvinner.

Kom ihåg att säkert läge inte är en lösning utan ett verktyg. Om dina Pixel 2 startar bra och inte stängs av sig själv, är det en indikation på att en av dina appar är skylden för besväret. Eftersom säkert läge inte kommer att fastställa den exakta problematiska appen för dig, är det upp till dig att ta reda på den. Försök att avinstallera den senaste appen du har lagt till och se hur din enhet fungerar tillbaka till normalt läge. Om problemet fortfarande finns efter att ha tagit bort en app, gå tillbaka till säkert läge igen, avinstallera en app, starta om till normalt läge för att kontrollera om problemet är. Upprepa denna cykel tills du har identifierat var problemet kommer ifrån.

Ta bort root eller byt tillbaka till lager firmware (om din Pixel är rotad eller kör inofficiell ROM)

Om du försökte manipulera med den officiella programvaran innan du antingen rotade eller blinkade innan problemet inträffade föreslår vi att du ångrar vilken åtgärd du gjorde och ser vad som händer. Det finns giltiga skäl till varför tillverkare vill låsa ner sin enhet och avskräcka användare från att manipulera med programvaran och ett av dessa skäl är möjligheten att din situation händer. Rötning och blinkning rekommenderas endast för dem med avancerad kunskap om Android och som kan lyckas hitta lösningar om problem som detta skulle inträffa. Om du var oinformerad eller inte gjorde din forskning i förväg och gjorde manipulering ändå, kanske du just har dödat din enhet. Det finns många saker som kan gå fel när du arbetar med programvara och de flesta av dessa problem kan inte åtgärdas genom att bara vända processen. Vad du än gjorde, bara du vet det så försök att begränsa de möjliga orsakerna genom att eliminera frågor en efter en. Börja med att leta efter fel som kan ge bort problemets natur. Gå till Google-forum och fråga samhället om de stött på ett visst fel du upplever. Ett bra ställe att börja posta dina frågor är Googles egna Pixel community-forum.

Fabriksåterställning

Det enda effektiva sättet att fixa en Pixel-enhet som fortsätter att stänga av på egen hand är genom att göra en fabriksåterställning. Fabriksåterställning fungerar genom att radera personuppgifter och återställa alla programinställningar till deras standardvärden, så om du inte skapade en säkerhetskopia av din enhet innan problemet uppstod, har du turen. För närvarande finns det inget sätt att skapa en säkerhetskopia om inte enheten låter dig starta till säkert läge.

Som Pixel-användare antar vi att du känner till dina Google-kontouppgifter (användarnamn och lösenord för din Pixel-telefon). Du behöver dem före och efter faktoråterställningen.

För att börja göra en fabriksåterställning:

 1. Stäng av din Pixel.
 2. När enheten är avstängd trycker du och håller ner volymknappen. Obs! Om enhetsskydd inte är inaktiverat, kommer inloggningsuppgifterna för Google-kontot som för närvarande är kopplade till enheten att behöva för att konfigurera enheten efter återställningen.
 3. Håll ned volymknappen nedtryckt och håll ned strömbrytaren.
 4. Släpp båda knapparna när Android-skärmen visas.
 5. Använd volymknapparna för att bläddra till återställningsläge.
 6. Tryck på strömbrytaren för att välja återställningsläge.
 7. När meddelandet Ingen kommando visas trycker du på strömbrytaren och håller den intryckt.
 8. Håll ned strömbrytaren och tryck på och släpp Volym upp-knappen. Obs! Släpp strömbrytaren när skärmen för Android-återställning visas.
 9. Tryck på Volym ned-knappen för att bläddra till Torka data / fabriksinställning.
 10. Med Wipe data / fabriksåterställning markerad, tryck på strömbrytaren.
 11. Tryck på Volym ned-knappen för att bläddra till Ja och tryck sedan på strömbrytaren.
 12. När avstrykningen är klar, med Reboot-systemet nu markerat, tryck på strömbrytaren. Enheten startar om.

Problem nr 2: Google Pixel 2 slutade ladda och kommer inte att slås på

Jag kan ladda min Google Pixel 2 och jag kan slå på den. Jag verkar kunna använda whatsapp till exempel men när jag försöker ringa ett samtal fryser det sedan av och sedan kan jag inte slå på det igen, åtminstone under en tid. Jag lämnade den över natten och lyckades sedan slå på den igen i morse men den har 1% ström och stängdes av igen. Jag laddade upp det, slog på det, skickade en whatsapp igen och det var bra. Försökt att ringa - samma sak, nu kan jag inte slå på det. Några idéer snälla? - Matthew Rolfe

Lösning: Hej Matthew. Det finns inget mycket du kan göra om din enhet inte startar så din första uppgift just nu är att slå på den igen. Det kan vara problem med laddningskabeln eller adaptern så försök att få en annan känd arbetsuppsättning och använd den för att ladda din enhet. Du vill se till att enheten laddas normalt så att du kan slå på den igen och utföra felsökning av programvara. Om du lyckas och enheten laddas kan du följa förslagen i den här artikeln för att försöka fixa huvudproblemet.

Om din enhet inte laddar alls och förblir avstängd efter att ha anslutit till en ny adapter och kabel, är det troligtvis på grund av hårdvarufel. Det kan vara ett dåligt batteri, defekt strömhanterings-IC eller ett generellt fel på moderkortet. Vad det än är, är det enda sättet att fixa det genom att skicka in det för reparation. Vi föreslår att du kontaktar Google så att de kan ställa in reparations- eller ersättningsbegäran för dig.


Engagera med oss

Om du är en av de användare som stöter på ett problem med din enhet, låt oss veta det. Vi erbjuder lösningar för Android-relaterade problem gratis så om du har problem med din Android-enhet fyller du bara i det korta frågeformuläret i den här länken så försöker vi publicera våra svar i nästa inlägg. Vi kan inte garantera ett snabbt svar, så om ditt problem är tidskänsligt, vänligen hitta ett annat sätt att lösa ditt problem.

Om du tycker att det här inlägget är till hjälp kan du hjälpa oss genom att sprida ordet till dina vänner. GRUNTLE.ORG har även närvaro på socialt nätverk så du kanske vill interagera med vår community på våra Facebook- och Google+ sidor.