Hur du fixar Garmin Vivosmart 4 som inte synkroniseras ordentligt

Synkroniseringsproblem är bland de vanligaste problemen som Garmin Vivosmart 4-användare har klagat på. Vissa rapporterade ha fått felaktig information på sina smartphones medan andra sa att deras tracker inte längre synkroniseras med sin smartphone.

För att den här funktionen ska fungera bör trackaren vara ordentligt ansluten till smarttelefonen. Det handlar om att båda enheterna är anslutna via Bluetooth, vilket inte är lika stabilt som en WiFi-anslutning. Även om detta problem kan verka allvarligt, är det faktiskt ganska litet och du kan fixa det på egen hand. Fortsätt läsa eftersom jag kommer att leda dig genom att felsöka din Vivosmart 4 som inte längre synkroniseras ordentligt.

För dig som letar efter en lösning på ett annat problem, gå in på vår felsökningssida för Garmin Vivosmart 4 för vi har redan behandlat några av de vanligaste problemen med den här telefonen. Bläddra igenom sidan för att hitta problem som liknar dig och använd lösningarna vi föreslog. Om de inte fungerar för dig eller om du fortfarande behöver vår hjälp, kontakta oss när som helst via vårt frågeformulär.

Här är de saker du måste göra om din Vivosmart 4 inte längre synkroniseras med din telefon ...

 1. Starta om Bluetooth i din smartphone.
 2. Anslut din Vivosmart 4 till en dator.
 3. Återställ din Vivosmart 4 från fabrik.

Först måste du se till att anslutningen mellan enheterna är stabil. Stäng av Bluetooth i din smartphone så är det bättre om du startar om den. Aktivera sedan Bluetooth igen och låt enheten återupprätta sin anslutning. När du är ansluten ordentligt kan du försöka se om synkroniseringen är bra. Om inte, gå vidare till nästa lösning.

Om du ansluter Vivosmart 4 till en dator startar den faktiskt om men ingen av dina inställningar och data kommer att raderas. Det är bara en normal omstart för trackaren och detta kommer att uppdatera dess minne. Vivosmart 4 har ett ganska enkelt och okomplicerat system och många rapporterade faktiskt att den här metoden fixade problem de har stött på med sin enhet. Men om detta inte fungerar också, kommer nästa att fixa det.

Du måste återställa Garmin Vivosmart 4. från fabriken. Följ dessa steg för att göra det:

 1. Ta bort Garmin Connect-appen från din telefon.
 2. "Glöm" enheten i telefonens Bluetooth-inställningar och inaktivera Bluetooth på telefonen och starta sedan om telefonen.
 3. Kläm fast VivoSmart i laddaren och anslut den till din dator.
 4. Radera alla filer och kataloger på VivoSmart när den kommer upp som en USB-enhet på din dator.
 5. Mata ut VivoSmart USB-enhet från din dator.
 6. Koppla loss VivoSmart från laddaren
 7. Installera Garmin Connect igen på din telefon.
 8. Aktivera Bluetooth igen på din telefon.
 9. Sätt din Vivosmart i "parningsläge" - dokumenterat i din manual - och koppla ihop din VivoSmart enligt nedan:
  1. Öppna Garmin Connect Mobile på din telefon.
  2. Tryck på Hem-menyknappen
  3. Tryck på enheter
  4. Tryck på “+” i det övre högra hörnet
  5. Tryck på hälsa och fitness
  6. Tryck på vivosmart
  7. Följ instruktionerna på skärmen för att slutföra parningsprocessen

Jag hoppas att vi har kunnat hjälpa dig att lösa problemet med din enhet. Vi skulle uppskatta det om du hjälpte oss att sprida ordet så dela detta inlägg om du tyckte att det var till hjälp. Tack så mycket för att du läste!

LÄS Också: Vad gör du med din Garmin Vivosmart 4 som inte kommer att slås på

Anslut oss

Vi är alltid öppna för dina problem, frågor och förslag, så kontakta oss genom att fylla i detta formulär. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder och vi debiterar inte ett öre för det. Men Observera att vi får hundratals e-postmeddelanden varje dag och det är omöjligt för oss att svara på varenda en av dem. Men vara säker på att vi läser alla meddelanden vi får. För dem som vi har hjälpt kan du sprida ordet genom att dela våra inlägg till dina vänner eller genom att bara gilla vår Facebook och Google+ sida eller följa oss på Twitter.