Hur du fixar Fortnite lag-problem och andra anslutningsproblem

Fortnite är definitivt ett av de största onlinespelen idag. Med över 125 miljoner användare sedan lanseringen på flera plattformar utvecklas buggar då och då. Det finns alla möjliga problem i det här spelet men i det här inlägget försöker vi fokusera på några av de vanliga som många användare har rapporterat över tid.

Kontrollera om det finns problem på serversidan

Om du har problem med att spela Fortnite eller inte kan ansluta till Battle Royale, bör det första viktiga som du behöver kontrollera vara servrarna. Även om det är helt bra att kontrollera eventuella slutanvändarproblem, inträffar de flesta anslutningsproblem med spelets servrar. Vanliga orsaker till Fortnite-anslutningsfel planeras nedetider på grund av uppdateringar. Underhåll och planerade avbrott, även om det inte är vanligt, meddelas ibland av utgivaren eller utvecklaren i förväg på olika sätt. Nedan följer sätten att kontrollera om det finns ett problem med Fortnite-servrar.

Kontrollera Epic Games statuswebbplats . När det gäller att få information om Fortnite-servrar finns det inget bättre alternativ än att gå över till förlagets officiella webbplats. Med miljoner Fortnite-spelare som kräver hög tillförlitlighet, säkerställer Epic Games att deras webbplats ger korrekt information om deras servers driftsstatus. Du kan besöka deras serverstatussida i den här länken.

Kontrollera Twitter . Fortnites officiella Twitter-handtag är aktivt för att avslöja eventuella nedtider eller problem med spelet. Om du letar efter nästan realtidsinformation för Fortnite, kolla deras Twitter-sida här. Om du har en pågående fråga till dem föreslår vi att du också försöker bläddra bland svar som ges till andra spelare som du. Svaren som ges till dem kan vara exakt de du letar efter.

Besök Down Detector webbplats . Om du vill få aktuell information från tredje part om möjliga serverproblem är Down Detector webbplatsen du vill gå till. Det här är webbplatsens uppdrag att rapportera serverproblem som händer var som helst i världen, och det inkluderar populära spel som Fortnite.

Kontrollera din egen anslutning

Om du har verifierat att det inte finns något pågående Fortnite-server-problem är den mest troliga orsaken till ditt anslutningsproblem din egen Internet-tjänst. Försök att fixa nätverksfelsökning för att fixa det. Om du spelar på PC kan du prova att kontrollera din brandvägg eller din internetanslutningshastighet. Det kan vara ett problem med din Internetleverantörs nätverk som du inte känner till. Prata med dem om du misstänker att så är fallet. Annars fortsätt felsökningen nedan.

Hur man fixar massiv fördröjning på Fortnite

Om det är första gången du spelar Fortnite på PC och du upplever överdriven fördröjning beror det antagligen på att din maskin inte uppfyller minimispecifikationerna. När det gäller onlinespel som Fortnite finns det två typer av förseningar som du kan uppleva. Den ena är latensfördröjning, vilket beror på långsamt internet eller intermittent anslutningsproblem. Det kan bero på problem med din Internetleverantör eller med ditt hemnätverk. Den andra typen av fördröjning är enhetsfördröjning, vilket orsakas av dålig hårdvaruprestanda.

Om du använder en dator kan det vara svårt att låta spelet köras ordentligt. Försök kontrollera om din maskin uppfyller minimikraven för Fortnite. De grundläggande kraven bör vara följande:

 • Grafik: Intel HD 4000
 • CPU: Core i3 2, 4 GHz
 • RAM: 4 GB
 • Operativsystem: Windows 7/8/10 64-bitars eller Mac OSX Sierra

Om du inte uppfyller dessa krav kan det påverka datorns prestanda väsentligt när du spelar Fortnite. Detta kan leda till konstant eller slumpmässig frysning eller fördröjning.

Om din dator överskrider dessa grundläggande krav är det också möjligt att du har gjort grafikinställningarna för höga. Försök att sänka ner dem för att se om det finns någon skillnad.

Om problemet kvarstår efter att ha kontrollerat inställningarna, kan det hända att du har latensfördröjning. Just nu finns det bara två möjliga skäl till detta. Antingen finns det ett problem med dina hemnätverksenheter, eller så kommer det en anslutningsproblem från din internetleverantör. Försök kontrollera hur snabb din internetanslutningshastighet är och se om det finns högt PING-resultat. Du kan använda Speedtest.net för att leta efter den här informationen. Om det är instabilt problem med nedladdningshastighet eller om Pingen är alldeles för hög, kontakta din Internetleverantör för att få felsökningsinstruktioner. Om du har en trådlös installation kan du försöka ansluta din dator via Ethernet för att se om det finns någon wifi-fråga till hands. Om du är på VPN kan du också överväga att stänga av den för att se om det är där problemet kommer ifrån.

Om du inte kan ansluta till Fortnite helt men din anslutning verkar snabb och fungerar kan du ha ett brandväggsproblem. På Windows kan du kontrollera dina brandväggsinställningar för att se om Fortnite är blockerad. Om så är fallet vill du öppna portarna som används av spelet som är 80, 443 och 5222.

Så här öppnar du en port på Windows:

 1. Öppna kontrollpanelen.
 2. Klicka på System och säkerhet.
 3. Gå till Windows-brandväggen.
 4. Klicka på Avancerade inställningar.
 5. Klicka på Inbound Rules till vänster.
 6. Till höger klickar du på Ny regel ...
 7. Klicka på Port.
 8. Klicka på Nästa.
 9. I textrutan bredvid Specifika lokala portar, ange ”5222, 443, 80” och klicka sedan på Nästa ytterligare tre gånger.
 10. Ange UE4 i rutan Namn och klicka sedan på Slutför.

Om du har Mac är dessa steg för att tillåta Fortnite genom brandväggen:

 1. Öppna systeminställningar.
 2. Klicka på ikonen Säkerhet eller Säkerhet och sekretess.
 3. Välj fliken Firewall.
 4. Klicka på låsikonen i inställningsfönstret och ange sedan ett administratörsnamn och lösenord.
 5. Klicka på knappen Brandväggsalternativ
 6. Klicka på knappen Lägg till applikation (+).
 7. Välj den app du vill tillåta inkommande anslutningsbehörigheter för.
 8. Klicka på Lägg till.
 9. Klicka på OK.

Installera uppdateringar

Oavsett vilken plattform du spelar Fortnite på, bör du alltid hålla spelklienten uppdaterad. Detta råd är vanligtvis onödigt eftersom uppdateringar skjuts automatiskt. Men om du blockerade eventuella uppdateringar för din enhet för vad som helst, bör detta fungera som en bra påminnelse om att uppdatera spelet omedelbart.

Hur man fixar V-Bucks-problem

Om du har problem med att få dina V-Bucks är det ett problem som kan vara längre än din förmåga att fixa. Om du inte får de V-Bucks du har betalat för föreslår vi att du kontaktar Fortnite Battle Royal supportteam eller butiken där du köper dem från.

Vissa spelare kanske tror att V-Bucks gäller alla plattformar, till exempel smartphones, datorer eller spelkonsoler. Tyvärr är det inte fallet. Även om du länkade dina konton gäller V-Bucks bara en specifik spelplattform. Så V-Bucks som du köpte för ditt mobilkonto överförs inte till din PS4 eller Xbox.

Hur man fixar Fortnite Error 6 och Error 0

Vissa fel är helt enkelt bortom en slutanvändares förmåga att hantera. Tyvärr är några av de vanliga fel som många Fortnite-användare ofta stöter på är Fel 6 och Fel 0, som båda är serversidoproblem relaterade till matchmaking och anslutning. Om du får något av dessa fel bör du inte slösa bort din tid på att leta efter deras lösning. De är inte fixbara på din nivå så allt du kan göra är att vänta. Dessa fel försvinner på egen hand så lämna dem bara vid det.

Hur man fixar skinn som inte synkroniserar problem

Till skillnad från V-Bucks kan skinn överföras till andra plattformar. Om skinn och andra objekt du köpte inte visas på din mobil efter att ha köpt dem från PC till exempel, är det mest troliga skälet att ditt Epic Games-konto inte är länkat till ditt konto på din telefon. Om du inte har försökt att länka dina konton än kan du använda den här länken för att få instruktioner.

Hur man fixar Fortnite-problem på PlayStation 4 (PS4)

Om du har problem med att spela Fortnite på PS4 kan det orsakas av en skadad cache eller ett applikationsproblem. Du kan hantera något av dessa underliggande genom att göra något av följande nedan.

 1. Rensa PS4-cache. Vissa PS4-appar kan stöta på anslutnings- eller prestandaproblem när cachen skadas. Detta kan hända om din konsols cache blir föråldrad över tiden. För att se om du har ett cacheproblem kan du försöka rensa cachen med följande steg:
  • Stäng av din PlayStation 4. Gå inte in i viloläge.
  • När indikatorlampan ovanpå din PlayStation 4 är släckt och slutat blinka, koppla ur nätsladden från baksidan av konsolen.
  • Vänta minst 30 sekunder.
  • Anslut nätsladden tillbaka till din PlayStation 4 och slå på den.
 2. Radera sparade speldata. Spelsparar, spelarprofiler och annan speldata sparas automatiskt i PlayStation 4 System Storage som standard. Om du misstänker att data är skadade kan du ta bort dem från hårddisken.

Att ta bort sparade speldata är permanent och kan inte ångras. Därför rekommenderas det starkt att du säkerhetskopierar dina sparade speldata till online-lagring eller en USB-lagringsenhet innan du tar bort dem.

Följ dessa steg för att komma åt systemlagring och radera speldata:

  • Öppna menyn Inställningar högst upp på instrumentpanelen.
  • Välj Lagring och välj sedan Systemlagring.
  • Välj Sparade data.
  • Välj ett spel för att komma åt spelets sparade data.
  • Tryck på Alternativknappen och välj Radera.
  • Välj de sparade datafilerna som ska tas bort och välj sedan Radera.
 • Avinstallera Fortnite. Återinstallera spelet kan vara det sista alternativet för att det ska fungera igen. Denna lösning kan ta lite tid, särskilt om du har långsam internetuppkoppling.

Hur man fixar Fortnite-problem på Xbox

Precis som i PS4-felsökning finns det tre saker du kan göra för att åtgärda Fortnite-problemet på din Xbox One.

 1. Rensa Xbox-cache. Följ dessa steg för att rensa cache på en Xbox One:
  • Stäng av din Xbox One.
  • När indikatorlamporna på framsidan av Xbox One och konsolens power brick är släckt, koppla ur strömbryggan från baksidan av din konsol.
  • Vänta minst 30 sekunder.
  • Sätt tillbaka strömtegelstenen i din Xbox One och slå på den.
 2. Radera sparade speldata

Spelsparar, spelarprofiler och annan speldata sparas automatiskt på Xbox One-hårddisken som standard. Om du misstänker att data är skadade kan du ta bort dem från hårddisken.

Att ta bort sparade speldata är permanent och kan inte ångras. Därför rekommenderas det starkt att du säkerhetskopierar dina sparade speldata till online-lagring eller en USB-lagringsenhet innan du tar bort dem.

Följ dessa steg för att komma åt systemlagring och radera speldata:

 • Från Xbox Home, gå till Inställningar.
 • Gå till System och välj Lagring.
 • Välj Hantera lagring på höger sida av skärmen och välj sedan Visa innehåll.
 • Markera ett spel, tryck på Menyknappen och välj Hantera spel.
 • Välj Sparad data till vänster på skärmen.
 • Välj ett spel för att komma åt spelets sparade data.

Härifrån använder du menyn Alternativ för att radera filer eller för att se mer information om en specifik fil.

 1. Om de två lösningarna ovan inte hjälper kan du ta bort spelet. Sedan installerar du den igen efter att du har startat om konsolen.

Kontakta utvecklaren

Det finns andra Fortnite-problem som kan visas från tid till annan. I många av dessa fall kommer lösningar säkert att finnas på nolltid. Om du emellertid stöter på ett problem som verkar inte ha någon uppenbar lösning kan du överväga att starta om enheten. Om detta misslyckas och ingen av lösningarna ovan hjälper, kontakta teknisk supportteam från Fortnite Battle Royal. Försök skicka e-post till dem och se till att inkludera så många detaljer som möjligt.


Engagera med oss

Om du är en av de användare som stöter på ett problem med din enhet, låt oss veta det. Vi erbjuder lösningar för Android-relaterade problem gratis så om du har problem med din Android-enhet fyller du bara i det korta frågeformuläret i den här länken så försöker vi publicera våra svar i nästa inlägg. Vi kan inte garantera ett snabbt svar, så om ditt problem är tidskänsligt, vänligen hitta ett annat sätt att lösa ditt problem.

Om du tycker att det här inlägget är till hjälp kan du hjälpa oss genom att sprida ordet till dina vänner. GRUNTLE.ORG har även närvaro på socialt nätverk så du kanske vill interagera med vår community på våra Facebook- och Google+ sidor.