Hur du fixar Firefox högerklick fungerar inte snabbt och enkelt sätt

Firefox är en gratis webbläsare med öppen källkod som används av många. Det är bara för Google Chrome när det gäller användningsandel som en stationär webbläsare. Även om detta är en solid programvara finns det tillfällen när vissa problem kan uppstå som vi kommer att ta itu med i dag. I den senaste delen av vår felsökningsserie kommer vi att ta itu med Firefox-högerklick som inte fungerar.

Om du har problem med din dator eller Android-enhet, kontakta oss gärna med det här formuläret. Vi hjälper dig gärna med alla problem som du kan ha med din enhet. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder utan några strängar bifogade. Vi ber dock att när du kontaktar oss försöker vara så detaljerade som möjligt så att en exakt bedömning kan göras och rätt lösning kan ges.

Hur du fixar Firefox högerklick fungerar inte

Innan du utför några av de rekommenderade felsökningsstegen som anges nedan är det bäst att starta om datorn först. Den här åtgärden uppdaterar operativsystemet och tar bort alla skadade tillfälliga data som kan orsaka problemet.

Det finns flera faktorer som kan orsaka detta problem, allt från ett fel i Firefox-programvaran till en skadad installation. Nedan listas felsökningsstegen som du behöver göra för att åtgärda problemet.

Kontrollera om webbsidan blockerar högerklick

Det finns vissa webbsidor som har högerklickfunktionen inaktiverad. Detta händer vanligtvis på webbsidor som vill skydda innehållet från att enkelt kopieras. För att kontrollera om det här är vad som orsakar problemet bör du försöka öppna en annan webbsida och se om problemet fortfarande uppstår. Du bör också försöka stänga Firefox och sedan öppna den igen.

Uppdatera Firefox

En av orsakerna till att detta problem kan uppstå är om du använder en föråldrad version av Firefox. Se till att du använder den senaste versionen av den här programvaran.

 • Öppna Firefox och klicka på åtgärdsknappen längst upp till höger på skärmen.
 • Gå till Hjälp och klicka på Om Firefox.
 • När den inledande skanningen är klar får du ett alternativ att uppdatera och starta om Firefox (om en ny version är tillgänglig). Gör det och vänta tills processen är klar.
 • När uppdateringsprocessen är klar klickar du på Starta om för att uppdatera Firefox.

Kontrollera om Firefox-högerklick inte fungerar problemet fortfarande uppstår.

Uppdatera Firefox

Om en viss programfel eller skadad data orsakar problemet kan du åtgärda det genom att uppdatera webbläsaren.

 • Öppna Firefox och tryck på åtgärdsknappen längst upp till höger på skärmen. Gå till hjälpfönstret och klicka på Felsökningsinformation.
 • På fliken Felsökningsinformation klickar du på knappen Uppdatera Firefox ... (under Ge Firefox en inställning) för att komma igång med uppdateringsprocessen.
 • Klicka på Uppdatera Firefox-knappen igen för att bekräfta uppdateringsprocessen.
 • Webbläsaren exporterar automatiskt alla användarinställningar och bokmärken till en extern fil. När processen är klar frågas du om du vill förstärka anpassningar och tillägg. Välj Återställ alla fönster och flikar för att exportera dem alla eller välj att bara återställa de du vill välja dem själv.
 • Starta webbläsaren.

Kontrollera om Firefox-högerklick inte fungerar problemet fortfarande uppstår.

Starta Firefox i säkert läge

Din webbläsare kan ha några tillägg, plugins eller tillägg som orsakar detta problem. För att kontrollera om detta är fallet bör du köra webbläsaren i säkert läge.

 • Öppna Firefox, skriv "about: support" i navigeringsfältet och tryck på Enter.
 • På menyn Felsökningsinformation klickar du på Starta om med tillägg inaktiverade (under Try Safe Mode). När du uppmanas av bekräftelsefönstret klickar du på Starta om igen.
 • I nästa Firefox felsäkert läge klickar du på Start i Safe Mode för att slutligen utlösa omstarten
 • Vänta tills din webbläsare startar om i säkert läge och kontrollera sedan om problemet fortfarande uppstår. Om du kan högerklicka i Säker-läge, återgå till normalt läge, skriv "about: addons" i navigeringsfältet och tryck på Enter.
 • På tilläggsmenyn ska du systematiskt inaktivera alla installerade tillägg tills du upptäcker din skyldige. När du räknar ut vilka av dina installerade tillägg som orsakar problemet, ta bort det och starta om din webbläsare.

Installera om Firefox

Om problemet orsakas av en skadad Firefox-programvara måste du avinstallera och installera om den igen.

 • Tryck på Windows-tangenten + R för att öppna en Kör-dialogruta. Skriv sedan "appwiz.cpl" och tryck på Enter för att öppna skärmen Program och funktioner.
 • Inuti program och funktioner bläddrar du ner i listan över applikationer och letar efter Firefox-installationen. När du ser det högerklickar du på det och väljer Avinstallera.
 • När du har klickat på Ja vid UAC-prompten, följ instruktionerna på skärmen för att avinstallera Firefox-webbläsaren.
 • Starta om datorn innan du försöker installera om programvaran.
 • Ladda ner Firefox härifrån //www.mozilla.org/en-US/firefox/new/.
 • Öppna den körbara installationen och följ instruktionerna på skärmen för att installera Firefox igen.

Kontrollera om Firefox-högerklick inte fungerar problemet fortfarande uppstår.

Bypass Ingen högerklicka på webbplatser

Om webbplatsen du försöker komma åt har högerklickfunktionen inaktiverad kan du gå förbi den med stegen nedan.

 • Prova att trycka på Shift-tangenten medan du högerklickar. Om detta inte fungerar, fortsätt med nästa steg.
 • Öppna Firefox, skriv "om" config i navigeringsfältet och tryck på Enter för att öppna konfigurationssidan. När du uppmanas av varningstecknet, klicka på Jag accepterar risken! för att komma in i konfigurationsmenyn.
 • När du har kommit in i den dolda konfigurationsmenyn skriver du "context" i sökfältet. Dubbelklicka sedan på dom.event.contextmenu.enabled.
 • När värdet för inställningen dom.event.contextmenu.enabled är inställt på falsk, starta om Firefox-webbläsaren och se om problemet nu kringgås.

Kontrollera om Firefox-högerklick inte fungerar problemet fortfarande uppstår.

Engagera med oss

Skicka oss gärna dina frågor, förslag och problem du har stött på när du använder din Android-telefon. Vi stöder alla Android-enheter som finns tillgängliga på marknaden idag. Och oroa dig inte, vi debiterar inte ett enda öre för dina frågor. Kontakta oss med hjälp av detta formulär. Vi läser alla meddelanden vi får men kan inte garantera ett snabbt svar. Om vi ​​kunde hjälpa dig, snälla hjälp oss att sprida ordet genom att dela våra inlägg med dina vänner.