Hur du fixar File Explorer öppnas slumpmässigt i Windows 10-problemet

Ett av de vanligt använda verktygen i Windows 10 är filutforskaren. Detta möjliggör enkel navigering av filstrukturen på din dator. Även om detta är ganska lätt att använda, eftersom allt du behöver göra är att klicka på det för att det ska kunna köras, det finns fall då vissa problem kan uppstå som vi kommer att ta itu med i dag. I den senaste delen av vår felsökningsserie kommer vi att hantera filutforskaren slumpmässigt öppnas i Windows 10-frågan.

Om du har problem med din dator eller Android-enhet, kontakta oss gärna med det här formuläret. Vi hjälper dig gärna med alla problem som du kan ha med din enhet. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder utan några strängar bifogade. Vi ber dock att när du kontaktar oss försöker vara så detaljerade som möjligt så att en exakt bedömning kan göras och rätt lösning kan ges.

Hur du fixar File Explorer öppnas slumpmässigt i Windows 10-problemet

Innan du utför några av de rekommenderade felsökningsstegen som anges nedan är det bäst att starta om datorn först. Den här åtgärden uppdaterar operativsystemet och tar bort alla skadade tillfälliga data som kan orsaka problemet.

Avsluta filutforskaren

Det finns fall då problemet kan orsakas av ett fel i filutforskarapplikationen som helt enkelt kan åtgärdas genom att avsluta sin uppgift.

  • Håll CTRL, SHIFT och Esc (CTRL + SHIFT + ESC) samtidigt för att öppna Task Manager
  • Leta efter File Explorer i listan över processer
  • Välj Windows Explorer och klicka på Avsluta uppgift.
  • Starta om datorn.

Kontrollera om filutforskaren slumpmässigt öppnas i Windows 10-problemet fortfarande uppstår.

Inaktivera AutoPlay

Om du upplever problemet när du sätter i en USB-enhet till din dator kan det här vara AutoPlay-funktionen som fungerar. För att fixa detta måste du bara inaktivera den här funktionen.

  • Håll Windows-tangenten och tryck på R
  • Skriv kontrollpanelen och tryck på Enter
  • Välj små ikoner från rullgardinsmenyn under Visa av (övre högra hörnet)
  • Välj AutoPlay
  • Avmarkera alternativet Använd AutoPlay för alla media och enheter
  • Klicka på Spara

Kontrollera om filutforskaren slumpmässigt öppnas i Windows 10-problemet fortfarande uppstår.

Engagera med oss

Skicka oss gärna dina frågor, förslag och problem du har stött på när du använder din Android-telefon. Vi stöder alla Android-enheter som finns tillgängliga på marknaden idag. Och oroa dig inte, vi debiterar inte ett enda öre för dina frågor. Kontakta oss med hjälp av detta formulär. Vi läser alla meddelanden vi får men kan inte garantera ett snabbt svar. Om vi ​​kunde hjälpa dig, snälla hjälp oss att sprida ordet genom att dela våra inlägg med dina vänner.