Hur du fixar Facebook-appen som inte kommer att ladda eller fortsätter att krascha på din Apple iPhone XS Max [Felsökningshandbok]

När det gäller appar för sociala medier framträder Facebook bland de mest populära och mest använda applikationerna för både Android- och iOS-enheter. Med det sagt, skulle många smartphoneägare ha den appen installerad på sin nyligen anskaffade enhet. Med tanke på appens rykte hör du sällan Facebook-app som fungerar. Men oavsett hur stabil den här appen kan vara, kommer den fortfarande att ge efter för slumpmässiga problem. Ett av de utbredda problemen som iPhone-ägare möter med Facebook-appen är både lastningsfel och slumpmässiga krascher.

Uppenbarligen är detta programrelaterade problem och det är bra eftersom de är korrigerbara. Nedan markeras generiska lösningar och lösningar som används för att hantera en relevant fråga med Facebook som inte kommer att ladda eller fortsätter att krascha på den nya iPhone XS Max-enheten. Läs vidare och få några insatser om hur du hanterar den här frågan.

Innan du går vidare, om du hittade det här inlägget eftersom du försökte hitta en lösning på ditt problem, kan du försöka besöka vår felsökningssida eftersom vi redan har åtgärdat de flesta vanliga rapporterade problem med telefonen. Vi har redan tillhandahållit lösningar på några av de problem som rapporterats av våra läsare, så försök att hitta problem som liknar dig och använda lösningarna vi föreslog. Om de inte fungerar för dig och om du behöver ytterligare hjälp, fyll i vårt frågeformulär för iPhone-frågor och tryck på skicka.

Hur felsöker du iPhone XS Max med Facebook-appen som fortsätter att krascha?

Innan du felsöker programvarufel på din iPhone, kontrollera och se till att din enhet har en stark och stabil internetanslutning. Appen kan inte laddas eller kan vara instabil om din telefon har intermittent eller ingen internetuppkoppling. Om din iPhone inte har något internet, är det det du behöver ta itu med först. I annat fall kan du felsöka appen och din iPhone-programvara med dessa metoder.

Första lösningen: Avsluta Facebook-appen och köra appar på din iPhone XS Max.

Om du tidigare har använt appen och inte har stängt den kommer appen att fortsätta att gå i bakgrunden. Även om detta kan hjälpa när multitasking eller laddning av samma app kan hålla dem kör i bakgrunden kan det också öka deras chans att krascha. Och när de kraschar uppstår ogynnsamma symtom. Rensa Facebook och andra bakgrundsappar på din iPhone XS Max för att se till att detta inte är den underliggande orsaken. Här är stegen för hur det görs:

 1. Dra uppåt och pausa sedan från startskärmen.
 2. Dra åt höger eller vänster för att hitta förhandsvisning av Facebook-appen.
 3. Dra sedan upp i förhandsgranskningen av Facebook-appen för att stänga den.

Du kan också stänga någon av bakgrundsapparna för att frigöra och uppdatera iPhone: s internminne. Det kan också hjälpa till att eliminera konflikter från felaktiga applikationer.

Andra lösningen: Starta om din iPhone XS Max (mjuk återställning).

Om rensning av bakgrundsappar misslyckades med att lösa problemet och Facebook fortfarande inte laddar eller fortsätter att krascha är nästa möjliga lösning att försöka vara en mjuk återställning eller omstart av enheten. Om du gör det dumpar du skräpfiler eller oönskad cache från det interna minnet inklusive de som gör Facebook instabil. Så här återställer du din iPhone XS Max:

 1. Tryck och håll ned sid / strömknappen och antingen Volym upp- eller nedknapparna samtidigt och släpp sedan båda knapparna när menyn Slide to Power Off visas.
 2. Dra sedan av reglaget för att stänga av din iPhone helt.
 3. Efter cirka 30 sekunder trycker du på strömbrytaren igen för att slå på telefonen igen.

Låt din enhet avsluta omstarten och starta sedan om Facebook för att se om den redan kan laddas och fungera stabilt.

Tredje lösningen: Installera väntande uppdateringar för Facebook-appen.

Att hålla appar uppdaterade rekommenderas för att säkerställa optimal appprestanda. Denna uppfattning gäller också Facebook-appen. Apputvecklare drev vanligtvis uppdateringar strax innan eller efter att en ny iOS-version släpps av Apple. Det är deras sätt att hålla sin app redo och kunna anta de nya plattformsändringarna. Om du inte har ställt in dina appar för att automatiskt uppdatera, saknas förmodligen några uppdateringar och det betyder att du måste uppdatera appar manuellt på din enhet. Följ de här stegen för att kontrollera och installera väntande appuppdateringar, särskilt för Facebook-appen på din iPhone XS Max:

 1. Klicka på App Store-ikonen från hemskärmen.
 2. Rulla till och tryck på ikonen Uppdateringar längst ner på App Store-skärmen. En lista över appar med väntande uppdateringar kommer sedan att fyllas i.
 3. Leta reda på Facebook och klicka sedan på knappen Uppdatera bredvid den för att installera appuppdatering.
 4. Om flera uppdaterade appuppdateringar är tillgängliga, klicka på knappen Uppdatera alla för att uppdatera alla appar samtidigt.

När du har installerat alla väntande uppdateringar startar du om din iPhone för att tillämpa de senaste appändringarna och rensa cache från dess minne.

Ladda om Facebook-applikationen och se om problemet är rätt eller inte.

Fjärde lösningen: Installera om Facebook-appen på din iPhone XS Max.

Du kan behöva få Facebook ominstallerat på din enhet om det fortsätter att krascha eller inte laddas efter uttömda tidigare lösningar. Detta betyder också att avinstallera appen i förväg. Återinstallera appar är också ett annat sätt att rensa appens cache och data. Som sagt, det skulle vara värt ett skott. Följ dessa steg för att ta bort / avinstallera Facebook-appen från din iPhone XS Max:

 1. Tryck på Inställningar på hemskärmen.
 2. Rulla ner och tryck på Allmänt .
 3. Välj iPhone-lagring.
 4. Klicka för att välja Facebook- app i listan.
 5. Välj alternativet för att radera app.
 6. Läs varningsmeddelandet och tryck sedan på Radera app för att bekräfta.
 7. Programmet avinstalleras sedan från telefonsystemet.

När du har avinstallerat appen startar du om din iPhone och startar sedan App Store för att söka efter, ladda ner och installera den senaste versionen av Facebook-appen på din iPhone XS Max. Se bara dessa steg:

 1. Klicka för att öppna App Store från hemskärmen.
 2. Bläddra i App Store och tryck på Apps längst ner.
 3. Bläddra till och tryck sedan på för att välja en kategori eller tryck på Sök och ange sedan Facebook i det medföljande fältet.
 4. Klicka för att välja Facebook- app från sökresultaten.
 5. Tryck på GET och INSTALLERA för att fortsätta.
 6. Om du uppmanas att ange ditt Apple-ID och lösenord för att logga in i iTunes Store för att slutföra appinstallationen.

Låt appen avsluta installationen, starta om din iPhone och försök sedan ladda den nyligen installerade Facebook-applikationen.

Femte lösningen: Återställ nätverksinställningar på din iPhone XS Max.

Att utföra en återställning av nätverksinställningar kan också anses vara de sista möjliga lösningarna för att prova om ingen av de tidigare procedurerna kan korrigera felet och att Facebook förblir instabilt på din iPhone. Om du gör det raderas alla aktuella nätverksinställningar från telefonen och återställs sedan standard- eller ursprungliga nätverkskonfigurationer. Så här görs:

 1. Tryck på Inställningar på hemskärmen.
 2. Tryck på Allmänt .
 3. Bläddra till och tryck på Återställ .
 4. Välj Återställ alternativet Nätverksinställningar .
 5. Ange enhetens lösenord om du uppmanas.
 6. Tryck sedan på alternativet för att bekräfta återställning av nätverksinställningar.

När återställningen är klar kommer din iPhone att starta om av sig själv och laddar sedan standardnätverksinställningarna. Detta innebär att du måste ansluta till ditt Wi-Fi-nätverk igen för att ansluta till Internet och använda onlineappar och tjänster inklusive Facebook på din enhet. Om det fortfarande inte lyckades fixa appen, måste du hitta andra alternativ, antingen för att felsöka appen ytterligare eller använda andra sociala medie-appar för iOS 12.

Som ditt sista alternativ kan du eskalera problemet till Facebook supportteam och be ytterligare hjälp med att utföra mer avancerade lösningar som kan vara nödvändiga för att få appen att fungera ordentligt på den nya iPhone XS Max och iOS 12-plattformen. Du kan också besöka Facebooks hjälpcenter för att rapportera problemet och fråga ytterligare ingångar eller andra korrigeringar.

Anslut oss

Om du behöver mer hjälp med att använda vissa funktioner och funktioner på Apple iPhone XS Max-smarttelefonen, kan du gärna besöka vår handbokssida. Där kan du hitta en lista över hur man gör, innehåll steg, steg för steg samt svar på vanliga frågor angående iPhone XS Max. Om du har andra problem eller har stött på några problem när du använder telefonen kan du nå oss via det här formuläret. Tänk bara på att berätta mer information om problemet eller enhetsproblemet (erna) du kan ha och vi hjälper dig gärna ytterligare.