Hur du fixar Facebook-appen som fortsätter att krascha, inte laddas ordentligt på din Apple iPhone XR [Felsökningsguide]

Nästan alla smarttelefonanvändare har Facebook-appen installerad på sina respektive enheter. Självfallet blir kontrollen på nyhetsflödet på Facebook nu en del av allas dagliga rutin. Därför skulle det säkert orsaka många problem för många människor om Facebook-appen plötsligt inte fungerar som avsett. Även om det är mycket sällan du kommer att höra om Facebook är nere, är det inte omöjligt att hända och faktiskt redan gjort det.

Lyckligtvis är de transpirerande symtomen endast små och kan lätt åtgärdas av några tweaks. Nedanstående föreslås lösningar som används för att hantera ett problem med Facebook-appen, som av någon anledning kraschar eller inte laddar ordentligt på den nya iPhone XR. Läs vidare för mer detaljerade lösningar.

Om du emellertid letar efter en lösning på ett annat problem, gå till vår felsökningssida för vi har redan behandlat de vanligaste problemen med den här telefonen. Hitta problem som liknar dig och använd lösningarna vi föreslog. Om de inte fungerar för dig eller om du behöver mer hjälp kan du gärna kontakta oss via vår iPhone-frågeformulär.

Hur du felsöker iPhone XR med Facebook-appen som fortsätter att krascha

Innan du felsöker, kontrollera din internetanslutning. Observera att Facebook är en online-applikation, vilket innebär att din iPhone måste ha stark och stabil åtkomst till Internet för att appen ska fungera som förväntat. Långsam surfning, intermittent Wi-Fi-internet eller ingen Internet-anslutning alls hör till de vanliga hindren, så se till att kontrollera det först. För att utesluta kontorelaterade problem och fel, gå till ditt Facebook-konto via huvudwebbplatsen och försök att logga in på ditt konto. Om allt fungerar perfekt och du inte har några problem med att använda Facebook via webbplats / webbläsare, är problemet troligtvis isolerat till Facebook-appen på din iPhone XR. Just nu kan du börja felsöka appen och din iPhone-programvara för att identifiera och lösa den underliggande orsaken.

Första lösningen: Avsluta appen och starta sedan om.

Varje app kommer att möta slumpmässiga fel oavsett hur robust den är. Och Facebook-appen är inget undantag. Om detta bara är ett slumpmässigt fel, avslutar appen troligen sitt normala arbetsläge. Om du tidigare har öppnat appen, kan den fortfarande köras eller avbrytas bland andra bakgrundsappar för länge och eventuellt kraschat. Så här är vad du kan prova först:

 1. Svep fingret upp från hemskärmen och pausa sedan.
 2. Dra åt höger eller vänster för att navigera genom förhandsvisning av appar.
 3. Dra sedan upp i förhandsgranskningen av Facebook- appen för att stänga den.
 4. Om du ser andra avstängda appar kan du rensa dem alla genom att svepa i varje förhandsgranskning av appen.

När du är klar med att rensa Facebook och andra bakgrundsappar, starta Facebook-appen på din iPhone XR igen och se om den redan fungerar.

Andra lösningen: Starta om telefonen (mjuk återställning).

Om appen fortfarande kraschar eller inte laddas ordentligt kan det bero på några mindre programvarufel på telefonen. För att utesluta detta kan det hjälpa dig att utföra en mjuk återställning eller starta om på telefonen. Så här görs:

 1. Tryck och håll ned sid / strömknappen och antingen Volym upp- eller nedknapparna samtidigt och släpp sedan båda knapparna när menyn Slide to Power Off visas.
 2. Dra reglaget för höger för att stänga av din iPhone helt.
 3. Efter 30 sekunder trycker du och håller ned Side / strömknappen igen tills Apple-logotypen visas.

Låt din telefon slutföra uppstarten och starta sedan Facebook-appen och se om problemet är borta. Om det fortfarande kraschar eller inte laddar som förväntat kan du försöka använda nästa metod.

Tredje lösningen: Uppdatera Facebook-appen.

Att hålla appar uppdaterade rekommenderas för att säkerställa att de alltid fungerar på sin optimala nivå. Liksom iOS-uppdateringar ger appuppdateringar inte bara nya funktioner utan erbjuder också fixade korrigeringar för att hantera befintliga appproblem som orsakas av slumpmässiga buggar och malwares. Om du tror att du har missat några viktiga uppdateringar för Facebook eller andra appar på din iPhone XR kan du manuellt kontrollera följande:

 1. Klicka för att öppna App Store från din startsida.
 2. Rulla ner till och klicka sedan på avsnittet Uppdateringar . En lista över appar med väntande uppdateringar dyker upp.
 3. Hitta Facebook-appen och tryck sedan på Uppdatera- knappen bredvid den.
 4. Om du ser andra väntande appuppdateringar klickar du på knappen Uppdatera alla längst upp till höger på skärmen för att uppdatera alla appar samtidigt.

Din telefon måste ha stabil internetanslutning, gott om lagringsutrymme och batteritid för att säkerställa en framgångsrik uppdatering av alla dina appar.

Fjärde lösningen: Installera om Facebook-appen på din iPhone XR.

Om appen fortfarande visar samma symtom efter att ha använt tidigare lösningar, finns det en större chans att den har skadats. I så fall kommer appen sannolikt inte längre att kunna fungera om den inte installeras om. Men detta betyder också behovet av att ta bort den problematiska appen från din telefon i förväg. Om du vill ta chanser med den här metoden, här är vad du kan försöka göra härnäst:

 1. Tryck på och håll på en appikon på hemskärmen tills ikonerna börjar jiggla.
 2. Tryck på XFacebook- appikonen.
 3. Läs varningsmeddelandet och välj sedan Radera för att bekräfta radering av appen.
 4. Starta om din iPhone XR (mjuk återställning) efter att du har tagit bort Facebook-appen.
 5. Öppna sedan App Store .
 6. Sök efter och välj Facebook-app från sökresultaten i App Store.
 7. Klicka på Cloud- ikonen eller Get- knappen för att ladda ner och installera om appen på din iPhone.

Följ resten av kommandona på skärmen för att slutföra appinstallationen. När appen har installerats, starta om / mjuk återställ din iPhone XR för att tillämpa alla senaste appändringar och för att uppdatera det interna minnet.

Femte lösningen: Återställ alla inställningar på din iPhone XR.

Någon av ovanstående procedurer kommer sannolikt att kunna fixa problemet om mindre app-fel eller programvarufel är skyldiga. Om du redan har provat alla tidigare metoder, men till ingen nytta, kan systemfel som från ogiltiga inställningar eller anpassade alternativ på telefonen förorsaka troligen problem med Facebook-appen. För att utesluta detta, prova dessa steg för att torka av alla anpassade inställningar och återställa standardalternativen och originalkonfigurationen på din iPhone XR:

 1. På Startskärm trycker du på Inställningar .
 2. Tryck på Allmänt .
 3. Rulla ner till och knacka på Återställ .
 4. Välj alternativet för att återställa alla inställningar.
 5. Ange enhetens lösenord om du uppmanas.
 6. Tryck sedan på alternativet för att bekräfta återställning av alla inställningar.

Efter återställningen bör din iPhone starta om automatiskt och laddar sedan standardalternativen. Om du vill använda onlineappar och tjänster inklusive Facebook, slå på Wi-Fi och anslut sedan till ditt Wi-Fi-nätverk igen. När du är tillbaka online, starta Facebook och se om problemet är borta. Om det fortfarande inte är det, är problemet troligtvis inte i slutet utan med Facebook-servern.

Sök mer hjälp

Rapportera problemet till Facebook Support eller besök Facebook Help Center för att öka din oro och samla inputs från supportteamet och medlemmarna i samhället. Det kan finnas några avancerade inställningar från Facebook-appen eller ditt Facebook-konto som måste konfigureras om för att appen ska fungera smidigt på iPhone XR-plattformen. Om Facebook började agera efter att ha installerat en ny iOS-uppdatering och den fortsatte efter att ha tagit slut på alla möjliga lösningar kan du eskalera problemet till Apple Support för ytterligare hjälp. I så fall kan problemet bero på ett uppdateringsfel som behöver fixas.

RELEVANTA POSTER:

 • Hur man fixar en Apple iPhone XR pekskärm som svarar mycket långsamt, försenad svarsproblem på pekskärmen [Felsökningsguide]
 • Hur du åtgärdar intermittent laddningsproblem på din Apple iPhone XR, trådlös laddningsstörning [Felsökningshandbok]
 • Hur man fixar Apple iPhone XR larmsystem som inte fungerar, ljudvarningar för larm fungerar inte [Felsökningsguide]
 • Hur man löser Bluetooth-problem på Apple iPhone XR, kommer inte att para ihop med Bluetooth-tillbehör [Felsökningshandbok]
 • Hur man fixar Apple iPhone XR-appar som fryser och stänger slumpmässigt [Felsökningsguide]

Anslut oss

Om du behöver mer hjälp med att använda vissa funktioner och funktioner på Apple iPhone XR-smarttelefonen kan du gärna besöka vår handledningssida. Där kan du hitta en lista över hur man gör, innehåll steg, steg för steg samt svar på vanliga frågor angående iPhone XR. Om du har andra problem eller har stött på några problem när du använder telefonen kan du nå oss via det här formuläret. Tänk bara på att berätta mer information om problemet eller enhetsproblemet (erna) du kan ha och vi hjälper dig gärna ytterligare.