Hur du fixar en LG G5 som inte laddas och andra laddningsrelaterade problem [Felsökningshandbok]

Det är viktigt att din smartphone debiterar varje gång du ansluter den, men det verkar som att det finns några LG G5 (# LGG5) ägare som för närvarande hanterar en allvarlig fråga eftersom deras enheter inte laddar.

I det här inlägget kommer jag att leda dig genom att felsöka din G5 som inte laddas. Proceduren som jag citerade här är baserad på felsökningsförfaranden som vi tekniker använder för att försöka lösa problem som detta.

Om du letade efter lösningar på en annan fråga, kontakta oss gärna eftersom vi alltid är villiga att hjälpa våra läsare. Fyll bara i vårt frågeformulär för Android-frågor så försöker vi hjälpa det bästa vi kan men ge oss informationen om problemet så att vi kan hjälpa dig bättre.

Hur du felsöker en inte laddande LG G5

Syftet med den här felsökningshandboken är att hjälpa dig avgöra vad problemet med din telefon verkligen är. När vi har känt till problemet kan vi formulera en lösning för det och förhoppningsvis fixa det utan ingripande från en tekniker. Här är vad du behöver göra ...

Steg 1: Bestäm om din telefon fortfarande har batteri kvar

När du ansluter din G5 och den inte laddas kan du försöka se om den fortfarande är på. Om det är det, kan du försöka se om det släpar, fryser eller svarar inte eftersom det kanske bara är anledningen till att det inte laddas.

Men om batteriet tömts helt, låt telefonen vara ansluten i 10 minuter och försök slå på den. Om det inte svarar, dra ut batteriet och håll ner strömbrytaren i 30 sekunder för att uppdatera minnet.

Steg 2: Kontrollera laddaren för ludd, skräp och korrosion

Om det här problemet hände dig för första gången och det inte finns någon uppenbar orsak eller orsak, finns det en chans att det är ett laddningsfråga. Saken är att vi verkligen inte kan öppna laddaren för att inspektera dess komponenter. Så försök bara inspektera porten för att se om det finns något skräp eller ludd som kan ha korroderat receptorerna. Du kan använda en tandpetare eller Q-spets för att rengöra porten om det finns ett främmande föremål i den.

Steg 3: Kontrollera USB-kabeln för brott och böjda stift

Det är mycket viktigt eftersom det är det enda som överbryggar nätadaptern och din telefon. Det har rapporterats mycket om USB-kablar som är trasiga. Så fysiskt kolla om du kan se några tecken på brott.

Kontrollera också båda ändarna för ludd eller skräp och rensa upp dem om något korroserar stiften. Dessutom måste du också kontrollera om det finns stift som är böjda eller feljusterade. Du kan räta ut dem med objekt med spetsiga ändar.

Steg 4: Kontrollera verktyget eller USB-porten för skräp och felinställda receptorer

Det du måste leta efter är ludd, skräp eller böjda stift. För korrosion kan du använda q-tips för rengöring eller om en sprängning av tryckluft tar hand om problemet.

Böjta stift kan rätas ut med en tandpetare eller något spetsigt material för den delen. Se bara till att varje stift är på rätt plats.

Om det ser bra ut ska du ansluta kabeln för att försöka ladda enheten. Om den inte svarar, försök att hålla telefonen i en viss vinkel. Om porten är lös måste kabeln hållas i en vinkel som ger den korrekt kontakt med receptorerna.

Steg 5: Låt en auktoriserad tekniker kontrollera det åt dig

Jag förstår besväret med att gå till en butik för att förklara problemet och vänta en timme eller två medan teknikern testar telefonen och försöker undersöka om problemet kan åtgärdas.

De första fyra stegen är allt du behöver göra. Om problemet kvarstod kan det vara ett batteri- eller hårdvaruproblem.

Andra LG G5-strömproblem

Bortsett från att inte debitera problem, finns det andra avgiftsrelaterade problem som du bör känna till:

Långsam laddning - om din telefon laddar långsammare som den vanligtvis gör och om det är första gången som inträffade, försök att starta om enheten i säkert läge och ladda därifrån. Långsam laddning kan orsakas av appar som körs i bakgrunden. Om telefonen fortfarande laddas långsamt i säkert läge, återställ din telefon.

Laddaren kopplar bort och ansluter igen - det är troligtvis en lös anslutningsproblem. Kontrollera USB-porten på din enhet och sedan porten på laddaren. Försök hålla telefonen i en viss vinkel medan laddaren är ansluten för att ta reda på om den laddas, på något sätt.

Laddar inte efter en uppdatering plus fel - vad gäller det här problemet kan det vara ett problem med firmware eftersom det startade efter en uppdatering. Det är svårt att fastställa problemet, verkligen så det är bättre att du utför masteråterställningen och ser om det gör skillnad.

  1. Håll ned volymknapparna och strömbrytaren. (Följ ordningen på tangenterna som ska tryckas på för att undvika att enheten startar normalt vid denna tidpunkt.)
  2. När LG-logotypen visas släpper du snabbt strömbrytaren men håller den igen medan du fortsätter att hålla ned Volym-knappen.
  3. När 'Factory data reset' visas, använd knappen Volym ned för att markera Ja.
  4. Tryck på strömbrytaren för att bekräfta återställningen.
  5. När du uppmanas med "Radera alla användardata och återställa standardinställningarna" använder du Volym ned-knappen för att markera Ja.
  6. Tryck på strömbrytaren för att bekräfta din åtgärd.

Om återställningen inte kan lösa problemet bör du låta en tekniker kontrollera det för dig så att han kan göra ytterligare felsökning.

Anslut oss

Vi är alltid öppna för dina problem, frågor och förslag, så kontakta oss genom att fylla i detta formulär. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder och vi debiterar inte ett öre för det. Men Observera att vi får hundratals e-postmeddelanden varje dag och det är omöjligt för oss att svara på varenda en av dem. Men vara säker på att vi läser alla meddelanden vi får. För dem som vi har hjälpt kan du sprida ordet genom att dela våra inlägg till dina vänner eller genom att bara gilla vår Facebook och Google+ sida eller följa oss på Twitter.

Telefon laddar inte Felsökning

telefoner
Samsung Galaxy S8 Plus laddar inte
Samsung Galaxy S7 laddar inte
Samsung Galaxy S7 Edge laddar inte
Samsung Galaxy S6 laddar inte
Samsung Galaxy S6 Edge laddar inte
Samsung Galaxy S6 Edge + laddas inte
Samsung Galaxy S5 laddar inte
Samsung Galaxy S4 laddar inte
Samsung Note 5 laddas inte
Samsung Note 4 laddas inte
Samsung Note 3 laddas inte
Samsung Galaxy J7 laddar inte
Samsung Galaxy J3 laddar inte
Google Pixel laddar inte
Google Pixel XL laddar inte
HTC 10 laddas inte
LG V20 laddas inte
LG G5 laddar inte
Motorola Moto G4 laddas inte
Nexus 6P laddas inte
Nexus 5 laddas inte
Huawei P9 laddar inte
Xiaomi Mi5 laddas inte